Blog FPV Drónok Termék Tesztek

Happymodel Mobula6 HD drón teszt – A világ legkisebb FULL HD drónja

A világ legkisebb FULL HD drónja - Happymodel Mobula6 HD

Happymodel Mobula6 HD drón teszt

A Happymodel legújabb modellje a Mobula6 HD mini drón nemrég került ki a piacra, érdekessége hogy jelenleg ez a világ legkisebb FULL HD, azaz 1080p képfelbontású kamerával rendelkező drónja, amit sokan csak repülő mini FULL HD kamerának neveznek.

Már régóta álmodoztam egy olyan kis méretű drónról amivel kiváló minőségű FULL HD légi felvételeket tudok készíteni és úgy fest, hogy az álmom valóra vált mivel a Happymodel Mobula6 HD drón nagyon úgy tűnik, hogy alkalmas lesz erre a feladatra.

Happymodel Mobula6 HD FPV drón – Fotó Galéria

Ez egy „Whoop” stílusú drón ami az angol nyelvterületen a propellervédő burkolattal rendelkező kis méretű drónok táborát jelöli, a Whoop elnevezés itthon is eléggé elterjedt így érdemes lehet megjegyeznünk.

Mivel a Happymodel Mobula6 HD drón váza masszív propellervédő burkolattal rendelkezik, így hidegebb vagy esős időben lakáson belül is élvezhetjük vele a repülést és természetesen ha jó az idő akkor nyugodtan repülhetünk vele a szabadban is.

Már repültem vele lakáson belül és a kertemben is, és meg kell hogy mondjam nem gondoltam volna, hogy ez a kis mini drón ennyire erőteljes és jól manőverezhető. Természetesen erről nemsoká egy videófelvételt is fogok készíteni.

Happymodel Mobula6 HD drón bemutató (videó)

Ha maximálisan szeretnéd a repülés örömeit élvezni, akkor Happymodel Mobula6 HD drónnal ezt mindenképpen megteheted mivel az élvezeti faktora egyértelműen a csúcson van.

 • Happymodel Mobula6 HD drón kupon
  Happymodel Mobula6 HD - Kuponkódok és kedvezmények

  A Happymodel Mobula6 HD a világ egyik legkisebb FULL HD képfelbontású “Whoop” stílusú mini drónja, amivel maximális mértékben élvezheted a repülést.

  Kupon ajánlatok utolsó frissítésének dátuma:2020 Aug 27
Eredeti ár - $135 (45,900 ft) Kedvezményes ár - $109 37,060 ft
  Irány az ÜzletBanggood.com

Ha csak simán repülni szeretnél vele és gyönyörű légi felvételeket készíteni vagy esetleg szelfi videókat, akkor van egy jó hírem mivel semmi másra nem lesz szükséged hozzá csak a Happymodel Mobula6 HD drónra és egy precíz távirányítóra amivel irányíthatod.

Ez egy BNF, azaz párosítsd és repülj kategóriájú drón, így nincs más teendőd mint párosítani a távirányítóddal és máris repülhetsz vele.

Mivel hatalmas rajongója vagyok a kis méretű, azaz Tiny Whoop stílusú drónoknak így természetesen rengeteg fajta RC távirányítóm van hozzájuk. Ezek közül a legjobban bevált modellek számomra a BetaFPV LiteRadio 2 és a RadioMaster TX16S RC távirányítók, melyek a Happymodel Mobula6 HD drónnal is kompatibilisek.

Tipp: Az RC távirányítókról írtam egy részletes cikket amiben bemutatom a legjobbakat, így érdemes lehet elolvasnod.

Kezdő drón pilótáknak véleményem szerint a kisebb méretű BetaFPV LiteRadio 2 RC távirányító kimondottan jó választás lehet. Ezt a távirányítót használom Én is a Happymodel Mobula6 HD drónomhoz és tökéletesen megvagyok vele elégedve, így csak ajánlani tudom.

