Ebben a drón tesztben a JJRC család legújabb modelljét a JJPRO X5 EPIK drónt fogom bemutatni és tesztelni. A JJPRO X5 egy igazi különlegességnek számít a piacon, mivel olyan funkciókkal van felszerelve amire eddig még nem volt példa ebben az árkategóriában.

JJRC JJPRO X5 EPIK drón teszt és bemutató

Nem véletlenül neveztem DJI Mavic 2 alternatívának, mivel rengeteg a DJI-éhoz hasonló Hi-Tech technológiát vonultat fel a tárházában, viszont természetesen attól még elég messze van, hogy egy súlycsoportban említhessem vele.

Nem is szándékozom egy 35 ezer forintos drónt egy közel 450 ezer forintossal összehasonlítani, viszont ha a drónokat nézzük, akkor szerintem a JJRC JJPRO X5 az eddigi legközelebb álló drón ahhoz, hogy DJI Mavic 2 alternatívának nevezhessük.

Most nézzünk meg egy repülés tesztet azzal kapcsolatban, hogy hogyan repül a drón.  Ez az első repülésem vele, kicsit felhős és ködös volt az idő, de a JJRC JJPRO X5 minden akadályt jól vett.

JJRC JJPRO X5 EPIK repülés teszt

Mivel a JJRC gőzerővel fejleszti drón modelljeit, azon sem csodálkoznék sokat, ha pár éven belül akár a DJI széria komoly vetélytársává válna.

A JJRC JJPRO X5 EPIK jelenleg 2018 egyik legjobb drónjának számít a piacon ebben az árkategóriában és az MJX Bugs 5W drónt leszámítva nem sok drón rúghat labdába mellette.

Ha csak a fotókat nézzük a drónokról, akkor meg kell hagyni a JJRC JJPRO X5 EPIK nem egy elhanyagolható kinézetű drón.

 • JJRC JJPRO X5 kupon
  JJRC JJPRO X5 - Kuponkódok és kedvezmények

  A JJRC JJPRO X5 EPIK az egyik legjobb választás lehet kezdő drón pilóták számára, mivel nagyon stabilan repül és egy igazán könnyen kezelhető drón.

  Kupon ajánlatok utolsó frissítésének dátuma:2023 Jan 09
Eredeti ár - $179 (60,860 ft) Kedvezményes ár - $117 39,780 ft
  Irány az ÜzletAliExpress.com

Ingyenes támogatás!

Minden kedves olvasónknak köszönjük, hogy erre a linkre kattintva vásárol és ezzel ingyenesen támogatja a munkánkat.

Nekem kimondottan tetszik a JJPRO X5 robusztus kinézete, ami azt sugallja, hogy ez egy igen komoly gépezet. Természetesen a DJI Mavic 2 és az MJX Bugs 5W sem panaszkodhat sokat kinézet szempontjából.

JJRC JJPRO X5 EPIK drón teszt

JJRC JJPRO X5 drónVilágos szürke ezüstös színével és futurisztikus impozáns megjelenésével egy igen esztétikus drón, ami nem csak a kinézetével fog ámulatba ejteni legtöbbünket.

Könnyű kezelhetősége végett ideális választás lehet kezdőknek, de a tapasztaltabb drón pilóták számára is fog tudni újat mutatni.

Nálam első látásra szerelem, amint megláttam és megnéztem róla pár drón teszt videót, egyből tudtam, hogy a JJRC JJPRO X5 EPIK kell Nekem!

Imáim meghallgatásra találtak, mivel a GearBest webáruház jóvoltából kaptam is egyet tesztelésre. Ezúton is köszönöm GearBest! 🙂

Brushless motorok

JJRC JJPRO X5 EPIK drón Brushless motorokStrapabíró nagyon csendes brushless motorokkal van felszerelve, így intenzívebb használat mellett sem kell félnünk attól, hogy idő előtt tönkremennek a motorjai.

