Blog FPV Drónok Termék Tesztek

FPV szemüveg választó – Melyiket vegyem?

FPV szemüvegek kezdő verseny drón pilóták számára

Az FPV szemüveg kiválasztása, vagyis helyesebben fogalmazva a megfelelő FPV szemüveg kiválasztása tulajdonképpen az FPV repülések esszenciája.

Ha még nem repültél FPV szemüveggel, akkor véleményem szerint mindenképpen érdemes kipróbálnod, mivel ehhez fogható élmény nem sok van a világon.

A megfelelően kiválasztott FPV szemüveggel való repülés akár egy életen át tartó hobbivá is válhat, amely rengeteg örömet nyújthat a drón pilóták számára, viszont egy silány rossz minőségű FPV szemüveg használata, akár egy életre el is veheti a kedvünket az FPV repülésektől.

Az FPV szemüvegeket leginkább analóg kamerával szerelt FPV drónokhoz szokták használni, viszont ha a drónod nem rendelkezik analóg kamerával, akkor lehetőséged van rárakni egy VTX kamerát és így FPV repülésekhez is használhatod.

Tipp: FPV szemüveget konzumer drónokkal is használhatsz mint például a Xiaomi Fimi X8 SE drón, ha a távirányítóba beleteszel egy 8inches tabletet ami HDMI porttal rendelkezik és azt összekötöd a szintén HDMI-IN porttal rendelkező FPV szemüvegeddel.

Mivel a piacon rengeteg fajta FPV szemüveget árulnak és ezek közül tapasztalatból mondom igen csak nehéz kiválasztanunk a számunkra legmegfelelőbbet, ezért úgy döntöttem ezzel kapcsolatban mindenképpen segítséget szeretnék nyújtani elsősorban a kezdő drón pilóták számára.

Olcsóbb kezdő FPV szemüvegek

Legelőször bemutatok pár olcsóbb típusú doboz jellegű belépő kategóriás FPV szemüveget, amelyekkel kimondottan költséghatékony módon kóstolhatsz bele az FPV szemüveggel való repülés varázslatos világába.

Modell Dizájn FelbontásFOVSűlyDVRDiversity
Eachine EV800DEachine EV800D FPV szemüveg vásárlás800*48072362gvanvanMegnézem
Eachine EV800DMEachine EV800DM FPV szemüveg vásárlás900*60082345gvanvanMegnézem
Hawkeye Little Pilot VRHawkeye Little Pilot VR FPV szemüveg vásárlás800*48072120gnincsvanMegnézem
Eachine EV100Eachine EV100 FPV szemüveg vásárlás720*54028165gnincsnincsMegnézem
Emax Tinyhawk GogglesEmax Tinyhawk Goggles FPV szemüveg vásárlás480*320-398gnincsvanMegnézem

Legjobb FPV szemüvegek

Ha pedig maximális élményekre vágysz, akkor van egy jó hírem, mivel a napjainkban kapható legmodernebb szemüveg jellegű FPV szemüvegek közül is jó pár felkerült a listámra, amelyek használatával garantáltan a leütősebb FPV repülés élményekben lehet részed.

ModellDizájnFelbontásFOVSúlyKéparányVevőHDMIÁr
FatShark HDO 2FatShark Dominator HDO 2 FPV szemüveg vásárlás1280*96046207g16:9/4:3xvanMegnézem
Skyzone SKY04XSkyzone SKY04X FPV szemüveg vásárlás1280*96046267g16:9/4:3vanvanMegnézem
Eachine EV300OEachine EV300O FPV szemüveg vásárlás1024*76838262g16:9/4:3vanvanMegnézem
Skyzone SKY03OSkyzone SKY03O Oled FPV szemüveg vásárlás1028*76835231g4:3vanvanMegnézem
FatShark HDOFatShark HDO FPV szemüveg vásárlás960*72037186g4:3xvanMegnézem
Skyzone SKY02XSkyzone SKY02X Oled FPV szemüveg vásárlás854*48030210g16:9/4:3vanvanMegnézem
Fatshark Attitude V5Fatshark Attitude V5 FPV szemüveg vásárlás640*40030193g4:3vannincsMegnézem
Eachine EV300DEachine EV300D FPV szemüveg vásárlás1280*96042340g16:9/4:3vanvanMegnézem
Eachine EV200DEachine EV200D FPV szemüveg vásárlás1280*76042285g16:9/4:3vanvanMegnézem

Legelőször is nézzük meg, hogy melyek azok a legfontosabb szempontok amelyek alapján érdemes FPV szemüveget választanunk.

Az FPV szemüvegek képfelbontása

SKYZONE SKY02X FPV szemüvegAz FPV szemüveg kiválasztásánál az egyik legfontosabb dolog amire mindenképpen érdemes odafigyelnünk az FPV szemüveg képfelbontása, amit pixel számban szoktak megadni, ugyanúgy mint például a számítógép monitoroknál vagy az okostelefon kijelzőknél.

