Akciókamerák Blog Egyéb Termék Tesztek

iSteady Pro 2 akciókamera gimbal teszt – ha olcsón jót akarsz

Hohem iSteady Pro 2 akciókamera gimbal kupon

Egy akciókamera gimbal ami kedvező árának köszönhetően szédületes sebességgel meghódította a piacot. Persze ezt nem csak az ára végett tudta elérni, hanem azért is mivel olyan minőségben stabilizál, amit eddig egyetlen akciókamera gimbal sem tudott ez idáig felülmúlni a megfizethető árkategórián belül.

Akciókamera + gimbal vagy okostelefon + gimbal?

iSteady Pro 2 akciókamera gimbalMég mielőtt belekezdenék a Hohem iSteady Pro 2 akciókamera gimbal ismertetésébe mindenképpen szeretném elmondani, hogy miért érdemes akciókamerát és gimbalt használni az okostelefon és gimbal kombinációja helyett.

Mivel videózással is foglalkozom és van egy YouTube csatornám számomra nagyon nem mindegy, hogy milyen minőségben készítem el a videófelvételeimet.

Ha képstabilizálásról van szó akkor ez az egyik legfontosabb eleme a videókészítésnek amire érdemes odafigyelnünk, mert ugye ki szereti az olyan videófelvételeket nézni amin úgy tűnik mintha épp földrengés lenne.

Beyondsky Eyemind 2 gimbal kuponNemrég teszteltem egy okostelefonhoz való kategóriáján belül fantasztikusnak mondható gimbalt, a Beyondsky Eyemind 2-t ami nagyon jó eredményeket produkált okostelefonnal használva, de mégsem adta számomra azt a hű-ha de jó lett ez a felvétel érzést.

Mivel a legtöbb ma kapható okostelefon nem rendelkezik elektronikus képstabilizálással (EIS), így az elkészített videófelvételek minősége sem lesz annyira jó mintha egy EIS-el rendelkező minőségi akciókamerát használnánk, mint például az SJCAM SJ8 PRO-t.

Tehát a jó minőségű kép stabilizált videófelvételek elkészítéséhez tapasztalataim szerint elengedhetetlen a 3 tengelyes mechanikus gimbal és az elektronikus képstabilizálás (EIS) együttes használata.

Mivel rengeteg akciókamerát próbáltam már ki pályafutásom alatt, okostelefon és akciókamera gimbalokat is teszteltem, ezért elmondhatom, hogy mára már van egy kis tapasztalatom ezen a téren.

Jobb párosítást mint a Hohem iSteady Pro 2 gimbal és az SJCAM SJ8 PRO akciókamera eddig nem sikerült találnom a megfizethető árkategórián belül, ezért csak ajánlani tudom őket, ha Te is profi minőségű videófelvételeket szeretnél készíteni.

Lehet felmerült benned a kérdés, hogy miért nem az SJCAM Gimbal 2 stabilizátort választottam az SJ8 PRO akciókamerához, hiszen ezt a gimbalt kimondottan ehhez az akciókamerához készítették. A válaszom nagyon egyszerű, mivel a Hohem iSteady Pro 2 gimbal jóval többet tud az SJCAM Gimbal 2-nél, tehát véleményem szerint mindenképpen ideálisabb választás hozzá.

Hohem iSteady Pro 2 gimbal és az SJCAM SJ8 PRO

Jó hír, hogy ezért még csak mélyen a zsebedbe sem kell nyúlnod mivel a Hohem iSteady Pro 2 gimbal mindössze 70 dollár, azaz 21 ezer forint körül kapható.

Az SJCAM SJ8 PRO viszont már kicsit drágább, körülbelül 50 ezer forintot kérnek el érte, viszont még így is jóval olcsóbb az itthoni 85 ezer forintos áránál. Ja, és persze az SJ8 PRO-nál jobbat ezen az árkategórián belül egyszerűen nem lehet találni, szimplán azért mert nincs.

 • Hohem iSteady Pro 4 akciókamera gimbal
  Hohem iSteady Pro 4 - Kuponkódok és kedvezmények

  A Hohem iSteady Pro 4 akciókamera gimbalt szinte bármelyik típusú akciókamerához nyugodtan használhatod.

  Kupon ajánlatok utolsó frissítésének dátuma:2023 Jan 05
Eredeti ár - $139 (47,260 ft) Kedvezményes ár - $113 38,420 ft
  Irány az ÜzletAliExpress.com

EKEN H9R, tényleg?

