Blog FPV Drónok Termék Tesztek

FPV verseny drón repülés, így kezd el …

FPV verseny drón repülés

FPV verseny drónokkal eddig nem igazán repültem és az FPV szemüveges repülést sem próbáltam ki, viszont a kamerás drónok közül már jó néhányat volt szerencsém kipróbálni. Mivel a drónozás lett az egyik kedvenc hobbim és a légi felvételek készítésén kívül igencsak elkezdett érdekelni az FPV verseny drónok világa, így elhatároztam ezt mindenképpen kipróbálom.

Emax TinyHawk Freestyle FPV verseny drón bemutató (videó)

Rengeteget olvastam és sok-sok videót megnéztem a témával kapcsolatban és meg kell hogy mondjam az FPV szemüveges repülés élménye hihetetlen lázba hozott.

Ha szeretnéd átélni a repülést csakúgy mintha Te repülnél, akkor az FPV szemüveges repülést semmiképpen se hagyd ki, mivel hihetetlenül klassz szavakkal le nem írható élmény. Véleményem szerint fényévekkel jobb FPV szemüveggel repülni mint a sima kamerás drónokkal.

El is határoztam, hogy összeállítok egy olyan kezdő verseny drón szettet RC távirányítóval, FPV szemüveggel és természetesen egy verseny drónnal, amivel lakáson kívül is tudom az FPV repülést gyakorolni.

Na de ne csapjunk a lecsóba ilyen hamar, ahhoz hogy egy ilyen verseny drón szettel biztonságosan tudjunk repülni, nem árt ha előtte kicsit gyakoroljuk az FPV repülést.

Még mielőtt belekezdenénk, kedvcsinálónak készítettem egy videót életem első FPV repüléséről, amiben 1-4 napon át gyakoroltam, minden nap körülbelül 15 repülést csináltam és a negyedik napon már elég szépen ment az FPV szemüveges repülés. Bárki aki meg szeretne tanulni FPV szemüveggel repülni, annak csak az tudom mondani kezdje el és pár nap alatt bele fog jönni.

Az élmény szavakkal le nem írható!!! ?

FPV verseny drón repülés kezdetek

Ebben a részben leírom, hogy Én hogyan kezdtem el az FPV repülést és ez után azt is, hogy véleményem szerint melyik a legegyszerűbb és leggyorsabb technika, amivel Te is könnyedén elsajátíthatod az FPV szemüveges repülés alapjait.

FPV verseny drón repülés – ahogy Én csináltam

Első lépésként megvettem a piacon kapható egyik legjobb és legolcsóbb kimondottan a kezdő FPV drón pilóták számára kifejlesztett drón szettjét, ami nem más mint az Emax EZ Pilot kezdő gyakorló FPV verseny drón szett, és elkezdtem gyakorolni vele az FPV szemüveges repülést lakáson belül.

Ez a szett tartalmazott mindent amire szükségem volt, tehát az RC távirányítót az FPV szemüveget és a drónt is, melyet mindössze körülbelül 30 ezer forintért sikerült beszereznem.

 • Emax EZ Pilot kezdő FPV verseny drón szett kupon
  Emax EZ Pilot kezdő FPV verseny drón szett - Kuponkódok és kedvezmények

  Az EZ Pilot kezdő FPV verseny drón szett az Emax egyik legújabb és legköltséghatékonyabb modellje, amely 25mW teljesítménnyel és 37 állítható frekvenciával rendelkezik, kimondottan ideális drón az FPV szemüveggel való repülés elsajátításához.

  Kupon ajánlatok utolsó frissítésének dátuma:2020 May 14
Eredeti ár - $152 (51,680 ft) Kedvezményes ár - $105 35,700 ft
  Irány az ÜzletBanggood.com

Egyébként erről a szettről készítettem egy bemutató videót, amit érdemes lehet megnézned ha ezzel a kezdő FPV drón szettel szeretnéd elkezdeni az FPV repülés gyakorlását.

Az ajánlott kezdő FPV drón szettek listáját pedig az alábbi hivatkozásra kattintva tudod elérni, és itt kiválaszthatod a számodra legmegfelelőbb FPV drón szettet.

Miután már ment annyira a repülés, hogy nem zuhantam le vagy ütköztem neki valaminek minden fél percben (ez kb. 4-5 napos gyakorlás után történt), elkezdtem kimondottan élvezni a repülést ezzel a szettel és elhatároztam, hogy komolyabb szinten is elkezdem az FPV repülés gyakorlását.

