Blog Rendelés Kínából

AliExpress magyarul: rendelés és fizetés okosan

AliExpress magyarul rendelés és fizetés

Az AliExpress magyarul is elérhető köszönhetően a nyelv választás menüpontnak, amit nagyon könnyen beállíthatsz az AliExpress webáruház oldalán keresztül a jobb felső sarokban a „language” gombra kattintva.

AliExpress rendelés
AliExpress magyarul
AliExpress vám és áfa
AliExpress fizetés és garancia
AliExpress szállítási módok
AliExpress csomag nyomon követés
A legfrissebb Aliexpress kuponok, promóciók és kuponkódok

Természetesen ez a cikk nem csak az AliExpress magyar nyelv kiválasztásáról fog szólni, hanem kitérek részletesen az AliExpress rendelés és vásárlással kapcsolatos tudnivalókra és arra, hogy hogyan tudsz fizetni az oldalon keresztül, de a szállítással kapcsolatban is hasznos információkat fogok megosztani veled.

Legutoljára pedig a csomagod nyomon követésével kapcsolatban tudhatsz meg többet, hogy naprakész információd legyen a csomagod aktuális helyzetéről.

aliexpress magyarul villám akciók

Mivel most már az AliExpress magyarul is elérhető számodra, így bele is kezdhetünk az AliExpress rendeléssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókba.

AliExpress magyarul rendelésAliExpress rendelés

Évek óta aktívan rendelek különféle termékeket az AliExpress webáruházból, így mára több száz rendelés után elmondhatom, hogy elég nagy tapasztalatra tettem szert ennek az áruháznak a használatával kapcsolatban, amit ezen a cikken keresztül szeretnék megosztani veled is kedves olvasó.

Az AliExpress regisztrációt követően, azonnal hozzáférésed lesz egy egyedi kezelőfelülethez, ahol megadhatod a nevedet, szállítási címedet és akár egy profil képet is feltölthetsz magadról.

A GearBest webáruház regisztrációról már készítettem egy cikket és videót ami nagyon hasonló az AliExpress regisztrációhoz, így most erre ebben a cikkben nem térek ki. Ha mégis szeretnél mondjuk egy videót ezzel kapcsolatban, akkor kérlek jelezd a komment részben.

AliExpress vásárlás

Ha az AliExpress webáruházban szeretnél vásárolni, akkor véleményem szerint a lehető legjobb döntést hoztad meg, mivel a Kínai webáruházak közül ez a legnagyobb kínálattal rendelkező áruház, ami hihetetlenül széles körű termék skálával rendelkezik és általában a termékek ára is itt a legkedvezőbb.

AliExpress vásárlás

Szinte bármit megtalálsz ebben az áruházban ami a legtöbb másikban nem kapható, legyen szó akár a legelképesztőbb termékekről melyekről esetleg nem is tudtad, hogy léteznek.

Ha Te is szeretnél a lehető legolcsóbban hozzájutni a vágyott termékhez, akkor mindenképpen érdemes böngészned az AliExpress webáruház kínálatát, mert jó eséllyel megfogod találni azt amit keresel.

Például nemrég szerettem volna vásárolni egy digitális forrasztópákát és az itthoni áraknál jóval olcsóbban találtam is egyet az AliExpress webáruházban, ami nem más mint a TS100 forrasztópáka.

Azt hiszem nem kell mondanom, hogy ez mennyire baráti ár ezért a termékért, ez mondjuk az eladásokból is jól látszik.

 • TS100 forrasztópáka vásárlás
  TS100 forrasztópáka - Kuponkódok és kedvezmények

  Aki egy kompakt méretű nagyon sok oldalú Hi-Tech megjelenésű és fantasztikus tudású forrasztópákát szeretne vásárolni magának, annak a TS100 forrasztópákát csak ajánlani tudom.

  Kupon ajánlatok utolsó frissítésének dátuma:2022 Sep 09
Eredeti ár - $87 (29,580 ft) Kedvezményes ár - $74 25,160 ft
  Irány az ÜzletAliExpress.com

Ha Te is szeretnél egy ilyen szuper kis forrasztópákát akkor a fenti hivatkozásokon keresztül tudod beszerezni. 🙂

Termék kereső

Na de most térjünk rá az AliExpress vásárlással kapcsolatos tudnivalókra.

