Blog Drónok Termék Tesztek

Amit drón vásárlás előtt nem árt ha tudsz

drón vásárlás - legjobb drónok kezdőknek

Ha drón vásárlás előtt állsz, vagy csak többet szeretnél tudni a drónokról, akkor a következő drón vásárlással kapcsolatos tudnivalók és tanácsok biztosan a segítségedre lesznek.

Drón vásárlási tanácsok
Drónok kezdőknek és gyerekeknek
Legjobb drónok kezdőknek
FULL HD kamerás drónok kezdőknek
Professzionális 4K kamerás drónok kezdőknek és profiknak

Ha már van drónod akkor nem kell mondanom, hogy milyen szórakoztató tud lenni ez a kis „repülő masina”, ha még nincs akkor mindenképpen javaslom, hogy próbálj ki egyet mert garantáltan jó szórakozásban lesz részed.

Manapság már mindenki számára elérhető árakon kaphatóak ezek a „játékszerek”, így a mostaninál nem is lehetne jobb alkalom drón vásárlásra.

Rengetegféle drónt lehet kapni a piacon, viszont ahhoz, hogy a Neked legmegfelelőbbet megtaláld, érdemes a következőket figyelembe venned, hogy biztosan azt a drónt vásárold meg amelyikre ténylegesen szükséged van.

Nézzük meg a drónokra legjellemzőbb tulajdonságokat és ezután azt, hogy milyen típusok közül választhatunk.

Drón vásárlási tanácsok

DJI MAVIC 2 RC Pro

Mint minden technikai eszköznél a drónoknál is rengeteg a rövidített kifejezés, amiről nem árt tudni mit is jelent valójában. A következő listában a drónokra legjellemzőbb rövidítéseket és tulajdonságokat találod meg.

Ready-to-fly (RTF)

A „ready to fly” jelentése a repülésre kész nagyon gyorsan összeszerelhető drónokat takarja, tehát kiveszed a dobozából és szinte azonnal készen áll a repülésre. Általában a legtöbb drón típusra ez a legjellemzőbb. Értelemszerűen kezdő pilóták számára ezt a típust érdemes legelőször választani.

Almost-ready-to-fly (ARTF or ARF)

A „majdnem repülésre kész” drónok kategóriája. Ezek a drónok kisebb mértékű összeszerelést és kiegészítő berendezéseket igényelhetnek, például egy vevőt (Rx) és rádióadót (Tx), vagy rádiós vezérlőt. Szinte csak a hobbi drónokra jellemző.

Bind-n-fly (BNF)

Ez azt jelenti, hogy általában csak a drónt kapod a dobozával, tehát nincs hozzá semmilyen tartozék. (pl. távirányító, akkumulátor vagy töltő). Még tartalék propellereket sem szoktak mellékelni hozzá. Ez főleg azok számára előnyös akik csak a drónt szeretnék megvásárolni, mert mondjuk összetörték és így felesleges volna újra minden kiegészítőt megvásárolniuk.

First-person view (FPV)
Legjobb FPV verseny drón szettek kezdő drón pilótáknak

Közvetlen videókép (élőkép) közvetítése a drón kamerájáról. Például a drón versenyzők általában FPV szemüveget viselnek, az élmény fokozásához. Mindenképpen külön FPV kamerát igényel, mivel a legtöbb akciókamera nem képes valósidejű élőképet közvetíteni és irányításkor ez zavaró lehet, így azok használata nem ajánlott.

Return-to-home (RTH)

Ez egy biztonsági funkció amit a drón beépített GPS rendszere tesz lehetővé, hogy például a drónt egy gombnyomással vissza tudjuk hívni a kiindulási pontjára. Tehát a drón önállóan minden irányítás nélkül képes lesz visszarepülni arra a pontra ahonnan felszállt.

Kamera

A kezdő kategóriás drónoknál is egyre jellemzőbb, hogy kamerát is kapunk hozzá, ezek a kamerák legtöbbször HD azaz 720p felbontásúak. Ez a felbontás otthoni szórakozáshoz jó maximum, viszont a FULL HD, azaz 1080p képfelbontású kamerákkal felszerelt kezdő kategóriás drónokkal már kitűnő minőségű légi felvételeket is készíthetünk.