Minél nagyobb képfelbontással rendelkezik az FPV szemüvegünk annál jobb minőségben fogjuk a verseny drónunk kamerájának az élőképét látni. Egy kezdő FPV szemüvegnél akár már a 640*480px képfelbontás is teljesen elfogadhatónak mondható.

Komolyabb szemüveg jellegű FPV szemüvegeknél viszont semmiképpen sem mennék a 800*480px képfelbontás alá.

Fontos, hogy az FPV szemüveg élőkép minőségét a verseny drónon lévő VTX teljesítménye és természetesen a VTX kamera képfelbontása is nagyban befolyásolja. Ezen kívül a kiválasztott antennáknak is hatalmas szerepük van a jó minőségű FPV élőkép megjelenítésében, erről a későbbiekben bővebben szó lesz.

FPV szemüveg mi az a FOV?

FatShark Dominator HDO 2 FPV szemüveg kuponA FOV (field of view) az FPV szemüveg betekintési szögét jelöli, amit általában fokban szoktak megadni. Minél nagyobb ez az érték annál közelebbről fogod látni az FPV szemüveg élőképét és ha kisebb akkor távolabbról.

Az, hogy kinek melyik FOV érték a legmegfelelőbb általában csak a gyakorlatban szokott kiderülni. Véleményem szerint a 30-32 fokos érték az egyik legmegfelelőbb, mivel így az élőkép nincs sem túl közel sem túl távol, így a szemünk mozgatása nélkül könnyen fókuszálhatunk az előttünk megjelenő képre.

Persze vannak akik a sokkal nagyobb, akár 46 fokos értéket preferálják, ami hatalmas élőképet eredményez az FPV szemüvegen keresztül, viszont elég kevesen vannak azok akik az ennél sokkal kisebb 25-28 fokosat.

Például az Eachine EV100 FPV szemüveg 28 fokos, a FatShark Dominator HDO 2 46 fokos, a Skyzone SKY02X pedig a legtöbbet használt 30 fokos FOV értékkel került ki a piacra.

Fontos, hogy a nagyobb FOV értékkel rendelkező FPV szemüvegeknek, mindenképpen nagyobb képfelbontással (resolution) kell rendelkezniük, különben a megjelenítendő kép pixeles lesz, ami elég zavaró lehet.

Az FPV szemüvegek képaránya

FPV szemüvegek képarányAz FPV szemüvegeknél legtöbbször a 4:3-as és a 16:9-es képarányokkal fogunk találkozni. A 4:3-as képarány nagyon hasonló a 80-90-es években használt doboz alakú televíziók kép megjelenítéséhez, a 16:9-es képarány pedig a napjainkban használt szélesvásznú filmek megjelenítéséhez hasonlít a legjobban.

A napjainkban kapható legtöbb FPV szemüveg a 4:3-as képarányt használja, viszont kaphatóak olyan modellek is amelyeknél a 4:3-as és a 16:9-es képarány együttesen elérhető.

Komolyabb FPV szemüvegeknél nálam csak és kizárólag azok az FPV szemüvegek jöhetnek szóba, amelyek mindkét képarányt tudják, mivel a 16:9-es képarányt is sokszor szeretem használni, főleg ha az FPV drónom kamerája is 16:9-es képfelbontású.

„Diversity” antenna

Eachine EV100 FPV szemüveg antennaA „diversity” antenna tulajdonképpen azt jelenti, hogy az FPV szemüvegünkben két darab vevő van elhelyezve amelyekre az antennákat csatlakoztatjuk, ezáltal az FPV szemüvegünk automatikusan mindig az erősebb vételi irányból fogja a jelet venni.

A „diversity” antennákkal szerelt FPV szemüvegek élőkép vételének a minősége fényévekkel jobb mint az egy darab vevővel szerelteké, ezért ha tehetjük érdemes ezt a típust választanunk.

Sok olyan FPV szemüveg kapható a piacon ami két darab antennával van szerelve, mint például a fotón látható Eachine EV100, viszont ez a modell csak egy darab vevővel rendelkezik, ezért erre mindenképpen érdemes odafigyelnünk az FPV szemüvegünk kiválasztásánál.

Komolyabb FPV szemüvegeknél léteznek olyan modellek, mint például a FatShark Dominator HDO, amelyeknél külső „diversity” vevő modult is tudunk csatlakoztatni a készülékhez, mint például az ImmersionRC RapidFIRE vagy a Foxeer Wildfire, hogy csak a legismertebbeket említsem.

Ha pedig egy olcsóbb megoldást szeretnél, akkor ajánlom figyelmedbe az Eachine PRO58 külső „diversity” vevő modult.

FPV Goggles Receiver Bay Mount HolderÉrdekességképpen megemlítem, hogy Skyzone-nak köszönhetően mára már kapható egy kimondottan olcsó „FPV Goggles Receiver Bay Mount Holder” aminek a segítségével, szinte mindegyik ma kapható komolyabb FPV szemüveghez csatlakoztatni tudjuk ezeket a külső „diversity” vevő modulokat.