Ha már nagyjából tudod, hogy mit szeretnél vásárolni, akkor az adott termék nevét írd be a keresőbe, mivel az AliExpress magyarul még nem tudja a keresést elvégezni, ezért a termék nevét angolul kell beírnod.

Ha esetleg nem beszélsz angolul, akkor a Google fordítóval könnyedén lefordíthatod a termék nevét angol nyelvre.

Ha a találati listából megtetszett egy termék és bővebb információt szeretnél megtudni róla, akkor a termékre kattintva tudod megnyitni a részletes termék bemutató oldalt.

Itt találod a termék részletes leírását amit általában rengeteg fotóval is illusztrálnak és a vásárlók véleményeit is itt olvashatod el az adott termékkel kapcsolatban. Ha a termékből többfajta szín, méret vagy mennyiség elérhető, akkor azt is itt tudod kiválasztani.

Ha egy terméket nagyon sokan megvásároltak és a termékre rengetegen 5 csillaggal szavaztak, akkor nagy eséllyel egy olyan termékre bukkantál, mellyel Te is mindenképpen jól fogsz járni.

Sok olyan termék van aminek az ára igen kedvező, viszont még nem sokan vásárolták meg és értékelés is igen kevés van hozzá. Ilyenkor érdemes megnézni, hogy a hirdető többi termékeit mennyien vásárolták meg és milyen véleménnyel vannak róla.

Ezen kívül érdemes utánanézni annak is, hogy mióta hirdet az AliExpress webáruházban és milyen összesített értékeléssel rendelkezik.

100 ledes kültéri LED lámpa

Például a következő 100 ledes kültéri LED lámpát rengetegen megvásárolták és a termék értékelése is elfogadható, az eladó pedig nagyon régen fent van az AliExpress webáruházban, így szinte biztosan egy kitűnő terméket sikerült választanunk. Ráadásul a termék EU-s raktárakból is elérhető pár napos szállítással, ami fémjelzi, hogy egy igencsak kelendő termékről van szó.

Ezt a 100 LED-es kültéri LED lámpát természetesen Én is megvásároltam és teljesen megvagyok vele elégedve.

Ingyenes szállítás

Az AliExpress weboldalán rengeteg olyan termékkel fogsz találkozni melyekhez ingyenes szállítást biztosítanak.

A fizetős szállítással rendelkező termékek ára általában sokkal olcsóbb szokott lenni és a szállításért is csak valami jelképes összeget szoktak kérni, így sokszor ezeknek a termékeknek az ára a szállítási díjjal együtt olcsóbbra jön ki mint az ingyenes szállítással rendelkező társaiké.

Szállítási mód kiválasztása

Nem igaz az a tévhit, hogy az AliExpress webáruházban rendelt termékek megérkezéséig legalább 1 hónapot kell várakozni. Rengeteg olyan szállítási opció van amin keresztül a küldemény még a messzi Kínából is ideér akár 7 munkanapon belül.

Természetesen ezeknek a szállítási módoknak általában igen borsos ára van, melyeket a DHL vagy az EMS futárszolgálat szokott szállítani.

AliExpress prémium szállítás

Van az AliExpress webáruháznak is egy külön bejáratú prémium szállítási módja az „AliExpress Permium Shipping” amivel a küldemény akár 7-15 napon belül ideér kis hazánkba, viszont ennek a szolgáltatásnak az ára is ugyanúgy borsos.

Tehát érthető, hogy legtöbbünk miért is marad az „igen közkedvelt” 30 napos szállítási időnél.

Az ingyenes vagy nagyon olcsó szállítási módok közül érdemes a csomagkövetési információval rendelkezőket választani, mivel így tájékozódhatunk arról, hogy a küldemény éppen merre jár.

AliExpress standard szállítás

Az egyik ilyen leggyorsabb és legolcsóbb szállítási mód az „AliExpress Standard Shipping” , amin keresztül a legtöbb esetben csomagkövetési számot is kapsz. Ezt szoktam Én is a legtöbbször használni.

