Akciókamerák Blog Termék Tesztek

EKEN H6S akciókamera teszt – valós 4K és képstabilizálás 100 dollár alatt?

EKEN H6S akciókamera teszt

Akciókamera teszt

Ebben az akciókamera tesztben megnézzük, hogy mit is tud az EKEN H6S és természetesen arra is fény derül, hogy megéri-e az árát.

Érdekessége a dolognak, hogy eddig a piacon egyetlen olyan akciókamera sem volt kapható, ami valós 4K képstabilizálást ígért és az ára is 100 dollár alatt volt. Így ebben a körben mindenképpen az EKEN H6S az abszolút győztes!

Viszont még olyan akciókamerát sem láttam eddig a piacon, ami 14 MP képfelbontású fényképeket tud készíteni és szintén 100 dollár alatt kapható! Ezért még egy pont jár az EKEN H6S-nek.

EKEN H6S akció kamera teszt - alumínium ház

Az EKEN H6S akciókamera fehér és fekete színben került piacra. A fekete színű verzió egy alumínium házzal rendelkezik, így máris jobban tetszik Nekem, mivel ez nem csak a kamera megjelenésén dob sokat, hanem a tartósságán is.

Ezzel a húzással máris megelőzte a hasonló ár kategóriás társait, mivel legtöbbjük a már jól ismert műanyag házzal került forgalomba. Véleményem szerint az alumínium ház professzionálisabb megjelenést biztosít az akciókamera számára és érintésre is kellemesebb.

 • EKEN H6S akciókamera kupon
  EKEN H6S - Kuponkódok és kedvezmények

  Eddig a piacon egyetlen olyan akciókamera sem volt kapható, ami valós 4K képstabilizálást ígért és az ára is 100 dollár körül volt. Így ebben a körben mindenképpen az EKEN H6S akciókamera az abszolút győztes!

  Kupon ajánlatok utolsó frissítésének dátuma:2023 Jan 05
Eredeti ár - $249 (84,660 ft) Kedvezményes ár - $200 68,000 ft
  Irány az ÜzletAliExpress.com

4K EIS (elektronikus képstabilizátor)

EKEN H6S akciókamera tesztNem úgy mint elődei, az EKEN H6S beépített képstabilizátorral rendelkezik, így garantálja számunkra a rázkódásmentes jó minőségű videó felvételek készítését.

Amit mindenképpen érdemes megemlítenem, hogy a képstabilizálás (EIS) nagy örömünkre 4K-ban is elérhető. Ez azért nem rossz teljesítmény egy 100 dollár alatti akciókamerától!

Természetesen a képstabilizálás a kisebb felbontásokban is elérhető, mint a 2.7K 30fps vagy a 1080P 60fps / 30fps.

Jó hír, hogy 4K-s videó felvételeket, akár 30fps-ben is tudunk készíteni, viszont ha az EIS be van kapcsolva akkor 25fps az elérhető maximum, nem mintha ez olyan rossz lenne.

Az EKEN H6S akciókamera valós 4K (3840 x 2160) videó felvételek készítésére alkalmas, tehát ez a felbontás nem szoftveresen feljavított (interpolált) érték.

EKEN H6S akció kamera teszt - Ambarella processzorAmbarella processzor

Szerintem most mindenkinek le fog esni az álla! Amikor megtudtam, hogy az EKEN H6S akciókamera az Ambarella A12S75 processzorral került a piacra először el sem hittem. Természetesen utánanéztem és tényleg így van.

Az Ambarella processzort eddig egyetlen egy olcsóbb akciókamerában sem láttam, ezért ez igazán meglepett, mivel ezt a processzort általában csak a jóval drágább modellekben használják, mint például a SJCAM SJ8 Pro-ban.

Dual Screen (dupla kijelző)

akció kamera tesztAz akciókameráknál megszokott 2.0inc-es 320×240 pixel képfelbontású, sajnos nem érintőképernyős LCD kijelzővel került forgalomba, viszont ezen a kijelzőn kívül egy másik kisebb előlapi kijelző is helyet kapott rajta.

Az előlapi kijelzőn figyelemmel kísérhetjük az akkumulátor töltöttségi szintjét, ezen kívül láthatjuk, hogy épp milyen módban vagyunk (fénykép vagy videó) és informálódhatunk az aktuális képfelbontásról és a kiválasztott fpsről is.

Ha pedig elindítunk egy videó felvételt, akkor a felvett felvétel hosszáról is tájékozódhatunk a kijelzőn megjelenő számláló segítségével.