Na itt jöttek képbe az FPV drón repülés szimulátorok, viszont mivel az Emax EZ Pilot távirányítója nem kompatibilis a repülés szimulátorokkal, így beszereztem egy kimondottan jó és nagyon olcsó RC távirányítót a BetaFPV LiteRadio 2-t, ami természetesen kompatibilis a legtöbb drón repülés szimulátorral és nekikezdtem az FPV repülés gyakorlásának kényelmesen otthonról a számítógépemen keresztül.

 • BetaFPV LiteRadio 2 RC verseny drón távirányító
  BetaFPV LiteRadio 2 - Kuponkódok és kedvezmények

  BetaFPV LiteRadio 2 a piacon kapható egyik legjobb és legolcsóbb, kompakt méretekkel rendelkező RC távirányító, amely nagy örömünkre a Frsky D16 és D8 protokollokkal is kompatibilis.

  Kupon ajánlatok utolsó frissítésének dátuma:2020 Aug 27
Eredeti ár - $69 (23,460 ft) Kedvezményes ár - $49 16,660 ft
  Irány az ÜzletAliExpress.com
Eredeti ár - $59 (20,060 ft) Kedvezményes ár - $45 15,300 ft
  Irány az ÜzletBanggood.com

A BetaFPV LiteRadio 2 RC távirányítóval kapcsolatban készítettem egy részletes bemutató videót, amit mindenképpen érdemes lehet megnézned ha egy kimondottan jó RC távirányítót szeretnél beszerezni magadnak.

A drón repülés szimulátorok közül pedig szerintem egyértelműen a Liftoff az egyik legjobb mivel nagyon életszerű a repülés benne és ráadásul tanuló programmal is rendelkezik, mellyel a kezdő drón pilóták szinte tökéletes módon sajátíthatják el az FPV repülés alapjait.

Ha szeretnél többet megtudni napjaink legjobb drón repülés szimulátoraival kapcsolatban, akkor a „Legjobb FPV drón repülés szimulátorok” című cikkemet nem érdemes kihagynod.

Természetesen a legjobb drón repülés szimulátorról (Liftoff) is készítettem egy bemutató videót, amiben részletesen bemutatom Nektek.

FPV verseny drón repülés – a lehető legegyszerűbben

Ha már repültél valamilyen drónnal akkor szerintem a kezdő gyakorló FPV verseny drón szett megvásárlása kihagyható dolog és e helyett érdemesebb inkább egy kezdő RC távirányítót és egy szintén kezdő, viszont komolyabb FPV verseny drónt választanod amit a későbbiekben is tudsz majd használni.

Természetesen első lépésként mindenképpen a drón repülés szimulátorokon való gyakorlással érdemes kezdened és ha ott már megy a repülés csak akkor áttérni az éles repülésekre.

Az FPV szemüveges repülések előtt pedig kimondottan érdemes csak a drónnal és a távirányítóval repülnöd, tehát FPV szemüveg nélkül, mivel így könnyedén elsajátíthatod a drónod irányítását.

A drón szimulátorok után első lépésként érdemes lehet gyakorold a felszállást és a drón pozícióban tartását a levegőben, leszállást a leszállópadra, az egyenes vonalon repülést és a fordulások gyakorlását. Erről ha igény van rá lehet készítek egy videót is, amiben részletesen befogom mutatni ezeket a gyakorló technikákat.

Szerintem kezdőként inkább a szabadban, mondjuk egy nagyobb kertben vagy réten érdemes elkezdeni a gyakorlást, mivel itt rengeteg tér áll a rendelkezésünkre és kevesebb eséllyel ütközünk valaminek.

Az első komolyabb FPV verseny drón szettem, és miért pont ez?

BETAFPV LiteRadio 2 RC távirányító

Mivel nagyon megtetszett az FPV szemüveges repülés és hamar rájöttem, hogy mekkora királyság ezzel repülni, így mint már említettem gyorsan be is szereztem egy hobbi szintű mégis nagyon olcsó RC távirányítót a BETAFPV LiteRadio 2-t, ami az FrSky D8/D16 protokollokkal kompatibilis.

Tipp: Ha nem tudod mi az FrSky vagy a D8 protokoll, akkor mindenképpen olvasd el az „RC távirányítók kezdő FPV drón pilóták számára” című cikkemet, amiben érthetően elmagyarázom mindezeket.