A következő kedvenc szállítási módom a „China Post Air Mail”, amivel szinte minden esetben kapok nyomkövetési számot és a küldemény sokszor rekord idő alatt kiszállításra kerül. Volt olyan, hogy kevesebb mint két hét alatt itt volt a csomagom ezzel a szállítási móddal.

AliExpress kis csomagok

A nagyon olcsó pár dolláros termékeknél pedig véleményem szerint teljesen mindegy, hogy van-e csomagkövetési szám vagy nincs, ezeket általában az alap beállításként megjelölt szállítási móddal érdemes megrendelni. Ezeknél a termékeknél a „China Post Ordinary Small Packet Plus” szállítási módot érdemes használni, mivel általában ingyenes és a küldemény a legtöbb esetben 30 napon belül megérkezik.

Ha csomagkövetési számmal rendeljük meg a terméket akkor annak nagy előnye, hogy a postás csak aláírás ellenében adja át a küldeményt nekünk. Ez egy klasszikus és jól bevált csomag lenyúlás biztos módszer amivel szinte garantáltan megkapod a küldeményt.

Viszont ha épp nem vagy otthon amikor a csomag megérkezik, akkor ez mindjárt nagy hátrányává is válhat a dolognak, ezért is említettem, hogy a pár dolláros termékeknél szerintem sokszor előnyösebb csomagkövetési szám nélkül megrendelni a terméket.

Így amikor a drága MPL-es postás bácsi hozza a csomagodat minden hercehurca és aláírás nélkül egy laza csuklómozdulattal beledobja a küldeményedet a postaládába és ezzel a dolog el van intézve.

Kosár

Ha az AliExpress magyarul van beállítva és a terméket meg szeretnéd vásárolni, akkor a „Vegye meg most” nevű gombra kell kattintanod, vagy ha tovább szeretnél böngészni és később megvásárolni a kiszemelt terméket, akkor ehhez a „Kosár” nevű gombra kell kattintanod.

Van még egy lehetőség ami személy szerint Nekem nagyon tetszik, ez pedig a kis szív alakú ikon amire kattintva hozzáadhatom a kiválasztott terméket a kívánságlistámhoz, így a későbbiekben könnyedén kikereshetem a listából és ha szeretném megvásárolhatom.

AliExpress vám és áfaAliExpress vám és áfa

Az AliExpress webáruházra nem jellemző, hogy az ott hirdető vállalkozások EU-s raktárakkal rendelkeznének, bár elvétve már belefutottam pár terméknél Spanyol vagy például Cseh raktárral rendelkezőkbe.

Így a következő általános vám és áfa kötelezettségi szabályok érvényesek a legtöbb ott vásárolt termékre.

Vám és áfa mentes

Ha a küldemény ára 22 euró alatt van akkor mindenképpen vám és áfa mentes. A valóságban ez a határ körülbelül 37 euró vagy 42 dollár körül mozog. Viszont rengetegszer hallottam, hogy a 60-80 dollár értékben megvásárolt termékekre sem szabták ki a 27% áfa kulcsot.

Áfa köteles

A következő kategória az áfa köteles küldemények, melyek a 22,1-150 euró közötti mezőben mozognak. Tehát ebben az esetben csak a 27%-os áfát kell kifizetnünk vám terhelés nincs a csomagra.

Vám és áfa köteles

Ha a küldemény értéke 150 euró felett van, akkor nem csak a 27%-os áfát de vámot is meg kell fizetnünk a megvásárolt termékre. A vám az elektronikai cikkek esetében körülbelül 1-4% szokott lenni, általánosan pedig 1-12% között mozog.

Érdemes megemlítenem, hogy a termék végső ára a szállítási díjjal együtt értendő, tehát ez alapján fogják eldönteni, hogy áfa és vám köteles-e a küldemény.

Ha a csomagod vámköteles, akkor erről minden esetben a Magyar Posta levélben értesíteni fog. Kérni fognak tőled egy vámkezelési megbízást amiben fel kell tüntetned a küldemény értékét és ez alapján fogják meghatározni a vám és áfa mértékét.