Mondanom sem kell, hogy ez az ötletes és olcsó megoldás igencsak megfogja törni a FatShark egyeduralmát a piacon.

DVR

Nagy hatótávolságú FPV élőképHa az FPV szemüvegünk rendelkezik beépített DVR modullal, akkor lehetőségünk van a repüléseink felvételeit rögzíteni, általában egy az FPV szemüvegbe helyezhető micro SD kártyára.

Ha viszont nem rendelkezik beépített DVR modullal és mégis szeretnénk a repüléseink felvételeit rögzíteni, akkor a legtöbb esetben használhatunk egy külsőleg csatlakoztatható DVR felvevőt.

De akár egy a mobiltelefonunkhoz csatlakoztatható felvevőt, mint az Eachine ROTG02 is nyugodt szívvel használhatunk.

FPV szemüveg ventilátor

Nagyon hasznos lehet ha az FPV szemüvegünk rendelkezik egy beépített ventilátorral, aminek köszönhetően (főleg nyáron) nem fogunk beleizzadni a szemüvegbe. Ez egy kis ventilátor ami általában az FPV szemüveg tetején található.

FPV szemüveg lencse távolság

A ma kapható legtöbb doboz vagy szemüveg kialakítású FPV szemüvegnél a lencse távolság a legtöbb esetben állítható. Ez ugye azért fontos, mivel a legtöbbünk szem fókusza különböző és így lehetőségünk van az FPV szemüveg lencse távolságát a saját szemünkhöz igazítani, hogy ezáltal éles és fókuszált képet kaphassunk.

Az FPV szemüvegek akkumulátor típusa

Tulajdonképpen mindössze két verzió létezik, az első a beépített akkumulátoros amit általában az olcsóbb FPV szemüvegeknél használnak, és a második amelynél az akkumulátor külön van csatlakoztatva az FPV szemüveghez általában egy XT60 csatlakozóval rendelkező kábel segítségével.

Véleményem szerint az utóbbi sokkal praktikusabb, mivel így szinte bármilyen külső Lipo akkumulátort használhatunk az FPV szemüvegünk áramforrásaként.

FPV repülés szimulátorok

A modernebb FPV szemüvegeken a legtöbb esetben található egy HDMI mini csatlakozó, aminek a segítségével csatlakoztatni tudjuk a számítógépünkhöz és mint egy monitort használhatjuk. Így nézhetünk rajta keresztül filmeket, vagy játszhatunk videójátékokkal és nem utolsó sorban repülhetünk FPV repülés szimulátorokkal.

Most, hogy már ennyi mindent tudunk az FPV szemüvegekkel kapcsolatban rá is térhetünk az olcsóbb belépő kategóriás doboz kialakítású FPV szemüvegekre.

Eachine EV800D

Eachine EV800D FPV szemüveg

Az Eachine EV800D egy régebbi játékos a piacon ami egyébként a mai napig megállja a helyét a doboz kialakítású FPV szemüvegek között. Köszönheti ezt a nagy méretű 5inch-es kijelzőjének, amely kimondottan jó 800*480px képfelbontással rendelkezik.

Hatalmas 72 fokos betekintési szöggel (FOV) rendelkezik, így az élőkép méretére semmiképpen sem lehet panaszunk. Két darab vevővel van szerelve, tehát „diversity” antennánk van, a képarányt pedig kedvünk szerint állíthatjuk 16:9/4:3 méretekben.

Eachine EV800D FPV szemüveg tartozékokKülön érdekessége a készüléknek, hogy szétszedhető és a benne található FPV monitort mint kijelzőt is használhatjuk az FPV repüléseink során.

Az Eachine EV800D egy beépített szuper HD DVR felvevővel rendelkezik, így lehetőségünk van megörökíteni a repüléseinket, az akkumulátora pedig egy szintén beépített 7.4V-os 1200mAh-es Lipo akkumulátor.

Egy elég masszív FPV szemüvegről beszélünk aminek a súlya antennák nélkül megközelítőleg 362 gramm, fontos ha szemüveges vagy akkor ezt az FPV szemüveget olvasó szemüveggel nem tudod használni.

Mivel van rajta AV (Audió/Videó) kimenet így van rá mód, hogy FPV repülés szimulátorokkal használhassuk. Ehhez szükségünk lesz egy ehhez hasonló HDMI to AV konverterre.

Az Eachine EV800D egy kiváló belépő kategóriás FPV szemüveg, főleg kezdő FPV drón pilóták számára.