Legjobb akciókamera kezdőknek eken h9rMivel rengeteg akciókamerám van és kíváncsi voltam egy EIS nélküli akciókamerával hogyan teljesít a Hohem iSteady Pro 2 gimbal, ezért újra munkára fogtam az egyik akciókamerámat az EKEN H9R-t, ami régóta az egyik nagy kedvencem a remek színvilága végett és az eredmények teljesen megdöbbentettek, mivel fantasztikusan jó lett a videófelvétel minősége.

Ezért ha van egy akciókamerád és netalántán nincs benne EIS, akkor nyugodt szívvel tudom ajánlani a Hohem iSteady Pro 2 akciókamera gimbalt, mivel a használatával hihetetlen mértékben minimalizálni tudod a lépések okozta rázkódást.

Most, hogy már ennyi mindent tudunk az akciókamerákról és a gimbalokról, nézzük meg, hogy mit is tud a Hohem iSteady Pro 2 gimbal.

Hohem iSteady Pro 2 akciókamera gimbal teszt

A Hohem iSteady Pro 2 gimbalt elsősorban a GoPro 7 és a DJI Osmo akciókamerákhoz ajánlják, viszont természetesen rengeteg másfajta modellekkel is használhatod, mint például a következők.

SJCAM SJ8 PRO, EKEN H9R, EKEN H6S, ThiEYE T5 Edge, SONY RX0, YI és a többi.

Hohem iSteady Pro 2 akciókamera gimbal

Jelenleg az SJCAM SJ8 PRO akciókamerával használom és nagyon megvagyok elégedve az eredményekkel, természetesen nemsoká egy videón keresztül is befogom mutatni az iSteady Pro 2 gimbalt és a működését.

A maximális akciókamera méret amivel használni tudod 45×32 mm, tehát valóban szinte mindegyik akciókamerával kompatibilis.

Az iSteady Pro 2 akciókamera gimbalt szinte felüdülés volt használnom a nagy és nehéz okostelefon gimbalok után. Amikor legelsőnek kézbe vettem nagyon meglepődtem, hogy ez egy mennyire könnyű akciókamera gimbal. A súlya mindössze 365 gramm körül mozog, ami tökéletesen alkalmassá teszi akár hosszabb több órás videózáshoz is.

640°-ban körbeforgatható 3 tengelyes stabilizátor

iSteady Pro 2 akciókamera gimbalTermészetesen az iSteady Pro 2 háromtengelyes stabilizátorral, tehát 3 db motorral rendelkezik ami biztosítja számunkra a tökéletesen kép stabilizált videófelvételek elkészítését. Különlegessége, hogy tengelye körül (640 fokban) körbeforgathatjuk így akár körpanoráma felvételek készítéséhez is használhatjuk.

Megjegyezném, hogy ebben az árkategóriában ezt nem sok gimbal tudja, mivel ez a funkció általában csak a jóval drágább (gimbal) stabilizátorokra jellemző.

4000mAh-es Lithium-Ion aksi és 12 órás készenléti idő

Két darab 18650-es 3.7V-os, 2000mAh-es beépített akkumulátora garantálja számunkra a hihetetlenül hosszú 12 órás üzemidőt, így akár egész napos használatra is kiválóan alkalmas. A tartozékként kapott USB kábel segítségével tölthetjük power-bankról vagy akár egy 5V maximum 2A-es hálózati adapterről, a töltési ideje pedig megközelítőleg 3,5 óra.

Jó hír, hogy extrém (-10℃ ~ 45℃) időjárási körülmények között is tudjuk használni.

Akár esőben is használhatod

Mivel az iSteady Pro 2 gimbal (splash proof) tehát mérsékelten vízálló, így akár esős időben is használhatod. Szerintem ez körülbelül az IP67 vízállóságnak felel meg.

iSteady Pro 2 akciókamera töltéseAkciókamera töltése az iSteady Pro 2 gimbalon keresztül?

Ha használat közben szeretnéd tölteni az akciókamerádat, akkor nincs más dolgod mint csatlakoztatni az iSteady Pro 2 gimbalhoz és pillanatok alatt feltöltheted rajta keresztül, a tartozékként kapott Micro USB vagy Type-C kábelek segítségével.