Repülési idő és hatótávolság

Körülbelül 600 méteres repülési hatótávolsággal rendelkezik és a 7.4V-os 1800mAh-es LiPo akkumulátorának köszönhetően egy töltéssel akár 18 percig is képes a levegőben maradni.

Itt megjegyezném, hogy a DJI Mavic 2 szélcsendes időben 27-29 perces repülési idővel rendelkezik és körülbelül 10 darab  JJPRO X5 kijön az árából, így ez a teljesítmény nem is olyan rossz, igaz?

Tipp: A repülési hatótávolságot kicsit meghekkelhetjük, ha beépítünk a távirányítóba egy WiFi router antennát (6-16dBi) és használunk hozzá egy körülbelül 2 W-os antenna jel erősítőt, mint például ez itt Remote Control Transmitter 2.4G 2W 2000mW Mini Radio Signal Booster. Ezzel a technikával minimum megduplázhatjuk a repülési hatótávolságot.

Follow Me (automatikus követés)

JJRC JJPRO X5 EPIK drón tesztAmit nagyon hiányoltam az előző modellben (JJRC JJPRO X3 HAX), hogy nem volt benne a „Follow Me” mód. Viszont nagy örömömre szolgál, hogy a JJRC JJPRO X5 EPIK drón rendelkezik a „Follow Me”, azaz automatikus követési móddal.

Ez az opció hasznos lehet számunkra, ha azt szeretnénk, hogy drónunk automatikusan, tehát minden irányítás nélkül kövessen bennünket, de akár az autónkat is követni tudja kisebb sebesség mellett.

A „follow me” mód használatával, akár elvihetjük drónunkat, kutya sétáltatás helyett egy úgynevezett „drón sétáltatásra” is. 🙂

Point of interest (érdeklődési pont kijelölése)

JJRC JJPRO X5 EPIK érdeklődési pont kijelöléseKellemes meglepetésként ért, hogy a „follow me” módon kívül még egy nagyon hasznos móddal van felvértezve a JJRC JJPRO X5, ami nem más mint a „point of interest”.

Ennek a módnak a használatán keresztül kijelölhetünk egy általunk érdekesnek talált objektumot, ami lehet tárgy vagy akár egy ember is, ezután a kijelölt érdeklődési pontot drónunk automatikusan minden irányítás nélkül körberepüli.

Így remek szelfi videókat készíthetünk közösségi oldalainkra, vagy elképesztően gyönyörű légi felvételeket impozáns épületekről, vagy akár sziklás hegységekről is.

RTH (automatikus visszatérés)

JJRC JJPRO X5 EPIK drón RTHKezdők számára jó hír, hogy nem kell aggódni repülés közben a drón elvesztése miatt, mivel a beépített RTH (return to home), azaz automatikus visszatérés funkció gondoskodik arról, hogy drónunk automatikusan visszatérjen a felszállási kiindulópontra, például ha az akkumulátor merülőben van.

De akár mi is visszahívhatjuk drónunkat bármikor a távirányítón keresztül az RTH gomb megnyomásával.

Természetesen ha a GPS szignál megszűnik drónunk abban az esetben is automatikusan visszarepül a kiindulási pontra. A fentebb említett funkciók csak GPS módban érhetők el.

FPV & Kamera

Amit még érdemes megemlíteni, hogy FPV módban HD, azaz 720p képfelbontásban képes az élőképet közvetíteni, ezt nem is olyan régen még csak a több-százezer forintos drónok tudták.

JJRC JJPRO X5 EPIK drón 1080p kameraFULL HD, azaz 1080p képfelbontású kamerájával, ami 6 tengelyes giroszkóppal van felszerelve, rendkívül gyönyörű és elmosódásmentes légi-felvételeket készíthetünk, szinte profi minőségben.

Repülés közben a távirányítón keresztül van lehetőségünk a kamera lencse szögének 0-90 fokban felfelé vagy lefelé való állítására is.