Ezzel a felbontással már nyugodtan készíthetünk akár a YouTube csatornánkra is felvételeket. Viszont nem árt utánanézni, hogy milyen FPS, azaz képkocka sebességgel (frame per second) képes a kamera felvételt készíteni. A 30/60fps-ben készült felvételek már teljesen elfogadhatóak.

A professzionális kamerás drónoknál, természetesen a 4K-s felvétel készítés mára már alapnak számít.

Ha már a kamerás drónokról beszélünk, személy szerint azokat a típusú drónokat részesítem előnyben, amelyekre rácsatlakoztathatom az akciókamerámat vagy azokat amelyek képesek az élőkép közvetítésére legalább FULL HD minőségben.

Gimbal

Hasonló az akciókamerákhoz is kapható gimbalhoz, tulajdonképpen ez egy mechanikus kamera stabilizáló rendszer, amely lehetővé teszi a sima videók és éles képek készítését gyors mozgásoknál vagy akár erős szél esetében is.

Headless mód

Ez a kezdő pilóták számára lehet egy nagyon hasznos mód amivel, általában a kezdő drónoknál találkozunk, de sokszor a haladóbb szintű drónoknál is előfordul. Lényege, hogy a gép orrát bármerre (yaw) elforgathatjuk és az irányok akkor is megmaradnak.

Follow me

Ezzel a funkcióval a drón automatikusan képes követni egy eszközt ami jellemzően GPS jelet használ, például a mobiltelefonunkat vagy a drón távirányítóját.

Brushed motor

A szénkefés drón motorok a „brushed” nevet kapták. Ezek a motorok általában jóval olcsóbbak mint a szénkefe nélküliek.

Brushless motor

Ez a szénkefe nélküli drón motorokat takarja. A szénkefe nélküli motorok halkabbak és hosszabb az élettartamuk, viszont drágábbak is.

Coreless motor

A coreless motor egy úgynevezett „mag nélküli” motor ami gyorsan nagy sebességre tud felpörögni, viszonylag tartós és olcsóbb megoldás a brushless motoroknál, viszont hátránya, hogy gyorsabban felmelegszik.

CW és CCW motor jelzés

Ha új drón motort szeretnél vásárolni, akkor érdemes odafigyelned ezekre a jelzésekre. A CW jelentése (clockwise) ami az óra járásával egy irányba forgó motort jelenti, a (counter-clockwise) pedig az ellentéte ami az óra járásával ellentétes irányba forgó motorokat takarja.

Drón típusok

Nos, hogy már ennyi mindent tudunk a drónokról ismerkedjünk meg a drón típusokkal is.

JJRC X12 drón kuponDrónok kezdőknek és gyerekeknek

Kezdőknek, hobbi célból repülőknek, gyerekeknek és azoknak, akik nem akarnak sok pénzt költeni ez a legideálisabb választás.

Bár a kezdő szintű drónoknál is találhatóak kamerás drónok, viszont professzionális filmkészítésre ezek általában nem alkalmasak.

Aki mégis ilyen drónt szeretne vásárolni annak mindenképpen a haladó vagy profi kategóriás drónok közt kell keresgélnie.

Kezdőknek érdemes előbb elsajátítani a drón kezelését és csak ezután vásárolni egy profibb FULL HD kamerás drónt. Ez sok kellemetlenségtől és törött kamerától óvhat meg bennünket.

A drón kiválasztásnál fontos szempont lehet, hogy hol szeretnénk repülni a drónnal, lakáson belül vagy kívül.

Ez általában a leírásban így szerepel: Type: Indoor and Outdoor, az „indoor” a lakáson belül, az „outdoor” a lakáson kívülit jelenti. Vannak modellek amelyek mindkét esetben használhatóak, szerintem ez a legjobb választás, mert hidegebb időben akár lakáson belül is eljátszhatunk kedvenc drónunkkal.

Érdemes figyelembe venni, hogy mennyi a drón repülési ideje és azt is, hogy mekkora a repülési hatótávolsága.

