Arduino Robotika Blog Egyéb Hobbielektronika Termék Tesztek

Digitális mikroszkóp 3D megjelenítéssel 7inch-es kijelzővel és HDMI kimenettel – Andonstar AD407

Andonstar AD407 Digitális mikroszkóp

Digitális mikroszkópot nem vesz az ember minden pillanatban, ezért vásárlás előtt mindenképpen érdemes a piacon kapható legjobb digitális mikroszkópok táborát megismernünk kicsit és csak ezután elköteleződnünk a számunkra legjobb digitális mikroszkóp mellett.

Természetesen a felhasználási területtől függően rengeteg fajta digitális mikroszkóp közül választhatunk, mivel hobbi elektronikával foglalkozom így számomra egy olyan digitális mikroszkóp kiválasztása volt az elsődleges cél melyet elsősorban forrasztási munkálatokhoz fogok használni.

ékszerész nagyítókSokáig 10 és 20x-os ékszerész és binokuláris nagyítók segítségével végeztem a legtöbb forrasztási munkámat, viszont mivel viszonylag sok forrasztási munkát szoktam végezni, ezért úgy gondoltam ideje befektetnem egy komolyabb digitális mikroszkópba ami nagy mértékben megkönnyítheti ezeket a munkálatokat.

Persze az ékszerész nagyítókkal is elvégezhető a legtöbb forrasztási munka, viszont ezek használatának rengeteg hátránya van, mivel nagyon közel kell hajolni a forrasztani kívánt felülethez és mindeközben a felszálló káros anyagok belégzésére is nagy esélyünk van.

A fejünk mozgatása közben pedig azonnal elmosódott fókuszálatlan képet kapunk és természetesen videó felvételt sem tudunk készíteni a forrasztási munkálatainkról.

Az életemben már többször megtapasztaltam, hogy ha egy bizonyos területen precíz eredményes munkát szeretnék végezni, akkor ehhez elengedhetetlen a megfelelő eszközök használata.

Így vagyok ezzel akkor is amikor az egyik kedvenc hobbimmal a mikroelektronikával foglalkozom, ezért mindenképpen arra törekszem, hogy olyan eszközöket használjak melyek nagy mértékben megkönnyítik az adott feladat elvégzését.

Természetesen innentől kezdve nem volt kérdéses az sem számomra, hogy előbb utóbb befektessek egy digitális mikroszkópba.

Andonstar AD407 digitális mikroszkóp

Mielőtt kiválasztottam volna a számomra legmegfelelőbb digitális mikroszkópot legelőször is leírtam az igényeimet egy papírlapra és csak ezután kezdtem el böngészni a kínálatot.

Egy kis böngészés után meg is találtam a Banggood webáruház oldalán keresztül az egyik legmegfelelőbb digitális mikroszkópot, ami az Andonstar AD407 névre hallgat.

Az Andonstar egyébként az egyik legközkedveltebb márka a digitális mikroszkópok közt, így nem véletlenül esett rá a választásom. Mindenképpen egy megbízható és közkedvelt típust szerettem volna választani amit remélhetőleg hosszú éveken át használhatok majd.

 • Andonstar AD407 digitális mikroszkóp kupon
  Andonstar AD407 - Kuponkódok és kedvezmények

  Az Andonstar AD407 digitális mikroszkóp könnyen a hobbielektronika szerelmeseinek a kedvencévé válhat, mivel 3D megjelenítésre képes, hatalmas 7inch-es kijelzővel rendelkezik, a HDMI kimenet segítségével pedig monitorra is kivetíthetjük a kijelző képét és mindeközben még videó felvételt is készíthetünk vele.

  Kupon ajánlatok utolsó frissítésének dátuma:2023 Aug 29
Eredeti ár - $390 (132,600 ft) Kedvezményes ár - $304 103,360 ft
  Irány az ÜzletAliExpress.com

Ha Te is szeretnéd megtudni kedves olvasó, hogy miért pont ezt a digitális mikroszkópot választottam, akkor olvass tovább.

HDMI bemenet és hatalmas 7inches kijelző

Andonstar AD407 digitális mikroszkóp HDMI bemenet

A legelső szempont elsősorban a nagy kijelző és a HDMI bemenet volt, mivel egy olyan digitális mikroszkópot akartam vásárolni melynek a megjelenített képét akár egy számítógép monitorra is kitudom vetíteni.

Az Andonstar AD407 egy valóban hatalmasnak mondható 7inches kijelzővel rendelkezik és különös kiváltsága, hogy HDMI bemenet is van rajta, így számítógép monitorra is kitudom vetíteni a megjelenített képét.

Miután kipróbáltam hamar rájöttem, hogy egy ekkora kijelző mellett szinte teljesen felesleges kivetítenem a képet monitorra, mivel a 7inches kijelzője tökéletesen megfelelő kristálytiszta képet biztosít számomra.

Viszont adódhatnak olyan szituációk amikor ennek a funkciónak is nagy hasznát vehetjük, mint például ha épp egy prezentációt szeretnénk bemutatni vagy mondjuk projektoron keresztül szeretnénk a képet kivetíteni.

