Blog Termék Tesztek WiFi IP kamerák

Alfawise SD07W professzionális kültéri forgatható WiFi IP kamera – Optikai zoom, autófókusz és 50 méter IR

Alfawise SD07W kültéri forgatható WiFi IP kamera teszt

WiFi IP kamera teszt nem rég volt, viszont mivel hatalmas az érdeklődés a napjainkban kapható legjobb WiFi IP kamerákkal kapcsolatban, így engedtem a csábításnak és elfogadtam még egy WiFi IP kamera teszt felkérést. 🙂

Professzionális forgatható kültéri WiFi IP kamera

Nagy reményeket fűzök ehhez a kültéri WiFi IP kamerához, mivel a leírása alapján mindent tud amit egy professzionális WiFi IP kamerától elvárok. Természetesen részletekbe menően tesztelni fogom és a cikk végén egy összefoglalót is készítek róla.

legjobb WiFi IP kamera - Alfawise SD07WAz Alfawise SD07W kültéri forgatható WiFi IP kamera a GearBest webáruház egyik legújabb IP kamerája, ami most bevezető áron mindössze 95 dollár körüli áron kapható.

Tudom, a 95 dolláros ár sokak számára riasztó lehet elsőre, mivel sok más forgatható WiFi IP kamerát mint például az XM-550-et akár már 50 dollár körüli áron is beszerezhetünk, viszont ne felejtsük el, hogy az Alfawise SD07W egy professzionális WiFi IP kamera, aminek a nyomába sem érnek az 50-60 dolláros IP kamerák.

 • Alfawise SD07W WiFi IP kamera kupon
  SD09W WiFi IP kamera - Kuponkódok és kedvezmények

  Az SD09W egy professzionális motorikusan forgatható FULL HD WiFi IP kamera, amit IP66 szintű vízállóságának köszönhetően kültéren és beltéren egyaránt használható. Hatalmas előnye, hogy a kamera lencséje eltérő időjárási körülmények között sem párásodik be.

  Kupon ajánlatok utolsó frissítésének dátuma:2023 Jan 19
Eredeti ár - $129 (43,860 ft) Kedvezményes ár - $64 21,760 ft
  Irány az ÜzletAliExpress.com

Alfawise SD07W egy elegáns és professzionális WiFi IP kamera

Természetesen ebben a WiFi IP kamera tesztben részletesen bemutatom az Alfawise SD07W WiFi IP kamerát és azt is megnézzük, hogy ténylegesen megéri-e az árát.

Az Alfawise névvel ellátott termékekről annyit érdemes tudni, hogy ezek a GearBest webáruház saját termékei, ugyanúgy mint például a Banggood webáruháznak az Eachine a saját terméke, így az ezekkel a nevekkel ellátott termékek általában nagyon jó minőségűek.

A fenti márka nevekre kattintva megnézheted a GearBest és a Banggood webáruházak összes saját termék ajánlatait.

FULL HD kamera képfelbontás és autófókusszal rendelkező 5x optikai és 5x digitális zoom

Pályafutásom alatt ez az első olyan minőségi WiFi IP kamera ami optikai zoommal is rendelkezik és nem kerül többe mint 100 dollár.

kültéri WiFi IP kamera optikai és digitális zoom

Ráadásul az 5x optikai zoom (2,7-13,5mm) mellett 5x digitális zoom is elérhető és ha ez még nem lenne elég az Alfawise SD07W WiFi IP kamera 2.0 megapixel képfelbontású FULL HD (1920 x 1080) objektíve autófókusszal is rendelkezik, így a zoomolni kívánt objektumot vagy területet garantáltan éles és kristály tiszta képfelbontásban fogjuk látni.

Az optikai zoom főleg azok számára lehet ideális, akik részletekbe menően szeretnék pásztázni a kamera által megjelenített területeket.

Az optikai és a digitális zoom egyszerre történő használatán keresztül pedig 10x zoomra van lehetőségünk, ami több mint elég szokott lenni.

Ami még érdekes lehet, hogy egy a Huawei által fejlesztett CPU kapott benne helyet, ami nem más mint a Huawei Hi3518E.

Infrared éjjellátó üzemmód

Mivel az Alfawise SD07W kamera az átlagosnál jóval több, azaz 6 darab infrared lámpával van felszerelve, így 50 méteres távolságon belül éjszaka teljes sötétségben is tökéletesen lát mindent.

WiFi IP kamera Infrared éjjellátó üzemmód

Reszkessetek betörők, mivel véleményem szerint egy ilyen kamerával felszerelt területre nagy hiba lenne bemerészkedni akár még éjszaka is. ?

