Blog készítés kezdőknek

Ki ne szeretne a blog írásból és az abból megszerzett passzív jövedelemből, kényelmesen és gondtalanul élni.

Ha már benned is felmerült a kérdés, hogy hogyan kezdj el blogot írni és ezen felül még pénzt is szeretnél keresni a blogoddal, akkor most rád mosolygott a szerencse, mert lépésről lépésre megmutatom, hogyan készítsd el a blog oldalad, ami még pénzt is fog hozni Neked.

Olyan blog készítéssel kapcsolatos információkat osztok meg veled, melyeket nem sok blog oldalon olvashatsz, főleg nem ingyenesen.

Bárki számára könnyen megvalósítható technikákat fogok megmutatni, amivel garantáltan pénzt lehet keresni az interneten, akár különösebb szaktudás nélkül is.

Blog készítés egyszerűenTöbb mint 13 éve élek csak és kizárólag az interneten megkeresett pénzekből. Mint szabadúszó web dizájner kezdtem a pályafutásom külföldön, rengeteg weboldalt készítettem, építettem egyedi WordPress webáruház bővítményt, üzemeltettem hirdető oldalakat, kerestem pénzt partner programokkal (affiliate marketing) vagy épp adtam el fényképeket az interneten.

Hosszú ideig pedig kereső optimalizálással foglalkoztam, angolosan (search engine optimization). Ez annyit jelent, hogy külföldi cégeknek segítettem a Google első oldalán való megjelenésben.

Megtanultam, hogyan élhetek az internet adta lehetőségekből és most ezt a tudást szeretném átadni Neked, hogy számodra is elérhető legyen az internetes pénz keresés.

Mint említettem csak és kizárólag olyan technikákat fogok megmutatni, melyek semmilyen előképzettséget nem igényelnek, tehát bárki számára megvalósíthatóak.

Megmutatom, hogyan építsd fel a blog oldalad a nulláról, hogyan és milyen technikákkal irányíts forgalmat az oldaladra és végül de nem utolsó sorban, hogyan keress pénzt a blog oldaladdal.

Szeretnék egy nagyon hasznos írást a figyelmedbe ajánlani, aminek a segítségével rakéta gyorsasággal tudsz meglepően jó eredményeket elérni.

A WPweblapom.hu weboldalon elképesztő technikákat olvastam a keresőbarát WordPress Weboldal készítés lépéseivel kapcsolatban, melyek alkalmazásával hihetetlenül nagy forgalmat tudok a weboldalamra irányítani, ami természetesen rengeteg eladást eredményez.

Bevezető

Először is példaképpen szeretném megmutatni Én hogyan csináltam ezt a NaMerre oldalon.

A NaMerre.hu blog oldalt 2018 januárjában készítettem és indítottam el, pár hónap alatt körülbelül 10 cikket írtam, főleg drónokkal és a GearBest webáruházzal kapcsolatosan.

blog készítés kulcsszavakKiválasztottam a kulcsszavakat, amelyekre szeretnék a Google első oldalán szerepelni, olyan kulcsszavakat választottam melyekre legalább havi 1,000 rákeresés van, tehát garantált forgalmat biztosít a Google keresőből, persze csak akkor, ha az első oldalán vagyok. (a kulcsszavakról bővebben később lesz szó)

A blog bejegyzések írása közben elkezdtem a NaMerre oldalt beregisztrálni közösségi média platformokra, mint a Facebook, Twitter és a Pinterest. Kerestem ingyenes oldalakat melyeken, elhelyezhetem a linkjeimet, mint például a Lap.hu.

Ezután regisztráltam különböző partner programokra, mint az AliExpress és a Banggood. Elhelyeztem a partner program linkeket az oldalamon, tehát ha valaki rákattint ezekre a linkekre és a megnyitott áruház oldalán bármit vásárol, akkor ezután jutalékot kapok, ami kezdésként a termék árának 5-15%-a.

Természetesen, rengeteg partner program létezik magyar vagy akár külföldi, amelyek közül választhatsz. A partner programokról itt tudsz bővebben olvasni.

A link építés és a 10 blog bejegyzés megírása pár hónapos munkámba került és az oldalam a harmadik hónapban első oldalra került a Google találati listán az általam kiválasztott kulcsszavakra.

Példaképpen megemlítek párat, mert így láthatod, hogy amiről beszélek az 100%-ban megvalósítható.

