Blog Egyéb Termék Tesztek

Elektromos szúnyogirtó lámpa szúnyogcsípés ellen a Xiaomitól

elektromos szúnyogirtó lámpa Xiaomi

Elektromos szúnyogirtó lámpa teszt még sosem volt ezért úgy éreztem nagyon itt az ideje egynek, mivel idén annyi szúnyogcsípés lett rajtam mint égen a csillag.

Így gyorsan kerestem egy olyan hatékony elektromos rovarcsapdát, vagyis szúnyogirtó lámpát ami remélhetőleg megvéd ezektől az állhatatos kis vérszívóktól, így esténként újra nyugodtan tudok majd aludni és a kertben sem fogom kényelmetlenül érezni magam tőlük.

Ezért fő céljaim közé tartozott, hogy olyan elektromos szúnyogirtó lámpát keressek amit kültéren és beltéren egyaránt tudok használni. Rá is akadtam egy nagyon ígéretes termékre melyet a Xiaomi neve fémjelez, így gyorsan döntöttem és meg is rendeltem a Yeelight elektromos szúnyogirtó lámpát, ami ugye a Xiaomi Ecosystem egyik terméke.

Így ebben a cikkben természetesen ezt az elektromos szúnyogirtó lámpát fogom tesztelni.

Lakáson belül és kívül egyaránt használható

elektromos szúnyogirtó lámpa szúnyogcsípés ellen

Nagy örömömre szolgál, hogy a Xiaomi Yeelight elektromos szúnyogirtó lámpát nem csak lakáson belül hanem kívül is használhatom ha épp arra van szükségem. Pont ilyen szúnyogirtó lámpát kerestem, tehát eddig minden stimmel.

Automatikus be és kikapcsolás

elektromos szúnyogirtó lámpa szúnyogcsípés ellenAzzal sem kell sokat foglalkoznom, hogy ki/be kapcsolgassam az elektromos szúnyogirtó lámpámat, mivel a beépített érzékelőjén keresztül éjszaka automatikusan bekapcsol, reggel pedig ugyanígy kikapcsol.

Egyszerűen csak le kell tennem az ágyam mellé és remélhetőleg ezután nem lesz több álmatlan éjszakám a fülem körül zümmögő kis vérszívók miatt.

Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de engem nagyon idegesítettek ezek a kis zümmögő lények.

Ezért nagyon remélem, hogy a Xiaomi Yeelight elektromos szúnyogirtó lámpa ezt a problémát megoldja. Természetesen ezt tesztelni fogom és a teszt eredményeket a cikk végén közzéteszem.

USB csatlakozás

Mivel nem csak lakáson belül szeretném használni, hanem a kertemben is és többek közt akkor is ha épp piknikezni megyek, így fontos számomra, hogy ne csak hálózatról tudjam üzemeltetni, hanem egy USB kábel segítségével akár powerbankról is.

elektromos szúnyogirtó lámpa szúnyogcsípés ellen

A Xiaomi Yeelight elektromos szúnyogirtó lámpa a beépített akkumulátorának köszönhetően teljes feltöltés után folyamatos használat közben körülbelül 3-4 órán keresztül áll rendelkezésünkre.

A Xiaomi a gondolataimat találta ki azzal, hogy egy USB kábel segítségével tölthető szúnyogirtó lámpát dobott a piacra. Többek közt ezért is esett a választásom pont erre a szúnyogirtó lámpára.

Energia takarékos

elektromos szúnyogirtó lámpa szúnyogcsípés ellenMivel nem szeretnék fölöslegesen fizetni az áramszolgáltatásért, így természetesen az is szempont volt, hogy ne egy több száz W-os erőművet vegyek, hanem egy gazdaságos de hatékony eszközt, ami tökéletesen kiszolgálja igényeimet.

Ezért a Xiaomi Yeelight elektromos szúnyogirtó lámpa a 0.65W-os fogyasztásával számomra nagyon ideális választásnak tűnik.

Környezetbarát

Ez idáig sokszor használtam különböző testre kenhető vagy fújható szúnyogirtó krémeket, de valahogy nem igazán kedvelem őket a szaguk miatt és azt sem tudom, hogy milyen káros anyagokat tartalmaznak a szervezetem számára, ezért ezeket csak végső esetben szoktam használni.

