Blog Kemping és Túrafelszerelés Termék Tesztek

Bomba biztos tűzgyújtás vízálló magnézium tűzgyújtóval

tűzgyújtás vízálló magnézium tűzgyújtóval

A tűzgyújtás egyik legbiztosabb módja ha egy vízálló magnézium tűzgyújtót használsz hozzá, csakúgy mint azt a legtöbb túlélőfilmben láthattad. Na de ne szaladjuk ennyire előre, legelőször is beszéljük meg, hogy milyenfajta tűzgyújtási módok vannak és melyiket mikor érdemes használnod.

Nem kell megijedni, természetesen nem fogom az összes tűzgyújtási módot felsorolni, csak a legismertebbek közül párat.

Ha csak pár órás vagy egy két napos kiránduláson gondolkozol nem túl messze a lakott településektől, akkor nagy eséllyel egy doboz gyufa vagy egy öngyújtó is tökéletesen megfelelő lehet a tűzgyújtáshoz.

paracord túlélő karkötő vásárlásSzemélyes kedvencem a paracord túlélő karkötő, ami szintén rendelkezik egy kis magnézium tűzgyújtó rúddal, így akár ezt is használhatod tűzgyújtásra. Ha érdekelnek a paracord túlélő karkötők, akkor az ezzel kapcsolatos cikket a fenti linken keresztül éred el.

Viszont ha többhetes vagy esetleg hónapos túrára szeretnél menni, ami távol esik az emberi civilizációtól, akkor mindenképpen érdemes egy olyan tűzgyújtásra alkalmas eszközt magaddal vinned, ami nem fog cserben hagyni egy szituációban sem.

A legtöbb tűzgyújtásra alkalmas eszköz könnyen elromolhat, az öngyújtóból a gáz például kifogyhat vagy meghibásodhat valamelyik alkatrésze. A gyufa elázhat, sőt a napjainkban kapható úgynevezett túlélő gyufának a doboza sem vízálló anyagból van, ezért ez is hamar kiesett a játékból.

Tulajdonképpen összesen egy eszköz maradt, amit hóban, fagyban, esőben, legjobb esetben pedig szikrázó napsütésben is tudsz tűzgyújtásra használni, ez pedig nem más mint egy vízálló magnézium tűzgyújtó.

Mivel nincsenek benne mozgó alkatrészek és még gázt sem kell bele töltened, hogy működjön, ráadásul még vízálló is, így nagy eséllyel tudsz majd tüzet gyújtani vele szinte bármilyen szituációban.

vízálló magnézium tűzgyújtóFURA GEAR vízálló magnézium tűzgyújtó

Bármennyire fura is, ezt a vízálló magnézium tűzgyújtót tényleg Fura Gear néven lehet kapni. Amikor rátaláltam a GearBest webáruházban, akkor már csak a neve végett is megtetszett és azonnal tudtam, hogy ez lesz az Én Fura tűzgyújtóm. 🙂

Három részből áll, egy 0,6 cm vastagságú magnézium tűzgyújtó rúdból, egy sapkából és egy szikráztatóból.

Mivel a sapka és a szikráztató is rendelkezik gumi tömítéssel, így összetekerve 100%-osan vízállóvá válik.

Méretéből adódóan, ami mindössze 9,5 cm és kis súlyának köszönhetően, ami körülbelül 0.0230 kg szinte bárhová magaddal viheted, vagy akár a kulcstartódra is akaszthatod.

vízálló magnézium tűzgyújtó

Anyagát tekintve egy 6061 jelölésű alumíniumötvözetből készült, ami nagymértékben megnöveli a tartósságát.

vízálló magnézium tűzgyújtó

Ez a kis vízálló magnézium tűzgyújtó hasznos segítőtársaddá válhat például kempingezésnél, túrák alkalmával vagy bármilyen utazás során, ahol szükség lehet tűzgyújtásra.

Ajándéknak is tökéletes lehet egy olyan ismerősöd, barátod számára, aki érdeklődik a túrák és a túlélési felszerelések iránt.

Vízálló magnézium tűzgyújtó vásárlás

tűzgyújtás vízálló magnézium tűzgyújtóvalHa meg szeretnéd vásárolni a Fura Gear vízálló magnézium tűzgyújtót, akkor a következő linkeken keresztül tudod beszerezni. Mivel nagyon olcsó így természetesen vám és áfa mentesen kapható a GearBest és az  AliExpress webáruházakban.

Ha pedig rá szeretnél keresni a tűzgyújtókra, akkor a „fire starter” kulcsszóra tudod ezt megtenni.

[display_button url=”https://namerre.hu/go/gb-fura-gear-fire-starter/” glyphicon=”glyphicon glyphicon-shopping-cart” size=”normal” text=”GearBest Webáruház” color=”orange” target=”blank”]

[display_button url=”https://namerre.hu/go/ali-cnc-fire-starter/” glyphicon=”glyphicon glyphicon-shopping-cart” size=”normal” text=”AliExpress Webáruház” color=”yellow” target=”blank”]

 

Ha eddig még nem vásároltál az AliExpress webáruházban, akkor ajánlom figyelmedbe az „AliExpress rendelés és fizetés okosan” című cikkemet, amiben hasznos információkat találsz az AliExpress webáruház használatával kapcsolatban.

 

To top