Blog Egyéb Termék Tesztek

AriMic dupla fejes csiptetős mikrofon teszt – Meglepően jó hangminőség!

AriMic csiptetős dupla mikrofon

Már nagyon régóta vadászom egy olyan csiptetős mikrofonra amivel jó minőségű hangfelvételeket tudok készíteni a videóimhoz és az ára is elfogadható.

Már rengeteg mikrofont kipróbáltam pályafutásom során, de olyan csiptetős mikrofont, ami megfelel az igényeimnek és a hangja is jó, eddig nem sikerült találnom. Vagy túl drága volt, vagy olcsó és nagyon rossz hangminőségű.

Már sokan felhívták a figyelmemet az AriMic csiptetős dupla mikrofonra és úgy gondoltam, ezek után ha lesz rá lehetőségem letesztelem.

Hát most lett, mivel a Banggood webáruház egyik kedves menedzsere felajánlotta Nekem, hogy küld egyet tesztelésre.

AriMic csiptetős dupla mikrofonAki videózással foglalkozik az biztosan tudja, hogy mennyire fejfájós egy olyan szettet összerakni amivel élvezet a munka.

Végül, de nem utolsó sorban az elvárt minőséget is hozza, és hó végén lesz mit ennünk, mert nem költöttük el minden vagyonunkat felszerelésre.

Az AriMic csiptetős dupla mikrofon a körülbelül 6 ezer forintos árával, szerintem jóval az ár tűréshatáron belül van, ezért már csak az a kérdés, hogy tényleg megéri-e az árát.

AriMic csiptetős dupla mikrofon

Mivel ez egy dupla fejes mikrofon ami 6 méteres kábellel van felszerelve, ezért így tökéletesen alkalmas beltéri vagy akár kültéri interjúk készítéséhez, de akár egyszemélyes vlogoláshoz is nyugodtan használhatod.

Az AriMic csiptetős dupla fejes mikrofon nem csak 6, hanem 1,5 méteres kábellel is kapható.

AriMic csiptetős dupla mikrofonJó hír, hogy rengeteg eszközzel kompatibilis, így használhatjuk a számítógépünkön keresztül, az android vagy iOS rendszerű mobiltelefonunkkal, de akár DSLR kamerához is csatlakoztathatjuk a 3.5mm-es adapter kábel segítségével.

A legtöbb DSLR kamerával, mint például a Canon, Nikon, Pentax, Sony satöbbi kompatibilis.

Tartós acél csiptetők

MAriMic csiptetős dupla mikrofon fém csiptetőár nem egyszer voltam gondban a műanyag csiptetők végett, mivel azok sok esetben igen hamar tönkrementek, pont amikor a legnagyobb szükségem lett volna rájuk.

A műanyag csiptetők tapasztalataim szerint könnyen elöregednek és ez után eltörnek.

Nagy örömömre szolgál, hogy az AriMic csiptetős dupla mikrofon rendkívül tartós acél csiptetőkkel van felszerelve, így nem kell aggódnom azon, hogy a csipeszek egyhamar eltörnek.

Itt érdemes megemlítenem, hogy nem csak a csiptetők, hanem a mikrofon ház is acélból van, ami nagy mértékben megnöveli a tartósságát.

Többirányú hangvétel

AriMic csiptetős dupla mikrofon hangvétel minden irányból

Az „omnidirectional” hangvételnek köszönhetően, az AriMic mikrofonjai több irányból képesek a hangot venni, így kiváló minőségű hangfelvételeket készíthetünk vele.

A csomag tartalma

AriMic csiptetős dupla mikrofon csomag tartalma

Az AriMic csiptetős dupla mikrofon egy nagyon esztétikus kis fekete dobozban érkezett meg hozzám, így akár ajándéknak is tökéletesen alkalmas.

Nagyon örültem a mellékelt kis fekete szilikon toknak is, amiben tudom a mikrofont és a tartozékait tárolni. Kültéren (terepen) való használatnál ez szerintem igen hasznos tud lenni.

Ezeken felül a csomagban kapunk két darab tartalék acél csiptetőt és mikrofon szivacsot, 2 darab szélfogó pamacsot, egy darab android telefonhoz való adaptert és egy számítógéphez és DSLR kamerához való átalakító adapter kábelt, és természetesen az AriMic csiptetős dupla mikrofont.