Repülési idő

A kezdő szintű drónoknál a repülési idő jellemzően 5-12 perc szokott lenni, magyarul az akkumulátora ennyi idő alatt merül le. Az sem elhanyagolható szempont, hogy az akkumulátort mennyi ideig kell tölteni.

Mondjuk ha csak egy akkumulátorod van és a töltési idő körülbelül 1 óra, akkor az újabb repüléssel sajnos várnod kell addig amíg fel nem töltöd megint a drónod akkumulátorát.

Ha hosszabb ideig szeretnél a drónoddal repülni akkor mindenképpen ajánlott pár tartalék akkumulátor beszerzése. Személyes tapasztalataim szerint legalább 2-4 tartalék akkumulátor az ideális, bár ha nagyon belemerülök többet is lemerítek egy repülési ciklus alatt. Erre tanácsot nehéz adni mert ahány ember annyiféle, tehát mindenki döntse el hogyan szereti.

Általában a tartalék akkumulátorok a legtöbb esetben viszonylag olcsón megvásárolhatóak.

Repülési hatótávolság

A hatótávolság „control distance” attól függ milyen erős a drón adó-vevő rendszere. A kezdő típusú drónoknál érdemes a legalább 50 méter vagy a feletti értékekkel rendelkezőket választani, hacsaknem lakáson belül szeretnénk repülni velük, mert ebben az esetben a kisebb repülési hatótávolságúak is tökéletesen megfelelőek lesznek.

Például egy 50-70 méter repülési hatótávolságú drón már tökéletes választás ha a kertben szeretnénk repülni vele.

Legjobb drónok kezdőknek

A következőkben felsorolok pár kezdő kategóriás drónt ami a legjobb választás lehet ha még nem volt saját drónod vagy ajándékba szeretnéd venni, vagy esetleg a gyermekednek. Bár itt megjegyzem ezek azért „komoly” játékok és 12 év alatt csak körültekintően ajánlott a használatuk.

A drón vásárláshoz találsz egy linket is minden drónhoz, amire kattintva ha szeretnéd meg is tudod azt vásárolni. A linkek külföldi, nagyon biztonságos és megbízható webáruházakra mutatnak mint például a GearBest vagy a Banggood webáruházak, ahol garantáltan a legolcsóbban és 100%-os garanciával tudod az általam felsorolt drónokat megvásárolni.

Ha még nem rendeltél külföldi webáruházakból, akkor ajánlom figyelmedbe az „AliExpress magyarul” című cikket, melyben hasznos információkat találsz arról hogyan érdemes az EU-n kívüli országokból termékeket rendelni úgy, hogy maximálisan jól is járj.

Természetesen Magyarországon is megtudod vásárolni a drónokat, de akkor számíthatsz rá, hogy igen csak borsos árat fogsz fizetni értük.

Íme a lista:


TIANQU VISUO XS809S drón (Battle Sharks)

TIANQU VISUO XS809 drón teszt

A TIANQU VISUO XS809S drón, művész nevén nevezve “Battle Shark” harapni nem harap, cserébe viszont nagyon szépen repül.

Nem kevesebb mint 18-20 perces repülési idővel rendelkezik, ami egy körülbelül 12 ezer forintos dróntól, véleményem szerint valami elképesztően jó teljesítmény.

Ráadásul, ezért a pénzért 3 darab akkumulátort is kapunk hozzá, amit elsőre el sem hittem! Ha Te sem hiszed el, akkor győződj meg róla személyesen. ?

A Tianqu Visuo XS809S egy “foldable”, azaz összehajtható drón ami nagyon kis helyen elfér, ennél fogva könnyedén magunkkal vihetjük bárhová.

Mivel G-Móddal is rendelkezik, így akár a telefonod mozgatásával is tudod irányítani, ha pedig elfáradtak a kezeid, akkor nyugodtan áttérhetsz a hangvezérléses irányításra.

Természetesen repülhetsz vele FPV üzemmódban is az okostelefonodon keresztül, és az élmény fokozásához, akár egy VR szemüveget is használhatsz hozzá.