Már jártam úgy, hogy nyaralás alatt épp nem volt nálam tartalék akkumulátor az akciókamerámhoz, ezért ezt a lehetőséget egy nagyon okos megoldásnak tartom.

A Hohem iSteady Pro 2 gimbal mint power-bank?

Hohem iSteady Pro 2 akciókamera gimbal

A készülék bal oldalán az 1/4″-es csavar bemenet alatt található egy kis gumisapka, ami alatt két csatlakozó port is rejtőzik. Az egyik egy micro USB port melynek használatával és a tartozékként kapott USB kábel segítségével tudjuk tölteni a gimbalunkat.

A mellette lévő szabvány méretű USB porton keresztül pedig lehetőségünk van az iSteady Pro 2 gimbalt akár mint power-bankot használnunk. Ha mondjuk útközben merülőfélben van például az okostelefonunk, akkor az iSteady Pro 2 használatával könnyen orvosolhatjuk ezt a problémát.

Hát nem fantasztikus, hogy mennyi mindenre használhatjuk ezt a kis gimbalt? Engem már most teljesen lenyűgözött a tudásával.

A Hohem iSteady Pro 2 gimbal működése

Vettem a fáradtságot és lefordítottam az angol nyelvű feliratokat magyarra, hogy könnyebb legyen megérteni, hogy hogyan is működik az iSteady Pro 2 gimbal és mire tudjuk használni.

Aki régóta olvassa a cikkeimet az már biztosan tudja, hogy csak és kizárólag olyan termékeknél szánok időt ilyesmire, amelyik ténylegesen megérdemli ezt. 🙂

Hohem iSteady Pro 2 gimbal működése

1/4″ csatlakozók

Nagy örömömre az iSteady Pro 2 akciókamera gimbal oldalán található egy 1/4″-es csavar bemenet, így külső kiegészítőket, mint például mobiltelefon tartót vagy külső mikrofont is tudok hozzá csatlakoztatni.

iSteady Pro 2 akciókamera gimbal

Az alján szintén találunk egy 1/4″-es csavar bemenetet, melynek segítségével rászerelhetjük a tartozékként kapott kis mini állványra (Tripod), de természetesen használhatunk hozzá bármilyen más 1/4″-es csavarral rendelkező kiegészítőt is.

Joystick és a vízszintező gomb

Ha szeretnénk joystickkel is irányíthatjuk a gimbalt (jobbra, balra, le és fel) és ha esetleg megszeretnénk változtatni az akciókamera vízszintes dőlésszögét, akkor akár ezt is megtudjuk tenni a vízszintező gomb segítségével.

Mód választó gomb – 4+2 üzemmód

akciókamera gimbal motor tengelyek

Mivel a legtöbb a piacon kapható akciókamera gimbal ugyanazokkal a mód jelölésekkel rendelkezik és sok helyen erre csak rövidítésekkel hivatkoznak, ezért nem sok értelme van ezeket magyarra fordítani.

A tengelyek elnevezését (Pan, Roll, Tilt) mindenképpen érdemes megjegyeznünk, ehhez készítettem egy fotót, hogy átláthatóbb legyen a dolog.

Egyébként a gyakorlatban ezeknek a módoknak a használatát pillanatok alatt ellehet sajátítani, viszont így egy cikken keresztül ezt nem a legkönnyebb elmagyarázni.

Nemsoká készíteni fogok egy részletes videót is ezzel kapcsolatban és amint készen lesz feltöltöm ide.

Hohem iSteady Pro 2 gimbal módok

PF mód (Pan Follow)

Alaphelyzetben a készülék PF módban van, a tilt és roll irányok blokkolva vannak és csak oldalra (jobbra és balra) követi a kezünket a gimbal.

PTF mód (Pan & Tilt Follow)

A PTF módban csak a roll irány van blokkolva, tehát oldalra és fel/le követi a kezünket a gimbal.

AL mód (All Lock)

Mindegyik motor (tengely) blokkolva van, csak a joystickkel tudjuk a gimbalt irányítani.

AF mód (All Follow)

Ebben az esetben mindegyik tengely aktív és ennek köszönhetően minden irányban követi a gimbal a kézmozdulatainkat.

