Blog Termék Tesztek WiFi IP kamerák

CCTV biztonsági WiFi IP kamera megfigyelő rendszer otthonra szinte fillérekből

CCTV WiFi IP kamera megfigyelő rendszer

CCTV biztonsági WiFi IP kamera megfigyelő rendszert otthonra

A Guudgo biztonsági WiFi IP kamera megvásárlása után úgy döntöttem veszek még pár Guudgo típusú terméket és kiépítek egy komplett kültéri és beltéri minőségi CCTV biztonsági WiFi IP kamera megfigyelő rendszert otthonra.

Azért döntöttem a Guudgo márka mellett, mert a Guudgo termékcsalád beltéri biztonsági WiFi IP kamerájának tesztelése után, ami nem más mint a  Snowman WiFi IP kamera, valami hihetetlen módon meg voltam elégedve az eredményekkel.

Nem gondoltam volna, hogy ez az olcsó WiFi IP kamera ennyire le fog nyűgözni a tudásával, ezért megrendeltem a Guudgo GD-NR01 1080P NVR network videó recordert és egy kültéri Guudgo GD-SC01 vízálló WiFi IP kamerát, hogy kiépítsek egy komplett kültéri és beltéri CCTV biztonsági WiFi IP kamera megfigyelő rendszert otthonra.

Komplett kültéri és beltéri minőségi CCTV biztonsági WiFi IP kamera megfigyelő rendszer 25 ezer forintból

Ha Te is szeretnél kiépíteni egy minőségi megbízható CCTV biztonsági IP kamera megfigyelő rendszert otthonra, ami napjaink legmodernebb technikáját ötvözi és nem szeretnél százezreket költeni rá, akkor tarts velem és megmutatom hogyan csináld.

Elárulom a komplett rendszer nem került többe mint 25,000 forint. Viszont minőségben ebben az árkategóriában biztos vagyok benne, hogy az egyik legjobbat kaptam ami jelenleg elérhető a piacon.

A Banggood webáruház weboldalán nem véletlenül a Guudgo termékek a legkeresettebbek, köszönhetik ezt nagyon kedvező áruknak és jó minőségüknek.

Most nézzük meg mire is lesz szükségünk, utána pedig rakjuk össze a rendszert, ami az NVR lejátszónak köszönhetően nagyon egyszerű lesz.

 • Hiseeu P2P 16CH NVR felvevő Kupon
  Hiseeu P2P NVR - Kuponkódok és kedvezmények

  A Hiseeu P2P egy kompakt méretekkel rendelkező kimondottan megbízható és könnyen kezelhető NVR rögzítő, melyet kisebb 4-8 kamerás otthoni CCTV biztonsági WiFi IP kamera megfigyelő rendszerek kiépítéséhez ajánlunk. 

  Kupon ajánlatok utolsó frissítésének dátuma:2023 Jan 06
Eredeti ár - $69 (23,460 ft) Kedvezményes ár - $57 19,380 ft
  Irány az ÜzletAliExpress.com

1. Vegyünk egy NVR lejátszót, ez a Guudgo GD-NR01 1080P NVR lesz. (8,000 Ft)
2. Egy beltéri WiFi IP kamerát, ami nem más mint a Guudgo Snowman WiFi IP kamera. (8,000 Ft)
3. A kültéri IP kamerák közül pedig a Guudgo GD-SC01 vízálló WiFi IP kamerát. (8,500 Ft)

WiFi IP kamera alternatívák

Mivel nagyon gyorsan változik a piac, az ebben a cikkben bemutatott WiFi IP kamerák nagy része mára már elavulttá vált. A jelenlegi legújabb cikkemben „WiFi IP kamera nagy összehasonlító teszt„, rengeteg jobbnál jobb modern WiFi IP kamera alternatívát fogsz találni, ha egy komplett CCTV biztonsági IP kamera megfigyelő rendszert szeretnél kiépíteni otthonra.

Természetesen kültéri és beltéri IP kamerából igényeidnek megfelelően többet is használhatsz.

Mindegyik kamerához kapunk hálózati töltőt, viszont a körülbelül 1 méteres kábel nem minden esetben elég, ezért az IP kamera telepítésnél szükséged lehet extra kábelekre is az áramellátáshoz.

Műszaki nevén adapter hosszabbító kábelekre, ezek a kábelek nagyon olcsón kaphatóak, egy 3 méteres például nincs ezer forint.

DC sorkapocs átalakító csatlakozó dugókDe az ügyesebb kezűek még ennél olcsóbban is megoldhatják, nem kell hozzá más csak egy tekercs kábel és Anya/Apa DC sorkapocs átalakító csatlakozó dugók (2.1×5.5 mm)  a szereléshez.