A Xiaomi Yeelight elektromos szúnyogirtó lámpa egyik kiemelkedően jó tulajdonságai közé tartozik, hogy nem tartalmaz semmilyen vegyi és illékony komponensű anyagot, ezért gyerekek, terhes nők és idősek is biztonsággal használhatják.

[affegg id=1]

Összegzés

elektromos szúnyogirtó lámpa szúnyogcsípés ellen

Amikor megérkezett hozzám a Xiaomi elektromos szúnyogirtó lámpa úgy kerestem rajta a bekapcsoló gombot, mint sivatagi vándor a vizet. Hosszas kutatás után meg is találtam az ON/OFF jelzővel illetett gombot a készülék legalján.

Mivel nem volt feltöltve teljesen, gondoltam csatlakoztatom a hozzá kapott USB kábelen keresztül egy áramforráshoz és feltöltöm mielőtt harcba indítom a szúnyogok ellen.

Az olvastam a leírásában, hogy sötétedéskor automatikusan bekapcsol és reggel amint világosodik ugyanígy ki is kapcsol a készülék. Tehát nagy reményekkel vártam az estét, hogy végre kipróbálhassam a szúnyogirtó lámpámat.

A leírásnak megfelelően sötétedéskor be is kapcsolt és halvány lila fényt árasztott magából, ami nagyon jól nézett ki az asztalomon így akár még hangulat fénynek is tökéletes lehet.

Most pedig jöjjenek a Xiaomi elektromos szúnyogirtó lámpa pozitívumai és negatívumai pár mondatban.

Pozitívumok

Nagyon esztétikus dizájnnal rendelkezik, így akár asztali díszként és hangulat fénynek is kiváló.

Gyors beüzemelés és könnyű használhatóság jellemzi.

Nem tartalmaz semmilyen vegyi és illékony komponensű anyagot.

Kültéren ha nincs hálózati áramforrás, akkor akár powerbankról is tudom üzemeltetni a tartozékként kapott USB kábel segítségével.

Powerbankra vagy valami áramforrásra csatlakoztatva kempingezés közben is használhatjuk.

A középső rész „légycsapó” kivehető a készülékből és feltöltött állapotban 3-4 órán át használható.

Negatívumok

Nem lehet szabályozni a bekapcsolást, mivel a beépített érzékelője végett csak sötétedéskor kapcsol be. Ezért nappali használatra nem javaslom, mondjuk nappal szúnyogok sem igen vannak.

Hatékonyság

Zárt térben, mint például lakáson belül nagyon hatékonyan odavonzza a szúnyogokat, lakáson kívül pedig esetleg a teraszon érdemes használni, mivel nyílt terepen mint például egy kertben már sokat veszít a hatékonyságából.

Ezért a Xiaomi elektromos szúnyogirtó lámpát véleményem szerint elsősorban lakáson belüli elektromos rovarcsapdaként érdemes használnunk.

Személy szerint az ágyam mellett vagy az íróasztalom közelében használom és ha van szúnyog a lakásban akkor azokat könnyedén odavonzza és megsemmisíti. Ami még nagyon fontos volt számomra, hogy teljesen hangtalan.

Fotó Galéria

Készítettem pár fotót a Xiaomi elektromos szúnyogirtó lámpáról, hogy Ti is lássátok élesben hogyan működik. A fotón a power-bank nem tartozéka a csomagnak, azt külön vettem hozzá.

elektromos szúnyogirtó lámpa vásárlásXiaomi Yeelight elektromos szúnyogirtó lámpa vásárlás

Ha a Xiaomi Yeelight elektromos szúnyogirtó lámpára esett a választásod, akkor van egy jó hírem, mivel most akciósan a GearBest webáruházban mindössze 32 dollár körüli áron megvásárolhatod a következő linken keresztül.

[display_button url=”https://namerre.hu/go/gb-xiaomi-elektromos-szunyogirto-lampa/” glyphicon=”glyphicon glyphicon-shopping-cart” size=”normal” text=”Xiaomi elektromos szúnyogirtó lámpa vásárlás” color=”orange” target=”blank”]

 

 

A kosárba helyezés után, nyisd meg a kosár oldalt és klikkelj a “Proceed to Check out” gombra, ezután válaszd az “Europe Registered” vagy az “EU priority line” szállítási opciót, mert így áfa és vám mentesen a Tied lehet.

 

Ne feledd ha a linkemen keresztül veszed meg, akkor látni fogom a rendelésed és ha valami gond van vele, akkor közvetlenül tudok segíteni. 🙂

 

 

 

 

 

To top