Blog Termék Tesztek WiFi IP kamerák

Digoo DG-W01f kültéri WiFi IP kamera teszt – Kicsi a bors de erős

Digoo DG-W01f kültéri WiFi IP kamera

A kültéri WiFi IP kamerák közül már volt szerencsém jópárat letesztelni és eddig nem sok ment át a „vizsgán” Nálam. Most egy olyan WiFi IP kamera került a kezembe, ami meglepően kis méretű és az ára sem sok.

Az általam eddig tesztelt WiFi IP kamerák teszt eredménye a legtöbb esetben siralmas eredményekkel zárult. Rengeteg hibával dobták őket piacra, vagy az app nem működött normálisan vagy nem tudtam WiFi-n keresztül csatlakozni vagy az NVR-hez nem tudtam hozzáadni őket vagy ezer más problémájuk volt.

De az is sűrűn előfordult, hogy még normális leírást sem adtak hozzá és úgy kellett az internetről kibogarásznom a dolgokat.

 • Digoo DG-W01f New WiFi IP kamera kupon
  Digoo DG-W01f - Kuponkódok és kedvezmények

  A Digoo DG-W01f kültéri WiFi IP kamera szinte már legendának számít a piacon, így a legújabb 2020-as verziójával sem fogsz mellé nyúlni az egyszer biztos.

  Kupon ajánlatok utolsó frissítésének dátuma:2020 Mar 10
Eredeti ár - $40 (13,600 ft) Kedvezményes ár - $22 7,480 ft
  Irány az ÜzletBanggood.com

Már épp kezdtem kicsit elveszíteni a türelmemet ezeknek a „jószágoknak” a tesztelésével kapcsolatban, amikor a Banggood webáruház jóvoltából ingyenesen megkaptam a Digoo DG-W01f kültéri WiFi IP kamerát tesztelésre.

Ezért most teszek egy kivételt és félredobom az elvesztett hitemet a WiFi IP kamerákkal kapcsolatban.

Digoo DG-ZXC40 kültéri WiFi IP kamera

DIGOO DG-ZXC40 WiFi IP kameraMivel a Digoo DG-W01f WiFi IP kamera lassan kifutóvá válik a piacon, ezért alternatívaként egy nála fényévekkel jobb WiFi IP kamerát szeretnék a figyelmedbe ajánlani, a DIGOO DG-ZXC40 névre hallgató kültéri forgatható WiFi IP kamerát, ami jelenleg nagyon baráti áron kapható a Banggood webáruházban.

[display_button url=”https://namerre.hu/go/bg-digoo-dg-zxc40-320-ptz-5mp-1080p/” glyphicon=”glyphicon glyphicon-shopping-cart” size=”normal” text=”Banggood – DIGOO DG-ZXC40 WiFi IP kamera” color=”green” target=”blank”]

Ha pedig szeretnél többet megtudni a WiFi IP kamerákkal kapcsolatban, akkor semmiképpen se hagy ki a „WiFi IP kamera nagy összehasonlító tesztet„.

Digoo DG-W01f kültéri WiFi IP kamera teszt

Digoo DG-W01f kültéri WiFi IP kamera tesztNos, akkor most nézzük meg, hogy a Digoo DG-W01f kültéri WiFi IP kamera megérdemli-e a „kicsi a bors de erős” jelzőt, vagy ez a kamera is csak egy újabb jól marketingelt ipari hulladék.

Az IP kamera egy egészen kultúrált szürke színű kis dobozban érkezett meg hozzám, semmi különös nincs rajta és a doboz tisztán mutatja, hogy mit tartalmaz.

A doboz oldalán egyébként megtalálható két darab QR kód is amivel extra gyorsan letölthetjük a mobil alkalmazást és a felhasználói kézikönyvet az okostelefonunkra.

Digoo DG-W01f kültéri WiFi IP kameraA Banggood webáruház oldalán kétféle színben kapható, fehérben és feketében. Nekem a fekete színűre esett a választásom, mivel egy előző fehér színű WiFi IP kamera tesztelésekor a felszerelés közben nagyon könnyen sikerült megkarcolnom csavarhúzóval a borítást és ez feltűnően látszik a fehér színű kamerán.

A bobozban megtaláljuk a WiFi IP kamerát és az antennáját, egy kis kártyát QR kódokkal amin keresztül letölthetjük a felhasználói kézikönyvet, egy imbuszkulcsot és három darab csavart plusz tiplit a szereléshez.