Hát nem gyönyörű! Ezt a drónt nem véletlenül kedvelik ennyien, szerintem engem is beszippantott a VISUO őrület kicsit, de egyáltalán nem bánom. Ezt a drónt mindenképpen tesztelni fogom és nemsoká bővebben olvashatsz róla az oldalamon.

TIANQU VISUO XS809S drón teszt

Ha egy tökéletes kezdő kategóriás drónra vágysz, ami rengeteg okos funkcióval rendelkezik és az ára is nagyon baráti, akkor a TIANQU VISUO XS809S drón lesz a Te drónod.

Jó híreim vannak, mivel most 3 darab akkumulátorral nagyon olcsón betudod szerezni.

Még egy jó hír, a Tianqu Visuo XS809S drón teszt elkészült, itt olvashatsz bővebben róla és a videókat is itt találod.

 • Tianqu Visuo XS809S drón kupon
  Tianqu Visuo XS809S - Kuponkódok és kedvezmények

  A Tianqu Visuo XS809S drónnal garantáltan nem nyúlsz mellé, ideális kezdő kategóriás drón bárki számára, remek 15-18 perces repülési idővel és ráadásul nagyon olcsó.

  Kupon ajánlatok utolsó frissítésének dátuma:2023 Jan 09
Eredeti ár - $99 (33,660 ft) Kedvezményes ár - $60 20,400 ft
  Irány az ÜzletAliExpress.com

FULL HD kamerás drónok kezdőknek

A legjobb haladó kategóriás kamerás drónok már FULL HD, élőképes kamerával rendelkeznek és FPV szemüveggel is tudjuk használni őket.

Ezeknél a drónoknál nem ritka az 500-2000 méteres repülési hatótávolság és a legtöbbnél beépített GPS is van.

A következő drónokkal már messze jobban élvezheted a repülést, mivel ezek tudása fényévekkel messzebb van kezdőbb társaikétól. Továbbá nagy előnyük, hogy viszonylag megfizethető áron kaphatóak.


JJRC JJPRO X5

JJRC JJPRO X5 drón
A JJRC JJPRO X5 a JJRC család legújabb modellje, ez a drón az egyik kedvencem amivel szerintem nem vagyok egyedül.

Igazán gyönyörű megjelenésű kamerás drón, ami FULL HD (1080p) felvételek készítésére és élőképes (FPV) közvetítésre alkalmas.

Repülési hatótávolsága 500-600 méter körüli, egy akkumulátor töltéssel 16-18 percig képes a levegőben maradni nagyon erős 7.4V-os 1800mAh-es akkumulátorának köszönhetően.

A JJRC JJPRO X5 egy továbbfejlesztett modellje a méltán közkedvelt JJRC JJPRO X3 HAX-nek. Az X5 egy sokkal modernebb külsőt kapott és természetesen lényegesen nagyobb tudással rendelkezik.

Beépített 6 tengelyes képstabilizátorának köszönhetően kiváló minőségű légi felvételeket készíthetünk vele. Sokak örömére a JJRC JJPRO X5 rendelkezik „follow me” móddal is, tehát bármilyen irányítás nélkül képes a kijelölt objektumot követni, legyen az ember vagy akár egy tárgy.

A JJRC JJPRO X5 tudásban megközelíti a XIAOMI Mi drónt, viszont árban fele annyiba sem kerül, ezért igazán remek vételnek számít a piacon.

Mivel egy fantasztikus drónról van szó, ezért rengeteg videót és egy részletes bemutató cikket is írtam róla amit „JJRC JJPRO X5 drón teszt” itt találsz.


JJRC X12

JJRC X12 drón

JJRC X12 kétséget kizáróan az aranyérmes helyezettje a JJRC családnak.

A 11.4V 2400mAh nagy teljesítményű akkumulátorának köszönhetően kitűnő 25 perc körüli repülési idővel rendelkezik. Méretéhez képest pedig kimondottan jó 1,2 km-es repülési távolsággal büszkélkedhet, ami átlagos felhasználásra több mint elég szokott lenni.

Azt hiszem a JJRC X12 ezzel a tudásával sokunk kedvencévé fog válni a közeljövőben.

