Blog Hírek Rendelés Kínából

Koronavírus: Csomag Kínából (AliExpress)

Koronavírus csomag Kínából

A koronavírus fertőzhet a Kínából rendelt csomagokon keresztül? A Kínából rendelt csomagokat a koronavírus miatt ezután is kézbesíteni fogják? Az AliExpress, GearBest és a Banggood webáruházakból a koronavírus végett ez után is lehet termékeket rendelni?

Mivel az utóbbi napokban jó pár ilyen és ehhez hasonló kérdéseket kaptam a Kínából megrendelt csomagokkal kapcsolatban, ezért úgy gondoltam ezeket a kérdéseket mindenképpen érdemes kicsit tisztába tenni.

Koronavírus csomagszállítás friss hírek. (2020 Március 16)

Továbbra is van csomagszállítás a legnagyobb Kínai webáruházakból (AliExpress, GearBest, Banggood), viszont az újabb termékeknél akár több hónapos késésre is lehet számítani. Rengeteg kérdést kapunk e-mailben nap mint nap a már megrendelt csomagok állapotával kapcsolatban. Arra kérünk mindenkit, hogy legyen kicsit türelemmel és vagy várja ki a szállítást vagy mondja le a megrendelést, ha nem tud várni. Jelen esetben teljesen felesleges nekünk hetente írogatni, mivel mi sem tudjuk a szállítást meggyorsítani. Köszönjük, és további sikeres kitartást kívánunk!

Koronavírus: Csomag KínábólGondolom már szinte mindenki hallott arról, hogy nemrég Kínában Wuhan városában, 20 kilométerre a vírus kutató intézettől a helyi piacon egy veszélyes vírus megjelenéséről számoltak be, ami nem más mint a koronavírus.

Azóta ez a vírus Japánban, Dél-Koreában, Thaiföldön, Szingapúrban, Tajvanon, Vietnámban, Nepálban, Franciaországban, Ausztráliában és még az Egyesült Államokban is megjelent.

Koronavírus: Csomag Kínából

A Kínaiak elkezdtek jelentős lépéseket tenni a felé, hogy megfékezzék a koronavírus terjedését.

Jelenleg lezárták a közlekedést Wuhan és a vírus által érintett más városokból is, ezzel több millió embert korlátozva utazási szabadságukban.

Mivel Kínában épp most van a Holdújév ünnepe, így valószínűleg milliók fognak útra kelni, hogy találkozzanak barátaikkal és szeretteikkel, ami szintén kedvező körülmény lehet a vírus terjedésének.

Na de most térjünk rá a jelenleg bennünket legjobban érintő kérdésre, a Kínában feladott csomagokra.

A koronavírus a Kínai csomagokon át is fertőzhet?

A válaszom erre az hogy igen is meg nem is, ezt természetesen mindjárt elmagyarázom. Mivel több európai epidemiológus is vizsgálta már a koronavírust és mint kiderült a vírus csupán órákon át képes életben maradni a különböző felületeken, mint például a papír vagy a fém.

Koronavírus: Csomag KínábólMivel az AliExpress webáruházból megrendelt termékek általában csak több hét elteltével érkeznek meg a címzetthez, így még ha koronavírussal fertőzött volna is a csomag, a vírus ezt a hosszú időt biztosan nem élné túl.

Nagymértékben csökkenteni tudjuk a fertőzés esetleges veszélyét, ha jelen esetben nem rendelünk pár napos gyors kiszállítással csomagokat Kínából.

Az általános több hetes szállítási móddal viszont továbbra is nyugodtan rendelhetünk csomagokat Kínából, és így a már jól megszokott kis sárga csomagokkal és borítékokkal szinte biztosan nem lesz gond.

Csak a mai nap több az AliExpress webáruházból megrendelt csomagom érkezett meg, és amint látom a megrendeléseket továbbra is ugyanúgy kézbesíteni fogják.

Tehát, ha a kedvenc webáruházainkból (AliExpress, GearBest és Banggood) szeretnénk csomagokat rendelni, akkor ezt továbbra is biztonságosan megtehetjük az általános több hetes szállítási mód választásával.

Fontos még megemlítenem, hogy az ez év Január utolsó két hetében megrendelt termékeket, csak a meghosszabbított Kínai Újév után fogják postázni, így nem kell azon aggódnunk, hogy netalántán ezeket a csomagokat nem fogjuk kézhez kapni.

AliExpress vásárlásHa továbbra is szeretnél termékeket rendelni Kínából, akkor ezt a következő linkekre kattintva garantáltan koronavírus mentesen tudod megtenni. 🙂

[display_button url=”https://namerre.hu/go/aliexpress/” glyphicon=”glyphicon glyphicon-shopping-cart” size=”normal” text=”AliExpress” color=”yellow” target=”blank”]

[display_button url=”https://namerre.hu/go/gearbest/” glyphicon=”glyphicon glyphicon-shopping-cart” size=”normal” text=”GearBest” color=”orange” target=”blank”]

[display_button url=”https://namerre.hu/go/banggood-webaruhaz/” glyphicon=”glyphicon glyphicon-shopping-cart” size=”normal” text=”Banggood” color=”green” target=”blank”]

Ha bármilyen újabb fejlemény lesz a Kínai csomag megrendelésekkel és a koronavírussal kapcsolatban, akkor azt itt és a Facebook csoportunkban fogom megosztani.

 

To top