Az FPV szemüveg fontosabb adatai:

Képfelbontás: 5″ kijelző 800*480px
FOV: 72
Képarány: 16:9/4:3 állítható
Diversity antenna: van
Vevő: beépített
DVR: HD DVR maximum 720*576px képfelbontás
Ventilátor: nincs
Fókusz távolság: nem állítható
Akkumulátor: beépített 7.4V/1200mAh Lipo
Repülés szimulátor: nem kompatibilis, de megoldható

 • Eachine EV800D FPV szemüveg kupon
  Eachine EV800D - Kuponkódok és kedvezmények

  Az Eachine EV800D az egyik legjobban eladott doboz kialakítású FPV szemüveg a piacon, ami kimondottan jó 800*480px képfelbontással és hatalmas 72 fokos betekintési szöggel (FOV) rendelkezik.

  Kupon ajánlatok utolsó frissítésének dátuma:2020 Sep 09
Eredeti ár - $109 (37,060 ft) Kedvezményes ár - $84 28,560 ft
  Irány az ÜzletBanggood.com

Eachine EV800DM

Eachine EV800D FPV szemüveg

Az Eachine EV800DM tulajdonképpen egy újabb kisebb méretekkel és súllyal rendelkező modellje a fentiekben bemutatott Eachine EV800D FPV szemüvegnek.

Mivel az Eachine EV800DM nagyobb kerettel rendelkezik, így olvasó szemüveggel is használhatod, vagy pedig lehetőséged van vásárolni hozzá optikai lencsét és így elkerülheted az olvasó szemüveg használatát.

Eachine EV800DM FPV szemüvegHa ezt az FPV szemüveget használod akkor nem kell aggódnod, hogy életlen elmosódott képet kapsz, mivel a képernyő fókusztávolsága manuálisan állítható.

A kiváló képminőség garantált a 3inch-es kristálytiszta kijelzőjének és a remek 900*600px képfelbontásának köszönhetően, és nagy örömünkre a DVR felvevő sem hiányzik belőle.

A 3.8V-os 2000mAh-es beépített akkumulátora pedig körülbelül 2.2 órás üzemidőt biztosít számunkra. Mivel külső akkumulátor is csatlakoztatható hozzá, így erről is üzemeltethető ha esetleg a beépített akkumulátora lemerülne.

Ugyanúgy mint az elődje, az Eachine EV800DM FPV szemüveg is két darab vevővel van szerelve tehát ebben az esetben is „diversity” antennánk van.

Súlyra pedig kisebb mint az Eachine EV800D szemüvegé, mivel mindössze 320 gramm antennák nélkül, és remek hír hogy az ára is lényegesen olcsóbb.

Ha most kezded a hobbit és egy remek, költséghatékony nagyon sok oldalú FPV szemüveget keresel, akkor az Eachine EV800DM FPV szemüveg ezen az árkategórián belül az egyik legjobb választásod lehet.

Az FPV szemüveg fontosabb adatai:

Képfelbontás: 3″ kijelző 900*600px
FOV: 82
Képarány: 4:3 nem állítható
Diversity antenna: van
Vevő: beépített
DVR: HD DVR maximum 720*576px képfelbontás
Ventilátor: nincs
Fókusz távolság: állítható
Akkumulátor: beépített 3.8V/2000mAh Lipo
Repülés szimulátor: nem kompatibilis, de megoldható az AV kimenet segítségével

 • Eachine EV800DM FPV szemüveg kupon
  Eachine EV800DM - Kuponkódok és kedvezmények

  Az Eachine EV800DM egy kompakt méretű FPV szemüveg amit akár olvasó szemüveggel is használhatsz. A kiváló képminőség garantált a 3inch-es kristálytiszta kijelzőjének és a remek 900*600px képfelbontásának köszönhetően.

  Kupon ajánlatok utolsó frissítésének dátuma:2020 Sep 09
Eredeti ár - $89 (30,260 ft) Kedvezményes ár - $79 26,860 ft
  Irány az ÜzletBanggood.com

Hawkeye Little Pilot VR

Hawkeye Little Pilot VR FPV szemüvegA Hawkeye Little Pilot VR egy igazán különleges periszkóp dizájnnal rendelkező FPV szemüveg, ami egyébként nagyon hasonlít a VR szemüvegekhez.

Érdekessége, hogy az FPV élőképet egy 5inch-es valós „diversity” antennákkal rendelkező FPV monitorról két darab speciális tükörrel oldották meg, amely tű éles FPV élőképet eredményez.

Meglehetősen jó 800x480px képfelbontásnak és a 16:9-es képarányának köszönhetően, pedig remek szélesvásznú minőségben élvezhetjük a megjelenített FPV élőképet.

Mivel az FPV monitor kivehető belőle, így ha szeretnénk akár különálló monitorként is használhatjuk az FPV repüléseink során.

A mindössze 120 grammos súlyával és a kényelmes fejpántjával pedig kimondottan ideális választás lehet akár hosszabb FPV repülésekhez is. Sokak számára jó hír lehet, hogy ezt az FPV szemüveget olvasó szemüveggel is használhatjuk.

Kétféle színben, feketében is fehérben is kapható, hozzám a fekete színű áll közelebb, bár a fehér is nagyon jól néz ki.