IM (Inception Mode)

akciókamera gimbal inception mode

Ha a gimbalt vízszintesen előrefelé tartjuk és az AF módban vagyunk, akkor a gimbal segítségével az akciókameránkat körbeforgathatjuk a tengelye körül akár 600 fokban is, amivel fantasztikusan szép filmes hatásokat tudunk elérni.

Sportmód

A sportmód a készülék elején található „ravasz” gomb megnyomásával aktiválható, ami tulajdonképpen ugyanaz mint az AL mód. Akár mondhatjuk azt is, hogy ez egy gyors AL mód választó gomb.

Mivel ez tényleg egy nagyon ravasz gomb, ezért ha egymás után kétszer megnyomjuk, akkor automatikusan alaphelyzetbe állítja a gimbalt. Kimondottan hasznosnak találom ezt a funkciót, mivel így nem kell állandóan manuálisan alaphelyzetbe pozicionálni a gimbalunkat.

Akár az okostelefonodon keresztül is vezérelheted

iSteady Pro 2 akciókamera gimbal app

A Hohem gimbal applikáció segítségével Bluetooth 5.0 kapcsolaton keresztül is vezérelheted az iSteady Pro 2 akciókamera gimbalt. Tulajdonképpen ez teljesen olyan mintha az okostelefonodat mint távirányítót használnád.

A Hohem gimbal appot ingyenesen letöltheted a “Google Play” vagy iOS készülékekhez az “Apple Store” webáruházakból.

Viszont ez az app ennél jóval többet tud, és vannak dolgok melyek nagyon különlegessé teszik.

Motionlapse

A motionlapse segítségével filmekbe illően szép videófelvételeket készíthetünk. Ezt a funkciót ugye akkor érdemes használnunk ha például a gimbalt egy tripodra szereltük és letettük valahová.

Az appon belül megadhatunk egyéni útvonal pontokat (jobbra, balra, le,fel stb.) melyeket a gimbal automatikusan megtesz egy egyénileg beállított időintervallumon belül. Ez lehet 30 mp-től akár 6 órás időintervallum is.

Eddig az akciókamerámmal csak egy fix pontra állíva tudtam timelapse felvételeket készíteni, viszont nagy örömömre most már mozgó timelapse videókat, azaz motionlapse videókat is fogok tudni készíteni.

Ez nagyon megfogja dobni a videóim látványvilágát az egyszer biztos.

Egyedi tengely beállítások

Mindegyik tengelyhez (Pan, Roll, Tilt) megadhatunk egyéni motor beállításokat, például ha a joystick túl gyorsan forgatja a gimbalt, akkor lassíthatunk rajta, vagy a fel és lefele való mozgást is gyorsíthatjuk vagy lassíthatjuk kedvünk szerint.

Nagyon klassz opció, mivel ezzel tökéletesen a saját egyedi igényeimhez szabhatom a gimbal működését, hogy a maximumot hozhassam ki belőle. Szerintem ez a opció végett nagyon sokak kedvence lesz az iSteady Pro 2 akciókamera gimbal.

Firmware frissítés

A firmware frissítést úgy tudod megtenni ha a mód választó és bekapcsoló gombokat egyszerre nyomva tartod addig amíg a kis led izzók elkezdenek világítani az akciókamera gimbalon.

Ezután lépj be a Hohem gimbal appba és a „More” gombra kattintva találod meg a firmware frissítés opciót.

Mivel nekem a motionlapse beállításoknál az egyéni útvonal pontok kiválasztásánál volt olyan, hogy megszakadt a Bluetooth kapcsolat az okostelefonom és a gimbal között, ezért csináltam egy firmware frissítést a készüléken, ami megoldotta a problémámat. Tehát ha esetleg Neked is lenne ilyen jellegű problémád, akkor mindenképpen javaslom a firmware frissítés elvégzését, ami nagy valószínűséggel Neked is megfogja oldani ezt a jellegű problémádat.

Felhasználói kézikönyv

Az iSteady Pro 2 akciókamera gimbal felhasználói kézikönyvét itt találod.

A csomag tartalma

Hohem iSteady Pro 2 gimbal tartozékok

A csomagban természetesen megkapjuk a Hohem iSteady Pro 2 akciókamera gimbalt és egy felhasználói kézikönyvet hozzá, egy cipzáras hordtáskát, 3 db USB kábelt és egy fantasztikus kis mini tripod állványt.