Szerintem nagyon hasznos ez a kijelző, mivel így nem kell állandóan nézegetnem a hátlapi LCD kijelzőt, hogy az aktuális felvétel rögzítéséről tájékozódjak.

14 megapixeles képfelbontás

EKEN H6S akció kamera teszt - 14mp képfelbontásCsakúgy mint a kicsit drágább ThiEYE T5 Pro akciókameránál az EKEN H6S is 14 megapixeles képfelbontású fényképeket tud készíteni, köszönhetően az Ambarella A12S75 processzorának és a Panasonic 34112-es kép szenzorának.

170 fokos objektív

Nagy látószögű 170 fokos objektívvel és 15mm-es objektívátmérővel rendelkezik, így szinte minden extrém sporttal kapcsolatos videó felvételek készítéséhez tökéletesen alkalmas.

Akkumulátor

EKEN H6S akció kamera teszt - akkumulátorEgy 1050mAh-es akkumulátorral működik a készülék, amit természetesen tartozékként kapunk hozzá. Ezzel az aksival 4K 30fps-ben körülbelül egy 50 perces videó felvételt tudunk készíteni.

Kisebb képfelbontásban ezt az időtartamot akár 90 percre is kitolhatjuk. Az akkumulátort pedig a készülék Micro USB portján keresztül tudjuk tölteni, a szintén tartozékként kapott USB töltő kábel segítségével.

A régebbi EKEN modelleknél az akkumulátor fedél kinyitásnál nagyon könnyen leesett, mivel nem volt rögzítve a készülékhez, így nagy eséllyel elveszthettük azt.

Az EKEN H6S akciókamera akkumulátor fedele viszont egy kis zsanérral van rögzítve a készülékhez, így a továbbiakban nem kell aggódnunk azon, hogy elveszítjük vagy elkeveredik valahová.

Micro SD kártya

Egy maximum 64 GB-os Micro SD kártyával tudod használni a készüléket, amit az oldalán lévő SD kártya slotba tudsz behelyezni.

Fontos, hogy jó minőségű legalább Class 10-es besorolású kártyát használj, mint például a Kingston vagy Samsung EVO 32/64 GB-os SD kártyák.

Ezeket a Micro SD kártyákat itt tudod beszerezni a készülékhez.

Távirányító & WiFi és az EZ iCam app

EKEN H6S akciókamera tesztAz akciókamerához kapunk egy távirányítót, ami teljesen megegyezik a méltán közkedvelt EKEN H9R akciókamera távirányítójával.

Az EKEN H9R az egyik a piacon eddig legjobban eladott készülék, köszönheti ezt a gyönyörű színfelbontásának és nagyon alacsony árának.

A távirányítón keresztül lehetőségünk van egygombos fénykép készítésre, vagy akár elindíthatunk és megállíthatunk egy videófelvételt.

Itt fontos megjegyeznem, a távirányító még mindig nem vízálló, ezért ne használd azt vízben.

EKEN H6S akciókamera teszt app

Ha az okostelefonodról szeretnéd a kamerát vezérelni, akkor ezt könnyen megvalósíthatod az „EZ iCam” applikáció segítségével, amit ingyenesen letölthetsz a Google Play webáruházból Android telefonokhoz, ha pedig iOS rendszerű mobiltelefont használsz akkor az Apple Store webáruházból.

Tartozékok

Az EKEN gyártó cég most is igen bőkezű velünk, mivel nagyon sok és hasznos tartozékot kapunk a készülékhez.

EKEN H6S akciókamera teszt tartozékok

EKEN H6S akciókamera tripodTripod

A tartozékok közül Nekem kimondottan tetszik a kis tripod amit kapunk hozzá. A tripodra szerelhető műanyag kamera tok valami elképesztően jól van megcsinálva és a tripodon használva is nagyon jól mutat.

Így az akciókamerámat rengetegféle praktikus dologra tudom használni ennek a tartozéknak a segítségével.

Akár kültéri videózáshoz vagy lakáson belüli vlogoláshoz is használhatod és nagy előnye, hogy nagyon kis helyen elfér, így akár zsebben is magunkkal vihetjük bárhová.

Amin javítani lehetne

Még mindig nem Type-C USB csatlakozóval rendelkezik, ezért nem tudok külső mikrofont csatlakoztatni hozzá, amit pedig nagyon szeretnék.