Ha most kellene a doboz kialakítású FPV szemüvegek közül választanom, akkor az egyik esélyes mindenképpen a Hawkeye Little Pilot VR szemüveg lenne.

Hawkeye Little Pilot VR FPV szemüvegAz FPV szemüveg fontosabb adatai:

Képfelbontás: 5″ kijelző 800*480px
FOV: –
Képarány: 16:9
Diversity antenna: van
Vevő: beépített
DVR: nincs
Ventilátor: nincs
Fókusz távolság: állítható
Akkumulátor: külső 3.3-4.2V
Repülés szimulátor: nem kompatibilis, de megoldható az AV kimenet segítségével

 • Hawkeye Little Pilot VR FPV szemüveg kupon
  Hawkeye Little Pilot VR - Kuponkódok és kedvezmények

  A Hawkeye Little Pilot VR egy igazán innovatív FPV szemüveg aminek az érdekessége, hogy az FPV élőképet egy 5inch-es valós “diversity” antennákkal rendelkező FPV monitorról két darab speciális tükörrel oldották meg, amely tű éles FPV élőképet eredményez.

  Kupon ajánlatok utolsó frissítésének dátuma:2020 Sep 09
Eredeti ár - $127 (43,180 ft) Kedvezményes ár - $102 34,680 ft
  Irány az ÜzletBanggood.com

Eachine EV100

Eachine EV100 FPV szemüvegElérkeztünk a piacon kapható egyik legolcsóbb szemüveg kialakítású FPV szemüvegéhez az Eachine EV100-hoz, ami hihetetlenül olcsó 30 ezer forint körüli árának köszönhetően Magyarországon nagyon sokak kedvence lett.

Az olcsóságnak természetesen ára van, mivel az Eachine EV100 éppen elfogadhatónak mondható 720*540px képfelbontással és 28 fokos betekintési szöggel (FOV) rendelkezik.

Két darab antennával van felszerelve ami egy kicsit megtévesztő lehet, mivel csak egy vevője van így nem „diversity”. Egy 1000mAh-es beépített akkumulátorral került forgalomba, ami sokunk örömére a készüléken található USB csatlakozón keresztül is tölthető, akár külső power-bankról is.

Meglepően könnyű 221 grammos súlya ideálissá teszi több órás használatra is, és attól sem kell tartanunk, hogy nyáron beleizzadunk mivel az Eachine EV100 FPV szemüvegen olcsó árához képest egy beépített ventilátor is helyet kapott.

Mivel DVR nincs benne, ezért a felvételeinket csak egy külső DVR modul csatlakoztatásával tudjuk rögzíteni, viszont jó hír, hogy ezt a modult tartozékként megkaphatjuk a készülékhez, így nem kell azt külön megvásárolnunk.

Olcsó árához képest egy egész jó kis FPV szemüveget kapunk, ami ideális választás lehet azon kezdő drón pilóták számára, akik nem szeretnének túl sokat költeni, viszont ki szeretnék próbálni a hobbit egy olcsó szemüveg kialakítású FPV szemüveggel.

Ha nagyon gyorsan kézhez szeretnéd kapni ezt az FPV szemüveget, akkor van egy jó hírem, mivel mindössze 2-5 napos szállítással elérhető a CZ raktárról.

Eachine EV100 FPV szemüveg antennaAz FPV szemüveg fontosabb adatai:

Képfelbontás: 720*540px
FOV: 28
Képarány: 4:3 nem állítható
Csatornaszám: 72
Diversity antenna: nem
Vevő: beépített
DVR: nincs
Ventilátor: van
Lencse állíthatóság: van
Akkumulátor: beépített 2S 7.4V 1000mAh
Repülés szimulátor: nem kompatibilis, de megoldható az AV kimenet segítségével

 • Eachine EV100 FPV szemüveg kupon
  Eachine EV100 - Kuponkódok és kedvezmények

  Az Eachine EV100 a piacon kapható egyik legolcsóbb belépő kategóriás szemüveg kialakítású FPV szemüvege, ami ideális választás lehet azon kezdő drón pilóták számára, akik ki szeretnék próbálni a hobbit egy olcsó szemüveg kialakítású FPV szemüveggel.

  Kupon ajánlatok utolsó frissítésének dátuma:2020 Jun 10
Eredeti ár - $119 (40,460 ft) Kedvezményes ár - $99 33,660 ft
  Irány az ÜzletBanggood.com
Eredeti ár - $128 (43,520 ft) Kedvezményes ár - $120 40,800 ft
  Irány az ÜzletBanggood.com

Eachine EV200D

Eachine EV200D FPV szemüvegAz első komolyabbnak mondható FPV szemüveg a piacon az Eachine EV200D melynek különlegessége, hogy akár 4 darab antennával is használhatjuk. Az 1280*760px képfelbontása pedig igen csak jónak mondható és a betekintési szöge (FOV) 42 fok, amely hatalmas méretben jeleníti meg az FPV drónunk kamerájának az élőképét.