FULL HD (1080p) és 4K (2160p) kamerákkal felszerelve kapható.

JJRC X12 drón kupon

Legfontosabb jellemzők

Repülési távolság: 1,2 km
Repülési idő: 25 perc
Kamera felbontás: FULL HD
Gimbal: 3 tengelyes mechanikus
Elektronikus képstabilizálás: van
Optikai szenzor: van
Ultrahangos szenzor: van
Akkumulátor: 11.4V 2400mAh LiPo
Motor típus: brushless
GPS: GPS+GLONASS
Összehajtható: igen

A kupon kód aktiválása

A kosárba helyezés után nyisd meg a kosár oldalt, kattints a “Check Out” gombra és írd be a kupon kódot az “Apply Coupon” mezőbe.

A “Priority Line” szállítási mód legyen bejelölve mivel így vám és áfa mentesen fogod megkapni.

A teljes listát a FULL HD kamerás drónokról itt találod: „Legjobb élőképes FULL HD kamerás drónok kezdőknek


Professzionális 4K kamerás drónok kezdőknek és profiknak

A professzionális drónok használata elsősorban azoknak ajánlott, akik kitűnő minőségű légi felvételeket szeretnének készíteni például videó megosztó portálokra, de természetesen bárki akár hobbi célból is megvásárolhatja őket és élvezheti ezen drónok magas szintű tudását.

Ebben a kategóriában találhatóak a leggyorsabb, legerősebb és a legjobb kamerákkal felszerelt drónok.

A 4K-s felvételek készítése már alapnak számít ebben a kategóriában de ma már léteznek olyan drónok is amelyek akár 5.2K-s felbontással képesek felvételeket készíteni, csakúgy mint a legújabb és legdrágább DSLR kamerák.

Most jöjjön pár darab ízelítőnek a profi kategóriás drónokból is.


Hubsan H117S Zino

Legjobb 4K kamerás összecsukható drónok - Hubsan H117S Zino

A Hubsan H117S Zino egy újabb fantasztikus összecsukható drón, ami kiemelkedően jó 4K felbontású kamerával és 3-Axis gimballal van felszerelve. Ha tűéles tökéletesen sima és rázkódásmentes nagy képfelbontású légi felvételeket szeretnél készíteni, akkor a Hubsan H117S Zino remek választásod lehet.

A Hubsan H117S Zino remek árazása és kiváló teljesítménye mellett, az egyik legközkedveltebb összecsukható drón a piacon.

4K képfelbontású kamerájával szó szerint tűéles légi felvételeket készíthetsz, ami vetekszik a Xiaomi Fimi X8 SE drón kamerájának a minőségével. Sőt, sokak szerint sokkal élesebb légi felvételeket készít annál.

Hubsan H117S Zino kuponLegfontosabb jellemzők

Hatótávolság: 1 km
Repülési idő: 23 perc
Kamera: 4K
Videó felbontás: 3840×2160p
Mechanikus gimbal: 3-Axis
Elektronikus képstabilizálás: van
GPS: GPS+GLONASS
Optikai szenzor: nincs
Motor típus: brushless
Akkumulátor: 3000mAh

Itt kapható
 • Hubsan H117S Zino kupon
  Hubsan H117S Zino - Kuponkódok és kedvezmények

  Ha egy kitűnő drónt szeretnél vásárolni gyönyörű légi felvételek készítéséhez és nem szeretnél sokat költeni rá, akkor a Hubsan H117S Zino a lehető legjobb választásod lehet.

  Kupon ajánlatok utolsó frissítésének dátuma:2020 Oct 17
Eredeti ár - $324 (110,160 ft) Kedvezményes ár - $298 101,320 ft
Kuponkódok BGH117S18
  Irány az ÜzletBanggood.com

Válaszd az „EU Priority Line” szállítási opciót mivel így vám és áfa mentesen 7-15 napos szállítási idővel tudod megvásárolni.


Xiaomi Fimi X8 SE 4K összehajtható drón

Xiaomi Fimi X8 SE 4K drón teszt

Van szerencsém bejelenteni, hogy a Xiaomi a napokban dobta piacra a legújabb drón modelljét a Xiaomi Fimi X8 SE 4K összehajtható drónt.