Az EIS-t (elektronikus képstabilizálás) nem lehet kikapcsolni és a „slow motion” opciót nagyon hiányoltam.

Engem különösebben nem zavar, hogy nem érintőképernyős, viszont biztosan sokan örülnének neki.

Ami tetszik az akciókamerában

Az alumínium házas borítással szerintem valami eszméletlenül jól néz ki, ezért ezt teszem az első helyre.

A hangminőség terén szerintem valami hatalmasat alkotott az EKEN H6S, mivel annyira tökéletes minőségben veszi fel a hangot, amit még egy akciókameránál sem tapasztaltam eddig. Ennek igazán nagyon örülök!

Jó hír az angolul nem beszélőknek, hogy magyar nyelven is működik a kamera.

A tripod és az akciókamera tartó tok nagyon ütős kinézetű és ráadásul hasznos is. Az EKEN H6S és a GoPro 6 méretben megegyezik, így a tartozékok is kompatibilisek egymással.

Például a GoPro 6 használható az EKEN H6S akciókamera műanyag tartó tokjában és fordítva. Ez kimondottan tetszik, mivel így akár kiegészítő kamerának is tudom használi a GoPro 6 mellé.

Nem utolsósorban az ára is tetszik, mivel ennyire olcsón minőségi akciókamerát, ami ráadásul valós 4K képstabilizálással rendelkezik igencsak nehéz találni a piacon.

A rengeteg hasznos tartozéknak különösen örülök, mert így nem kell extra 20-50 dollárt elköltenem tartozékokra.

Akciókamera teszt – Összegzés

Miután kivettem a készüléket a dobozából készítettem pár teszt felvételt és az eredmények egyáltalán nem tetszettek, mivel az EIS érezhetően nem működött. Viszont miután feltöltöttem a készülék akkumulátorát és újra bekapcsoltam a készüléket minden tökéletesen működött.

Nem tudom, hogy ez csak Nálam fordult elő, vagy másoknál is, de ezt mindenképpen érdemes megemlítenem.

Az EKEN H6S akciókamera árához képest teljesen rendben van, viszont szerintem nem veszi fel a versenyt az árban hasonló kaliberű vetélytársával a ThiEYE T5 Edge akciókamerával.

A verseny igen szoros a két akciókamera között, mivel minőségben körülbelül ugyanazt hozza mindkettő.

EKEN H6S akciókamera EIS teszt

Ebben a videóban az EKEN H6S és a ThiEYE T5 Edge 4K akciókamera elektronikus képstabilizátorának (EIS) tesztelését végzem el.

Véleményem szerint nagyon hasonlóak az eredmények, mindkét akciókameránál elég szépen működött az EIS, a ThiEYE T5 Edge színfelbontása nagyon szép, viszont az EKEN H6S realisztikusabban adta vissza a színeket. Döntse el mindenki, hogy kinek melyik tetszik jobban.

Ha kevesebb pénzből gazdálkodsz, akkor az EKEN H6S remek vételnek számít, mivel rengeteg extra tartozékot is kapsz hozzá, így azokat már nem kell megvásárolnod.

Viszont ha egy kicsit több pénzből gazdálkodsz és igazán jó minőségű videó felvételeket szeretnél készíteni, akkor mindenképpen a SJCAM SJ8 Pro lehet a lehető legjobb választásod. Már folyamatban van ennek az akciókamerának a tesztelése is, és amint készen lesz feltöltöm az oldalamra. 🙂

Készen is van a SJCAM SJ8 Pro akciókamera teszt, amit ha szeretnél itt tudsz elolvasni „SJCAM SJ8 Pro akciókamera teszt„.

EKEN H6S akciókamera vásárlás

Ha megtetszett az EKEN H6S akciókamera, akkor a következő webáruházakban tudod megvásárolni 10-15 napos szállítási idővel és természetesen áfa és vámmentesen.

 • EKEN H6S akciókamera kupon
  EKEN H6S - Kuponkódok és kedvezmények

  Eddig a piacon egyetlen olyan akciókamera sem volt kapható, ami valós 4K képstabilizálást ígért és az ára is 100 dollár körül volt. Így ebben a körben mindenképpen az EKEN H6S akciókamera az abszolút győztes!

  Kupon ajánlatok utolsó frissítésének dátuma:2023 Jan 05
Eredeti ár - $249 (84,660 ft) Kedvezményes ár - $200 68,000 ft
  Irány az ÜzletAliExpress.com
To top