Blog Termék Tesztek WiFi IP kamerák

ESCAM QF288 FULL HD kültéri WiFi IP kamera teszt – Csúcstechnika féláron!

ESCAM QF288 FULL HD kültéri WiFi IP kamera

A kültéri forgatható WiFi IP kamerák hatalmas sikernek örvendenek manapság, mivel rengetegen vásárolnak otthonukba biztonsági WiFi IP kamerákat.

A jelenlegi helyzet miatt legtöbbünk több időt tölt az otthonában, a leleményesebbek pedig ezen időszakon belül elkezdték otthonaikat szépíteni és nem utolsósorban biztonságosabbá tenni biztonsági WiFi IP kamerák segítségével.

Nagyon intuitív ötletnek tartom, mivel otthonunk és a benne található értékeink megóvása mindenképpen elsődleges szempont kell hogy legyen, mivel ugyan ki szeretné ha egy napsütéses délutánon hazafelé tartva azt venné észre, hogy ingatlanába illetéktelenek hatoltak be és minden mozdíthatót elvittek.

Azt mondom az ördög nem alszik, és ezt megelőzendő az ehhez hasonló események bekövetkezését megbízható WiFi IP kamerák használatával minimálisra csökkenthetjük.

 • ESCAM QF288 WiFi IP kamera kupon
  ESCAM QF288 - Kuponkódok és kedvezmények

  Egy újabb gyöngyszem a láthatáron! Az ESCAM QF288 forgatható WiFi IP kamera nem kevesebb mint 8x optikai és 5x digitális zoommal rendelkezik és természetesen FULL HD képfelbontásban rögzíti a felvételeinket. Kiváló választás otthoni CCTV biztonsági WiFi IP kamera megfigyelő rendszerekhez.

  Kupon ajánlatok utolsó frissítésének dátuma:2023 Jan 06
Eredeti ár - $99 (33,660 ft) Kedvezményes ár - $64 21,760 ft
  Irány az ÜzletAliExpress.com

Már rengeteg WiFi IP kamerákkal kapcsolatos cikket írtam és volt szerencsém jó párat tesztelni közülük. Ha a megérzéseim nem csalnak, akkor most egy különösen jó WiFi IP kamerát fogok bemutatni, ami az ESCAM QF288 névre hallgat.

Milyen a jó WiFi IP kamera?

Mivel nagyon sok megkeresést kapok a témával kapcsolatban, ezért pár mondatban leírom, hogy milyen biztonsági WiFi IP kamerát érdemes választanunk otthonunk biztonságosabbá tételére.

Tipp: Erről a témáról már született egy igazán részletes cikk, amit a fenti fotóra kattintva tudsz elérni.

1. Kamera képfelbontás

Ha éles kameraképet szeretnénk, akkor a felbontás nagyon sokat számít, ezért mindenképpen legalább FULL HD, azaz 1080p képfelbontású WiFi IP kamerát válasszunk.

Hiseeu P2P 16CH NVR felvevő Kupon2. ONVIF kamerák előnyben

Az ONVIF jelölésű kamerákat NVR felvevőhöz is tudjuk csatlakoztatni ami több WiFi IP kamera egyszerre való kezelését hatalmas mértékben megkönnyítheti.

3. Mozgásérzékelés

A mozgásérzékelés funkció használatával beállíthatjuk a WiFi IP kameránkat, hogy mozgás érzékelése esetén automatikusan rögzítse a felvételeinket. Mondanom sem kell, hogy ezen funkció nélküli WiFi IP kamerákat semmiképpen sem érdemes megvásárolni.

4. Infrared

Az egy dolog, hogy a WiFi IP kameránk nappali világosságnál remek felvételeket készít. De mi a helyzet éjszaka? Ha infrared érzékelővel ellátott WiFi IP kamerát választunk, akkor éjszaka teljes sötétségben is remek felvételeket fog a kameránk készíteni.

5. Digitális és optikai zoom plusz autófókusz

A legtöbb WiFi IP kamera alapból rendelkezik digitális zoommal, viszont javasolnám, hogy olyan modellt válasszunk amiben autófókusszal ellátott optikai zoom is található és így lehetőségünk lesz rázoomolni a megfigyelni kívánt területre. Kimondottan hasznos funkciónak tartom és ha tehetem csak ilyen kamerákat vásárolok.

Párásodik a WiFi IP kamera lencséje?

Van még itt egy nagyon fontos dolog, amiről nem sokan tesznek említést. Ez pedig az, hogy a hirtelen külső hőmérséklet változások esetén bepárásodik-e a WiFi IP kamera optikai lencséje.

Jártam már úgy, hogy olyan modellel találkoztam amelynek a lencséje éjszakára szépen bepárásodott és semmit sem lehetett látni a kamera felvételein.

