Akciókamerák Blog Termék Tesztek

Az új EKEN H9R | 120fps tényleg az egyik legjobb akciókamera kezdőknek?

legjobb akciókamera kezdőknek eken h9r

Rengeteget böngésztem az internetet az után kutatva, hogy megtaláljam azt az akciókamerát ami tökéletes választás kezdőknek, nem kerül túl sokba és az elvárt minőséget is hozza.

Az elvárt minőség alatt értem, hogy jó képeket és videókat tudjak vele készíteni közösségi oldalakra és videó megosztó portálokra. Ezen felül jó minőségben tudjam otthon a monitoromon vagy a projektoromon megnézni a felvett tartalmat.

Ilyen célú felhasználásra ajánlott a minimum HD (720p) felvételek készítése, de a FULL HD (1080p) már teljesen megfelelő.

A következőkben leteszteljük mit is tud az új EKEN H9R akciókamera és hogy ténylegesen ez e az egyik legjobb akciókamera kezdőknek.

 • EKEN H9R akciókamera kupon
  EKEN H9R - Kuponkódok és kedvezmények

  Az EKEN H9R akciókamerával kiváló minőségű FULL HD képfelbontású videó felvételeket tudunk készíteni akár 30/60fps mellett, amelyeket ezután megoszthatunk közösségi oldalakon és videó megosztó portálokon, hogy mások se maradjanak le róla.

  Kupon ajánlatok utolsó frissítésének dátuma:2023 Jan 05
Eredeti ár - $119 (40,460 ft) Kedvezményes ár - $72 24,480 ft
  Irány az ÜzletAliExpress.com

Videó Felbontás

Az új EKEN H9R akciókamera képes az ULTRA HD 4K-s videók rögzítésére 25fps-ben és a 2.7K-s videókat pedig 30fps-ben rögzíteni. Ez még nem minden!

FULL HD (1080p) videókat készíthetünk 30/60fps-ben és HD (720p) felvételeket pedig 120fps-ben.

És ami a legszebb az egészben, hogy az új EKEN H9R már körülbelül tízen pár ezer forint körül megvásárolható!

A cikk végén megmutatom hol és hogyan érdemes megvenni akciókameránkat, hogy a lehető legjobban járjunk és elkerüljük a hamisítványok megvételét.

Ha azt nézzük, hogy az egyik piacvezető akciókamera a GoPro Hero5 itthoni áron kb. 100,000 forintért ULTRA HD 4K-s videókat 30fps-ben képes rögzíteni, akkor a 25fps nem is olyan rossz teljesítmény egy tízen-pár ezer forintos géptől, igaz?

Mi az FPS?

Ha valaki nem jártas a témában az FPS jelentése „frame per second ” ez annyit jelent, hány képkockát tudunk rögzíteni a felvételen másodpercenként. A szemünk körülbelül 25 képkockát képes érzékelni másodpercenként, tehát a 25fps-ben készült felvételek szinte tökéletesek.

Kijelző

A nagy méretű 2 inch-es LCD FHD kijelzőn nyomon követhetjük felvételeinket és visszajátszási lehetőségünk is van. Az elkészített felvételeket vagy fényképeket törölni is tudjuk a készülékről.

Távirányító és WI-FI kompatibilitás

EKEN H9R Távirányító

Az új EKEN H9R-hez ezen felül még egy távirányítót is kapunk, amivel egy gombnyomással vezérelni tudjuk a videó és képrögzítést. A távirányító hatótávolsága körülbelül 10-20 méter.

A távirányítóhoz egy csuklópánt is tartozik, amivel hordhatjuk azt a csuklónkon is, akár egy karórát, megkönnyítve ezzel a felvételek készítését.

Sokan beleesnek abba a hibába, hogy búvárkodáshoz is használják a távirányítót. Bár mindannyian azt szeretnénk, hogy a távirányító vízálló legyen, egyenlőre NEM az. Tehát ne használd vízben!

A készülék WI-FI kompatibilitással is rendelkezik, ami nagyon jó hír, mert így az iCam Applikációval akár a telefonunkon is megjeleníthetjük akciókameránk kijelzőjének tartalmát. Az applikáció jelenleg Android és IOS rendszerű mobilokon használható.

Csatlakozók és a Micro SD kártya

A készülék USB és HDMI kimenettel rendelkezik. Az USB porton keresztül tudjuk tölteni a készüléket. A HDMI csatlakozó használatával összeköthetjük akciókameránkat monitorral vagy TV készülékkel és a felvett tartalmat lejátszhatjuk akár nagy felbontásban is.

Az ULTRA HD-s felvételekhez persze megfelelő felbontású TV készülékre lesz szükségünk, hogy a tartalom a megfelelő minőségben jelenjen meg.

Az új EKEN H9R akciókamerához ajánlott 32 GB-os Micro SD kártyát használni, bár tudja kezelni a 64 GB-os kártyákat is. Az sem mindegy, hogy milyen minőségű Micro SD kártyát használunk, a jó minőségű felvételek készítéséhez Class 10-es besorolású Micro SD kártya használata szükséges.

Megjegyzés: Utángyártott kártyákkal nem lesz elérhető az ULTRA HD-s felvétel készítés csak a FULL HD az is maximum 30fps-ben. Tehát figyeljünk oda milyen kártyát használunk.

Akkumulátor

EKEN H9R Akkumlátor

A készülékben az akkumulátor cserélhető. Az alapcsomagban kapunk egy 3.7 Li-ion 1050 mAh-as újratölthető akkumulátort a készülékhez. Szinte mindig kell legalább egy vagy két pót akkumulátor ha biztosra akarunk menni mert egy akkumulátorral körülbelül 90 perces videókat tudunk készíteni.