Hihetetlenül kompakt méretekkel rendelkezik, összehajtva mindössze 73x106x204 milliméter, ami szerintem nem semmi!

A Xiaomi Fimi X8 SE 4K drón nem kevesebb mint 5KM-es repülési hatótávolsággal rendelkezik, a repülési ideje pedig körülbelül 33 perc és akár 500 méteres magasságba is feltud emelkedni!

Nos, ezzel a repülési idővel lekörözte a piacvezető DJI Mavic 2 Pro drónt, mivel az utóbbi repülési ideje 29 perc, ami természetesen szintén nem egy rossz teljesítmény.

Biztos vagyok benne, hogy ennek a fantasztikus eredménynek az elérésében sokat segített a hihetetlenül erős 11,4 Voltos 4500mAh-es LiPo akkumulátora is.

Ha többet szeretnél megtudni a Xiaomi Fimi X8 SE 4K drónnal kapcsolatban, akkor ajánlom figyelmedbe a következő cikkemet „Xiaomi Fimi X8 SE 4K drón teszt„, kellemes olvasást kívánok hozzá!

Legfontosabb jellemzők

Hatótávolság: 5km
Repülési idő: 33 perc
Kamera: 4K
Videó felbontás: 3840×2160p
Mechanikus gimbal: 3-axis
Elektronikus képstabilizálás: van
GPS: GPS+GLONASS
Optikai szenzor: van
Motor típus: brushless
Akkumulátor: 11.1V 4500mAh LiPo

A Xiaomi Fimi X8 SE 4K drón a következő webáruházakban kapható.

 • Xiaomi Fimi X8 SE kupon
  Xiaomi Fimi X8 SE - Kuponkódok és kedvezmények

  A Xiaomi Fimi X8 SE legújabb modellje, amely hihetetlen 10 km-es repülési távolsággal és 35 perces repülési idővel rendelkezik. A három tengelyes gimballal szerelt 4K UHD kamerájával pedig profi minőségű légi felvételeket készíthetünk.

  Kupon ajánlatok utolsó frissítésének dátuma:2023 May 22
Eredeti ár - $789 (268,260 ft) Kedvezményes ár - $506 172,040 ft
  Irány az ÜzletAliExpress.com

DJI Mavic Mini

DJI Mavic Mini drón kupon

A DJI nemrég dobta piacra az ultra könnyű szuper kis méretű a DJI Mavic PRO kis testvérének is nevezhető DJI Mavic Mini-t.

A DJI Mavic Mini méretét tekintve nem nagyobb egy 6 colos okostelefonnál és mindössze 249 gramm sólyával a Mavic Mini a DJI jelenleg kapható legkönnyebb drónja.

Szokták mondani kicsi a bors de erős, ami akár a DJI Mavic Mini drónt is jellemezhetné, mivel körülbelül 30 perces repülési idővel és állítólag 4 km-es repülési távval rendelkezik.

A háromtengelyes stabilizátorán egy 2.7K képfelbontású kamera kapott helyet, aminek segítségével minőségi légi felvételeket tudunk készíteni családi összejövetelekről vagy akár a nyaralásunkról is.

Manapság a kis mobiltelefon méretű könnyű súlyú drónok a legkelendőbbek, mivel ezeket a modelleket könnyedén magunkkal vihetjük bárhová, ezért szép jövőt jósolok a DJI Mavic Mini drónnak is, mivel mindezeknek a kritériumoknak tökéletesen megfelel.

Van egy jó hírem ha megszeretnéd vásárolni, akkor akár már most előrendelheted ha szeretnéd, hogy a legelsők közt kaphasd meg.

Jelenleg a GearBest és a Banggood webáruházakban kapható. A GearBest webáruházban kicsit borsos az ára jelenleg, de nemsoká finomítunk ezen, így érdemes lehet többször ránézned az oldalra.

A Priority Line szállítási módot válaszd és így garantáltan VÁM és ÁFA mentes lesz a csomag.