Megnyugtatok mindenkit, hogy minden általam tesztelt WiFi IP kamerát kültéren felszerelek legalább egy hónapra és ha párásodik a kamera lencséje, akkor azonnal megbukik a tesztemen és senkinek sem fogom ajánlani.

ESCAM QF288 WiFi IP kamera teszt

ESCAM QF288 WiFi IP kamera tesztESCAM QF288 WiFi IP kamera teszt

Most pedig nézzük meg, hogy mit tud az ESCAM QF288 és azt, hogy ténylegesen megéri e az árát.

Az egyik legfontosabb dolog, hogy az ESCAM QF288 WiFi IP kamera motorikusan körbeforgatható horizontálisan 355 fokos szögben, vertikálisan pedig 90 fokos szögben, így tökéletes választás lehet akár nagyobb területek megfigyeléséhez is.

Képfelbontás autófókusz és zoom

Természetesen az ESCAM QF288 WiFi IP kamera FULL HD, azaz 1080p képfelbontású kamerával rendelkezik és alapból van benne 5X-ös digitális zoom.

A digitális zoomon kívül 8X-os autófókusszal rendelkező optikai zoom is található benne. Ez azért nem semmi, mivel ennek a kamerának az ára jelenleg mindössze 50 dollár, azaz 15 ezer forint körül mozog. Hasonlóval még nem találkoztam a piacon pedig volt már szerencsém jó párat tesztelni.

A kamera teljesen elfogadható kristálytiszta és éles felvételeket készít, a színvilága sem rossz viszont kicsit elmarad az általam is tesztelt Alfawise SD07W kamera színvilágától. Mondjuk ennyi pénzért ezt nem is várom el és nem sok értelme van egy duplaannyiba kerülő kamerához hasonlítani.

ONVIF és mozgásérzékelés

Mivel ez egy ONVIF kamera így nem csak a kamerába helyezhető SD kártyán van lehetőségünk a felvételeinket rögzíteni, hanem akár egy NVR felvevőhöz is hozzáadhatjuk. Természetesen ha szeretnénk akkor felfő alapú szolgáltatást is igénybe vehetünk, vagy ha épp azt szeretnénk FTP kapcsolaton keresztül egy külső szerveren is tárolhatjuk a rögzített felvételeinket.

Sandisk Extreme Pro SD kártyákA kamera egy maximum 128GB-os SD kártyával működik, viszont a jó minőségű felvételekhez mindenképpen érdemes egy legalább Class 10-es besorolású SD kártyát használnunk. Az általam tesztelt eddigi legjobb SD kártyák a Sandisk Extreme Pro 32-128GB és a Samsung EVO Plus U3 32-128GB SD kártyák, melyeket a legolcsóbban az alábbi hivatkozásokra kattintva tudsz beszerezni.

Több WiFi IP kamera használata esetén mindenképpen javasolnám egy NVR felvevő használatát, ami nagyban megkönnyíti a kameráink kezelését, Én a Hiseeu P2P 16CH NVR felvevőt használom ami egy kimondottan megbízható és olcsó NVR felvevő, melyhez akár 16 darab WiFi IP kamerát is hozzáadhatunk.

 • Hiseeu P2P 16CH NVR felvevő Kupon
  Hiseeu P2P NVR - Kuponkódok és kedvezmények

  A Hiseeu P2P egy kompakt méretekkel rendelkező kimondottan megbízható és könnyen kezelhető NVR rögzítő, melyet kisebb 4-8 kamerás otthoni CCTV biztonsági WiFi IP kamera megfigyelő rendszerek kiépítéséhez ajánlunk. 

  Kupon ajánlatok utolsó frissítésének dátuma:2023 Jan 06
Eredeti ár - $69 (23,460 ft) Kedvezményes ár - $57 19,380 ft
  Irány az ÜzletAliExpress.com

Az ESCAM QF288 WiFi IP kamera mozgásérzékelés funkciója hihetetlenül jól működik és az iCSeePro appon belül lehetőségünk van a mozgásérzékelés érzékenységének a beállítására is.

Beállíthatjuk azt is, hogy a kameránk mozgás érzékelése esetén mit csináljon, készítsen egy fotót, vagy rögzítsen egy videófelvételt, de akár még azt is beállíthatjuk, hogy szirénázzon vagy lejátsszon egy hangüzenetet, vagy csinálja mind a hármat egyszerre.

Természetesen automatikus értesítést is beállíthatunk az okostelefonunkra vagy akár az e-mail címünkre, így az eseményről azonnali értesítést fogunk kapni.

ESCAM QF288 FULL HD kültéri WiFi IP kamera

Tipp: Az iCSeePro appon belül, a Motion Alarm->Alarm Action->Device Beep menüpont alatt a „Custom” gombra kattintva lehetőségünk van saját egyedi hangüzenet elkészítésére is. Tehát ha aktiválva van ez a funkció, akkor a WiFi IP kameránk mozgásérzékelés esetén az egyedi hangüzenetünket fogja lejátszani. Nekem ez a funkció kimondottan tetszik, mivel hatalmas lehetőségeket rejt magában.