Ebben az esetben érdemes a Postának és a NAV-nak is minél hamarabb elküldened a szükséges dokumentumokat, mivel ha 30 napnál tovább húzódik a procedúra, akkor hajlamosak a csomagot visszaküldeni a feladónak.

Fontos! Az interneten már most olyan hírek keringenek, hogy 2021-től minden termékre, tehát az eddigi ÁFA mentes kisebb értékű termékekre is kifognak szabni 27%-os ÁFÁ-t. Ezért véleményem szerint már most érdemes elkezdenünk beszerezni minden olyan terméket amelyekre szükségünk lehet, hogy ne kelljen értük a közel jövőben többet fizetnünk.

AliExpress magyarul rendelés

A következő gombra kattintva akár már most elkezdheted a vásárlást.

Én már elkezdtem, mivel jelenleg jóval olcsóbban juthatok hozzá mindegyik termékhez. 🙂

[display_button url=”https://namerre.hu/go/aliexpress/” glyphicon=”glyphicon glyphicon-shopping-cart” size=”normal” text=”Irány az AliExpress” color=”orange” target=”blank”]

AliExpress fizetés és garancia

Az AliExpress oldalán elsősorban a bankkártyáddal vagy egy internetes vásárlásra alkalmas virtuális bankkártyával tudsz vásárolni. PayPal fizetési lehetőség nincs és nem is valószínű, hogy lesz, mivel az AliExpress oldalán a fizetés az Alipay rendszerén keresztül történik.

Az Alipay nagyon hasonló a PayPal rendszeréhez viszont sokkal nagyobb annál és természetesen nagyon biztonságos is, így nem kell azon aggódnod, hogy a bankkártyád adatait az AliExpress továbbítja az eladó felé.

AliExpress fizetés és garancia

Addig amíg a megrendelt terméket nem kapod kézhez az AliExpress sem fizeti ki a befizetett összeget az eladónak, így ha az nem teljesíti a szállítást a megadott időpontig, ami általában 60 nap, akkor a rendszer küld számodra egy email üzenetet és akár pár kattintással visszaigényelheted a pénzedet.

Több száz rendelésből eddig 2 termékkel volt gondom, az egyiknél 3 darab vadász nyílvessző hegyet rendeltem és csak kettő érkezett meg a csomagban, írtam az eladónak és ezután minden további nélkül ingyenesen küldött egyet.

A másik egy olcsó virtuális szemüveg volt, aminek az egyik műanyag csavaros része szállítás közben eltört, ezzel nem foglalkoztam mivel ezt a VR szemüveget csak alkatrésznek rendeltem meg.

A több száz rendelésemből mindegyik termék megérkezett és a legtöbb termékkel teljesen megvoltam elégedve, így az AliExpress webáruház méltán elnyerte a bizalmamat.

AliExpress szállítási módokAliExpress szállítási módok

A terméket a legtöbb eseteben vagy a standard vagy a prémium szállítási módon keresztül tudod megrendelni, a standard szállítási módon belül rengetegféle lehetőség közül választhatsz, melyekbe beletartoznak a csomag nyomkövetési számmal és az anélkül feladott küldemények is.

A prémium szállítási móddal megrendelt küldeményekhez viszont minden esetben tartozik csomag nyomkövetési szám is, tehát csak aláírás ellenében tudja a címzett átvenni a küldeményt.

AliExpress standard szállítás

A legtöbbet használt standard szállítási módok melyekhez a legtöbb esetben csomag nyomkövetési szám is tartozik a következők.

AliExpress Standard Shipping – szállítási idő 19-27 nap
China Post Air Mail – szállítási idő 20-31 nap
ePacket – szállítási idő 20-35 nap

Ezek közül az „AliExpress Standard Shipping” szállítási módot használom legtöbbször és a csomagjaim szinte minden esetben megérkeznek 30 napon belül. A „China Post Air Mail” szállítási módon keresztül pedig volt olyan, hogy 2 hetes rekord időn belül megkaptam a csomagot.

Most pedig jöjjön pár darab csomag nyomkövetési szám nélküli szállítási mód amelyekkel a leggyakrabban lehet találkozni az AliExpress webáruház oldalán keresztül.

