Blog Termék Tesztek WiFi IP kamerák

Xiaomi Mijia az okos beltéri 360 fokban elforgatható WiFi IP kamera

WiFi IP kamera Xiaomi Mijia

A Xiaomi Mijia WiFi IP kamera nem csak, hogy jól néz ki hanem nagyon okos is. Rengeteg olyan hasznos funkcióval látták el a tervezők amit nem sok WiFi IP kamera mondhat el magáról ebben az árkategóriában.

A Xiaomi név mára már egyébként is garancia arra, hogy minőségi terméket kapunk, legyen szó akár okostelefonokról vagy éppen biztonsági IP kamerákról.

Xiaomi Mijia WiFi IP kamera Ez egy olyan IP kamera amivel biztosan biztonságban tudhatjuk otthonunkat és mindenféle aggódás nélkül mehetünk el otthonról dolgozni vagy éppen nyaralni.

Külön tetszik, hogy nagyon egyszerű a beüzemelése, semmi mást nem kell tennünk mint letölteni az ingyenes  „Mi Home” applikációt a Google Play vagy Apple áruházakból és a tartozékként hozzá kapott USB kábelen és töltőn keresztül csatlakoztatni a készüléket egy áramforráshoz.

Nem csak Android / IOS operációs rendszerű okostelefonokon jeleníthetjük meg IP kameránk képét, hanem lehetőségünk van számítógépünkön vagy tableten is megjeleníteni bármilyen böngészőn keresztül.

Ezután nincs más dolgunk mint megnyitni a „Mi Home” appot az okostelefonunkon keresztül és beállítani a kívánt csatlakozást. Az egész procedúra letudható nem több mint 5 perc alatt.

Xiaomi Mijia WiFi IP kamera mennyezetenA legtöbb WiFi IP kameránál ez nem szokott ilyen egyszerűen menni, ezért aki egy nagyon könnyen beüzemelhető minőségi beltéri biztonsági kamerát szeretne, nyugodtan válassza a Xiaomi Mijia WiFi IP kamerát és garantáltan nem fog csalódni.

IP kameránkat használhatjuk lakáson belül bárhol, például letehetjük az asztalra vagy felszerelhetjük akár falra vagy mennyezetre is a tartozékként kapott tartóval és csavarokkal.

Xiaomi Mijia az okos beltéri 360 fokban elforgatható WiFi IP kamera360 fokban körbeforgatható

Ezzel az IP kamerával nemcsak az előre beállított fix kamera látószöget nézhetjük, hanem kedvünk szerint elforgathatjuk a kamerát horizontálisan 360 fokos szögben vagy vertikálisan 115 fokos szögben a beépített motor és természetesen a „Mi Home” app segítségével.

Így bármit megfigyelhetünk a lakásban és, hogy kicsit fokozzam a hangulatot elárulom, még rá is tudunk zoomolni az általunk megfigyelni kívánt részre.

A kamera 120 fokos nagy látószögű lencsékkel van felszerelve, így az egész szobát panorámaképben csodálhatjuk meg.

Kétirányú hangátvitel

WiFi IP kameraMost jöjjön a kedvencem, a kétirányú hangátvitelnek köszönhetően nem csak az IP kamera képét nézhetjük, hanem akár hozzászólhatunk az eseményekhez is a beépített mikrofonnak és hangszórónak köszönhetően.

Tehát így bárkivel aki otthon van ingyenesen beszélgetni tudunk, vagy ha van kisállatunk akkor nem csak láthatjuk a kamerán keresztül hanem hozzá is szólhatunk.

Mozgásérzékelés

Ha már biztonsági WiFi IP kameráról van szó, akkor természetesen nem maradhat ki a mozgásérzékelés sem. Ha nem vagyunk otthon, akkor talán ez az egyik legfontosabb funkció aminek a legtöbb hasznát vehetjük.

Ha a mozgásérzékelés funkció aktiválva van, akkor amint az IP kameránk bármilyen mozgást érzékel, azonnal elkezdi rögzíteni a felvételt.