Az egyszerűség kedvéért készítettem egy fotót is a WiFi IP kameráról és a tartozékokról melyeket hozzá kapunk.

kültéri WiFi IP kamera és tartozékai

A Digoo DG-W01f kültéri WiFi IP kamera a Digoo·Cloud appon keresztül használható, amit ingyenesen lehtölthetsz a Google Play vagy Apple áruházakból.

Mivel eddig rengeteg IP kamerát volt szerencsém tesztelni, így a különböző appokkal is megismerkedtem és találtam köztük jobbakat és rosszabbakat is.

A kedvencem amit az IP kameráimhoz használok az a Guudgo app, mivel szinte minden IP kamerám kompatibilis vele, legyen az a Guudgo GD-SC01 vagy a Digoo DG-W01f kültéri WiFi IP kamera.

Remek hír, hogy a Digoo DG-W01f kültéri WiFi IP kamera is futtatható a Guudgo appon keresztül, így nem kellett feleslegesen még egy appot telepítenem, mivel az összes IP kamerám képét egy appon keresztül látom és tudom kezelni.

Ezt csak érdekességképpen említettem meg, természetesen használhatod bármelyik appot az IP kamerádhoz. A két app nagyon egyforma és szinte semmi lényegi különbség nincs köztük, talán csak annyi, hogy a Guudgo apphoz több frissítést kapok és tetszik az átlátható és könnyen kezelhető felülete.

Mivel egy ténylegesen „onvif” kameráról beszélünk, ami saját IP címmel rendelkezik, ezért könnyen hozzáadható szinte bármilyen NVR felvevőhöz mint például a Guudgo GD-NR01 1080P NVR, amin keresztül akár kiépíthetünk otthonra egy komplett CCTV biztonsági IP kamera megfigyelő rendszert is.

Ha komolyabban érdekelnek a CCTV biztonsági WiFi IP kamera megfigyelő rendszerek, akkor ajánlom figyelmedbe a „CCTV biztonsági WiFi IP kamera megfigyelő rendszer otthonra” című cikkemet, amiben bemutatok egy igazán nagyszerű és megbízható biztonsági IP kamera megfigyelő rendszert.

WiFi IP kameraA Digoo DG-W01f kültéri WiFi IP kamera 3.6 mm-es nagylátószögű objektíve 75 fokos szögben mindent lát és HD, azaz 720p képfelbontással rendelkezik, ami szerintem általános felhasználáshoz teljesen rendben van.

A felvételeket tömörített H.264-es fájl formátumban menti, ami azért is előnyös mert nagyon kis helyet foglal el.

A kamerán keresztül lehetőségünk van a felvételeinket egy maximum 64 GB-os mikro sd kártyán tárolni vagy feltölthetjük azokat egy felhő alapú tárhelyre is.

Személy szerint az NVR felvevőt preferálom, mert így a kameráim felvételeit egy akár 4 TB-os 3,5 inches belső merevlemezen tudom tárolni vagy akár FTP-n keresztül a saját szerveremre is feltölthetem.

Több külső WiFi IP kamera használatánál mindenképpen ajánlott egy NVR felvevő használata, mint például a Guudgo GD-NR01 1080P NVR felvevőé.

Mivel ez a WiFi IP kamera vízálló, ezért kültéren és beltéren egyaránt használható. Erős fémházas borítással rendelkezik és még a talp része is fémből van, így nem kell félnünk, hogy felszerelés közben eltörik.

Digoo DG-W01f WiFi IP kameraA kamera WiFi antennája körülbelül 100 méterig tökéletesen veszi a jelet, ezért akár nagyobb méretű családiházakon is kiválóan használható. Viszont lehetőségünk van vásárolni hozzá egy erőssebb WiFi antennát is ha növelni szeretnénk ezt a hatótávolságot.

A kamerán 12 darab IR LED található ami biztosítja az éjjellátó funkció tökéletes működését. Körülbelül 15 méteres távolságban még teljes sötétségben is jól kivehetőek a tárgyak. A hivatalos leírás 25 métert említ de a kamera tesztelése közben rájöttem ez egy kicsit túlzás, mivel 15 méter felett már elég sötét a kép és nehezen kivehetőek az objektumok.

Természetesen mint minden biztonsági WiFi IP kamera a Digoo DG-W01f is rendelkezik beépített mozgásérzékelővel, így beállíthatjuk az appon keresztül, hogy ha mozgást érzékel, akkor azt azonnal rögzítse.