China Post Ordinary Small Packet Plus – szállítási idő 23-45 nap
Yanwen Economic Air Mail – szállítási idő 30-50 nap

Ha van rá lehetőségem, akkor minden esetben a jól ismert „China Post Ordinary Small Packet Plus” szállítási módon keresztül szoktam megrendelni a kisebb pár dollár értékű termékeket. A küldemények általában 20-30 nap alatt egy két kivételével szinte mindig megérkeznek.

Természetesen ezeken kívül rengeteg másfajta szállítási mód is létezik, ebben a listában csak a legismertebbeket soroltam fel.

AliExpress prémium szállítás

Ha nem szeretsz várakozni és a küldeményt minél hamarabb szeretnéd kézhez kapni, akkor a prémium szállítási módot Neked találták ki.

A következő szállítási módokkal a küldeményt szinte garantáltan megkapod kevesebb mint két hetes szállítási idővel, viszont ezeknél a szállítási módoknál számíthatsz arra, hogy mélyen a zsebedbe kell nyúlnod mivel általában igen borsos az áruk.

Természetesen mindegyik a következőkben felsorolt prémium szállítási módhoz csomag nyomkövetési szám is tartozik.

AliExpress Premium Shipping – szállítási idő 7-15 nap
EMS – szállítási idő 15 nap
DHL – szállítási idő 9-15 nap
FEDEX – szállítási idő 12 nap

Ha a prémium szállítási módot választottad és viszonylag olcsón szeretnéd megúszni a szállítást, akkor mindenképpen érdemes az „AliExpress Premium Shipping” szállítási módot választanod.

AliExpress csomag nyomon követés

Mind a prémium és a standard szállítási módoknál van lehetőséged a csomagod nyomkövetésére, sok esetben még a csomag nyomkövetési számmal nem rendelkező küldeményeket is van lehetőséged ellenőrizni a következő leggyakrabban használt nemzetközi csomag nyomkövető weboldalakon keresztül.

AliExpress magyarul csomag nyomon követés

17track – https://www.17track.net/hu
1tracking – https://www.1tracking.net/

Az AliExpress standard szállítási módokon keresztül megrendelt csomagokat pedig szinte minden esetben a Magyar Posta nyomkövető oldalán keresztül van lehetőséged nyomon követni.

A legtöbb esetben az AliExpress standard szállítási módokon keresztül szoktam megrendelni a termékeimet és a Magyar Posta androidos alkalmazását használom a csomagjaim nyomkövetéséhez.

Ha androidos telefont használsz akkor a „Magyar Posta applikáció” nevű alkalmazást ingyenesen letöltheted a Google Play webáruházból.

Az app használata nagyon egyszerű, csak annyit kell tenned, hogy hozzáadod a küldeményeid nyomkövetési számait és ha valamelyik küldeményed státusza megváltozik, akkor azt az applikáció automatikusan jelezni fogja a telefonodon keresztül.

Mivel az app bármennyi küldeményt képes egyszerre kezelni és van olyan, hogy egyszerre 40-50 csomagom várakozik kiszállításra, ez az app nagyban megkönnyíti az életem, mivel nem kell állandóan a Magyar Posta oldalán egyesével ellenőriznem a csomagjaim státuszát minden egyes nap.

Remélem hasznos volt az „AliExpress magyarul: rendelés és fizetés okosan” című cikk számodra, és ha igen akkor kérlek oszd meg másokkal is, hogy számukra is megkönnyíthesd az AliExpress rendeléssel és vásárlással kapcsolatos teendőket.

AliExpress vásárlás

Most, hogy már szinte mindent tudsz az AliExpress webáruházzal kapcsolatban, a következő gombra kattintva akár el is kezdheted a böngészést.

[display_button url=”https://namerre.hu/go/aliexpress/” glyphicon=”glyphicon glyphicon-shopping-cart” size=”normal” text=”Irány az AliExpress” color=”orange” target=”blank”]

Kellemes böngészést és sikeres vásárlást kívánok az AliExpress webáruház oldalán! 🙂

A legfrissebb Aliexpress kuponok, promóciók és kuponkódok

Nézd meg az AliExpress legjobb ajánlatait az „AliExpress Best Deals” oldalán keresztül, vagy csapj le az óránként frissülő legjobb ajánlatokra akár 65%-os kedvezménnyel az „AliExpress Flash Deals” akciói között.