Az egyik kulcsszavam a „GearBest rendelés” amire havi 1,000 rákeresés van és a „Gearbest rendelés A-Z” cikkem a Google első oldalán szerepel.

A második kulcsszavam a „drónok kezdőknek” amire havi 1,000 rákeresés van és szintén a Google első oldalán van listázva a „Legjobb élőképes FULL HD kamerás drónok kezdőknek” blog bejegyzésem.

Természetesen sokkal több kulcsszavam van, a fentieket csak példaképpen említettem meg.

Ezek az eredmények főleg azért érdekesek, mivel kevesebb mint 3 hónap alatt a Google első oldalára kerültem közepes erősségű kulcsszavakra.

blog oldal elkészítése

Hogyan keress pénzt blogolással

Ha pénzt szeretnél keresni a blogoddal, nincs más teendőd mint elkészíteni a blog oldaladat, megírni a blog bejegyzéseidet és a témával kapcsolatos partner programokra beregisztrálni.

Természetesen a link építést sem hagyhatod ki, mert ez fogja igazán az eredményeket hozni.

Hogy mennyit kereshetsz a blog oldaladdal?

Ez igazán csak rajtad múlik, ha több cikket írsz, és több kulcsszóra leszel első a Google oldalán akkor nagyobb lesz a forgalmad és ezzel arányosan a bevételeid is növekedni fognak.

Ha szeretnél egy olyan blog oldalt építeni, amit élvezet üzemeltetni és még pénzt is hoz a konyhára akkor tarts velem és megmutatom, lépésről lépésre hogyan csináld.

Blog írás kezdetek

Első lépésként válaszd ki a témát, hogy miről szeretnél írni. Ez lehet a saját terméked vagy szolgáltatásod, vagy éppen reklámozhatod mások termékeit is partner programok keretein belül. (affiliate marketing)

Ha nincs saját terméked vagy szolgáltatásod, akkor írhatsz blogot bármilyen témával kapcsolatosan, amit szeretsz. Én is ezt tettem a NaMerre oldalon.

Egy példán keresztül, megmutatom én hogyan csináltam.

Tavaly 2017 Novemberében elkezdtem a drónokról olvasgatni az interneten és megvettem életem első drónját a JJRC H31-et, ami egy ideális drón kezdőknek.

Mivel sokat olvastam a drónokról, így egyre többet kezdtem megtudni róluk és lassan a téma „szakértőjévé” váltam.

Ahhoz, hogy valamiben jó legyél nem fontos egy élő lexikonná válnod, elég ha csak egy kicsivel többet tudsz a témával kapcsolatban az átlagnál és máris elkezdhetsz blogot írni róla.

Megtanultam mi az RFT drón, mi az RTH vagy éppen az FPV és miért jó ha „brusless motor” van a drónban.

Itt fontos megjegyeznem, elsősorban nem azért tanultam meg mindezt, mert blog cikket akartam írni róla és pénzt keresni vele, hanem azért mert érdekelt a téma.

Kulcsszavak

Mivel nem csak írogatni szeretnék az interneten, hanem pénzt is keresni a blogommal, ezért felkerestem az ingyenes Google kulcsszó tervező szolgáltatást és megnéztem milyen kulcsszavakra keresnek rá sokan az interneten, az én témámmal kapcsolatban.

Találtam is egy tökéletes kulcsszót a cikkemhez, ami nem más, mint a „drón vásárlás”. Erre körülbelül havi 1,000 rákeresés van, viszont erre a kulcsszóra a verseny is igen nagy.

Blog készítés kulcsszavakMivel tudtam, hogy egy ilyen volumenű kulcsszóra nagy csatákat kell megvívni ahhoz, hogy a Google első oldalán szerepeljek, olyan nagy cégekkel, mint az „eMag” vagy az „Árukereső”, ezért egy olyan kulcsszó kombinációt választottam, amivel már nagyobb az esélyem a jobb helyezésekre.

Ez nem más, mint a „drón vásárlás tudnivalók” és a „drón vásárlás tanácsok”. Tehát, ezekre a kulcsszavakra optimalizáltam az oldalt.

Itt nem kell semmi bonyolult dologra gondolni, mindössze annyit tettem, hogy a blog cikkem első mondatába beépítettem a „drón vásárlás” és a „tudnivalók” kulcsszavakat.

A „drón vásárlás” kulcsszavamat pedig a blog méretéhez megfelelően megjelentettem a cikkben 4-5 alkalommal.