RC Távirányító

 • BetaFPV LiteRadio 2 RC verseny drón távirányító
  BetaFPV LiteRadio 2 - Kuponkódok és kedvezmények

  BetaFPV LiteRadio 2 a piacon kapható egyik legjobb és legolcsóbb, kompakt méretekkel rendelkező RC távirányító, amely nagy örömünkre a Frsky D16 és D8 protokollokkal is kompatibilis.

  Kupon ajánlatok utolsó frissítésének dátuma:2020 Aug 27
Eredeti ár - $69 (23,460 ft) Kedvezményes ár - $49 16,660 ft
  Irány az ÜzletAliExpress.com
Eredeti ár - $59 (20,060 ft) Kedvezményes ár - $45 15,300 ft
  Irány az ÜzletBanggood.com

A piacon kétfajta kimondottan elterjedt protokoll van, az egyik a FlySky a másik pedig az FrSky, Én mindenképpen az utóbbit javasolnám, mivel a legtöbb FPV drón vagy a D8 vagy a D16 módokkal kompatibilis.

Az RC távirányítóm kiválasztásánál fontos tényező volt még, hogy kompatibilis legyen a drón repülés szimulátorokkal és ne játék joystickek hanem valós belépő kategóriás gimbalok legyenek rajta, melyekkel nagyon precízen irányíthatom az FPV drónomat.

Még annyit fontos megemlítenem, hogy a Bayang vagy FrSky protokollal lehet kapni, Én természetesen a FrSky protokollal és a mode2 móddal rendeltem meg, mivel az FPV drónom is az FrSky D8 protokollal kompatibilis.

FPV drón

FPV verseny drón repülés

Az FPV drónok közül pedig az Emax Tinyhawk Freestyle kezdő verseny drónra esett a választásom, mivel kategóriáján belül egyértelműen ez az egyik legjobb „freestyle” drón a piacon.

Nagyon egyszerű a beüzemelése is, amikor megérkezett kivettem a dobozból párosítottam a BETAFPV LiteRadio 2 RC távirányítómmal és máris repülhettem vele.

 • Emax Tinyhawk Freestyle kezdő FPV verseny drón kupon
  Emax Tinyhawk Freestyle - Kuponkódok és kedvezmények

  Az Emax Tinyhawk Freestyle a piacon kapató egyik, ha nem a legjobb 1-2S akkumulátorról is használható 2.5inch-es propellerekkel szerelt freestyle verseny drónja, ami kezdő FPV pilótaként garantáltan az egyik legjobb választásod lehet.

  Kupon ajánlatok utolsó frissítésének dátuma:2021 May 19
Eredeti ár - $129 (43,860 ft) Kedvezményes ár - $109 37,060 ft
  Irány az ÜzletBanggood.com

Ez egy 2.5inches propellerekkel szerelt hihetetlenül strapabíró carbon-fiber vázas drón amit szinte lehetetlen összetörni, már csapódtam neki fának jó nagy sebességgel, vagy zuhantam vele betonra és még a propellerein sem lett egy karcolás sem. Ezen azért nagyot csodálkoztam!

A másik fontos szempont pedig az volt, hogy ha repülök ne zavarjak vele senkit sem, tehát legyen minél halkabb. Az Emax Tinyhawk Freestyle drón annyira halk, hogy teljes csendben körülbelül 10-15 méteres távolságból már egyáltalán nem hallani a motorok hangját.

Így nyugodtan drónozhatok szinte bárhol amikor csak akarok és szinte senki sem fogja észrevenni, és természetesen így senkit sem fog zavarni.

Emax Tinyhawk Freestyle II

Nemrég piacra került az Emax egyik legújabb 2.5inch-es propellerekkel szerelt 2S tehát két cellás akkumulátorokkal is használható modellje az Emax Tinyhawk Freestyle II ami egy továbbfejlesztett verziója az egyes modellnek.

Ha kíváncsi vagy rá bővebben akkor nézd meg a következő drón tesztet.

 • Emax Tinyhawk II Freestyle kezdő FPV verseny drón
  Emax Tinyhawk II Freestyle - Kuponkódok és kedvezmények

  Az Emax Tinyhawk II Freestyle FPV verseny drón a legelső verziónak egy igencsak felturbózott változata, amely a méltán közkedvelt Runcam Nano 2 kamerával és egy 200mW-os VTX-el van szerelve. Nyugodtan nevezhetjük a 2s Freestyle drónok koronázatlan királyának, mivel simán megérdemli!