33 Comments on “AliExpress magyarul: rendelés és fizetés okosan”

 • juli

  mondja:

  kedves Atila, 1 kérésem lenne: rendeltem alibabànàl aug 18 -àn 2 db kis asztalt. 299.- $ ingyenes szàllitàssal. ok elején a posta kuldott egy vàm papirt… kérik a szàmlàt, a rendelést stb -t !
  alibaba felajànlott egy olcsobb szàmlàt… de az nem stimmel a rendeléssel.
  Ha nem fizetem ki a feltehetöen magas AFA és vàm dijat (27 + 3 -4-5-… % ot) akkor visszakuldik és visszakaphatom a pénzemet ? a 60 nap màr amugyis lejàrt.
  milyen tanàcsot ad? a 300.-$ nàl nem szàmitottam magasabb összegre :- (

  • Attila

   mondja:

   Szia, mivel ez nem az eladó hibája így nem fogod visszakapni a pénzed, a csomagot pedig nem küldik vissza hanem tárolják. Ezért érdemes minél hamarabb beküldeni a kért dokumentumokat, mivel ha a csomagot a NAV tárolja, ezért minden hónapban tárolási díjat fog felszámolni, ami általában igen borsos szokott lenni. Én azt javaslom, hogy fizesd ki és könyveld el tanulópénznek a dolgot, mielőtt még többe kerülne Neked.

 • KDavid91

  mondja:

  Kedves Attila!
  Egy olyan kérdésem lenne, hogy több terméket szeretnék megvásárolni egyszerre, viszont a szállítási módok különböznek (például van olyan, ahol EMS EPacket [Free Shipping], de van olyan áru, ezt nem hozza fel, csak a POS Malaysia [mint a legolcsóbb szállítási mód]). Mit javasolsz? Lehetséges úgy rendelni, hogy a legolcsóbbat választom mindegyiknél, de különböznek a szállítási módok?
  Válaszodat előre is köszönöm!

  • KDavid91

   mondja:

   Kedves Attila!
   Még egy kérdésem lenne, hogy több terméket rendelnék az oldalról és összesen (kb.) 30.000 Ft-ba kerülnek (benne vannak a termékek árai és a szállítási költségük is). Sikerült olyan termékeket viszont összeválogatnom, melyeket az „AliExpress Standard Shipping” szállítási móddal tudok megrendelni. Fentebb leírtad, hogy ilyenkor csak az ÁFA-t kell megfizetnem pluszban. Ezzel a vételárral és szállítási költséggel együtt nincs semmi teendőm, csak megrendelni?
   Magyarországon hogyan van a szállítás, mert ha nem vagyok itthon, akkor a csomag hová kerül, ha nem tudom átvenni?
   Válaszodat előre is köszönöm!

   • Attila

    mondja:

    Több terméket érdemes egyesével rendelni és ha darabonként nem haladja meg a kb. 40 dollár árértéket, akkor VÁM és ÁFA mentes lesz a csomag. Sok esetben még az 50-60 dollár értékre sem tesznek ÁFÁ-t, de ez ugye nem garantált. Megrendeled és igen, ezután nincs más teendőd. Ha nyomkövetési számmal rendeled, akkor kapsz értesítést amikor a csomag érkezik, ha nem akkor a postás megkísérli kézbesíteni és ha ez nem valósul meg, akkor azt hiszem 10 napig tárolják a postán, utána visszaküldik a feladónak. Tehát ebben az esetben Neked kell majd bemenni a postára átvenni a csomagod.

    • KDavid91

     mondja:

     Kedves Attila!
     Ha több terméket rendelek meg külön-külön, de egyszerre, akkor is van esély arra, hogy kb. egy időben jönnek meg, vagy esélyes akár egy hetes eltérés is?
     Válaszodat előre is köszönöm!

     • Attila

      mondja:

      Mindkét lehetőségre van esély, főleg ha különböző forgalmazóktól vásárolsz.