Természetesen a legfontosabb kulcsszavam a „drón vásárlás” a blog főcímében és a blog oldal linkjében is szerepel.

A blog főcíme a kulcsszóval: Amit drón vásárlás előtt nem árt ha tudsz

A blog linkjében a kulcsszó: https://namerre.hu/amit-dron-vasarlas-elott-nem-art-ha-tudsz/

Egy kis, mondhatni minimális link építéssel, két héten belül listázva is voltam a Google első oldalán a kiválasztott kulcsszavamra a „drón vásárlás tudnivalók”-ra.

Közösségi oldalak

A Google első oldal helyezést úgy értem el, hogy beregisztráltam a következő közösségi oldalakra és elhelyeztem a blog oldalam kezdő oldalának, ez nálam a (https://namerre.hu/) linkjét az oldalakon.

Először is a Facebookon készítettem egy közösségi oldalt és a névjegy alatt megadtam az oldalam elérhetőségét. A Twitteren és a Pinteresten megismételtem ezt.

Értékes linkek

Ezután a Lap.hu oldalakon kerestem egy oldalt ahová ingyenesen posztolhatom a blog oldalamat. Ez nálam a (https://dron.lap.hu/) volt, itt a linkem szerepel a „Drón Vásárlás” menüpont alatt.

Értékes linkekA Wikipédiával már nehezebb dolgom volt, mert ide előbb be kellett regisztrálnom, mint szerkesztő és találnom egy olyan oldalt, ahová beilleszthetem a linkem, úgy, hogy az semmi esetre se tűnjön spamnek.

Ezzel az oldallal nem érdemes viccelni, mert pillanatok alatt letilthatják a fiókodat, ezért csak olyan tartalmakat tölts fel, melyek mindenképpen megfelelnek a Wikipédia szabályzatának.

Nekem sikerült találnom egy oldalt, a „Pilóta nélküli repülőgép” oldalt, ahová feltöltöttem a linkemet a „További információk” menüpont alá.

Fontos megjegyeznem, hogy csak komolyabb oldalakon helyezd el a linkjeidet, mint a Lap.hu vagy a Wikipédia és a link farmokat messze kerüld el, mert ha ezekre az oldalakra regisztrálsz és felteszed a linkjeidet a Google még a századik oldalon sem fog kilistázni, nemhogy az elsőn.

Így már 5 db értékes link mutatott a blog oldalamra, ami elég volt a kezdetekhez.

A link építést nem szabad elsietni, személy szerint azt javaslom, heti maximum 3 db linket készíts el.

Ha egy kezdő blog oldal ennél több értékes linkre tesz szert csupán a kezdetekben, az nagyon gyanús lehet a Google algoritmusai számára, ami végett könnyen spamnak minősíthetik az oldaladat, amit gondolom, nem szeretnél.

Tehát csak lassan, de biztosan építsd a linkjeidet.

A siker nem maradt el

Körülbelül 15 értékes és erős linket készítettem a bejegyzéshez 2 hónap alatt, és mára az oldalam a Google első oldalán van a „drón vásárlás” kulcsszóra is.

blog készítésErre a kulcsszóra általában azok keresnek rá, akik már eldöntötték, hogy drónt szeretnének vásárolni, ezért csak annyi dolgom van, hogy megmutassam a látogatóimnak hogyan és hol vegyék meg a drónt.

Csak a mai napon 3 eladásom volt erre a kulcsszóra. Tehát felteheted, magadnak a kérdést megéri e blogot írni, mert szerintem mindenképpen.

Nem mondom azt, hogy a kezdetekben könnyű lesz, de amint belejössz, egyre könnyebbé válik.

Emlékszem az első partner program (affiliate marketing) eladásomra a NaMerre oldalon, eladtam egy Drón akkumulátort és $0.84 dollárt kerestem vele, hagy ne mondjam, ugráltam örömömben! Az érzés miatt, hogy sikerült!

Innentől biztos voltam benne, hogy ha ennyit sikerült megkeresnem, akkor a jövőben ennél sokkal többet is megfogok, ha kitartó vagyok.

Ha komolyan gondolod és szeretnél készíteni egy olyan blog oldalt, amivel ténylegesen pénzt kereshetsz, akkor tarts velem és lépésről lépésre megmutatom hogyan csináld.

Ha elég motivált és kitartó vagy akkor sikerülni fog! Egy a fontos, hogy sose add fel!