Természetesen diversity antennákkal rendelkezik, és mivel 2 darab diversity vevővel rendelkezik így akár quad diversity-nek is nevezhetjük.

Lehetőségünk van a felvételeink rögzítésére is, mivel az Eachine EV200D FPV szemüveg rendelkezik beépített DVR felvevővel. Nem tudom hogyan csinálták de a rögzített DVR felvételek minősége ennél az FPV szemüvegnél kiemelkedően jó.

A lencse távolsága állítható így minden esetben fókuszált élőképet fogunk kapni, a beépített ventilátora pedig gondoskodik arról, hogy ne izzadjunk bele a szemüvegbe.

Az Eachine EV200D FPV szemüveget egy külsőleg csatlakoztatható 7,4 voltos Lipo akkumulátorról tudjuk üzemeltetni, amit a fejpánt hátulján lévő tartóba tudunk behelyezni.

Véleményem szerint annak ellenére, hogy az Eachine EV200D FPV szemüveg nagyon jó képfelbontással és nagy betekintési szöggel rendelkezik, mégis kicsit homályos és életlen élőképe van a Skyzone SKY02X FPV szemüveg élőképéhez képest.

Ha a legnagyobb képfelbontású és FOV (Field of View) értékű FPV szemüveget szeretnéd megvásárolni a lehető legolcsóbban, akkor az Eachine EV200D FPV szemüveg kitűnő választásod lehet.

Az FPV szemüveg fontosabb adatai:

Képfelbontás: 1280*760px
FOV: 42
Képarány: 16:9/4:3
Diversity antenna: van
Vevő: van
DVR: van
Ventilátor: van
Lencse állíthatóság: van
Akkumulátor: külső 7,4V
Repülés szimulátor: kompatibilis HDMI kábelen keresztül
Súly: 285g

 • Eachine EV200D FPV szemüveg kupon
  Eachine EV200D - Kuponkódok és kedvezmények

  Az Eachine EV200D FPV szemüveg jelenleg a legnagyobb (1280*760px) képfelbontású és betekintési szögű (42 fok) FPV szemüveg, ami a piacon kapható a 300 dolláros árkategórián belül.

  Kupon ajánlatok utolsó frissítésének dátuma:2020 Sep 03
Eredeti ár - $324 (110,160 ft) Kedvezményes ár - $279 94,860 ft
  Irány az ÜzletBanggood.com

SKYZONE SKY02X

Skyzone SKY02X FPV szemüveg kuponA minőségi FPV szemüvegek közül a Fatshark után egyértelműen a Skyzone FPV szemüvegek azok amelyek labdába rúghatnak. A 300 dolláros árkategórián belül pedig az abszolút aranyérmes minden továbbiak nélkül a Skyzone SKY02X FPV szemüveg.

A szélesvásznú 16:9-es megjelenítés és az FPV szemüvegeknél megszokott 4:3-as képarány is elérhető benne, így kedved szerint kiválaszthatod a számodra legjobban megfelelőt.

Ha szereted a tűéles FPV élőképet, akkor a Skyzone SKY02X FPV szemüvegben biztosan nem fogsz csalódni. A 854*480px képfelbontásának és a 30 fokos betekintési szögének köszönhetően pedig az egyik legideálisabbnak tartott képméretben élvezhetjük vele az FPV repülést.

Az FPV szemüvegek közül talán a Skyzone SKY02X rendelkezik az egyik legjobban felépített belső menü rendszerrel, a még élesebb FPV élőkép eléréséhez pedig lehetőségünk van a menüben a telítettséget, a fényerősséget és még a kontrasztot is egyedi értékekre beállítanunk.

Van benne beépített ventilátor ami nagyon szépen teszi a dolgát és természetesen a lencse fókusz távolság is állítható rajta.

FPV Goggles Receiver Bay Mount HolderMondanom sem kell, hogy diversity antennákkal rendelkezik és most kapaszkodj meg egy adapter (FPV Goggles Receiver Bay Mount Holder) segítségével akár külső “diversity” vevő modult is tudunk csatlakoztatni hozzá, itt megjegyezném ez eddig csak a Fatshark FPV szemüvegek kiváltsága volt.

A kezdő FPV pilóták hatalmas örömére és számomra is nagyon pozitív dolog, hogy a Skyzone SKY02X FPV szemüvegen található egy mini HDMI csatlakozó és így bármelyik FPV szimulátor élőképét megjeleníthetem rajta a számítógépemen keresztül.

Tipp: A mai napig rengeteget repülés szimulátorozom és gyakorlom az FPV repülést, ami szerintem elengedhetetlen része az FPV szemüveges repülés komolyabb szinten való elsajátításának, így az olyan FPV szemüvegek megvásárlását amelyeket nem tudsz repülés szimulátorokkal használni szerintem nagyon gyorsan felejtsd el.