Mivel A Xiaomi Mijia egy okos WiFi IP kamera, ezért beállíthatjuk, hogy küldjön Nekünk egy üzenetet ha bármilyen mozgást érzékel otthonunkban. Az üzenet egy 10 másodperces videó részletet fog tartalmazni a rögzített eseményről.

IP kamera éjszakaTermészetesen a teljes eseményt rögzíteni fogja, ez csak egy kis részlet lesz belőle.

Éjszakai üzemmód

Még éjszaka kevés fénynél is meglepően jó felvételeket készít, köszönhetően a beépített infrared LED lámpáinak. Ami még nagyon fontos lehet, hogy a motor működését alig pár méterről még teljes csendben sem hallani.

Adat tárolás felhőben vagy mikro SD kártyán

Mivel a készüléken található egy mikro SD kártya bemenet, ezért használhatjuk egy maximum 32 GB-os mikro SD kártyával.

Ezen kívül a Xiaomi által lehetőségünk van egy felhő alapú adat tárolóban is eltárolni a rögzített felvételeinket.

biztonsági IP kameraSzemély szerint mindenképpen ezt választanám, mivel ugye a mikro SD kártya helyhez kötött és bármikor kivehető a készülékből és megsemmisíthető, ellenben a felhő alapú adat tárolóhoz csak nekünk van hozzáférésünk a megadott jelszavunkon keresztül.

Az utóbbi lényegesen biztonságosabb és talán ez az egyik kulcspontja a biztonsági kamerák használatának.

Megjelenítés

Nagyon jó hír, hogy IP kameránkat több okostelefonnal is szinkronizálhatjuk, tehát az IP kamera applikáción keresztül engedélyezhetjük családtagjainknak vagy barátainknak, hogy láthassák IP kameránk képét.

Összegzés

A Xiaomi Mijia WiFi IP kamerát jelenleg  a Xiaomi Redmi 5 Plus okostelefonnal használom, az „Mi Home” applikáción keresztül. Ez az app külön dícséretet érdemel, mivel nagyon logikusan és átláthatóan van felépítve.

Rengeteg hasznos funkcióval van ellátva és egyszerű a használata, számomra mindig örömet okoz ennek az appnak a használata, tehát első helyen említem meg, mert megérdemli.

Külön tetszik, hogy nem csak látom a kamera képét, hanem a kétirányú hangátvitelen keresztül, beszélgetni is tudok az otthon lévőkkel, vagy épp a kis állataimhoz is szólhatok.

A 360 fokos forgatással pedig mindent megnézhetek amire csak kíváncsi vagyok és még rá is zoomolhatok bármire, ezzel nagyon jókat el tudok szórakozni.

Amióta biztonsági IP kamerát használok sokkal nyugodtabban megyek el otthonról vagy például egy hosszabb nyaralásra.

Snowman CCTV biztonsági WiFi IP kamera

FULL HD WiFi IP kameraHa érdekelnek a CCTV biztonsági WiFi IP kamerák akkor semmiképpen se hagyd ki a Snowman WiFi IP kamera cikket, amelyben részletesen bemutatom ezt a nagyszerű IP kamerát.

Mivel egy különlegesen jó WiFi IP kameráról van szó, ezért egy hosszabb videóban is bemutatom a működését, amit szintén megtalálsz az oldalon.

A Snowman WiFi IP kamera lényegesen olcsóbban kapható mint a Xiaomi Mijia WiFi IP kamera, mindössze 6-7 ezer forinos áron megvásárolható.

Véleményem szerint a Snowman WiFi IP kamera lényegesen jobb vételnek számít mint a Xiaomi Mijia WiFi IP kamera, ezért elsősorban ezt a kamerát ajánlom megvételre.

CCTV biztonsági WiFi IP kamera megfigyelő rendszer otthonra

Ha szeretnél kiépíteni egy komplett kültéri és beltéri CCTV biztonsági IP kamera megfigyelő rendszert otthonra több WiFi IP kamera használatával, akkor a következő cikket ajánlom figyelmedbe.

CCTV biztonsági WiFi IP kamera megfigyelő rendszer otthonra szinte fillérekből

A teljes rendszer nem több mint 25 ezer forintból kivitelezhető.

To top