Ezek az átalakító csatlakozó dugók pár száz forintért megvásárolhatóak a legtöbb elektronikai boltban vagy akár az interneten keresztül is.

A beltéri Snowman WiFi IP kamera viszont egy USB / Micro USB kábellel csatlakozik az áramforráshoz, ezért ennél egy USB hosszabbító kábel használata a szerencsés.

Vagy ha esetleg nem WiFi-n keresztül akarod működtetni az IP kamerákat, akkor LAN kábelekre is szükséged lesz.

Most pár mondatban bemutatom a jövőbeli biztonságunkért felelős barátainkat.

Guudgo Snowman beltéri WiFi IP kamera

FULL HD WiFi IP kameraA Snowman (hóember) fogja ellátni ingatlanunk belső helyiségeinek védelmét. Nevét találóan a hóemberre hasonlító kinézete miatt kapta.

De ne tévesszen meg a kinézet! Az ártatlan külső mögött hatalmas tudás bújik meg. A fegyvertárából had említsek meg párat szemléltetésképpen.

FULL HD (1080p) képfelbontással rendelkezik, bármilyen eszközön megjeleníthetjük a kamera képet, legyen az számítógép, tablet vagy okostelefon. 355 fokos szögben horizontálisan körbeforgatható, vertikálisan pedig 55 fokos szögben.

120 fokos nagy látószögű lencséjével panoráma képet közvetít számunkra és éjjellátó üzemmóddal is büszkélkedhet, tehát akár teljes sötétségben is kiváló felvételeket készít.

Mozgásérzékelővel van ellátva és ezen kívűl 4x-es digitális zoommal rendelkezik, mivel a részletek is fontosak lehetnek.

A kétirányú hangátvitelnek köszönhetően pedig nem csak láthatjuk kameránk képét, hanem hozzá is szólhatunk az eseményekhez.

És hogy mindezért mit kér cserébe? Összesen $30 dollárt! (8,000 Ft)

Mivel egy igen kiváltságos WiFi IP kameráról van szó, ezért egy teljes cikket szenteltem neki, amit itt FULL HD WiFi IP kamera szinte ajándékba tudsz elolvasni. Az oldalon találsz egy videót is amiben részletesen bemutatom a kamerát és a működését.

A Guudgo Snowman WiFi IP kamera jelenleg a Banggood webáruházban megvásárolható.

Guudgo GD-SC01 kültéri vízálló WiFi IP kamera

Guudgo GD-SC01 kültéri vízálló WiFi IP kameraMost pedig beszéljünk kicsit a testvéréről aki az ingatlanunkon kívüli biztonságunkkal kapcsolatos feladatokat fogja ellátni.

Végre egy CCTV kamera ami nem a szokványos unalmas külsővel rendelkezik, köszönet a tervezőknek az esztétikus és gyönyörű kivitelezésért.

A Guudgo GD-SC01 nem csak kinézetre szép, de minden szükséges tudással is rendelkezik, hogy ingatlanunk biztonságát szavatolja.

Ez egy teljesen vízálló (IP66) kültéri CCTV biztonsági megfigyelő kamera, ami természetesen mozgásérzékelővel is rendelkezik és infrared ledekkel az éjjeltátó üzemmódhoz. 

Körülbelül 30 méteres távolságon belül teljesen tiszta képet képes közvetíteni.

Ezt az IP kamerát nem csak kültéren de akár beltéren is nyugodtan használhatjuk.

Van lehetőségünk WiFi-n keresztüli kapcsolatra és a LAN csatlakozó kábelnek köszönhetően a kamera akár direktbe is beköthető.

kültéri vízálló biztonsági CCTV WiFi IP kameraHasználhatjuk WiFi IP kameránkat egy maximum 64 GB-os mikro sd kártyával vagy elmenthetjük a készített felvételeket egy felhő alapú tárhelyre is.

Még a legszélsőségesebb időjárási viszonyok között is tökéletesen működik, az alumíniumból készült háza pedig rendkívül tartós és nem rozsdásodik.

A nagy hatótávolságú (100 méter) WiFi antennájának köszönhetően nagyon erős WiFi jelet biztosít a kültéri használathoz.

Az ingyenes Guudgo alkalmazáson keresztül pedig könnyedén csatlakoztathatjuk CCTV kameránkat okostelefonhoz, tablethez vagy akár PC-hez is.