Rengeteg extra funkcióval rendelkezik, mint például a 3D repülés mód vagy a „Head Tracking” és természetesen van benne DVR felvevő is, így megörökíthetjük a repüléseinket.

A „Head Tracking” opciót sokan nem ismerik, ezért röviden elmondom mi is ez. Ez a funkció a 3 tengelyes gimbalal szerelt kamerás drónoknál jöhet jól, mivel repülés közben a drón kamerája automatikusan követni fogja a fejed mozgását, ez által úgymond szétnézhetsz a levegőben.

A Skyzone SKY02X FPV szemüvegnek van még egy nagyon egyedi tulajdonsága, ez az egyetlen olyan FPV szemüveg a piacon amin egy „front kamera” is megtalálható. Tehát ha körbe szeretnél nézni, akkor ehhez nem kell levenned az FPV szemüveget csak egy gombot kell megnyomnod a tetején és máris mindent látsz magad körül.

Ha a piacon kapható legjobb középkategóriás FPV szemüveget szeretnéd megvásárolni aminek az ára kevesebb mint 300 dollár, akkor a Skyzone SKY02X FPV szemüveg a lehető legjobb választásod lehet.

Az FPV szemüveg fontosabb adatai:

Képfelbontás: 854*480px
FOV: 30
Képarány: 16:9/4:3
Diversity antenna: van
Vevő: van
DVR: van
Ventilátor: van
Lencse állíthatóság: van
Akkumulátor: külső
Repülés szimulátor: kompatibilis HDMI kábelen keresztül
Súly: 210g

Skyzone SKY02X FPV szemüveg kupon

 • Skyzone SKY02X FPV szemüveg kupon
  Skyzone SKY02X - Kuponkódok és kedvezmények

  A piacon kapható legjobb középkategóriás FPV szemüveg kétséget kizáróan a Skyzone SKY02X, hihetetlenül könnyű mindössze 210 gramm, a 16:9/4:3 képarány is elérhető benne és természetesen az FPV drón repülés szimulátorokkal is kompatibilis.

  Kupon ajánlatok utolsó frissítésének dátuma:2020 Sep 03
Eredeti ár - $369 (125,460 ft) Kedvezményes ár - $276 93,840 ft
Kuponkódok bGhOnEy10
  Irány az ÜzletBanggood.com

Skyzone SKY03O Oled

A Skyzone SKY02X és a Skyzone SKY03O FPV szemüvegek nagyon hasonlítanak egymásra, ettől függetlenül viszont természetesen rengeteg különbség van a két FPV szemüveg között.

A Skyzone SKY03O érdekessége, hogy ez az első olyan FPV szemüveg a piacon ami Oled kijelzővel rendelkezik, ha a FatShark FPV szemüvegeket nem számoljuk bele a listába.

Az 1028*768px képfelbontása kitűnőnek mondható és az Oled kijelzőjének meg persze a 35 fokos betekintési szög kombinációjának köszönhetően kristálytiszta és penge éles FPV élőképet kapunk.

Mivel a Skyzone SKY03O egy prémium kategóriás FPV szemüveg, így természetesen van benne DVR, ventilátor és a lencsék távolsága is állítható. Ezen az FPV szemüvegen is megtalálható egy mini HDMI port, aminek a segítségével csatlakoztathatjuk a számítógépünkhöz és mint külső monitort használhatjuk például a kedvenc FPV szimulátorainkhoz.

Ez egy nagyon könnyű FPV szemüveg aminek a súlya mindössze 231 gramm, az áramellátást pedig egy külső 2-5S LiPo akkumulátorról biztosíthatjuk számára.

A Skyzone SKY03O jelenleg az egyik legjobban eladott FPV szemüveg a piacon, amin nem sokat csodálkozom, mivel valóban egy igazán nagyszerű FPV szemüvegről van szó.

Minden olyan tulajdonsággal rendelkezik amire egy vérbeli FPV pilótának szüksége lehet, talán az egyetlen hátránya ami miatt kevesebben választják az, hogy a képaránya nem állítható, tehát csak a 4:3-as képarány érhető el benne.

Ha számodra nem fontos a 16:9-es képarány használata és a jelenleg a piacon kapható legjobb és legolcsóbb Oled kijelzővel rendelkező FPV szemüvegét szeretnéd megvásárolni, akkor nehezen fogsz jobbat találni a Skyzone SKY03O FPV szemüvegnél.

Csakúgy mint a Skyzone SKY02X szemüveg a Skyzone SKY03O Oled FPV szemüveg is rengeteg fajta színben kapható.