  Kupon ajánlatok utolsó frissítésének dátuma:2021 May 19
Eredeti ár - $162 (55,080 ft) Kedvezményes ár - $149 50,660 ft
  Irány az ÜzletBanggood.com

Emax TinyHawk Freestyle II – FPV verseny drón bemutató (videó)

5 db 1s HV lipo akkumulátorKöztudott, hogy a nagyobb FPV drónokhoz az akkumulátorok általában elég borsos áron kaphatóak, viszont ezzel kapcsolatban is van egy jó hírem, mivel az Emax Tinyhawk Freestyle drónhoz az aksikat is szinte fillérekért be tudod szerezni, Én 5 darab 5PCS Gaoneng FPV Lipo Batteries 520mAh tartalék akkut vettem hozzá mindössze 25 dollár körüli összegért.

Azóta már rendeltem többet is mivel annyira belejöttem az FPV repülésbe, hogy egy repülés alatt akár 15 darabot is lemerítek belőle.

Az Emax Tinyhawk Freestyle drónt akár egy akkuval is tudod használni és még így is hihetetlenül jól repül, 2 akkuval pedig valami brutálisan erős és mégis nagyon jól manőverezhető. Jelenleg Én a legtöbbször egy akkuval repülök, mivel még tanulom az FPV repülés technikáit.

FPV Szemüveg

A már meglévő Emax EZ Pilot kezdő gyakorló FPV verseny drón szettemhez ugyan kaptam egy kezdő FPV szemüveget, amivel hatalmas kijelzőn keresztül élvezhettem az FPV repülést, viszont mivel csillapíthatatlan vágyat éreztem egy komolyabb szemüveg kialakítású FPV szemüveg beszerzése iránt, ezért az „úgyis egyszer élünk miért ne venném meg” mottóm alapján természetesen azonnal megrendeltem vágyaim FPV szemüvegét a Skyzone SKY02X-t.

Így utólag visszatekintve erre a döntésemre, csak azt tudom mondani, hogy nagyon jól döntöttem, hogy nem fosztottam meg magam attól amit igazán szeretnék! ?

Emax Tinyhawk FPV szemüvegKezdőknek egyébként az Emax Tinyhawk FPV szemüvege is tökéletesen megfelelő az FPV szemüveges repülések gyakorlásához.

Viszont ha megtetszett a hobbi, akkor szerintem nem érdemes az FPV szemüvegen spórolni, mivel egy komolyabb FPV szemüveg nagyon megéri az árát.

 • Skyzone SKY02X FPV szemüveg kupon
  Skyzone SKY02X - Kuponkódok és kedvezmények

  A piacon kapható legjobb középkategóriás FPV szemüveg kétséget kizáróan a Skyzone SKY02X, hihetetlenül könnyű mindössze 210 gramm, a 16:9/4:3 képarány is elérhető benne és természetesen az FPV drón repülés szimulátorokkal is kompatibilis.

  Kupon ajánlatok utolsó frissítésének dátuma:2020 Sep 03
Eredeti ár - $369 (125,460 ft) Kedvezményes ár - $276 93,840 ft
Kuponkódok bGhOnEy10
  Irány az ÜzletBanggood.com

A Skyzone SKY02X FPV szemüvegre főleg azért esett a választásom, mivel nagyon jól néz ki, kicsi és könnyen szállítható, a súlya is mindössze 210 gramm és így észre sem veszem amikor rajtam van.

SKYZONE SKY02X FPV szemüvegAz egyik legfontosabb tényező pedig az volt, hogy ez az FPV szemüveg tudja a 16:9-es és a 4:3-as képarányt is. Ezen kívül a felbontása és a FOV értéke is tökéletesen ideális az FPV repülésekhez.

Mivel van rajta HDMI kimenet így a számítógépemmel is összeköthetem és így a drón repülés szimulátorokat is megjeleníthetem rajta, aminek kimondottan örülök.

A közép kategóriás FPV szemüvegek közül véleményem szerint egyértelműen a Skyzone SKY02X FPV szemüveg a legjobb jelenleg a piacon. Ebben az FPV szemüvegben szerintem egyszerűen lehetetlen csalódni!

Ha tetszett ez a cikk, akkor kérlek oszd meg azokkal is akiket érdekel az FPV repülés, mivel így még több embernek tudjuk bemutatni ezt a fantasztikus hobbit. Mi drónosok tartsunk össze és segítsük egymást! ?

Ha a témán belül valamivel nem vagy tisztában vagy kérdésed van az FPV szemüveges repülésekkel kapcsolatban, akkor azt nyugodtan felteheted a komment részben és amint tudok válaszolok rá.

Jó FPV repülést és szép napot kívánok!

To top