Több kamera használatánál érdemes egy network video recordert (NVR) használnunk, mint például a Guudgo GD-NR01 1080P NVR felvevő, de erről nemsoká szó lesz.

A Guudgo GD-SC01 kültéri vízálló WiFi IP kamera a Banggood webáruházban kapható mindössze $33 dollárért. (8,500 Ft)

Mire jó az NVR?

Mielőtt még elkezdeném bemutatni a Guudgo GD-NR01 1080P NVR felvevőt pár mondat arról, hogy mire jó és miért is érdemes egy NVR felvevőt használnunk a CCTV biztonsági WiFi IP kamera megfigyelő rendszerünkhöz.

CCTV WiFi IP kamera megfigyelő rendszerHa mondjuk az IP kameráinkat NVR felvevő nélkül használjuk, akkor a videó felvételeinket az IP kamerában elhelyezett mikro sd kártyára rögzíthetjük vagy pedig használhatunk egy felhő alapú fizetős szolgáltatást a felvételeink tárolására.

Tehát nagyon előnytelen mindegyik különálló kameránál a rengeteg mikro sd kártya vagy a fizetős szolgáltatások használata.

Részemről nem szeretnék semmilyen havidíjas szolgáltatást fizetni egy felhő alapú szolgáltatás után sem, ezért ezt elfogom kerülni egy NVR felvevő használatával.

Az NVR felvevő használatának rengeteg előnye van, mint például a sok kis kapacitású mikro sd kártya helyett használhatunk egy darab 3,5 inches belső merevlemezt az összes CCTV IP kamera videó felvételeinek tárolására, ami akár 4TB-os is lehet.

Ezt a belső merevlemezt (hard-drive) az NVR készülékbe kell belehelyezni és máris készen áll a felvételeink tárolására.

Hatalmas előnye még, hogy nem csak a  belső merevlemezen tudjuk a felvételeket tárolni, hanem akár FTP kapcsolaton keresztül egy webes alapú tárhelyen is, tehát így elkerülhetjük a havidíjas felhő alapú szolgáltatások fizetését.

Egyszerűen szólva mondhatjuk azt is, hogy az NVR felvevő használata nagy mértékben kibővíti a CCTV biztonsági WiFi IP kamera megfigyelő rendszerünk használatának a lehetőségeit.

Úgy érzem engem meggyőzött a dolog, ezért mindenképpen NVR-t fogok használni.

Guudgo GD-NR01 1080P NVR network videó recorder

Guudgo GD-NR01 1080P NVR network videó recorderA Guudgo GD-NR01 egy network videó recorder, tehát nem összekeverendő a régebbi típusú társaival a DVR, azaz digital videó recorderekkel.

A DVR és az NVR között a lenyegi különbség, hogy az NVR egy modernebb és lényegesen könnyebben használható rendszer, sokszor szokták „Plug & Play”-nek is nevezni mivel a bekötése tényleg majdnem csak annyiból áll, hogy csatlakoztatjuk a kábeleket.

Összesen egy darab kábel segítségével, akár 12 darab CCTV kamerát is tudunk csatlakoztatni a készülékhez. Ezt azért nem sok NVR felvevő mondhatja el magáról ebben az árkategóriában.

A készülék támogatja a FULL HD azaz 1920*1080 képfelbontást és természetesen a mozgásérzékelés funkció sem hiányzik belőle.

A világ bármely pontjáról hozzáférhetünk és megjeleníthetjük IP kameráink képét az NVR felvevőn keresztül, akár számítógépről, tabletről vagy az okostelefonunkon keresztül az XMEye applikáció segítségével.

CCTV biztonsági WiFi IP kamera megfigyelő rendszerHa a mozgásérzékelés funkció bevan kapcsolva akkor beállíthatjuk a készüléket, hogy küldjön nekünk egy email értesítő üzenetet ha bármilyen mozgást érzékel.

Ez az üzenet tartalmazni fog egy fotót az eseményről a kamera adatait és az esemény időpontját.

A Guudgo GD-NR01 1080P NVR felvevőt a Banggood webáruházban tudod beszerezni, mindössze körülbelül 8,000 Ft-os áron.

 • Hiseeu P2P 16CH NVR felvevő Kupon
  Hiseeu P2P NVR - Kuponkódok és kedvezmények

  A Hiseeu P2P egy kompakt méretekkel rendelkező kimondottan megbízható és könnyen kezelhető NVR rögzítő, melyet kisebb 4-8 kamerás otthoni CCTV biztonsági WiFi IP kamera megfigyelő rendszerek kiépítéséhez ajánlunk. 