Skyzone SKY03O Oled FPV szemüvegek kupon

Az FPV szemüveg fontosabb adatai:

Képfelbontás: 1028*768px
FOV: 35
Képarány: 4:3
Csatornaszám: 48
Diversity antenna: van
Vevő: van
DVR: van
Ventilátor: van
Lencse állíthatóság: van
Akkumulátor: külső
Repülés szimulátor: kompatibilis HDMI kábelen keresztül
Súly: 231g

 • Skyzone SKY03O Oled FPV szemüveg kupon
  Skyzone SKY03O Oled - Kuponkódok és kedvezmények

  A Skyzone SKY03O az Oled kijelzőjének, a kimondottan jó (1028*768px) képfelbontásának és nagy 35 fokos betekintési szögének köszönhetően, jelenleg az egyik legjobban eladott FPV szemüveg a piacon.

  Kupon ajánlatok utolsó frissítésének dátuma:2020 Sep 05
Eredeti ár - $499 (169,660 ft) Kedvezményes ár - $419 142,460 ft
  Irány az ÜzletBanggood.com

FatShark Dominator HDO 2

FatShark Dominator HDO 2 FPV szemüvegA kezdő és profi FPV drón pilóták egyik legnagyobb kedvence egyértelműen a FatShark Dominator HDO 2, ami nem véletlenül vívta ki magának ezt a méltó pozíciót.

A legkiválóbb FPV szemüvegről van szó ami jelenleg a piacon kapható, melynek nagyon jó 1280*960px képfelbontása és hatalmas 46 fokos betekintési szöge mellett az Oled kijelzőjének köszönhetően prémium minőségű tűéles FPV élőképet kapunk a repüléseink alatt.

Jó hír, hogy a 4:3-as képarány mellett a 16:9-es képarány is elérhető benne, tehát ha szeretnénk akkor szélesvásznú képernyőn is megjeleníthetjük a drónunk kamerájának az FPV élőképét.

Lehetőségünk van beállítani az IPD és a lencsék fókusz távolságát, és természetesen a FatShark Dominator HDO 2 egy beépített ventilátorral is rendelkezik, hogy nyáron ne izzadjunk bele az FPV szemüvegünkbe.

Külső akkumulátorról tudjuk működtetni 2 darab 18650-es akkumulátor elem segítségével, melyeket a hozzá külön megvásárolható akkumulátor tartóba tudunk behelyezni.

Érdemes megemlítenem, hogy a FatShark Dominator HDO 2 nem rendelkezik beépített vevő modullal, így érdemes lehet hozzá vásárolnunk egy külső vevő modult mint például az ImmersionRC RapidFIRE vagy a Foxeer Wildfire modulok.

Ha pedig egy olcsóbb megoldást szeretnél, akkor ajánlom figyelmedbe az Eachine PRO58 külső „diversity” vevő modult ami szintén kompatibilis vele. Ezt a modult használom Én is és a 2W-os teljesítményével tökéletesen megvagyok elégedve.

Van rajta mini HDMI port így csatlakoztathatjuk a számítógépünkhöz és mint külső monitort is használhatjuk ha épp kedvünk van FPV repülés szimulátorokon gyakorolni.

Rengeteget lehetne írni a FatShark Dominator HDO 2 FPV szemüvegről, hogy mennyire jó és milyen sok jó tulajdonága van, viszont ezt szavakkal nem nagyon lehet visszaadni, így azt javaslom ha teheted, akkor mindenképpen próbáld ki és garantálom, hogy ez után másik FPV szemüvegre többé rá sem fogsz nézni.

Kezdő és profi FPV drón pilóták számára egyértelműen a lehető legjobb választás lehet a FatShark Dominator HDO 2 FPV szemüveg, amit mi is az elsők közt ajánlunk bárki számára aki igazán profi módon szeretné a hobbit űzni.

Az FPV szemüveg fontosabb adatai:

Képfelbontás: 1280*960px
FOV: 46
Képarány: 16:9/4:3
Diversity antenna: van
Vevő: nincs
DVR: van
Ventilátor: van
Lencse állíthatóság: van
Akkumulátor: külső
Repülés szimulátor: kompatibilis HDMI kábelen keresztül
Súly: 207g

 • FatShark Dominator HDO 2 FPV szemüveg kupon
  FatShark Dominator HDO 2 - Kuponkódok és kedvezmények

  A FatShark Dominator HDO 2 az egyik legjobb FPV szemüveg a piacon, amely az OLED kijelzőjének és kiváló 1280*960px képfelbontásának és persze a hatalmas 46 fokos betekintési szögének köszönhetően prémium minőségű tűéles FPV élőképet biztosít számunkra.

  Kupon ajánlatok utolsó frissítésének dátuma:2020 Sep 09
Eredeti ár - $599 (203,660 ft) Kedvezményes ár - $499 169,660 ft
  Irány az ÜzletBanggood.com

Igyekeztem a legjobb FPV szemüvegeket összeválogatni, viszont természetesen ezeken az FPV szemüvegeken kívül még rengeteg másfajta FPV szemüveg is létezik amelyek nem kerültek fel erre a listára.

Ha tetszett az FPV szemüveg választó cikkem, akkor kérlek oszd meg, ha pedig kérdésed van az FPV szemüvegek témában, akkor nyugodtan írj kommentet.

To top