Könnyített fémház és IP66 szintű vízállóság

vízálló WiFi IP kamera Alfawise SD07W

A termék leírásában 100% fémház szerepel, viszont szerintem ez valami könnyített ötvözet lehet aminek köszönhetően az Alfawise SD07W WiFi IP kamera nagyon strapabíró így nem kell attól tartanunk, hogy eltörik a burkolata és emiatt leesik a már felszerelt kameránk.

Mivel az Alfawise SD07W WiFi IP kamera IP66 szintű vízállósággal rendelkezik, így nyugodtan használhatjuk kedvünk szerint beltéren és kültéren egyaránt.

128 GB tárhely

Ha a kamerát mobil applikáción keresztül használjuk és nincs csatlakoztatva NVR felvevőhöz, akkor akár rögzíthetjük a felvételeinket egy a kamerába helyezhető maximum 128 GB-os Micro SD kártyára is.

Forgatható WiFi IP kamera

forgatható WiFi IP kamera Alfawise SD07W

Az Alfawise SD07W biztonsági kamera horizontálisan 355 fokos szögben, vertikálisan pedig 120 fokos szögben motorikusan forgatható, így ideális választás lehet a nagyobb területeken történő 360 fokos panorámás megfigyelésekhez.

Két irányú hangátvitel

A két irányú hangátvitel már csak hab a tortán, aminek köszönhetően a videó felvételen kívül hang rögzítésre is lehetőségünk van.

WiFi IP kamera két irányú hangátvitel

Ezen kívül ennek a funkciónak a használatával oda-vissza tudunk kommunikálni bárkivel ha épp arra van szükségünk, ez nagyon hasznos lehet például ha a bejárati ajtónál vagy a kertkapunknál használjuk az IP kameránkat.

Mozgásérzékelés + ONVIF protokoll

Egy professzionális kültéri WiFi IP kamera természetesen alapból rendelkezik mozgásérzékelés funkcióval, és természetesen ez alól az Alfawise SD07W sem kivétel.

professzionális kültéri forgatható WiFi IP kamera

A beépített mozgásérzékelés funkciónak köszönhetően, rögzíthetjük a mozgást a CamHiPro applikáció használatán keresztül egy a kamerába helyezhető maximum 128 GB-os micro SD kártyára, vagy hozzáadhatjuk a kameránkat akár az otthoni CCTV biztonsági WiFi IP kamera megfigyelő rendszerünkhöz is, mivel ONVIF protokollal rendelkezik, így szinte mindegyik ma kapható modernebb NVR felvevővel kompatibilis, mint például a Guudgo GD-NR01.

A CamHiPro applikációt ingyenesen letöltheted hozzá a Google Play vagy Apple áruházakból.

FTP kapcsolat

Érdekességképpen megemlítem, hogy a CamHiPro applikáció használatán keresztül FTP kapcsolat beállítására is lehetőségünk van, így a felvétel a saját tárhelyünkön kerül rögzítésre és ehhez természetesen csak és kizárólag mi tudunk hozzáférni a beállított jelszavunkkal.

Tehát ha a mozgásérzékelés be van kapcsolva és a kamera mozgást érzékel, akkor a beállított FTP kapcsolaton keresztül a felvételt automatikusan feltölti a szerverünkre.

Ez a funkció ténylegesen szavatolja, hogy rajtunk kívül senkinek sem lesz lehetősége hozzáférni a rögzített felvételhez és azt természetesen törölni sem tudja onnan. 🙂

WiFi IP kamerák beüzemelése

Készítettem egy videót azzal kapcsolatban, hogy hogyan tudod a WiFi IP kamerádat beüzemelni, mint mobil applikáción és akár NVR felvevőn keresztül is. Ebben a videóban többek közt pont az Alfawise SD07W WiFi IP kamera üzembe helyezését mutatom be.

Összegzés

Az Alfawise SD07W kültéri WiFi IP kamera könnyű kezelhetősége és praktikussága végett rögtön a szívembe lopta magát, az általam tesztelt WiFi IP kamerák közül talán ez az egyik legkönnyebben kezelhető kamera.

Nagyon okosan van felépítve és úgy gondolom a tervezők a legapróbb részletekig mindenre odafigyeltek. Hatalmas előnye ennek a kamerának, hogy pillanatok alatt felszerelhető és még egy kis segéd sablont is kapunk a furatok elkészítéséhez, ami nem kell mondanom, hogy mennyire megkönnyíti a felszerelést.