  Kupon ajánlatok utolsó frissítésének dátuma:2023 Jan 06
Eredeti ár - $69 (23,460 ft) Kedvezményes ár - $57 19,380 ft
  Irány az ÜzletAliExpress.com

WiFi IP kamera beállítása

Ha a WiFi IP kamerákat a Guudgo GD-NR01 NVR felvevőhöz hozzá szeretnéd rendelni, akkor ne felejtsd el, hogy mindegyik WiFi IP kamera külön jelszóval rendelkezik. Mivel ez sokak figyelmét elkerülte eddig, ezért csináltam egy fotót a kamerák beállításához.

A Digoo DG-W01f kültéri WiFi IP kamera jelszava (dg20160404), a Guudgo GD-SC01 kameránál pedig ezt (gd20160404) kell beállítani.

A „user name” mezőbe pedig az „admin” szöveget kell beírni ahhoz, hogy a WiFi IP kamerákat működésre bírd az NVR felvevőn keresztül.

Ha bármi kérdésed van ezzel kapcsolatban, akkor a Facebook csatornámon keresztül nyugodtan felteheted.

WiFi IP Kamera hozzáadása NVR felvevőhöz és mobil apphoz

Ebben a videóban megmutatom, hogy hogyan tudod a WiFi IP kamerádat hozzáadni mobil applikációhoz és akár NVR felvevőhöz is.

Komplett CCTV biztonsági WiFi IP kamera megfigyelő rendszer

CCTV WiFi IP kamera megfigyelő rendszerAz általam összerakott, komplett minőségi kültéri és beltéri CCTV biztonsági WiFi IP kamera megfigyelő rendszer, nem több mint 25 ezer forintból kivitelezhető.

1. NVR lejátszó Guudgo GD-NR01 1080P NVR. (8,000 Ft)
2. Beltéri WiFi IP kamera Guudgo GD-SC03. (8,000 Ft)
3. Kültéri WiFi IP kamera Guudgo GD-SC01. (8,500 Ft)

Ezért a pénzért egy igazán remek és megbízható CCTV megfigyelő rendszert kapsz, amit a Banggood webáruházban a fenti linkeken keresztül tudsz megvásárolni.

 • Hiseeu P2P 16CH NVR felvevő Kupon
  Hiseeu P2P NVR - Kuponkódok és kedvezmények

  A Hiseeu P2P egy kompakt méretekkel rendelkező kimondottan megbízható és könnyen kezelhető NVR rögzítő, melyet kisebb 4-8 kamerás otthoni CCTV biztonsági WiFi IP kamera megfigyelő rendszerek kiépítéséhez ajánlunk. 

  Kupon ajánlatok utolsó frissítésének dátuma:2023 Jan 06
Eredeti ár - $69 (23,460 ft) Kedvezményes ár - $57 19,380 ft
  Irány az ÜzletAliExpress.com

Érdemes a készülékeket darabonként megvenni az áfa fizetés elkerülése végett. A “Priority Direct Mail” szállítási módon keresztül pedig, akár 6-14 napos szállítási idővel is megvásárolhatod.

Amint időm engedi (remélhetőleg hamarosan) készíteni fogok egy videót is a CCTV biztonsági WiFi IP kamera rendszer telepítéséről.

Ha érdekel a téma és minél előbb szeretnéd a videókat látni, itt feliratkozhatsz a YouTube csatornámra.

CCTV biztonsági WiFi IP kamera rendszer kiegészítők

Mivel elég sokan kérdeztétek, hogy a WiFi IP kamerákon kívül még mire van szükség az otthoni komplett CCTV megfigyelő rendszer kiépítéséhez, ezért pár mondatban leírom amire általában szükség lehet.

hálózati töltő 1-8 WiFi IP kamerákhozHálózati töltő 1-8 WiFi IP kamerákhoz

A kültéri kamerák áramellátásához egy adapterre mint például a CCTV Power Supply Adapter melyet egyszerre 8 db WiFi IP kamerához tudsz használni.

hálózati töltő DC hosszabító kábel WiFi IP kamerákhoz

Hálózati töltő DC hosszabító kábel WiFi IP kamerákhoz

Minden egyes WiFi IP kamerához általában kell egy DC hosszabbító kábel, mint ez CCTV Female to Male DC Power Extension Cable itt.

LAN kábel

Ha nem WiFi-n hanem LAN kapcsolaton keresztül használod, akkor értelemszerűen LAN kábel is kelleni fog, amit nagyon olcsón itt LAN Cord Ethernet Networking Cable tudsz beszerezni hozzá.

To top