 • DJI Mavic Mini drón kupon
  DJI Mavic Mini - Kuponkódok és kedvezmények

  A DJI Mavic Mini egy kis méretű összehajtható komolyabb tudású drón, melyet elsősorban a tapasztaltabb drón pilóták számára ajánlunk.

  Kupon ajánlatok utolsó frissítésének dátuma:2020 Mar 07
Eredeti ár - $499 (169,660 ft) Kedvezményes ár - $449 152,660 ft
Kuponkódok AFfbG10
  Irány az ÜzletBanggood.com

FIMI X8 Mini

FIMI X8 Mini drón kupon

A Fimi X8 Mini tulajdonképpen a nagyobb méretű Xiaomi Fimi X8 SE drón kis testvére amely sokkal kisebb, mindössze 245 gramm súllyal rendelkezik ha a PRO akkumulátort használod hozzá. Sima akkuval pedig 258 gramm a súlya.

A repülési távolságával sem kell szerénykednie mivel közel 8km-re képes elrepülni, ennélfogva a repülési ideje sem kevés, amely megközelítőleg 30 perc.

FIMI X8 Mini drón kupon akció

Érdekessége, hogy a különleges kiképzésű propellereinek köszönhetően a Fimi X8 Mini egy nagyon csendes drónnak számít a piacon. Méretéből és súlyából adódóan pedig az egyik legideálisabb választás lehet nyaralásaink és utazásaink során, feltéve ha minőségi légi-felvételeket szeretnénk készíteni egy igazán nagyszerű kompakt méretű drónnal.

Ha a Fimi X8 Mini drónnal szeretnél repülni és a PRO akkut használod hozzá, akkor amint említettem a súlya mindössze 245 gramm. Ez elsősorban az új drón szabályozások miatt lehet fontos, mivel a 250 gramm súlyhatár alatti drónok esetében nem kötelező külön drón biztosítást kötnöd.

Tulajdonképpen elég egy nyílt kategóriás A1-A3-as drón vizsga hozzá és lakott területen kívül máris repülhetsz a FIMI X8 Mini drónoddal.

Ha pedig lakott területen belül szeretnél repülni, akkor ez esetben a nyílt kategóriás A2-es vizsgára is szükséged lesz.

Fimi X8 Mini legfontosabb jellemzők

Hatótávolság: 8km
Repülési idő: 31 perc
Max. repülési magasság: 4000 méter
Kamera: 4K
Videó felbontás: 3840×2160 30/25/24fps
Mechanikus gimbal: 3-axis
Elektronikus képstabilizálás: van
GPS: GPS+GLONASS
Optikai szenzor: van
Motor típus: brushless (szénkefe nélküli)
Akkumulátor: 7.2V 2400mAh LiPo
Okos repülésmódok: vannak
Összehajtható: igen
Súly: 245 gramm (PRO akkuval)

 • FIMI X8 Mini drón kupon akció
  FIMI X8 Mini - Kuponkódok és kedvezmények

  Megjelent a FIMI X8 Mini a Fimi X8-as kis testvére, amely nem kevesebb mint 8km-es rep. távval és 30 perc körüli rep. idővel rendelkezik. A súlya PRO akkuval mindössze 245g, tehát drón biztosítás nélkül egy sima mezei nyílt kategóriás drón vizsgával is repülhetünk vele.

  Kupon ajánlatok utolsó frissítésének dátuma:2023 May 22
Eredeti ár - $650 (221,000 ft) Kedvezményes ár - $430 146,200 ft
  Irány az ÜzletAliExpress.com

A napjainkban kapható legjobb drónok listáját pedig a következő fotóra kattintva tekintheted meg. A legtöbb drónhoz kedvezményes kuponkódokat is fogsz találni, így érdemes lehet böngészned az oldalt ha a lehető legolcsóbban szeretnéd a kiszemelt drónt megvásárolni.

Remélem hasznos információkat tudtam nyújtani számodra a drónokkal és drón vásárlással kapcsolatban. Ezt a cikket folyamatosan bővítem ezért érdemes elmentened a könyvjelzőid közé, hogy bármikor visszanézhesd és naprakész információid legyenek drón vásárlással kapcsolatosan.

To top