Nagyon esztétikus és elegáns kivitelezésű kamera aminek a tudása is teljesen lenyűgözött. Rengeteg 40-50 dollár körüli kamerát teszteltem, de ezek még csak a nyomába sem érnek az Alfawise SD07W IP kamerának.

Tökéletesen, minden hibáktól mentesen tudom használni akár mobil applikációval a világ bármely pontjáról, de az NVR felvevőmhöz is pillanatok alatt hozzá tudtam adni.

Ha a mozgásérzékelés be van kapcsolva, akkor ez a kamera nem viccel, minden mozgást azonnal rögzít és értesít a mobilomon vagy e-mailen keresztül.

A legtöbb kamerának az élőképe általában pár másodpercet „csúszik” viszont ennél a kameránál nem kicsit meglepődtem amikor a szinte azonnali élőképet megláttam, szabad szemmel alig észrevehető késése van csupán. Ez nagyon tetszik, ezért hatalmas pluszpontot adok az Alfawise SD07W IP kamerának.

Az autófókusszal rendelkező 5x optikai és 5x digitális zoom szintén nagyon elbűvölt, mivel ugye itt már nem csak egy digitálisan nagyított élőképet kapok, hanem ténylegesen élesen rá tudok zoomolni a kiszemelt objektumra.

Az éjjellátó üzemmód is teszi a dolgát rendesen, bár az 50 méter IR távolságot kicsit túlzásnak gondolom, szerintem inkább 30-40 méterig használható, ami persze teljesen rendben van.

Nem hiába nevezik az Alfawise SD07W kamerát egy professzionális WiFi IP kamerának, véleményem szerint méltán megérdemli a professzionális jelzőt.

Az eddigi tesztjeim során ez az első olyan IP kamera amibe nem tudok belekötni szinte semmivel sem, az árát is megéri és a tudása is rendben van, a letisztult stílusos megjelenése pedig mindennap elkápráztat, így ezt a kamerát nemcsak másoknak fogom ajánlani, de Én is ezt fogom használni az ingatlanom védelmére. 🙂

A csomag tartalma

A csomagban megkapjuk az Alfawise SD07W kültéri WiFi IP kamerát, 1 db EU szabványos hálózati töltőt hozzá és egy antennát, csavarokat a felszereléshez, 1db LAN kábelt, 1 db felhasználói kézikönyvet.

Fotó galéria

Alfawise SD07W forgatható FULL HD kültéri WiFi IP kamera vásárlás

Te is szeretnéd az ingatlanodban található értékeidet biztonságban tudni?

Ha igen, akkor erre a feladatra az Alfawise SD07W professzionális beltéri és kültéri forgatható WiFi IP kamerát nyugodt szívvel ajánlom.

Mivel hibátlanul átment az összes IP kamera tesztemen, ezért úgy döntöttem Én is ezt a kültéri WiFi IP kamerát fogom használni az értékeim megvédése érdekében.

Az Alfawise SD07W kültéri forgatható WiFi IP kamerát jelenleg a következő webáruházak forgalmazzák.

 • Alfawise SD07W WiFi IP kamera kupon
  SD09W WiFi IP kamera - Kuponkódok és kedvezmények

  Az SD09W egy professzionális motorikusan forgatható FULL HD WiFi IP kamera, amit IP66 szintű vízállóságának köszönhetően kültéren és beltéren egyaránt használható. Hatalmas előnye, hogy a kamera lencséje eltérő időjárási körülmények között sem párásodik be.

  Kupon ajánlatok utolsó frissítésének dátuma:2023 Jan 19
Eredeti ár - $129 (43,860 ft) Kedvezményes ár - $64 21,760 ft
  Irány az ÜzletAliExpress.com

14 Comments on “Alfawise SD07W professzionális kültéri forgatható WiFi IP kamera – Optikai zoom, autófókusz és 50 méter IR”

 • pimpolo

  mondja:

  Kedves Attila!
  Rendeltem egy „Alfawise SD07W” típúsú kamerát. Sehol nem leltem rá a manual-ra PDF formátumban a NET-en. Az „XM-550” típúsú kamerához az ismertetőjében közölt egy linket ahol említett kamera manualja letölthető.
  Az lenne a tiszteletteljes kérésem, hogy amennyiben ehhez a kamerához is tudna egy ilyen linket adni, akkor kérem szépen ezt juttassa el nekem. Szeretném lefordítani magamnak, és ha úgy ítéli akkor szívesen közkinccsé tenném hátha valakit érdekel.
  Köszönettel, és üdvözlettel: pimpolo

  • Attila

   mondja:

   Kedves Pimpolo

   Gratulálok a kamerához! A kamera leírását a dobozában találod. Mivel főleg appon keresztül tudod használni, így a CamHiPro applikációban mindent be tudsz állítani a kamerával kapcsolatban.