 • Richard

  mondja:

  Üdvözlöm! Érdeklődnék, hogy van e tapasztalat vagy információ nagyobb értékű vásárlással kapcsolatban? Egy közel fél millió forintos ipari gépet szemeltem ki ami féláron van az itthoni boltok ajánlataihoz képest. A termék alatt az áll, hogy 15- en vásárolták már. Az ilyen nagy értékű vásárlás esetén is uga olyan egyszerű az esetleges visszaküldés, ha nem megfelelő a termék? Vagy elkora összegnél már van valamilyen komolyabb procetúra? A választ előre is köszönöm!

  • Attila

   mondja:

   Nagyobb fél millió forintos rendelésekkel kapcsolatban nincs tapasztalatom az AliExpress oldalán keresztül. A termék visszaküldés árazása elsősorban a termék súlyától függ, ami nagyobb súly esetén nem olcsó. Mielőtt megvásárolná a terméket, feltétlenül egyeztessen az eladóval és beszéljék meg az esetlegesen felmerülő problémák esetén való teendőket. Melyik termékről van szó egyébként?

  • Jack

   mondja:

   Kedves Attila!
   Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy ha az eladó 90 napos pénzvisszafizetési garanciát vállal, abban az esetben ha a termék nem érkezik meg és a szállítási ideje is kitolódik 90 napra, ebben az esetben mi a teendő? Várjak 89 napig és utána reklamálhatok?
   Köszönöm a segítséget!

   • Attila

    mondja:

    Jelenleg az Alin a szállítás akár 2-3 hónap is lehet, ezért vállalnak 90 napos pénzvisszafizetési garanciát, reklamálni csak a 90 nap letelte után lehet. Egyébként sok csomagom még most is 30-35 nap alatt megszokott érkezni.

    • KDavid91

     mondja:

     Kedves Attila!

     Ezzel kapcsolatban nekem is lenne egy kérdésem. Rendeltem egy terméket március 26.-án rendeltem meg, 29.-én felvételre várt és 31.-én visszaigazolták, hogy feladták a szállítóknak. Ugyanezen a napon (március 26.-án) megrendeltem egy másik terméket is, melyet május 20.-án kézhez kaptam.
     Ezzel kapcsolatban azt írja a még meg nem érkezett terméknél, hogy: „Ha megrendelése nem érkezik meg 2020-06-06-án , a vita megnyitásával visszatérítést kérhet.”
     Mit csináljak ezzel? Előre is köszönöm a segítségedet!

     • Attila

      mondja:

      Ha a termék nem érkezik meg a kitűzött határidőn belül, akkor kérhetsz teljes pénzvisszafizetést. Ezt mindenképpen érdemes megtenni.

 • KDavid91

  mondja:

  Kedves Attila!

  Egy olyan kérdésem lenne, hogy megrendeltem 3 terméket. 1 terméknél azt írja, hogy „Awaiting Shipment”, míg a másik kettőnél „Awaiting delivery”. Az elsőnél (már kevesebb, mint 10 nap) a két gomb: „Extend Processing Time” és „Cancel Order”. A másik kettőnél (már kevesebb, mint 52 nap) a két gomb: „Track Order” és „Confirm Goods Received”. Az lenne a kérdésem, hogy ezek mit jelentenek, és hogy kell-e csinálnom valamit?
  Előre is köszönöm a válaszodat!

  • Attila

   mondja:

   Ezekkel nem kell csinálni semmit, az egyik azt jelenti “Awaiting Shipment” a csomag szállításra várakozik, a másik pedig “Awaiting delivery” kézbesítésre várakozik, tehát a csomagot már feladták.

 • Gabor Zoltan

  mondja:

  Kedves Attila!
  A kérdésem az használhatom-e bankkártya nélkül az alipay-t? Van-e lehetőség alipay számlát nyitni bankkártya nélkül, aztán banki átutalással feltöltenék pénzt az alipay számlámra.
  Válaszodat előre is köszönöm.

 • Arpi

  mondja:

  Kedves Attila!