Ez a funkció külön tetszik, mert így megörökíthetem a landolást, csak úgy mint az Apolló 11 tette azt 1969-ben az első holdra szállásnál.

Itt megjegyezném, hogy kézzel nem szabad a kamera szögét állítani, mivel az motorikusan működik és a kézzel való állítás miatt elromolhat.

FPV

Természetesen a drón kamerájának előképét megjeleníthetjük a mobiltelefonunkon is és kedvünk szerint akár arról is navigálhatjuk a repülést a JJPRO X5 applikáción keresztül.

Az appot ingyenesen letöltheted a Google Play vagy az Apple Store webáruházakból.

Mielőtt élesben repülsz a drónoddal, érdemes kicsit áttanulmányoznod a JJPRO X5 appot és megtanulni rajta, hogy mi mit jelent. Tapasztalatom szerint ez nagyon sokat segít, ezért feltöltöttem ide az app kezdőképernyőjének a fotóját.

JJPRO X5 applikáció

A felvételeink tárolásáról a drón kamerájába helyezhető mikro SD kártya gondoskodik. Egyenlőre egy 32 GB-os Samsung EVO mikro SD kártyával próbáltam ki, amivel a mai napig tökéletesen működik.

Mivel Micro SD kártyát nem kapunk a drónhoz a csomagban, így érdemes lehet egy jó minőségű Class 10-es besorolású (Kingston vagy Samsung) 32/64 GB-os Micro SD kártyát beszereznünk.

Ha nem használunk mikro SD kártyát a drón kameráján keresztül, akkor a videófelvétel a telefonunkban lévő mikro SD kártyán fog tárolódni.

Altitude hold (automatikus magasságtartás)

Az automatikus magasságtartó és pozicionáló rendszer (barométer szenzor) nagyon jó stabilitást biztosít drónunknak a levegőben, így kiváló minőségű fényképeket tudunk vele készíteni.

Advanced GPS & Intuitive flight planning (Intuitív repüléstervezés)

A GPS helymeghatározó rendszeren és a távirányítón keresztül teljes mértékben kontrollálhatjuk drónunkat.

drón teszt Intuitív repüléstervezés

A JJPRO X5 applikáción keresztül pedig intuitív repüléstervezésre is lehetőségünk van.

Ezzel a funkcióval ebben az árkategóriában eddig egyetlen egy drón sem rendelkezett, csak a jóval drágább társai mint például a DJI Mavic 2 drón.

Ez annyit jelent, hogy a beépített GPS térképen előre kijelölhetünk repülési útvonalakat, melyeket ezután a drón automatikusan lerepül.

Ezek lehetnek egészen közeli de akár távolabbi pontok is. A közelebbi pontok hasznosak lehetnek a különböző szögekből való szelfi fotók és videó felvételek készítésénél. A távolabbi pontok pedig ha például el akarjuk juttatni drónunkat „A” pontból a „B” pontba.

JJRC JJPRO X5 EPIK drón teszt éjszakai repülésÉjszakai repülés

Az éjszakai repülés szerelmeseinek jó hír, hogy a JJRC JJPRO X5 EPIK erős led lámpákkal van felszerelve, így éjszakai repüléshez is kiválóan alkalmas, mivel gyengébb fényviszonyok között is tökéletesen látható a drón az égbolton.

Távirányító

Hogy egy kicsit megkönnyítsem a távirányítóval való megismerkedést az angolul nem beszélők számára, készítettem egy magyar nyelvű leírást a távirányítóhoz.

JJRC JJPRO X5 EPIK drón távirányító

Tartozékok

A következő tartozékokat kapjuk a drónunk mellé.

JJRC JJPRO X5 tartozékok

Mivel a JJRC JJPRO X5 EPIK két darab aksival is megvásárolható, ezért ha ezt választod akkor természetesen 1 DB pót akkumulátort is tartalmazni fog a csomag.