4K képfelbontás UHD videófelbontás és beépített DVR

A digitális mikroszkópok egyik legfontosabb tulajdonsága a képfelbontás, amin nem érdemes spórolni mivel elsősorban ezen múlik a használhatóságuk. Minél jobb képfelbontással rendelkeznek annál élesebb képet fogunk kapni.

Andonstar AD407 digitális mikroszkóp arduino modul fotó

Készítettem egy fotót ezekről a szabad szemmel alig látható ellenállásokról, melyek az Arduino ATmega2560 WiFi R3 modulomon találhatóak. A következő fotó pedig 3x-os zoommal készült szintén az említett modulról 4K azaz 4032*3024px felbontásban. Mivel ekkora méretű fotót nem tudok az oldalamon megjeleníteni, ezért egy kicsit lekicsinyítettem viszont így is tökéletesen látható, hogy mire képes ez a digitális mikroszkóp. 🙂

Andonstar AD407 digitális mikroszkóp arduino modul fotó 3x zoomAz Andonstar AD407 képes 4K (4032*3024) minőségben fényképeket készíteni a vizsgált objektumról és most kapaszkodj meg a beépített DVR segítségével egy bele helyezhető micro SD kártyára UHD (2880*2160) minőségben 24fps mellett, vagy FULL HD (1920*1080) felbontás mellett 30 vagy akár 60fps mellett is rögzíthetjük a felvételeinket.

Ha pedig lassított felvételeket szeretnénk készíteni, akkor van egy jó hírem mivel a HD (1280*720) felbontás mellett a 120fps is elérhető.

Tehát nyugodt szívvel mondhatom, hogy az Andonstar AD407 digitális mikroszkóppal valóban kimondottan nagy képfelbontású minőségi fotókat és videófelvételeket tudunk készíteni.

270x-es nagyítás, 3x-os zoom és manuális fókusz állítás

Andonstar AD407 digitális mikroszkóp finombeállítás manuális fókuszA nagyításra sem lehet panaszunk mivel az Andonstar AD407 digitális mikroszkóp valós 270x-es nagyítással és mindemellett 3x-os digitális zoommal rendelkezik, ami több mint elég szokott lenni a legtöbb forrasztási munkálathoz.

Manuális fókuszállítási lehetőségünk is van az állványon levő tekerőgomb állításával és a lencse hengerének jobbra vagy balra tekerésével a fókusz finomhangolását is könnyedén elvégezhetjük.

Mivel egy lencsevédő UV szűrőt is kapunk hozzá a csomagban, így nem kell attól tartanunk, hogy forrasztás közben esetleg megsértjük a mikroszkóp lencséjét.

Andonstar AD407 digitális mikroszkóp dönthető váz3D megjelenítés dönthető állvány és kijelző

Mivel az Andonstar AD407 digitális mikroszkóp egy előre és hátrafelé is dönthető állvánnyal rendelkezik, így ha nem függőleges pozícióba állítjuk az állványt hanem mondjuk megdöntjük kicsit hátrafelé, akkor gyönyörű kristálytiszta 3D megjelenítésben jeleníthetjük meg a vizsgálni kívánt objektumot.

A legtöbb digitális mikroszkópnál csak az állvány dönthető, viszont az Andonstar AD407 hatalmas 7inches kijelzőjét is lehetőségünk van a számunkra legideálisabb pozícióba dönteni, akár még vízszintes pozícióba is állíthatjuk.

Távirányító és a menü rendszer

Andonstar AD407 digitális mikroszkóp távirányító

Bár a kijelző elején található gombok segítségével is beállíthatjuk az Andonstar AD407 mikroszkópunkat, ettől függetlenül külön örülök neki, hogy távirányítót is kapunk hozzá.

A távirányítóval sokkal könnyebben kezelhetőek a beállítások és így fizikálisan nem kell megérintenem a mikroszkópot ami videófelvétel készítése közben nagyon jól jöhet, mivel így nem fog bemozdulni a felvétel.

A távirányítón a menü gomb megnyomásával tudjuk elérni a kijelzőn megjelenő menürendszert, sötétíteni vagy világosítani is tudjuk a kijelzőt az ok gomb mellett található napot ábrázoló ikonokra kattintva.

A 3x-os zoom pedig az ok gomb feletti és alatti nyilakkal érhető el, a videófelvétel indításához pedig az ok gombra kell kattintanunk.

Ebben a cikkben nem szándékozom leírni az összes beállítást mivel nagyon sok van belőle, inkább majd készítek egy termék bemutató videót az Andonstar AD407 digitális mikroszkópról amiben részletesen bemutatom.

A csomag tartalma

Andonstar AD407 digitális mikroszkóp a csomag tartalma

A csomagban megkapjuk az Andonstar AD407 digitális mikroszkópot amelyet három részből tudunk összeszerelni (talp, állvány és kijelző), 1db távirányítót, 1db EU hálózati töltőt,  1 db UV filtert, HDMI és hálózati kábeleket, a tárgyasztalhoz lefogató acél füleket és természetesen egy használati útmutatót is kapunk hozzá.

