Akciókamerák Blog Termék Tesztek

FuriBee F60 4K vízálló akciókamera teszt

FuriBee F60 4K akciókamera teszt

Jöjjön újra egy akciókamera teszt. Ebben a cikkben a FuriBee F60 4K vízálló akciókamerát fogom bemutatni és tesztelni.

Nemrég írtam egy cikket a FuriBee egyik termékéről ami nem más mint a „FuriBee H815 nano drón„. Már akkor felfigyeltem erre a márkára, mivel nagyon olcsón, meglepően jó minőségű terméket kaptam, amivel teljesen megvagyok elégedve.

FuriBee F60 4K vízálló akciókamera tesztA napokban a GearBest webáruház küldött nekem egy terméket tesztelésre, ami ugyancsak a FuriBee gyártótól származik, ez a FuriBee F60 4K vízálló akciókamera, amit ebben a cikkben fogok bemutatni. Na nézzük mit is tud a kis aranyos!

Általában mint mindennek, elsősorban az árát nézzük meg elsőnek, így az elején elárulom a FuriBee F60 4K vízálló akciókamera igen csábító, mindössze 6,000 Ft körüli áron kapható a GearBest webáruházban.

LCD kijelző

akciókamera tesztMint azt már megszokhattuk, az ebben az árkategóriában árult akciókamerák általában 2 inch-es LCD kijelzővel rendelkeznek, ez alól a a FuriBee akciókamera sem kivétel.

A kijelző 320×240 pixel felbontással rendelkezik, bár jobban örültem volna a 640×480 pixel felbontásnak. Ebben az árkategóriában persze ez még igencsak luxusnak számít és nem is találkoztam vele ezidáig.

Legközelebbi „rokona” ami már tudja ezt a felbontást a SJCAM SJ5000X Elite, bár ennek az ára már 30,000 Ft körül mozog. Ha minden igaz most akcióban olcsóbban kapható a fenti linken.

Videó Felbontás

akciókamera tesztAz objektív 170 fokos nagylátószöggel rendelkezik, és a 16 megapixeles CMOS szenzorával képes a 4K videó felvételek készítésére 30fps-ben (3840 x 2160) felbontásban.  Az „Allwinner V3 chipset” kapott benne helyet, amely már régóta egy közkedvelt és széles körökben használt chipset az akciókamera gyártók között.

Természetesen a 2.7K és a 4K felbontás csak interpolált értékek, ezért ezek nem igazán mérvadóak. Viszont  a FuriBee akciókamerával remek FULL HD (1080p) videófelvételeket készíthetünk akár 30/60fps-ben is.

Pozitív meglepetésként ért, hogy ez az akciókamera képes a lassított felvételek készítésére akár 120fps-ben 1280×720 felbontásban.

Wi-Fi kapcsolat

A FuriBee akciókamerával Wi-Fi-n keresztül egyszerűen csatlakozhatunk számítógépünkhöz, vagy akár mobil telefonunkhoz a megfelelő applikáción keresztül. Ezek az applikációk ingyenesen letölthetőek például a Google Play vagy az Apple App áruházakból.

Akkumulátor

A készülékben egy 900 mAh-s akkumulátor kapott helyet, teljes töltöttség után FULL HD felbontásban körülbelül 60 perces felvételeket tudunk vele készíteni.

Tipp: Az EKEN H9R akciókamerám akkumulátora ami lényegesen erőssebb (3.7 Li-ion 1050 mAh),  kompatibilis a FuriBee F60 akciókamera aksijával. Ha szeretnél egy erőssebb aksit hozzá akkor itt tudod megvásárolni pár ezer forintért. 🙂

 

Az EKEN H9R akciókamera teszt pedíg itt található.

Az akkumulátort a csomagban kapott USB kábelen keresztül tudjuk tölteni, számítógépünkről vagy akár powerbankról is. Az aksit a töltéshez természetesen nem kell kivenni a készülékből.

Micro SD kártya

FuriBee F60 4K vízálló akciókamera tesztA jó minőségű felvételek készítéséhez mindenképpen egy Class 10-es besorolású Micro SD kártya használata ajánlott.

Mivel Micro SD kártyát nem kapunk a csomagban és e nélkül ugye nem tudjuk az akciókameránkat használni, ezért ha otthon épp nincs egy tartalékban, akkor érdemes egy jó minőségű Class 10-es besorolású (Kingston vagy Samsung) 32/64 GB-os Micro SD kártyát beszereznünk, ami kompatibilis az akciókameránkkal.

Tartozékok

akciókamera tesztA csomagban az akciókamerán kívűl kapunk egy vízálló tokot, ami 30 méter víz mélységig használható.

Kapunk egy csiptethető tokot, egy USB kábelt a kameránk töltéséhez, egy 900 mAh-s akkumulátort és egy felhasználói kézikönyvet.

 

 

Akciókamera teszt fotók

A fényképek 16 MP (4608×3456) felbontásban készültek. Természetesen ez a képméret csak interpolált (szoftveresen feljavított) érték, mivel önmagában a készülék, nem tud 16 MP képfelbontást produkálni.

A tájképeken közelebbről a fű például jól kivehető, de amint távolodunk a színek kezdenek összemosódni és a kép élességen is lehetne mit csiszolni.

A női szobor fotó egész jó, de amint árnyékos a rész és nincs kellőképpen megvilágítva, szinte semmi sem látszik belőle.

Az autóról készült képek talán a legjobbak, de itt is látszik a gyenge képminőség, hiába a jó megvilágítás, viszont nem hajlítja annyira a képeket mint általában a 170 fokos halszemes optika szokta.

Amit még észrevettem, hogy nagyon erősen dominál a sárga szín mindegyik fényképen. A valőságban ez inkább sokkal zöldesebb mint sárgás.

Összefoglalva ezzel az akciókamerával a fényképkészítést szerintem senki se erőltesse, mert nem erre találták ki az egyszer biztos.

Akciókamera teszt videók
Talán az autóról készült videófelvétel még elfogadható, de általánosságban véve a felvételek eléggé életlenek és a színek erősen sárgásak csakúgy mint a fényképeknél.

A női szobor felvételen látszik, hogy a képstabilizátor nincs bekapcsolva, mivel egy 6,000 Ft-os akciókamerában természetesen ilyen nincs, ezért még viszonylag síma füves területen is sokszor berezonál a felvétel.

Az ezzel az akciókamerával készített videófelvételek maximum otthoni felhasználásra jók, már ha valakinek ez a minőség megfelel.

Viszont gyerekeknek tökéletes ajándék lehet olcsó ára végett, akikkel meg szeretnénk ismertetni az akciókamerák működését.

FuriBee F60 akciókamera vásárlás

akciókamera tesztHa megtetszett a FuriBee F60 4K vízálló akciókamera akkor a GearBest webáruházban itt tudod megvásárolni.

[display_button url=”https://namerre.hu/go/furibee-f60-4k-action-camera/” glyphicon=”glyphicon glyphicon-shopping-cart” size=”normal” text=”IRÁNY AZ ÜZLET” color=”orange” target=”blank”]

 

Ha érdekelnek az akciókamerák és nem egy játékszert, hanem egy komolyabb akciókamerát szeretnél vásárolni, akkor érdemes elolvasnod a ThiEYE T5 Edge akciókamera teszt cikket, melyben egy kitűnő akciókamerát tesztelek és mutatok be.

To top