Összegzés

Még csak pár napja próbálgatom az iSteady Pro 2 akciókamera gimbalt, de már most megfogalmazódott bennem a gondolat, hogy ez az akciókamera gimbal könnyen az állandó segítőtársammá válhat a videós munkálataim során.

Ez több mint valószínű, hogy így is lesz, mivel ez a pár nap alatt rendkívül jól teljesített a tesztjeimen. Sőt, nyugodtan mondhatom azt is, hogy kimondottan megvagyok vele elégedve.

Ha videózásról van szó, akkor elég kényes az ízlésem és próbálom a számomra legmegfelelőbb eszközöket kiválasztani az észszerű árkategórián belül, hogy minél jobb minőségben tudjam a videóimat elkészíteni a YouTube csatornámhoz vagy a privát videóimat saját magam számára.

Véleményem szerint az iSteady Pro 2 egy nagyon igényes kis gimbal, ami hihetetlen könnyű súlyának köszönhetően és a nagyon hosszú (valós) 12 órás üzemidejével tökéletesen ideális választás lehet vlogoláshoz.

Annyira jól stabilizál, hogy még akár EIS nélküli akciókamerákkal is teljesen elfogadható minőségű videófelvételeket lehet vele készíteni.

Viszont ha az EIS be van kapcsolva az akciókamerámon és így készítem el a felvételeimet, akkor olyan mértékben csökkenti a lépések okozta rázkódást, hogy a felvételen úgy tűnik mintha nem is gyalog mennék.

Nem csak kültéri hanem beltéri videózáshoz is tudom használni a tartozékként kapott kis mini tripod állvánnyal, ami alkalmassá teszi akár termék bemutató videók készítéséhez is.

Hatalmas előnye, hogy az okostelefonommal is tudom vezérelni és ennek köszönhetően nem fog beremegni a felvétel ha épp átszeretném állítani a kamera látószögét.

A Hohem iSteady Pro 2 akciókamera gimbal és az SJCAM SJ8 PRO akciókamera páros használatával szinte olyan érzésem van, mintha egy miniatür Hollywoodi filmstúdió került volna a kezembe, amivel akár filmekbe illően szép videófelvételeket készíthetek.

Különösen tetszik, hogy 600 fokban körbeforgatható, így fantasztikusan szép filmes hatásokat tudok vele elérni, vagy akár körpanoráma felvételeket is készíthetek.

Számomra nagyon fontos, hogy a videós eszközeim ne foglaljanak el túl sok helyet, tehát kis méretűek és könnyű súlyúak legyenek. Viszont az elvárt minőségben tudjam velük a videó felvételeimet elkészíteni, ezért a nehéz DSLR kamerák és tartozékaik helyett mindenképpen előnyben részesítem a könnyen hordozható kis súlyú akciókamerákat és tartozékait.

Számos felhasználási területük és praktikusságuk végett véleményem szerint hatalmas előnyre tettek szert a nagyobb méretű társaikkal szemben.

Vannak olyan helyzetek amikor nem otthonról készítem a videófelvételeimet, mivel épp egy barátomnál vagyok vagy egy szállodában és ezeket a kis méretű és súlyú videós eszközöket nagyon könnyedén magammal tudom vinni bárhová, ami számomra hatalmas előnyt jelent.

Ha Te is nagy rajongója vagy a kis méretű akciókameráknak és szeretsz videózni, akkor egy ilyen fantasztikus akciókamera gimbal használatával mint az iSteady Pro 2 még élvezetesebbé teheted a videózás örömeit és ráadásul még a videóid minőségét is nagymértékben feljavíthatod.

Részemről, az iSteady Pro 2 akciókamera gimbal megvásárlása az év egyik legjobb döntése volt. 🙂

Fénykép galéria

Készítettem pár fényképet róla, hogy addig is gyönyörködhessetek benne, amíg a videó elkészül.

Hohem iSteady Pro 2 akciókamera gimbal vásárlás

 • Hohem iSteady Pro 4 akciókamera gimbal
  Hohem iSteady Pro 4 - Kuponkódok és kedvezmények

  A Hohem iSteady Pro 4 akciókamera gimbalt szinte bármelyik típusú akciókamerához nyugodtan használhatod.

  Kupon ajánlatok utolsó frissítésének dátuma:2023 Jan 05
Eredeti ár - $139 (47,260 ft) Kedvezményes ár - $113 38,420 ft
  Irány az ÜzletAliExpress.com
To top