Blog FPV Drónok

Legjobb FPV drón repülés szimulátorok

Legjobb FPV verseny drón repülés szimulátorok

Az FPV repülés szimulátorok könnyen a kedvenc PC játékoddá válhatnak, főleg ha szereted a drónokat. Viszont az FPV drón repülés szimulátorok egy cseppet más műfaj mint a sima számítógépes játékok, mivel ehhez egy legalább belépő kategóriás RC távirányítót érdemes választanunk. Egyébként ezek az RC távirányítók akár már 15 ezer forint körüli összegért beszerezhetőek.

Több repülés szimulátort is kipróbáltam a már meglévő Sony PS játékkonzolommal és az eredmények siralmasak voltak. A joystickek abszolút nem képesek a finom mozgásokat kezelni, így ezek teljesen használhatatlanok voltak a repülés szimulátoron való gyakorláshoz.

BetaFPV LiteRadio 2 RC verseny drón távirányítóHa FPV drónokkal szeretnél repülni előbb utóbb így is úgy is szükséged lesz egy jó minőségű hobbi kategóriás RC távirányítóra, ami természetesen nem árt ha kompatibilis a repülés szimulátorokkal is.

Nemrég írtam egy részletes cikket RC távirányítók kezdő FPV drón pilóták számára címmel, amiben rengeteg segítséget kaphatsz a számodra legmegfelelőbb RC távirányító kiválasztásával kapcsolatban.

Legjobb FPV drón repülés szimulátorok

Mielőtt jobban belemerülnénk a repülés szimulátorok világába érdemes elmondanom pár hasznos információt azzal kapcsolatban, hogy hogyan érdemes belekezdenünk kezdő drón pilótaként az FPV drónnal való repülés alapjainak az elsajátításába.

Ha kezdő drón pilótaként most ismerkedsz a hobbival és masszív alapokra szeretnél szert tenni, akkor első lépésként véleményem szerint mindenképpen egy a kezdő drón pilóták számára kifejlesztett FPV drón szettel érdemes kezdened, amivel kimondottan könnyedén és élvezhető módon sajátíthatod el az FPV drónnal való repülés alapjait.

Az alap repülés módokhoz tartozó gimbal kezelés módok mint a (Roll, Pitch, Yaw, Throttle) és az „ACRO” módban való repülés elsajátítása elengedhetetlenül fontosak és ezeket ha lehet inkább egy kézzelfogható FPV drónnal érdemes begyakorolnunk. Ha pedig ezek már mennek csak ez után érdemes áttérnünk a repülés szimulátorokon való gyakorlásra.

Emax EZ Pilot kezdő FPV verseny drón szett kuponTermészetesen léteznek olyan repülés szimulátorok is amelyeken ezek az alap repülés módok is begyakorolhatóak, viszont tapasztalatból mondom, hogy a szimulátoron való repülés megközelíti, viszont nem tudja ugyanazt az élményt visszaadni mintha fizikálisan egy kézzelfogható FPV drónnal repülnénk.

Ha kíváncsi vagy a napjainkban kapható legolcsóbb és legprofibb kimondottan a kezdő drón pilóták számára kifejlesztett FPV drón szettekre, akkor mindenképpen érdemes elolvasnod a „Melyik FPV drón szettet vegyem kezdő drón pilótaként?” című cikkemet, ami nagy segítségedre lehet az első kezdő FPV drón szetted kiválasztásában.

Most pedig jöjjenek napjaink legjobb FPV drón repülés szimulátorai.

FPV Air 2

FPV Air 2 drón repülés szimulátor

Az FPV Air 2 a mindössze 5 dolláros árának (1500 Ft) köszönhetően az egyik legolcsóbb és legjobb repülés szimulátor a piacon, ami árához képest kimondottan jó grafikával rendelkezik. Mivel a gépigénye elég alacsony, így asztali számítógépen kívül akár kisebb teljesítményű laptopról vagy tabletről is tökéletesen futtatható.

Ami különösen tetszik benne, hogy „Race” és „Freestyle” módokban is repülhetünk és a BetaFlight szimuláció is megtalálható benne, ezen kívül lehetőségünk van többjátékos üzemmódban is játszani.

Szerintem az FPV Air 2 egy kihagyhatatlan repülés szimulátor, főleg kezdő versenydrón pilóták számára.

Gépigény:

Op. rendszer: Windows 7, 8 és 10 (csak 64 bit)
Processzor: Intel Core 2 Duo 2.4 GHz vagy AMD Athlon X2 2.7 GHz
Grafika: ATI Radeon 3870 vagy nagyobb, Nvidia GeForce 8800 GT vagy nagyobb
DirectX: Verzió: 9.0c
Tárhely: 2 GB

Velocidrone

Velocidrone drón repülés szimulátor

A Velocidrone repülés szimulátor már egy kicsit komolyabb és nagyon élvezhető grafikával rendelkezik, így erősebb legalább 4GB memóriával rendelkező laptopokról vagy asztali számítógépről érdemes futtatnunk. Ebben a repülés szimulátorban rengeteg pálya közül van lehetőségünk választani és a több játékos üzemmód is elérhető benne.