Minél nagyobb fps-ben készítünk videókat annál hamarabb merül le az akkumulátorunk és az sem mindegy, hogy a kijelzőn a képernyőkímélő be van e kapcsolva vagy sem.

 

 

Az akkumulátorunkat a készülék alján lévő akkumulátor tartóba tudjuk behelyezni az akkumulátor fedél felnyitása után.

Tartozékok

Az alapcsomagban rengeteg tartozékot kapunk a készülékhez, íme a lista:

 • 1x kamera
 • 1x távirányító és csuklópánt
 • 1x akkumulátor
 • 1x szelfibotra szerelhető tartó
 • 1x vízálló tok
 • 1x felhasználói kézikönyv
 • AC Töltő 100-240V, output 5V, Európai csatlakozó
 • 1x usb kábel
 • 1x kerékpárra szerelhető tartó
 • 1x tartalék hátsó ajtó a vízálló tokhoz
 • 1x csipesz és tartó, a kamera 1/4 „-os csavarral való rögzítéséhez
 • 7x különböző típusú tartók
 • 1x lencsetisztító kendő
 • 4x kötések
 • 2x sisaktartó

Extra Tartozékok

Ha szükséged van extra tartozékokra, mint például pót akkumulátor vagy egy 32GB-os Class 10-es Micro SD kártya akkor a mikró SD kártyákat itt tudod megvásárolni a pót akkumulátort pedig itt.

Ami tetszik az akciókamerában:

Kompakt méret, így bárhová magammal vihetem.
Nagyon jó minőségű FULL HD-s videókat lehet készíteni vele 30/60fps-ben ami tökéletes YouTube-ra is.
Nagy méretű 2 inch-es tiszta kijelző.
A vízálló toknak külön nagyon örülök.
A beépített mikrofon hangja meglepően jó.
Könnyen kezelhető, nagy gombokkal van ellátva.
WI-FI kompatibilitás.
Cserélhető akkumulátor és bővíthető memória.

Amin Javítani lehetne:

A távirányító lehetne vízálló.
Windows okőstelefonokhoz is jó lenne iCam applikáció.
Hiányoltam az 1/4 “-os csavarrögzítőt az aljáról.

Akciókamera teszt fotók

A fényképek 12 MP (4608×2592) felbontásban készültek. Mint a legtöbb olcsóbb akciókameránál az Eken H9R-nél is a 12 MP felbontás nem valós, hanem szoftveresen feljavított (interpolált) érték. Nemrég teszteltem a FuriBee F60 akciókamerát, hát a vele elkészített fotókhoz képest az EKEN H9R egész szép fényképeket készít.

A színek a tájképeknél a valóságot tükrözik vissza és meglepően élesek is. A fán a toboz mintázata is szépen kivehető. Az autós fotóknál már látszik, hogy a halszemes 170 fokos optika erősen dolgozik és így közelebbi fotóknál a fénykép meghajlik. De ez nem hibája a készüléknek, mivel egy akciókameráról van szó.

A női szoborról a fényképet nappal szemben készítettem, így az arc szinte teljesen árnyékban van, de a többi részt és a környezetet elég élethűen adja vissza, teljesen elfogadható minőségben.

Az EKEN H9R szerintem egyáltalán nem teljesített rosszul a fénykép teszten, bár drágább akciókamerákhoz, mint például a ThiEYE T5 Edge semmiképpen sem hasonlítanám.

Akciókamera teszt videók

EKEN H9R akciókamera teszt videó egy horgásztónál, a videófelvétel tripodról készült FULL HD 60fps-ben.

EKEN H9R akciókamera teszt videó egy autóról, a videófelvétel FULL HD 60fps-ben készült.

EKEN H9R akciókamera teszt videó egy női szoborról, a videófelvétel FULL HD 60fps-ben készült.

EKEN H9R akciókamera teszt videó autó dash kamera, a videófelvétel FULL HD 60fps-ben készült.

 

Összefoglaló

EKEN H9R legjobb akciókamera kezdőknekSzerintem ennél olcsóbban jó minőségű akciókamerát nem sokan árulnak ebben az árkategóriában.

Amikor ezt a cikket írom, már a második akciókamerám is úton van hozzám, mert nem bírtam ki, hogy ne rendeljek belőle még egyet, mivel ez az ajánlat kihagyhatatlan!

A termék tesztelése után kijelenthetem, hogy az EKEN H9R ezzel a tudással ennyi pénzért, árkategóriájában ténylegesen az egyik legjobb akciókamera kezdőknek, ha nem a legjobb.

Ha az EKEN H9R akciókamera teszt tetszett, de szeretnél egy kicsit komolyabb akciókamerát vásárolni, akkor ajánlom figyelmedbe a ThiEYE T5 Edge akciókamera teszt cikket, amelyben egy igazán remek akciókamerát tesztelek és mutatok be.

 • EKEN H9R akciókamera kupon
  EKEN H9R - Kuponkódok és kedvezmények

  Az EKEN H9R akciókamerával kiváló minőségű FULL HD képfelbontású videó felvételeket tudunk készíteni akár 30/60fps mellett, amelyeket ezután megoszthatunk közösségi oldalakon és videó megosztó portálokon, hogy mások se maradjanak le róla.

  Kupon ajánlatok utolsó frissítésének dátuma:2023 Jan 05
Eredeti ár - $119 (40,460 ft) Kedvezményes ár - $72 24,480 ft
  Irány az ÜzletAliExpress.com
To top