Blog Drónok

FuriBee H815 drón a nano méretű DJI Spark klón

FuriBee H815 nano drón a DJI Spark klón

A FuriBee H815 nano drón 6.4cm-es méretével a világ egyik legkisebb drónjának számít. Ez a gyufásdoboz nagyságú drón meglepően hasonlít a DJI Spark modelljére, ezért nem véletlenül ragadt rá a nano DJI Spark név sem.

FuriBee H815 nano drónHihetetlenül kis mérete végett akár a zsebünkben is elfér, így könnyedén magunkkal vihetjük bárhová. Jelenleg kétféle színben kapható, ezüst és narancssárga.

Ki és becsukható propellerekkel van felszerelve ami szerintem nagyon praktikus, mert így kevésbé sérülékeny szállítás közben.

Nem csak a mérete kicsi hanem az ára is, mindössze 17 dollárért, azaz 4,000ft körüli áron hazavihető.

Nagyon könnyű irányítani, ezért kitűnő választás lehet kezdőknek vagy tökéletes ajándék gyerekeknek.

Kis súlya végett (28 gramm) ideális a lakáson belüli repüléshez és garantáltan nem kell attól tartanunk, hogy összetörjük vele a több százezres LCD tévénket.

Nagyon biztonságos vele repülni a „headless” módnak köszönhetően, ezen felül egy gombos visszahívással is rendelkezik. Ja és persze 360°-os levegőben való átfordulásra is képes.

Ez kis nano drón 3 sebességfokozatban képes repülni, a leggyorsabb fokozatban olyan mint egy felturbózott méhecske, most már tudom a gyártók igen találóan miért adták neki a FuriBee nevet.

Repülési hatótávolság és repülési idő

A Repülési hatótávolsága 70-100 méter, ami nem semmi teljesítmény egy ilyen kis „ékszerdoboztól”.  Nyugodtan repülhetünk vele lakáson kívül is bár kis súlya miatt csak szélcsendes időben ajánlott a használata.

Ez a „nano DJI Spark” drón nem kevesebb mint 5 percet képes a levegőben maradni egy akkumulátor töltéssel. Motorját egy mindössze 200mAh-es 3.7V-os akkumulátor hajtja.

Akkumulátor

nano DJI Spark FuriBee H815 drón aksi toltesÉrdekes módon beépített akkumulátorral rendelkezik, tehát az aksi nem kivehető belőle. Bár nem igényel nagy szakértelmet azt a 4db csavart kicsavarni a tetején és kivenni belőle az aksit, ha bárki erre fanyalodna.

Az akkumulátor töltéséhez a tartozékként kapott USB kábelt a drón hátulján lévő mikró USB aljzatba kell csatlakoztatni és máris tölthetjük az akkumulátorát. A töltési idő körülbelül 40-50 perc mindösszesen, akár power bank-ról is tudjuk tölteni ha épp nem vagyunk otthon.

Motor

Szénkefés motorokkal áldotta meg a teremtője, bár a “brushless” motoroknak jobban örültem volna. Na de ennyi pénzért természetesen ezt nem várhatom el.

Tartozékok

A drónon kívül kapunk egy távirányítót, 1 db USB csatlakozós kábelt az akkumulátor töltéséhez, 4 db tartalék propellert és nem kevesebb mint 3 db felhasználói kézikönyvet.

nano DJI Spark FuriBee H815 drón tartozékok

Távirányító

Nagyon egyszerűen kezelhető kis méretű 2.4GHz-es távirányítója ami 3 db AAA típusú elemmel működik könnyen a kézbe simul, anyagának kellemes a tapintása.

FuriBee H815 drón távirányító

Összefoglaló

Nem voltak túl nagy elvárásaim ezzel a drónnal kapcsolatban amikor megrendeltem. Gondoltam letesztelem és ennyi, hát nagyon kellemesen csalódtam miután kipróbáltam.

Ezzel a drónnal szórakoztam a legjobbakat ezidáig lakáson belül, tehát mindenképpen megtartom a kis aranyost. Az egyetlen dolog ami kissé zavar, hogy az akkumulátor nem cserélhető benne, mivel így várnom kell az újabb repüléssel addig, amíg az aksiját feltöltöm.

Mivel a JJRC H31-es drónomhoz vettem egy marék 400mAh-es akkumulátort, lehet kicsit fel tuningolom majd, hogy cserélhető aksis legyen, feltéve ha beletudom gyömöszölni ezt a nagyobb kapacitású akkumulátort.

Ezzel a kis nano drónnal nagyon jókat lehet szórakozni lakáson belül, például építhetsz jó kis akadály pályákat amiken átrepülve megtanulhatod a drónnal való repülés csínját-bínját és ehhez még a fotelból sem feltétlen kell felkelned.

Ha már jól megy a repülés, drónodat a zsebedből elővarázsolva akár barátaidat is lenyűgözheted drón repülési szaktudásoddal.

FuriBee H815 nano drón

FuriBee H815 nano drónA nano drónokat mint a FuriBee H815 itt tudod beszerezni.

Ha tetszett a „FuriBee H815 drón a nano méretű DJI Spark klón” cikkem, kérlek oszd meg. Köszi és jó repülést kívánok!

To top