Ha Te is ezt a távot szeretnéd megvásárolni akkor fontos, hogy az Frsky opcióval rendeld meg, mivel csak ez kompatibilis a Happymodel Mobula6 HD drónnal.

 • BetaFPV LiteRadio 2 RC verseny drón távirányító
  BetaFPV LiteRadio 2 - Kuponkódok és kedvezmények

  BetaFPV LiteRadio 2 a piacon kapható egyik legjobb és legolcsóbb, kompakt méretekkel rendelkező RC távirányító, amely nagy örömünkre a Frsky D16 és D8 protokollokkal is kompatibilis.

  Kupon ajánlatok utolsó frissítésének dátuma:2020 Aug 27
Eredeti ár - $69 (23,460 ft) Kedvezményes ár - $49 16,660 ft
  Irány az ÜzletAliExpress.com
Eredeti ár - $59 (20,060 ft) Kedvezményes ár - $45 15,300 ft
  Irány az ÜzletBanggood.com

Emax Tinyhawk FPV szemüvegMost kapaszkodj meg! Mivel a Happymodel Mobula6 HD egy analóg kamerával van felszerelve, így ha szeretnéd akkor akár FPV szemüveggel is repülhetsz vele. Mivel elsősorban ez egy FPV drón így mindenképpen csak ajánlani tudom az FPV szemüveges repülés kipróbálását.

Az egyik legolcsóbb és számomra tökéletesen bevált FPV szemüveg amivel elkezdtem az FPV repülést, nem más mint az Emax Tinyhawk Goggles. Ez az FPV szemüveg teljesen új dimenziókat nyitott meg számomra a drónozás világában, így mindenképpen tudom ajánlani főleg kezdő FPV drón pilóták számára.

Az Emax Tinyhawk Goggles olcsó árazása ellenére egy nagyon jó FPV szemüveg, amivel hatalmas képernyőn keresztül élvezhetjük az FPV repülés örömeit.

Skyzone SKY02X FPV szemüveg kuponMivel nagyon megtetszett az FPV szemüveges repülés, így azóta megvásároltam egy sokkal komolyabb szemüveg kialakítású FPV szemüveget is, ami nem más mint a Skyzone SKY02X.

Ezt az FPV szemüveget bárkinek szívesen ajánlom aki komolyabb szintre szeretné emelni az FPV szemüveges repülést.

Happymodel Mobula6 HD drón teszt

A Happymodel Mobula6 HD drón egy valós FULL HD, azaz 1080p képfelbontású kamerával rendelkezik amihez a technikai hátteret a Runcam Split3-lite nano kamera biztosítja. Ez a kamera egyben DVR is, tehát lehetőségünk van egy bele helyezhető micro SD kártyára rögzíteni a légi felvételeinket.

A rögzített légi felvételek minősége meglepően jó, tulajdonképpen nyugodtan beszélhetünk minőségi FULL HD felvételekről, mivel a kamera színvilága gyönyörű és az 1080p képfelbontás mellett akár 60fps mellett rögzíthetjük a felvételeinket. Mondanom sem kell, hogy a 60fps (Frame Per Second) mellett ténylegesen minőségi felvételeket kapunk.

A repülés vezérlő panelén elhelyezett VTX 25mW erősségű amin nem kicsit meglepődtem, mivel számomra repülés közben nagyon úgy tűnt, hogy egy legalább egy 100mW teljesítményű VTX-el van dolgom.

Az EX0802 jelölésű 19000KV brushless motorokkal rendelkezik, tehát mivel szénkefe nélküli motorokról beszélünk, így jó ideig nem kell azon aggódnunk, hogy cserélni kell őket.