ESCAM QF288 WiFi IP kamera teszt

Infrared éjjellátó üzemmód

Az ESCAM QF288 WiFi IP kamerának az egyik érdekessége, hogy a 4 darab infrared érzékelő mellett szintén 4 darab nagyon erős fényű LED izzó is található, ami mozgásérzékelés esetén automatikusan bekapcsol ha aktiválva van. Remek funkció melynek a használatával pillanatok alatt teljes reflektorfénybe kerül a megfigyelt objektum.

Két irányú hangátvitel

ESCAM QF288 WiFi IP kamera Két irányú hangátvitel

Mivel a kamera rendelkezik beépített hangszóróval és mikrofonnal, így a kétirányú hangátvitelnek köszönhetően nem csak megtekinteni tudod az eseményeket, hanem közbe is avatkozhatsz. Például beszélgethetsz a WiFi IP kamerán keresztül a postással, vagy épp utasításokat adhatsz.

Ennek köszönhetően értelemszerűen nem csak a videófelvételt de a hangot is rögzíti a WiFi IP kameránk, feltéve ha az opció aktiválva van az iCSeePro mobil applikációnkban.

Humanoid Detection

ESCAM QF288 WiFi IP kamera Humanoid Detection

ESCAM QF288 FULL HD kültéri WiFi IP kamera - Humanoid DetectionNa ez egy nagyon érdekes funkció! Az AI intelligens humanoid felismerő rendszernek köszönhetően az ESCAM QF288 WiFi IP kamera mozgásérzékelés esetén képes felismerni és kiszűrni az emberi mozgást és egy előre beállított riasztó vagy hangüzenetet lejátszani az esemény bekövetkeztekor.

Nagyon hatásos tud lenni ha az ingatlanunk vagy kertünk területéről egy illetéktelen behatolót szeretnénk elriasztani. Amikor beállítottam ezt a funkciót és elfelejtettem hogy élesítve van még bennem is meghűlt a vér amikor megszólalt, pedig tudtam róla.

A humanoid felismerő rendszert az iCSeePro appon belül, a Settings->Motion Alarm->Intelligent Vigilance menüpont alatt tudjuk élesíteni.

A csomag tartalma

ESCAM QF288 FULL HD kültéri WiFi IP kamera teszt

A csomagban megkapjuk az ESCAM QF288 FULL HD WiFi IP kamerát, egy rövid leírást hozzá, egy darab EU szabvány szerinti hálózati töltőt és egy csavarkészletet a felszereléséhez.

Fotó galéria

Az ESCAM QF288 WiFi IP kamera beüzemelése

Nyugodt szívvel mondhatom, hogy pályafutásom során még nem találkoztam ennél könnyebben beüzemelhető WiFi IP kamerával.

Legelőször is töltsük le az iCSeePro appot a Google Play vagy IOS készülékekhez az Apple Store áruházakból és adjuk hozzá az ESCAM QF288 WiFi IP kameránkat WiFi kapcsolaton keresztül.

Összegzés

Biztos vagyok benne, hogy az ESCAM QF288 WiFi IP kamera hosszú távú versenyzője lesz a piacon kapható legjobb WiFi IP kamerák táborának. Nem véletlenül írtam a cikk főcímében azt, hogy csúcstechnika féláron, mivel ezt a kamerát nem sok hasonló kaliberű társa tudja überelni, főleg nem ezen az áron!

Tulajdonképpen jelenleg egy darab WiFi IP kamerát sem tudok mondani amely felvehetné a versenyt vele. Aki szemet vetett erre a WiFi IP kamerára, annak csak azt tudom mondani, hogy mindenképpen nagyon jól jár vele.

Simán mondhatom azt is, hogy a WiFi IP kamerák közül ebben az árkategóriában az ESCAM QF288 WiFi IP kamera mindenképpen az egyik legjobb a piacon. A kedvenc WiFi IP kamerám az Alfawise SD09W kültéri forgatható WiFi IP kamera, viszont most már garantáltan megvan a második kedvencem is.

Jelenleg bevezető áron mindössze 50 dollár körül kapható, ami körülbelül 15 ezer forintnak felel meg. Az eredeti ára 99 dollár, tehát mindenképpen érdemes addig megvásárolni amíg ennyire olcsón kapható.

Véleményem szerint ez a kamera a 99 dolláros árat is csont nélkül megéri, főleg ha azt nézzük, hogy kis hazánkban mennyibe kerülnek a hasonló kaliberű WiFi IP kamerák.