Fotó galéria

Andonstar AD407 digitális mikroszkóp összegzés

Most már értem, hogy a piacon miért az Andonstar digitális mikroszkópokat vásárolják a legtöbben.

Mivel az Andonstar AD407 digitális mikroszkóp minden olyan tulajdonsággal rendelkezik amire a forrasztási munkálataink során szükségünk lehet és az itthon kapható társainál lényegesebben olcsóbb az árazása.

Ha heti rendszerességgel vagy sűrűbben végzel forrasztási munkálatokat, akkor véleményem szerint mindenképpen érdemes beruháznod ebbe a digitális mikroszkópba, mivel hatalmas mértékben megkönnyítheti a munkádat.

Az alkalmi forrasztási munkákhoz pedig tudom ajánlani az Andonstar egyik jóval olcsóbb modelljét, a AD206-ot ami egy szintén kitűnő digitális mikroszkóp. A cikk végén bővebb információt találsz róla.

Andonstar AD407 digitális mikroszkóp teszt (videó)

Andonstar AD407 digitális mikroszkóp vásárlás

Az Andonstar digitális mikroszkópot a Banggood webáruházban vettem, sokszor elérhető a CZ vagy például az ES raktár is melyekből nagyon gyors 1 hetes szállítással kézbesítik számodra a csomagot, természetesen VÁM és ÁFA mentesen.

Ha csak a CN, azaz a Kínai raktárban elérhető akkor válaszd az „EU Priority Line” szállításmódot és így garantáltan VÁM és ÁFA mentesen fogod a csomagot megkapni.

 • Andonstar AD407 digitális mikroszkóp kupon
  Andonstar AD407 - Kuponkódok és kedvezmények

  Az Andonstar AD407 digitális mikroszkóp könnyen a hobbielektronika szerelmeseinek a kedvencévé válhat, mivel 3D megjelenítésre képes, hatalmas 7inch-es kijelzővel rendelkezik, a HDMI kimenet segítségével pedig monitorra is kivetíthetjük a kijelző képét és mindeközben még videó felvételt is készíthetünk vele.

  Kupon ajánlatok utolsó frissítésének dátuma:2023 Aug 29
Eredeti ár - $390 (132,600 ft) Kedvezményes ár - $304 103,360 ft
  Irány az ÜzletAliExpress.com

TS100 – digitális forrasztópáka

Ha már egy ilyen remek digitális mikroszkóp vásárlásán gondolkozol, akkor had ajánljak mellé egy kitűnő digitális forrasztópákát is, ami a TS100-as névre hallgat.

 • TS100 forrasztópáka vásárlás
  TS100 forrasztópáka - Kuponkódok és kedvezmények

  Aki egy kompakt méretű nagyon sok oldalú Hi-Tech megjelenésű és fantasztikus tudású forrasztópákát szeretne vásárolni magának, annak a TS100 forrasztópákát csak ajánlani tudom.

  Kupon ajánlatok utolsó frissítésének dátuma:2022 Sep 09
Eredeti ár - $87 (29,580 ft) Kedvezményes ár - $74 25,160 ft
  Irány az ÜzletAliExpress.com

Ez a digitális forrasztópáka részemről az elmúlt pár év legjobb vétele volt, így csak ajánlani tudom. Ha részletesebben kíváncsi vagy a TS100-as forrasztópákára, akkor olvasd el a részletes tesztet róla és nézd meg a bemutató videót az alábbi hivatkozásra kattintva.

Plusz 1 ajánlat – Andonstar AD206 digitális mikroszkóp

Ha esetleg kicsit kevesebb pénzből gazdálkodsz, akkor szintén nagyon jó választásod lehet az Andonstar AD206 digitális mikroszkóp is, ami az egyik legközkedveltebb elődje a legújabb Andonstar AD407-es modellnek.

Az Andonstar AD206 nem rendelkezik HDMI kimenettel és a képfelbontása is kisebb, viszont 7inches kijelzővel van szerelve ugyanúgy mint a drágább Andonstar AD407, ami tökéletesen alkalmassá teszi a legtöbb forrasztási munka elvégzésére.

 • Andonstar AD206 3D Digitális mikroszkóp kupon
  Andonstar AD206 - Kuponkódok és kedvezmények

  FULL HD képfelbontású 3D megjelenítésre képes digitális mikroszkóp nagyon baráti áron? Igen létezik, ez az igazán népszerű Andonstar AD206 digitális mikroszkóp.

  Kupon ajánlatok utolsó frissítésének dátuma:2023 Aug 29
Eredeti ár - $205 (69,700 ft) Kedvezményes ár - $117 39,780 ft
  Irány az ÜzletAliExpress.com

Ha digitális mikroszkópot szeretnél vásárolni kedvező áron, akkor írj egy üzenetet mivel lehet van számodra kedvezményes kupon kódunk. Ha pedig kérdésed van a digitális mikroszkóp témában, azt a komment részben tudod feltenni.

To top