Ezt a kis Tiny Whoop drónt egy mindössze 250mAh-es 1 cellás akkumulátor hajtja meg amit az alján található kis tokba tudunk becsúsztatni. Mivel rengeteg fajta 1S akkum van itthon így természetesen kipróbáltam már nagyobb kapacitású 1S 450mAh-es akkumulátorokkal is, mellyel a repülési időt megtudtam hosszabbítani körülbelül 1 perccel.

Emax 450mAh HV FPV Lipo AkkumulátorokAjánlott 1S akkumulátorok

A 450mAh-es akkumulátorok méretben eltérőek a 250mAh-es aksiktól így nem tudjuk az aksi tartóba csúsztatni, viszont a Happymodel gondos tervezői ellátták két kis műanyag horonnyal amire egy befőttes-gumival felerősíthetjük ezeket a nagyobb méretű akkumulátorokat is.

A következő számomra is bevált 1S akkumulátorokat ajánlom hozzá.

1. Emax 450mAh HV FPV Lipo Batteries
2. GNB 520mAh HV FPV Lipo Batteries

Megszámolni sem tudom hányszor zuhantam le vele vagy repültem neki valamilyen tárgynak a lakásban és semmi baja sem lett, ezért nyugodtan mondhatom, hogy kimondottan masszív strapabíró vázzal rendelkezik.

A drón egyébként egy 65mm-es vázra épült, ami ha esetleg eltörne akkor könnyen pótolható, mivel az új váz mindössze pár dollárba kerül hozzá.

A Happymodel Mobula6 HD drón teljes súlya akkumulátor nélkül mindössze 27 gramm, tehát nem kell attól tartanunk, hogy ez egy engedély köteles drón lesz a közeljövőben.

Strapabírósága és könnyen kezelhetősége végett ideális választás lehet kezdő FPV drón pilóták számára, viszont biztos vagyok benne, hogy a tapasztaltabb drón pilóták számára is sok örömet nyújthat a Happymodel Mobula6 HD mini drónnal való repülés.

A csomag tartalma

Happymodel Mobula6 HD drón teszt

A csomagban megkapjuk a Happymodel Mobula6 HD drónt, 4 db tartalék propellert, 4 db 1S 250mah 30C LiHV akkumulátort, 1 db USB akku töltőt, 1 db propeller leszedő szerszámot és természetesen a leírást hozzá.

Legjobb FPV drón szett kezdő drón pilóták számára

Legjobb FPV drón szett kezdő drón pilóták számára

Ha egy olyan kezdő FPV drón szettet szeretnél vásárolni amivel garantáltan könnyedén és profi módon tudod az FPV szemüveges repülést elsajátítani, akkor a fenti fotón látható szettet csak ajánlani tudom.

1. Happymodel Mobula6 HD
2. BetaFPV LiteRadio 2
3. Emax Tinyhawk Goggles

Skyzone SKY02X FPV szemüveg kuponMivel volt szerencsém pár kezdő FPV drón szettet kipróbálnom és így utólag visszagondolva rájöttem, hogy sokkal jobban járunk ha egy előre összerakott szett helyett saját magunk rakunk össze egy olyan szettet, ami a piacon kapható legolcsóbb és legjobb termékeket tartalmazza.

Ebben az esetben bármikor továbbfejleszthetjük az FPV drón szettünket, például lecserélhetjük az FPV szemüvegünket egy komolyabb típusra, vagy akár a drónunkat és az RC távirányítónkat is és nem kell újra minden egyes részt külön-külön megvásárolnunk, mivel mindegyik része az FPV drón szettünknek (FPV drón + FPV szemüveg + RC távirányító) kompatibilis egymással.

Ez a kezdő FPV drón szett vált be számomra is a legjobban és mivel nagyon megtetszett az FPV szemüveges repülés, így továbbfejlesztettem kicsit a szettemet és lecseréltem az Emax FPV szemüvegemet a Skyzone SKY02X FPV szemüvegre, ami egy kicsit komolyabb szemüveg kialakítású FPV szemüveg.