 • pimpolo

  mondja:

  Kedves Attila!
  2019.08.22-én rendeltem egy Alfawise SD07W típúsú kamerát, amit annak renje módja szerint ki is fizettem. A csomagkövetés szerinti állapot is jelzi ezt. Azóta semmi nem történt. Most már kezdek kicsit aggódni hogy egyáltalán megkapom e a megrendelt és kifizetett kamerát. Voltál olyan kedves, hogy felajánlottad segítségedet ha valamilyen probléma adódna. A termék megrendelését a leírásod alapján tettem meg, hogy ahogy írod ráláthass a folyamatra. Kérlek szépen nyugtass meg hogy minden rendben van, vagy mi is a helyzet?
  Köszönettel: pimpolo

  • Attila

   mondja:

   Szuper, hogy ez alapján rendelted a csomagot, mivel így mindenben tudok segíteni, de szerintem még nincs min aggódni. (Néhány csomag késhet kicsit, ez normális) A megrendelési számodra és a csomag nyomkövetési számodra lesz szükségem, és ezután megtudom nézni a csomagod állapotát. Ezeket e-mailben küld, ne itt. 🙂

 • szaporl

  mondja:

  heló, megkaptam a linkeden keresztül megrendelt kamerát, igaz nem „alfawise” néven, de az sd07w stimmel, minden rendben vele, egy kérdésem lenne csak, ennyire komolyan melegszik? ez a normális?
  Köszönettel: Laci

  • Attila

   mondja:

   Igen ez a SD07W kamera, a GearBest webáruházban kapható csak Alfawise névvel jelölve. Mindegyik kamera melegszik csak az nem mindegy mennyire. Mindenképpen 5V és max 2A-es adapterrel használd, mivel másfajtával nem kompatibilis. Hagyd bekapcsolva 1 hétig és ha gyári hibás akkor az biztosan kifog derülni ez idő alatt. Mivel 1 év gari van hozzá, így szó nélkül kicserélik ha netán elromlana.

 • Elod

  mondja:

  Kedves Attila!
  Kérlek add meg, milyen külső hőmérsékleti tartományban működik a kamera? Nálunk ez fontos adat.
  Köszönöm.

  • Attila

   mondja:

   Megkérdeztem, ez egy nagyon strapabíró WiFi IP kamera, amit -40 és +50 Celsius fok közt nyugodtan használhatsz. Jó, hír, hogy a kamera lencséje nem párásodik be, még extrém időjárási körülmények közt sem. 🙂

 • Roland

  mondja:

  Kedves Attila!

  Vásároltam én is egy ilyen kamerát.
  A kérdésem az lenne, hogy az normális, hogy a kamera kis hangot ad ki folyamatosan ha hozzá teszem a fülemet.
  Mégis mi ad ki hangot benne, amikor nem mozgatom?
  Pici zúgó hang.

 • Csixi68

  mondja:

  Kedves Attila!
  2020.02.20-án rendeltem az általad megjelölt linken keresztül egy Alfawise SD07W típúsú kamerát, amit annak rendje módja szerint ki is fizettem. Azóta semmi nem történt, még mindig csak azt jelzi, hogy ki van fizetve.A termék megrendelését a leírásod alapján tettem meg, hogy ahogy írod ráláthass a folyamatra. Kérlek szépen nézz már rá, hogy esetleg Te mit látsz, hogy minden rendben van, vagy mi is a helyzet? Tudom a koronavírus miatt fejetlenség van, de azért nem ennyire remélem…
  Köszönettel: Csixi68 (Hegedűs József)

  • Attila

   mondja:

   A koronavírus miatt akár több hónapos késésre is simán lehet számítani. (Átlagosan 2.5 hónap) Két dolgot tudsz tenni, vagy kivárod a szállítást vagy lemondod a rendelést. Sajnos most ez van.

 • tran85

  mondja:

  Szia! Szeretnék egy ilyen kamerát rendelni a linkeden keresztül, egyelőre nincs nekik,de kértem rá értesítőt. Egy hozzászólásban azt olvastam, hogy nem működik rajta ez az őrjáratozásra, azaz előre beprogramozott automatikus körbenézésre funkció, a kérdésem az lenne, hogy a valóban nincs rajta ilyen funkció, esetleg nem működik, vagy az illetőnek nem jött össze? Köszönöm szépen

Hozzászólás

To top