Blog Kemping és Túrafelszerelés LED Lámpák & Fejlámpák Termék Tesztek

LED fejlámpa teszt – Nitecore HC33 nincs több félelem az éjszakában

LED fejlámpa teszt - Nitecore HC33

LED fejlámpa teszt már elég régen volt, ezért ezt most bepótolom egy nem is akármilyen LED fejlámpa bemutatásával, ami nem más mint a Nitecore HC33 vízálló LED fejlámpa.

Nem véletlenül esett a választásom erre a LED fejlámpára, ami egyébként hosszas kutatás eredménye, mivel a régi Litwod márkájú fejlámpámat akartam egy sokkal komolyabbra és megbízhatóbbra cserélni.

Ha időm engedi szeretek túrázni menni és az éjszakai túrázástól sem riadok vissza, természetesen csak akkor, ha épp nincs vadász szezon.

Szerintem nagyon nagy élmény az erdőben csavarogni, viszont már nem egyszer jártam úgy, hogy igencsak földbe gyökeredzett a lábam, amikor pár méterre tőlem egy vaddisznó csorda húzott el eszeveszett sebességgel.

Ezek után gyorsan megtanultam, hogy az ilyesfajta túrákon igazán nem árt, ha van nálam egy jó minőségű megbízható LED fejlámpa, mivel általában ennek szoktam az egyik legnagyobb hasznát venni.

Nitecore HC33 vízálló LED fejlámpa tesztA Nitecore HC33 vízálló LED fejlámpa

Nitecore HC33 LED fejlámpa nagy örömömre nem csak cseppálló, hanem ténylegesen vízálló, amit akár pár méteres vízmélységig, minden további nélkül használhatok.

A vízállóság nálam elsődleges szempont lett, mivel már jártam úgy, hogy az erdő közepén kapott el egy óriási vihar, így a régi fejlámpámat nem tudtam használni, mivel az csak cseppálló volt.

1800 lumen fényerő és körülbelül 200 méteres hatótáv

Nitecore HC33 LED fejlámpa teszt

A második legfontosabb szempont pedig ugye az, hogy mennyire erősen tud világítani egy fejlámpa, ha épp arra van szükség. Szerintem ezzel nem lesz gond, mivel a Nitecore HC33 fejlámpa CREE XHP35 HD típusú LED izzójának a maximális teljesítménye 1800 lumen, ami természetesen egy ellenőrzött és valós érték.

Ezzel a teljesítménnyel közel 200 méteres távolságba eltudok világítani vele, ami lényegesen több mint amire általában szükségem van.

 • Nitecore HC33 fejlámpa
  Nitecore HC33 fejlámpa - Kuponkódok és kedvezmények

  A Nitecore HC33 vízálló LED fejlámpa az 1800 lumenes fényerejével és a körülbelül 200 méteres hatótávjával könnyedén minden túrázó álma lehet.

  Kupon ajánlatok utolsó frissítésének dátuma:2023 Jan 06
Eredeti ár - $129 (43,860 ft) Kedvezményes ár - $59 20,060 ft
  Irány az ÜzletAliExpress.com

5 fajta fényerőszint és 3 speciális mód

Nitecore HC33 LED fejlámpa teszt fényerő módok

Az ötfajta fényerőszint közül a legutolsó, azaz a „turbó” jelölésű a legerősebb, ami 1800 lumen fényerősséggel képes világítani.

Ez alatt a 780lm található, a harmadik közepes erősség a 240lm és van kétfajta energiatakarékos mód is amelyek 70lm és 1lm fényerősséggel világítanak.

Az üzemidő természetesen az éppen használt fényerősségtől függ. A teszt eredmények a következőképpen alakultak egy 18650-es Liitokala NCR18650B 3400mAh akkumulátor elem használatával.

1800lm – saját teszt, 27 perc
780lm – saját teszt, 1 óra 24 perc
240lm – saját teszt, 4 óra 47 perc
70lm – gyári adatok szerint, 15 óra
1lm – gyári adatok szerint, 300 óra

Általában a közepes, azaz a 240lm fényerősség bőven elég szokott lenni, így ugye 1 darab 18650-es akkumulátor elemmel ez egy körülbelül 4,5 órás túrára elegendő. De sokszor előfordult az is, hogy csak a 70lm erősséget használtam, ami számomra teljesen megfelelő volt a legtöbb túra alkalmával.

A biztonság kedvéért viszont mindig magammal szoktam vinni legalább még egy tartalék elemet, hogy nehogy bármiféle meglepetés érjen.

A speciális módok közül pedig három elérhető, amelyek a „Strobe”, azaz stroboszkóp jellegű villanások, az „SOS” és a „Beacon”, ami hasonlít a stroboszkóphoz, viszont sokkal nagyobb szünet van a villanások között.