Happymodel Mobula6 HD drón vásárlás

Ha most kezdeném az FPV repülést, akkor mindenképpen a Happymodel Mobula6 HD drónra esne a választásom és a már említett BetaFPV LiteRadio 2 RC távirányítóra, mivel ezzel a drónnal és egy precíz távirányítóval valóban gyerekjáték az FPV repülés elsajátítása és ráadásul kimondottan élvezetes is.

A Happymodel Mobula6 HD drónt az elsők közt ajánlom bárkinek aki szeretné az FPV repülést elkezdeni, vagy minőségi FULL HD légi felvételeket szeretne készíteni 60fps mellett egy igazán fantasztikus kompakt méretű drónnal.

 • Happymodel Mobula6 HD drón kupon
  Happymodel Mobula6 HD - Kuponkódok és kedvezmények

  A Happymodel Mobula6 HD a világ egyik legkisebb FULL HD képfelbontású “Whoop” stílusú mini drónja, amivel maximális mértékben élvezheted a repülést.

  Kupon ajánlatok utolsó frissítésének dátuma:2020 Aug 27
Eredeti ár - $135 (45,900 ft) Kedvezményes ár - $109 37,060 ft
  Irány az ÜzletBanggood.com

Drón Tuning – Happymodel Mobula6 HD

A Happymodel Mobula6 HD drónt a gyári 65mm-es vázról átszereltem egy 75mm-es vázra amivel sokkal dinamikusabban repül és a repülési idejét is sikerült kitolnom percekkel.

Ha tetszett ez a cikk akkor kérlek oszd meg, hogy a többi FPV drón pilótához is eljusson, ha pedig kérdésed van az FPV drón témában, vagy épp az FPV szemüvegekkel kapcsolatban, akkor nyugodtan írj egy kommentet és amint tudok válaszolok rá. Jó repülést kívánok!

3 Comments on “Happymodel Mobula6 HD drón teszt – A világ legkisebb FULL HD drónja”

 • Yanek68

  mondja:

  Szia. Janek vagyok. Mar egyszer irtam neked Youtube-on, kezdo dron szettel kapcsolatban. Van egy Happy model Mobula6 sima es egy HD verzio is. Van egy betaFPV literadio2 taviranyitom es egy Frsky Taranis X9D+ , viszont egyik taviranyitoval sem tudom elesiteni a motorokat. Tudnal-e ebben segiteni? Koszi

  • Attila

   mondja:

   FPV drónok párosítása az RC távirányítóval (legegyszerűbb megoldás)

   1. Kapcsold be az RC távirányítót. (BetaFPV LiteRadio 2)
   2. A távon a D8 protokoll legyen kiválasztva és a gázkar legyen teljesen lehúzva. (ebben az esetben 3x villan a rózsaszínű LED égő rajta)
   3. A drón alján nyomd be a párosítás gombot 3 mp-re. (általában ez a BIND gomb)
   4. Ezután (gyorsan) nyomd meg a BetaFPV LiteRadio 2 alján lévő BIND nevű gombot és tarts lenyomva kb. 3 másodpercig.

   Ha mindent jól csináltál akkor párosítva van a drónod a távirányítóval.

   Betaflight használata (érdemes megnézni, Én innen tanultam meg)
   https://www.youtube.com/watch?v=xmaTq4JgTXI&t=1306s

   Remélem tudtam segíteni!:)

 • Yanek68

  mondja:

  Nagyon köszönöm!Boldog Új Évet kívánok Neked!A videót ismerem sőt amit lehet megnéztem.Nem is tudom mi a gond.Eljutottam oda hogy tudom párosítani mindkét távírányítóval a motorok indulnak.Amint gázt adok felpörögnek a motorok ugrik egyet a drón és leáll minden.Újra kell armolni és megint ugyanaz történik.Na mindegy majd keresgélek még a youtubon hátha megtalálom a megoldást.További szép napot neked!Üdv Janek

Hozzászólás

To top