ESCAM QF288 FULL HD kültéri WiFi IP kamera vásárlás

Ha jó áron szeretnél egy igazán jó biztonsági WiFi IP kamerát vásárolni, akkor jól döntesz mivel az ESCAM QF288 WiFi IP kameránál ezen az árkategórián belül jobbat jelenleg nem nagyon lehet kapni a piacon.

 • ESCAM QF288 WiFi IP kamera kupon
  ESCAM QF288 - Kuponkódok és kedvezmények

  Egy újabb gyöngyszem a láthatáron! Az ESCAM QF288 forgatható WiFi IP kamera nem kevesebb mint 8x optikai és 5x digitális zoommal rendelkezik és természetesen FULL HD képfelbontásban rögzíti a felvételeinket. Kiváló választás otthoni CCTV biztonsági WiFi IP kamera megfigyelő rendszerekhez.

  Kupon ajánlatok utolsó frissítésének dátuma:2023 Jan 06
Eredeti ár - $99 (33,660 ft) Kedvezményes ár - $64 21,760 ft
  Irány az ÜzletAliExpress.com

Ha bármi kérdésed van az ESCAM QF288 biztonsági WiFi IP kamerával kapcsolatban, akkor írj egy kommentet és szívesen válaszolok rá.

6 Comments on “ESCAM QF288 FULL HD kültéri WiFi IP kamera teszt – Csúcstechnika féláron!”

 • dobaki2

  mondja:

  Szia!
  Érdeklődöm, hogy a ESCAM QF288 kamerát lehet üzemeltetni 220 volt hálózat nélkül csak napelemes töltővel?

  Rendelést követően várhatóan mennyi idő alatt jön meg a termék?

  Köszi:
  Imre

 • Beci21

  mondja:

  Szia!

  Esetleg nem készült videós anyag hogy meg lehessen nézni a képminőséget,illetve a 8x optikát működés közben?

 • Viktor

  mondja:

  Kedves Attila,

  Köszi a tesztet. Emiatt választottam a QF288üas kamera+át.
  Első IP kamerám, szóval lehet én voltam béna. Szuper lenne, ha tudnál segíteni legalább a focus , illetve az SMTP szerver probléma megoldásában.

  A hardver eddig jo (1 hete tesztelem). DE! Lenne pár kérdésem és néhány észrevételem. Talán tudsz segíteni.
  – Focus állítás: Ha bekapcsolom, szuperül befókuszál, de kb. 15 másodperc múlva átállítja magát egy homályos pacává… Ahogy tudom használni, maxra ( 8x) állítom a focust és lépegetek vissza kb 6,8 x ig, hogy az autofocus újrakalibrálhassa magát.
  Erölteti a fizetős felhő szolgáltatást…
  Csak a riasztási értesítéseket todom használni, de csak 6ö dbüot tárol összesen!
  Annyira kiábrándító, hogy egy terméket )ami teljes áron azért nem olcsó (Í100 USD) bekorlátoznak a szoftverével…

  – Email kuldes beallitasa? SMTP server? Sehol nem találtam a mobilos applikációban.
  – PC applikacio? A gyari nem mukodik! – amit talaltam VMS Milesight, szinte mindent enged, de csak logolja a mozgásriasztást, de nem csinál képet, videót.

  – A hardver maga jo, kép minőség jó éjjel is (ha sikerül a focust beállítani) , érzékelés jó,
  Az SD kártya elérés problémás! (class 10 16 Gb SamsungÖ Azt írja rögzít rá, látható is, de nem lehet visszanézni sem képet, sem videót. hálózaton nem kapcsolódik.nem visszanezhető

  Köszi előre is!

  Üdv, Viktor

  • Attila

   mondja:

   Szia, ez egy elég olcsó kamera ami árához képest nem semmi tudású, de azért csodákat nem érdemes várni ennyi pénzért. Az iCSeePro appot használd, autófókuszt is ott kell automatára állítani, leírás sajna magyarul nincs hozzá, ha időm engedi készítek majd egy videót erről a kameráról amiben részletesen bemutatom.

   • Viktor

    mondja:

    Szia Attilla,
    Köszönöm a gyors választ! Ahogy írtam is a hardver maga tényleg szuper! Amire nekem kell, arra tudom használni.
    A gyártói honlapon csak egy rövid leírást találtam, ami nem említi az autofocus beállítást sajnos.
    https://mega.nz/folder/D1AGTAqb#MOMDRGh-jVU2iRRMQjo92g

    Az angollal nincs probléma. (A magyar ékezetekkel is csak azért, mert nincs feliratozva az angol billentyűzetem).

    Ha tudnál küldeni az emailemre egy screenshotot az autofocus beállításáról, az is nagy segítség lenne.
    Az SMTP email küldést és az sd kártyára rögzítést meg elengedem.

    Köszi, Üdv,

    Viktor

Hozzászólás

To top