Kimondottan jó ötletnek tartom, hogy be lehet állítani a különböző pályákon az RC távirányító megjelenítését is. Ami véleményem szerint sokat segíthet a kezdő drón pilóták számára, mivel így láthatják az RC távirányító gimbal mozgásait és könnyebben memorizálhatják azokat.

Árban kicsit többe kerül mint az FPV Air 2, mivel körülbelül 16 dollárt kérnek érte, viszont cserébe jóval több pályát és komolyabb grafikát kapunk.

Gépigény:

Op. rendszer: Mac OSX, Windows 7, 8 és 10 (csak 64 bit)
Processzor: Intel I3 1.7ghz.
Memória: 4 GB
Grafika: Intel HD4000.
DirectX: Verzió: 11
Tárhely: 12 GB

Liftoff

Liftoff drón repülés szimulátor

A Liftoff egyértelműen a legelterjedtebb repülés szimulátor a piacon, köszönheti ezt az eszméletlenül jó pályáinak és a kimondottan igényesen összerakott grafikájának. Nagyon életszerű a repülés vele és ráadásul tanuló programmal is rendelkezik, mellyel a kezdő drón pilóták szinte tökéletes módon elsajátíthatják az FPV repülés alapjait.

Liftoff drón repülés szimulátor bemutató (videó)

Természetesen a többjátékos üzemmód is elérhető benne, kedved szerint összerakhatsz különbözőfajta verseny drónokat és a gimbal mozgás kijelzés is elérhető, ami hihetetlenül nagy segítségünkre lehet repülés közben.

Rengeteg „Raceing” és „Freestyle” pályával rendelkezik melyek folyamatosan frissülnek és ráadásul az RC távirányítódat is lehetőséged van kalibrálni benne, akárcsak a valós repüléseknél.

Egy egész profi BetaFlight szimulációt is raktak bele, aminek a segítségével könnyedén elsajátíthatjuk a verseny drónok kalibrálásának és beállításainak a menetét.

A Liftoff repülés szimulátor 20 dollár körüli áron kapható, ami szerintem egy kimondottan baráti ár érte. Egyébként mint általában a legtöbb drón pilótának Nekem is ez a kedvenc repülés szimulátorom. 🙂

Gépigény:

Op. rendszer: Windows 7, 8 és 10 (csak 64 bit)
Processzor: Intel Core i5 2.4Ghz vagy jobb
Memória: 3 GB RAM
Grafika: Geforce GTX 960 / Radeon HD 7750 vagy jobb, 1GB memória
DirectX: Verzió: 10
Tárhely: 15 GB

35 óra gyakorlás után a Liftoff drón repülés szimulátoron már alakul a repülés acro módban. Nemrég még egy garázskapu méretű akadályon sem sikerült átrepülnöm ebben a rep módban. ?

DRL (The Drone Racing League Simulator)

DRL drón repülés szimulátor

A DRL nagyon hasonló a Liftoff repülés szimulátorhoz, kitűnő grafikával és természetesen rengeteg „Race” és „Freestyle” pályákkal rendelkezik. Ugyanúgy megtalálható benne a több játékos üzemmód és a kezdő drón pilóták nagy örömére a „trainer”, azaz a tanuló program is elérhető benne.

Lehetőséged van különböző verseny drón modellek közül választani, és ha szeretnéd kipróbálni a DRL repülés szimulátort akkor van egy jó hírem, mivel egy ingyenes próbaverzió is elérhető hozzá.

Gépigény:

Op. rendszer: Windows 8×64 vagy jobb (64 bit)
Processzor: Intel Core i5-4460 (2.70 GHz) vagy jobb
Memória: 8 GB RAM
Grafika: NVIDIA GeForce GTX 650 (2GB) vagy jobb
DirectX: Verzió: 11
Tárhely: 4 GB

Ha tetszett a drón repülés szimulátorokról szóló cikkem, akkor ne késlekedj elolvasni a már említett RC távirányítók kezdő FPV drón pilóták számára írásomat sem, és ez után válaszd ki a Neked legmegfelelőbb RC távirányítót, ha szeretnél rakj be valami jó zenét és máris kezdheted a repülés szimulátorokon való gyakorlást.

Ha pedig tetszik a dolog, akkor a későbbiekben könnyedén felturbózhatod az élményt egy jó minőségű FPV szemüveg használatával, ami természetesen a repülés szimulátorokkal is kompatibilis.

To top