WiFi IP Kamera hozzáadása NVR felvevőhöz és mobil apphoz

Ebben a videóban megmutatom, hogy hogyan tudod a WiFi IP kamerádat hozzáadni mobil applikációhoz és akár NVR felvevőhöz is.

Összegzés

Mivel elég kényes az izlésem a WiFi IP kamerák terén, ezért Nálam csak azok a kamerák juthatnak át a WiFi IP kamera teszten, melyek megfelelnek minden általam támasztott kritériumnak.

A Digoo DG-W01f WiFi IP kamera kis méretével és szolíd de mégis esztétikus megjelenésével azonnal felkeltette a figyelmemet és már akkor eldöntöttem tesztelni fogom ezt a kamerát, mivel nagyon jó paraméterekkel rendelkezik és ráadásul az eladási indexe is az egekben jár.

biztonsági WiFi IP kameraNagyon könnyen felszerelhető szinte bárhová és külön tetszik, hogy mindössze egy imbuszkulcsal tudjuk a kamerát fixálni, tehát nem kell külön csavarhúzóval bajlódnunk a horizontális és vertikális kamera beállításnál, mivel mindkettőt mindössze egy csavaron keresztül tudjuk kezelni.

Szerintem ez egy remek megoldás és a gyakorlatban számomra nagyban megkönnyítette a kamera beállítását felszerelés közben.

Felszerelés után nagyon könnyen hozzá tudtam adni a kamerát az apphoz és máris láthattam a kamera képét, ki is tudtam digitálisan nagyítani és a mozgásérzékelő funkció is jól működik rajta.

Az NVR felvevőmhöz is hiba nélkül hozzátudtam adni, mivel azonnal felismerte a kamerát az IP címén keresztül.

A kamerakép nappal kristály tisztán jelenik meg és éjszakai látásmódnál is minden objektum tisztán kivehető a ház körül.

Készítettem is pár teszt fotót az IP kamerával amit felszereltem a házam bejáratiajtó felöli oldalára. Az első kép elég borús időben készült, a második éjszaka teljes sötétségben és a harmadikat sikerült lekapnom napsütésben. Jól látszik, hogy a kamera mindhárom esetben árához képest teljesen elfogadható képet produkál.

Ezzel a WiFi IP kamerával nagyon könnyű dolgom volt, mivel mindent tud amit egy ilyen kamerának tudnia kell és teljesen elfogadható áron, körülbelül 7,500 forintért kapható a Banggood webáruházban.

Mivel egy igazán minőségi kameráról van szó ami ténylegesen nagyon olcsón kapható, ezért a gyártók megpróbáltak kicsit fogni a kamera tartozékain keresztül és nem adtak hozzá hálózati adaptert ami viszont szerintem alapból járna hozzá.

Ennek egyáltalán nem örültem, mivel így Nekem kellett bajlódnom a hozzá való 12V/1A-2A hálózati adapter beszerzésével.

A 12V 5V 1A Power Supply Adapter-t itt vettem meg hozzá egy ezresért és a kamera tökéletesen működik vele azóta is.

Digoo DG-W01f kültéri WiFi IP kamera tesztEzt leszámítva tökéletesen megvagyok elégedve ezzel a kis WiFi IP kamerával és a házamon is ezt használom kültéri biztonsági kameraként.

Mindenképpen remek vétel ebben az árkategóriában és ezt nem csak Én tudom alátámasztani, hanem a rengeteg elégedett vásárló is a Banggood webáruház oldalán. Csak ebből a WiFi IP kamerából több mint 6,000 darabot adtak el egyetlen oldalon keresztül, ami ugye nem történhet véletlenül.

A Digoo DG-W01f kültéri WiFi IP kamerát a  Banggood webáruház oldalán keresztül tudod megvásárolni a következő linken keresztül.

 • Digoo DG-W01f New WiFi IP kamera kupon
  Digoo DG-W01f - Kuponkódok és kedvezmények

  A Digoo DG-W01f kültéri WiFi IP kamera szinte már legendának számít a piacon, így a legújabb 2020-as verziójával sem fogsz mellé nyúlni az egyszer biztos.

  Kupon ajánlatok utolsó frissítésének dátuma:2020 Mar 10
Eredeti ár - $40 (13,600 ft) Kedvezményes ár - $22 7,480 ft
  Irány az ÜzletBanggood.com

To top