Blog Okostelefon Termék Tesztek

BOBO VR Z4 virtuális valóság szemüveg a maximális élvezetekért

BOBO VR Z4 virtuális valóság szemüveg

Virtuális valóság szemüveg

Nincs is annál jobb mint kényelmesen elnyúlni a kedvenc kanapénkon és egy legalább 6 inches nagy képfelbontású okostelefonnal felszerelt virtuális valóság szemüveggel 3D-ben mozizni egyet.

Aki még nem próbálta mindenképpen vegye fel a „bakancslistájára”, mert felejthetetlen élményben lesz része.

Ha például 360 fokos videókat nézünk, bármerre forgathatjuk a fejünket és a kép késlekedés nélkül követni fogja fejünk mozgását.

Így könnyedén egy virtuális valóság kellős közepébe csöppenhetünk, melybe nagyon könnyen bele felejtkezhetünk, mivel a hétköznapi valóság szinte teljesen megszűnik létezni.

virtuális valóság szemüvegFilmnézés és Játék

A virtuális valóság szemüveget használhatod filmnézéshez, vagy épp 3D-s játékokhoz, utazhatsz a világűrben, úszhatsz a tenger mélyén cápákkal vagy akár elmehetsz egy fesztiválra bulizni.

Minden lehetséges, és még csak a kedvenc foteledből sem kell felkelned hozzá!

A következőkben bemutatok pár appot, melyeket már kipróbáltam és fantasztikus élményt nyújtottak számomra.

Mivel egy android telefonnal a Xiaomi Redmi 5 Plus okostelefonnal használom a BOBO VR Z4 virtuális valóság szemüveget, ezért csak androidos telefonokhoz tudok appokat ajánlani, melyeket ingyenesen letölthetsz a Google Play áruházból.

iPlayIT

Az iPlayIT az egyik kedvencem, ez a YouTube által kifejlesztett applikáció kifejezetten a VR szemüvegekhez készült. Nézheted a kedvenc klippjeidet 3D-ben vagy keresgélhetsz a rengeteg 360°-os videó között és átélhetsz olyan élményeket amelyekről eddíg csak álmodtál.

Google Utcakép

A Google Utcakép a Google tulajdonában lévő app, amit teljesen ingyenesen használhatsz a világ felfedezésére. A Google Earth és a StreetView segítségével pillanatok alatt ott lehetsz a Mount Everest csúcsán vagy akár megcsodálhatod a Grand Canyont, hogy csak pár helyet említsek a sok közül.

InCell VR

Az InCell VR játékon keresztül pillanatok alatt egy mikroszkópikus világban találhatod magad és 3D-ben utazhatsz az emberi véráramban, 360 fokban bármerre szétnézhetsz, csakúgy mintha ténylegesen ott lennél.

Természetesen rengeteg más kitűnő applikáció közül választhatsz az izlésednek megfelelően, én csak párat említettem meg a kedvenceim közül.

BOBO VR Z4 virtuális valóság szemüveg

BOBO VR Z4 virtuális valóság szemüveg használatához mindenképpen egy giroszkóppal ellátott okostelefonra lesz szükséged ahhoz, hogy 360°-os videókat is nézhess.

A maximális élmény érdekében ajánlott egy legalább 6 inches nagy képfelbontású okostelefon használata, az egyik legjobb választás lehet például a Xiaomi Redmi 5 Plus okostelefon.

Természetesen bármilyen más típusú android vagy iOS operációs rendszerrel rendelkező okostelefonnal is használhatod a készüléket, melynek a kijelző mérete 3.5 – 6.2 inch között van.

BOBO VR Z4 virtuális valóság szemüvegFejhallgató és VR szemüveg egyben

A BOBO VR Z4 fejhallgató és VR szemüveg is egyben, a Sheet Molding technológiával készült 32 ohmos fejhallgató biztosítja számodra a tökéletes hangzást, hogy maximálisan átélhesd a virtuális valóság nyújtotta élményeket.

Kiemelkedően jó, nagy látószögű 120 fokos torzításmentes aszférikus lencsékkel van felszerelve és a szem károsító kék fényt is megszűri a blu-ray technológiának köszönhetően.

BOBO VR Z4 blue-rayHa már megvásároltad a készüléket, nincs más dolgod mint kiválasztanod a kívánt appot és a készülék szemüveg tartójába helyezned az okostelefonodat és máris beléphetsz a virtuális világok birodalmába.

Lehetőséged van beállítani a fókuszt és a szemtávolságot, hogy a kép a lehető legélesebben jelenjen meg.

A BOBO VR Z4 virtuális valóság szemüveget a rövidlátók (0° – 800°) és a távollátók (0°-400°) hagyományos szemüveg nélkül is használhatják.

Fejpánt

A műbőr borítású fejpántok könnyen és gyorsan beállíthatóak, puhán illeszkednek a fejre kényelmes viselést biztosítva ezzel.

vr szemüvegHangerőszabályzó és az OK gomb

Mindenképpen érdemes megemlíteni, hogy a készülék alján található egy hangerőszabályzó gomb, amivel beállíthatjuk a nekünk megfelelő hangerőt a készülék jack dugójának csatlakoztatása után.

A hangerőszabályzó gomb mellett megtaláljuk az úgynevezett „Ok” gombot, amit ha megnyomunk, akkor finoman megérinti a mobiltelefonunk kijelzőjét.

Ez egy nagyon praktikus gomb, mivel ha épp nem használjuk a távirányítónkat, akkor ezzel a gombbal tudunk navigálni az applikáción belül.

BOBO VR Z4 távirányítóTávirányító

A játékok kedvelőinek külön jó hír, hogy a készülékhez egy kiváló minőségű távirányítót is kapunk.

Nemhogy csak kapunk, hanem többfajta távirányító közül tudjuk kiválasztani a nekünk legjobban megfelelőt. Ezen felül a távirányító színét is kiválaszthatjuk.

Beüzemelés

BOBO VR Z4 virtuális valóság szemüveg QR kódAhhoz, hogy a készülék megfelelően jelenítse meg a játékokat és a filmeket, mindenképpen állítsuk be az okostelenonunkat a BOBO VR Z4 virtuális valóság szemüveg használatára.

Töltsük le a Google Play áruházból a Cardboard applikációt és szkenneljük be a készülékhez kapott használati utasításban lévő QR kódot a Cardboard app „szemüveg váltása” beállítások alatt.

Készítettem is egy fotót a használati utasításról, a nyillal jelölt QR kódot kell beszkennelni, ezután szinkronizálva lesz az okostelefonunk a BOBO VR Z4 virtuális szemüveggel és valami eszméletlen jó képminőségben fogja megjeleníteni a tartalmat.

BOBO VR Z4 virtuális valóság szemüvegBOBO VR Z4 VR szemüveg vásárlás

Ha kedvet kaptál a virtuális világokban való barangoláshoz, akkor van egy jó hírem, a BOBO VR Z4 virtuális valóság szemüveget 5-6 ezer forintos áron itt megvásárolhatod.

[display_button url=”https://namerre.hu/go/gb-bobo-vr-z4-vr-szemuveg/” glyphicon=”glyphicon glyphicon-shopping-cart” size=”normal” text=”IRÁNY AZ ÜZLET” color=”orange” target=”blank”]

 

To top