Ezek a módok a bekapcsoló gomb két egymásutáni gyors megnyomása után érhetőek el.

Minőségi kivitelezés – könnyű súly

A Nitecore HC33 LED fejlámpa egy katonai technológiáknál is alkalmazott (HAIII) alumínium ötvözetből készült, ami nagyon tartós és ráadásul még rozsdásodni sem fog. Mivel ez egy könnyített anyag, így a fejlámpa súlya sem sok, mindössze 51,2 gramm.

Hosszú üzemidő – stabilizált hűtés

LiitoKala NCR18650B 18650 3400mAhA fejlámpa egy darab nagy kapacitású 18650-es akkumulátor elemmel működik, aminek a javasolt áramerőssége 8-10 amper kell, hogy legyen, mint például a Liitokala NCR18650B 3400mAh, de természetesen másfajta akkumulátor elemmel is működtethető.

A fejlett hőmérséklet szabályozási (ATR) technológiának és a megfelelően kialakított hűtőbordáknak köszönhetően a Nitecore HC33 fejlámpa huzamosabb használat közben sem melegszik túl.

Ezt úgy oldották meg, hogy ha a LED izzó hőmérséklete több mint 46 fok fölé emelkedik, akkor a beépített szenzora automatikusan érzékeli azt és visszavesz a fényerőből.

Véleményem szerint ez egy nagyon okos megoldás, mivel így akár több órás éjszakai túrán is biztonsággal használhatom.

Fejpánt

Nitecore HC33 vízálló LED fejlámpa teszt

A fejpánt anyaga rugalmas nejlonból készült, így a tartósságával sem lesz gond, a fejlámpa tartó rész pedig szilikonból van, amibe könnyedén belecsúsztathatjuk a fejlámpánkat ha épp azt szeretnénk.

A fejpánt természetesen állítható, így bárki részére kellemes viselést fog biztosítani.

Mágneses talp

Nitecore HC33 LED fejlámpa teszt

Nagyon örülök neki, hogy a Nitecore HC33 LED fejlámpa mágneses talppal rendelkezik, így bármilyen fém felületen megtapad a lámpa és nem kell semmihez sem odaerősítenem különböző csináld magad technikákkal.

Véleményem szerint rengeteg olyan helyzet adódhat, amikor a mágneses talp nagy segítségünkre lehet, legyen az épp egy éjszakai autószerelés, vagy ha például elmegy az áram otthon, vagy akár egy sátortáborozásnál is nagy hasznát vehetjük.

A csomag tartalma

A csomagban megkapjuk a Nitecore HC33 LED fejlámpát és a hozzá tartozó fejpántot, 2db tartalék tömítő gyűrűt, 1db tartalék nyomógombot,  1db „stainless steel” csíptetőt és egy angol nyelvű leírást hozzá.

Összegzés

Nagyon tetszik, hogy a Nitecore HC33 LED fejlámpa ennyire sokoldalú és nem csak fejlámpaként tudom használni, hanem akár kézi lámpaként is.

Nagyon kicsi és könnyű, így a zsebemben is könnyedén elfér, a fényereje pedig egyszerűen fantasztikus.

A vízállósága tökéletes és a tartósságával sem lesz baj, mivel jó minőségű strapabíró anyagból készült.

A Nitecore HC33 LED fejlámpa tervezői egy nagyon jól átgondolt és megtervezett fejlámpát hoztak létre, ami véleményem szerint minden olyan tulajdonsággal rendelkezik, amire egy vérbeli túrázónak szüksége lehet.

Egyetlen dolog amivel nem teljesen vagyok megelégedve, az a rápattintható kis acél csíptető, mivel annak a végén lévő hajlított rész érintésre kellemetlen.

Aki egy megbízható zseniálisan megtervezett fejlámpát szeretne magának vásárolni, ami akár egy életen át elkísérheti, annak a Nitecore HC33 LED fejlámpa mindenképpen tökéletes választás lehet.

Nitecore HC33 LED fejlámpa vásárlás

 • Nitecore HC33 fejlámpa
  Nitecore HC33 fejlámpa - Kuponkódok és kedvezmények

  A Nitecore HC33 vízálló LED fejlámpa az 1800 lumenes fényerejével és a körülbelül 200 méteres hatótávjával könnyedén minden túrázó álma lehet.

  Kupon ajánlatok utolsó frissítésének dátuma:2023 Jan 06
Eredeti ár - $129 (43,860 ft) Kedvezményes ár - $59 20,060 ft
  Irány az ÜzletAliExpress.com
To top