  A kérdésem a következő.
  Négy napja rendeltem egy terméket. Másnap kaptam is egy e-mailt, hogy az eladó feladta a csomagot és úton van.
  Csak véletlen az e-mailban rányomtam arra, hogy megérkezett a csomag. 🙁
  Ezáltal nem tudom követni a csomagat, és nem is tudok róla semmit.
  Írtam az eladónak még aznap és válaszolt is, hogy nyugodjak meg. Semmi baj és úton van a csomag.
  Ezt valahogy vissza tudom csinálni, h tudjam követni a csomagot? Vagy mit tudok ilyenkor csinálni?
  Előre is köszönöm válaszod.

  • Attila

   mondja:

   Sajnos ezt sem Te sem az eladó nem tudja visszacsinálni. Legalábbis Én nem ismerek semmi módot rá.

 • Csazi

  mondja:

  Szia Attila! Nagyszerű cikket írtál,köszi.Tudnál ajánlani bankot ahol számlát nyissak?Sook dolgot szeretnék én is rendelni,de nem akarok nagyot bukni a banki átváltásokon.Forintom és eurom is van,de ahogy látom az ali csak dollárba utazik.Van valami megoldás erre is?Előre is köszi Üdv Csazi

  • Attila

   mondja:

   Szia, köszi! 🙂 Szerintem erre a legjobb a Revolut, USD, EUR, GBP amit csak szeretnél és pillanatok alatt váltja egyikből a másikba.

 • KDavid91

  mondja:

  Kedves Attila!

  Köszönöm az eddigi segítségedet az AliExpres-szel kapcsolatban. Még egy kérdésem lenne. Hogyha több terméket szeretnék megrendelni ugyanattól az eladótól, viszont nem szeretnék vámot fizetni, így külön időpontokban rendelném meg. Körülbelül mennyi idő teljen el a két megrendelés között, hogy biztos ne keljen vámot fizetni?
  Válaszodat előre is köszönöm!

  • Attila

   mondja:

   Szia, nagyon szívesen! VÁM-ot csak akkor kell fizetni, ha a küldemény értéke 150 euró felett van. Ha több kisebb értékű terméket szeretnél rendelni, akkor igen ezeket érdemes egyesével megvenni. Sokszor csináltam már Én is így és a legbiztosabb az ha legalább pár órát vársz a megrendelések közt. Bizonyos teremékeknél volt olyan, hogy 1 napot is vártam, nehogy egyben szállítsák. Ha nagyobb mennyiségről van szó, akkor pedig érdemes ez ügyben az eladóval egyeztetni és megkérni arra, hogy mindenképpen egyesével küldje.

 • skobrakt

  mondja:

  Kedves Attila, mivel gyenge az angol tudásom, örültem, hogy van lehetőség a magyar nyelvű vásárlásra. Csalódottan kell megállapítanom, hogy a Magyar országot ugyan ki lehet választani, de a magyar nyelvet továbbra sem kínálja fel. Az én készülékemben van a hiba?

  • Attila

   mondja:

   Szia, amikor a cikket írtam még elérhető volt a magyar nyelv, viszont azóta sajnos levették aminek az okát nem tudom. Remélhetőleg hamarosan megint lesz magyar nyelv, viszont azt, hogy mikor azt sajnos nem tudom megmondani, mivel nem Én üzemeltetem az AliExpress weboldalt.

 • KDavid91

  mondja:

  Szia!
  Nem tudom, hogy még mennyi kérdéssel foglak „bombázni”, de lenne még egy. Több terméket rendeltem ugyanattól az eladótól egyszerre, de külön raktárakból (Európai és Kínai raktárakból). Az európaira azt írja, hogy 3-7 napon belül meg fog érkezni, míg a kínai raktárból jövőkre azt írja, hogy 20-30 nap. Az lenne a kérdésem, hogy ha az európai raktárból jövők megérkeznek, vissza tudom igazolni úgy, hogy a kínai raktárból jövők még nincsenek nálam?
  Válaszodat előre is köszönöm!

  • Attila

   mondja:

   Szia! Természetesen igen, mivel amint látom a termékek külön-külön lettek feladva, tehát nem egy csomagként. A legtöbb termék esetében egyesével lehet visszaigazolni az átvételt.

  • espattila

   mondja:

   Mármint a kapcsolat oldalon kérdezi? Ott ki kell választani a két megjelent szám összegét, ez egy biztonsági funkció a spam üzenetek ellen.

Hozzászólás

To top