Mikrofon teszt

Miután teszteltem a hangminőséget különböző eszközökön, mint például számítógépen, android telefonon és még diktafonnal is kipróbáltam, valami elképesztően meglepődtem az eredményeken.

Legelőször egy számítógéphez csatlakoztattam a DSLR adapter kábel segítségével és készítettem egy teszt felvételt.

Ezután kipróbáltam a Xiaomi Redmi 5 Plus okostelefonommal, itt nem volt szükség az android adapterre, simán bedugtam a 3.5-ös jack csatlakozót a telefonba és egyből működött vele.

Legutoljára pedig a Noyazu F2 hangrögzítővel készítettem egy próba felvételt, itt szükségem volt a DSLR adapter kábelre és egy átalakító kábelre, ami 3.5mm-ről 2.5mm-re alakítja át a jack csatlakozót, mivel a Noyazu F2 bemenete 2.5 mm-es. Ez a kábel egyébként tartozéka ennek a hangrögzítőnek.

Véleményem szerint az AriMic a diktafonnal produkálta a legjobb eredményeket, 1024 kbps bit sebesség mellett. Nagyon tisztán adta vissza a hangot és még egy kis mély beütése is volt, ami kimondottan tetszett.

Az android telefonnal készült felvétel lett a második helyezett 109 kbps bit sebesség mellett és a számítógéppel készült felvétel az utolsó.

Tehát jó minőségű hang felvételekhez, mindenképpen érdemes hangrögzítőt használnunk.

Ezen az eredményen nem sokat csodálkozom, mivel a Noyazu F2 egy elég jóminőségű diktafon, ami beépített zaj szűrővel is rendelkezik.

Ezt a diktafont szoktam terepen használni hang rögzítéshez, mivel kiváló minőségben rögzíti a hang felvételeimet, és így szinte alig kell utómunkálatokat végeznem a felvételeken.

A Noyazu F2 és az AriMic csiptetős mikrofon kombó lett az abszolút győztes, mivel minden elvárásomon felül teljesített.

Csináltam pár hangtesztet is, amiben két másik mikrofon hangjával hasonlítottam össze, az egyik versenyző egy pár dolláros Lapel Lavalier csiptetős mikrofon volt, a másik pedig egy körülbelül 7 ezer forintos SONY ECM-CS3 Condenser sztereó csiptetős mikrofon.

Ezt a mikrofont az Ebayről rendeltem valamikor az év elején, és eddig ezt használtam a hang felvételeimhez.

A pár dolláros Lapel Lavalier mikrofon már az első körben kiesett, mivel kritikán aluli hangot rögzített. Így a SONY ECM-CS3 és az AriMic maradt csak versenyben.

A Sony csiptetős mikrofonnal is készítettem 2 hang felvételt, az egyiket az android telefonommal, a másikat pedig a Noyazu F2-es hangrögzítővel.

Ezután összehasonlítottam az android telefonnal készült felvételeket, és szerintem a Sony mikrofonnak kicsit tisztább volt a hangja.

Viszont a Noyazu F2-es hangrögzítővel készült felvételeknél, az AriMic hangja kicsit erőteljesebb volt.

Mindkét csiptetős mikrofon nagyon jól teljesített a hang teszteken, viszont a Sony csiptetős mikrofon szerintem élethűbben adta vissza a hangot.

Az AriMic hangja pedig kicsit erőteljesebb volt és a mély hang is jobban érződött rajta, így interjú készítéséhez vagy vlogoláshoz véleményem szerint tökéletesen alkalmas.

AriMic csiptetős dupla mikrofon vásárlás

AriMic csiptetős dupla mikrofonHa nem akarsz vagyonokat költeni hang technikára és a hang minőség is számít, akkor az AriMic csiptetős mikrofon mindenképpen jó választásnak számít.

[display_button url=”https://namerre.hu/go/bg-arimic-csiptetos-dupla-mikrofon/” glyphicon=”glyphicon glyphicon-shopping-cart” size=”normal” text=”Persze, hogy kell Nekem!” color=”orange” target=”blank”]

 

To top