A csomag tartalma: 1 DB RC drón, 1 DB akkumulátor, 1 DB távirányító, 1 DB klip, 1 DB 1080p kamera, 1 DB akkumulátor töltő, 1 DB adapter, 1 DB USB kábel, 4 DB tartalék propeller, 1 DB Angol felhasználói kézikönyv, 1 DB csavarhúzó, 1 DB mobiltelefon tartó.

Felhasználói kézikönyv

A felhasználói kézikönyvet innen tudod letölteni a drónhoz.

Drón teszt összegzés

Teljesen elvagyok ámulva ettől a dróntól, kategóriájában szerintem jelenleg nincs is jobb nála. Sőt mondhatom, hogy nincs, mivel napi szinten csekkolom a legújabb drón kínálatot a legnagyobb webáruházakban és még csak hozzáfoghatót sem találtam ebben az árkategóriában az MJX Bugs 5W drón kivételével.

Nem meglepő, hogy ez a kis drón ennyire jó, már az előző verziója, a JJRC JJPRO X3 HAX is sokat bizonyított Nálam és gondoltam, hogy az újabb verzió sem fog gyengén muzsikálni. Arra viszont egyáltalán nem gondoltam, hogy ez a modell ennyire ütős lesz.

Nálam már az első menetben kiütéssel győzött és még mielőtt rám számolhattak volna teljesen elájultam tőle!

Na az ilyen típusú drón teszteket szeretem a legjobban, az ehhez hasonló drónokat élvezet letesztelni, repülni vele pedig olyan mint egy álom.

Egy nagyon könnyen irányítható drónról van szó, ezért kezdőknek is szívesen ajánlom.

Számomra repülés közben fontos, hogy érezzem azt, hogy biztonságban tudok a drónnal repülni és ezt eddig egy drónnál sem éreztem ennyire, mint a JJRC JJPRO X5 EPIK repülése közben.

A vele való repülés közben éreztem azt a magabiztosságot, hogy ez a drón nem hagy cserben és teszi a dolgát rendesen.

Az előző JJRC modellnél (JJRC JJPRO X3 HAX) repülés közben, mindig éreztem egy kis bizonytalanságot, amit a mai napig nem tudok megmagyarázni. Persze, ettől függetlenül a JJPRO X3 HAX nem egy rossz modell, viszont a JJPRO X5 EPIK messze lekörözi.

Természetesen ez a drón teszt nem ért véget ennyivel. Nemsoká, amint az időm engedi, ez a cikk bővülni fog rengeteg teszt videóval, amiben a különböző módokat is tesztelni fogom, ezután részletesen megírom a szubjektív véleményemet a teszt eredményekről.

JJRC JJPRO X5 EPIK vásárlás

Ha egy olyan drónra vágysz amivel maximálisan élvezheted a drón repülés örömeit és még a pénztárcádba sem akarsz mélyen belenyúlni, akkor a JJRC JJPRO X5 EPIK a legjobb választásod lehet.

A kosárba helyezés után, nyisd meg a kosár oldalt és kattints a „Proceed to Check out” gombra, ezután válaszd az „Europe Registered” vagy az „EU priority line” szállítási opciót, és így garantáltan vám és áfa mentesen fogod megkapni a csomagot. 🙂

 • JJRC JJPRO X5 kupon
  JJRC JJPRO X5 - Kuponkódok és kedvezmények

  A JJRC JJPRO X5 EPIK az egyik legjobb választás lehet kezdő drón pilóták számára, mivel nagyon stabilan repül és egy igazán könnyen kezelhető drón.

  Kupon ajánlatok utolsó frissítésének dátuma:2023 Jan 09
Eredeti ár - $179 (60,860 ft) Kedvezményes ár - $117 39,780 ft
  Irány az ÜzletAliExpress.com

Ingyenes támogatás!

Minden kedves olvasónknak köszönjük, hogy erre a linkre kattintva vásárol és ezzel ingyenesen támogatja a munkánkat.