Blog Kemping és Túrafelszerelés LED Lámpák & Fejlámpák Termék Tesztek

Litwod LED fejlámpa teszt – azért 5000 lumen az nem semmi!

LED fejlámpa teszt

Bemutatom az új barátom a Litwod újratölthető akkumulátor elemes, vízálló led fejlámpát 5000 lumenes fényerővel!

Amikor meghozta a postás és kipróbáltam azt hittem eldobom az agyam! Nagyon brutális fényereje van!

Mivel szeretek túrázni és kirándulni, ezért Nekem elengedhetetlen egy jó fejlámpa használata. Már jó pár fejlámpám volt, márkástól kezdve a gagyiig, de ez a lámpa mindet übereli.

Na akkor sokalltam be igazán amikor megvettem egy energizer fejlámpát 8.000ft körül egy neves áruházban (direkt nem akarom megemlíteni a nevét) és az első túrám után szabadságra ment, úgy örökre, mert elromlott az elektronikája. A számláját meg sehol sem találtam, szóval temettem is az ügyet hamar. Szegénykém most is itt pihen a pincémben a többi lommal együtt.

Mivel kellett egy új ezért meg is rendeltem a Litwod 5000 lumenes LED fejlámpát a messzi Kínából.

A fejlámpa körülbelül $12 volt, úgy 3,000ft postaköltséggel, elemekkel és akkutöltővel együtt. HÁROMEZER forint. Nem viccelek!

Azóta már rengetegszer használtam a fejlámpát és sosem okozott csalódást.

Például a házban is sokszor hasznát vettem, különböző kütyük szerelgetésénél és még köröm manikűrözésnél is! Na és persze rövidebb kirándulásoknál, hosszabb túrákon pedig elengedhetetlen társammá vált.

Na, de most térjünk rá a fejlámpa bemutatására egy kicsit.

Hogy mit is tud ez a fejlámpa?

A lámpa fénysugarát egy vízszintes tengelyen lehet állítani lefelé és felfelé, attól függően merre szeretnénk irányítani a fényt.

Fókusz

A fókuszt nagyon könnyen betudjuk állítani még akkor is amikor a fejünkön viseljük a lámpát. A legkisebb fókuszon legalább 100m a hatótávolsága, a legnagyobb fókusz pedig mindent bevilágít a közelben. A kertemet egy az egyben bevilágítja, erről lehet készítek egy videót is.

A nagy zöld gomb

Biztosan észrevetted, azt a nagy zöld gombot a készülék bal oldalán. Ezzel tudjuk be és kikapcsolni a fejlámpát és a fénymódokat állítani.

Nagyon örülök ennek a gombnak, mert hidegebb időben akár kesztyűben is könnyedén kitapintható, köszönet a gondos tervezőknek érte!

A fényerőt igényeink szerint be lehet állítani erős, gyengébb vagy villogóra.

Tartozékok

Rengeteg hasznos tartozékot is kaptam a fejlámpához. A következőket:

2x Lithium Ion 18650-es újratölthető elemet.
1x Szivargyújtó töltőt.
1x Európai szabványú hálózati töltőt.
1x USB kábelt.

LED chip

A fejlámpát kétféle LED chippel lehet kapni, T6 és L2-vel. Én az L2-essel vettem meg mert a leírásban az szerepelt, hogy ezzel erősebb és tisztább a lámpa fénye. A LED chip élettartama körülbelül 100 ezer óra, ezt még nem sikerült letesztelnem. 🙂

Tipp: Mindenképpen az L2-es LED chipes fejlámpát válaszd mert ezzel lesz tiszta és erős a fényerő. Rengeteg fejlámpát árulnak a régi T6-os chippel ami messze nem olyan jó.

Tölthető 18650-es Akkumulátor Elemek

Az elem akkumulátorok könnyen tölthetőek, ki se kell venni a fejlámpa hátsó részén lévő elemtartóból, mert ez egyben az elem töltő is.

A kapott akkumulátor elemeket leteszteltem a Liitokala Lii-500 Intelligens elem akkumulátor töltőmmel. Hát a kapott eredménnyel egyáltalán nem vagyok megelégedve. A mért kapacitás körülbelül 500 mAh lett, megjegyzem az elemeken semmilyen kapacitás nem volt feltüntetve.

Ezekkel az elemekkel biztosan nem mennék el egy hosszabb túrára sem. Mondjuk ennyi pénzért nem is vártam, hogy egy 18650-es Sony VTC6 3000mAh-es újratölthető elemet vágjanak hozzám.

Ha elemet szeretnél vásárolni és az ár is számít akkor én a 18650-es Sony VTC6-os újratölthető elemeket ajánlom figyelmedbe, szimplán azért mert megbízhatóak és hosszú az élettartamuk.

Itt megjegyezném, ha ilyen brutális erejű akkumulátor elemeket akarsz használni akkor nagyon oda kell figyelni, hogy a töltés alatt nehogy túltöltődjön, mert akkor jó nagyot fog szólni! Ezért mindenképpen egy túltöltésvédelemmel ellátott megbízható töltőt használj a 18650-es elemek töltéséhez.

Remek választás lehet az általam is használt Liitokala Lii-500-as Intelligens elem akkumulátor töltő.

Fejpánt

A fejpánt állítható az anyaga jó minőségű és ami a legfontosabb a fejlámpa nem esik le a fejemről még hajolgatás közben sem. A hátsó elem akkumulátor tartó nem nyomja a fejem, mivel gumis anyagból van a fedlap ami rásimul a fejre.

Ami tetszik a fejlámpában:

Kényelmes a viselete, kicsi a súlya és hajolásnál sem esik le a fejemről.
Brutális a fényereje, nagyon messzire elvilágít!
Könnyű fókuszállítási lehetőség.
Nagy könnyen kitapintható be és kikapcsoló gomb.
Jó minőségű anyagból van.
Nagyobb esőben sem ázik be.

Amin Javítani lehetne:

A tartozékként kapott akkumulátor elemek gyenge teljesítményűek. Az üzemidejük körülbelül 4 óra.

Nitecore HC33 LED fejlámpa teszt

Nitecore HC33 LED fejlámpa tesztHa viszont egy kicsit nagyobb kerettel rendelkezel, akkor van még egy LED fejlámpa, amit nemrég kaptam tesztelésre a GearBest webáruháztól és csak ajánlani tudom, mivel szerintem ez az egyik, hanem a legjobb LED fejlámpa a piacon ebben az árkategóriában.

Ez nem más mint a Nitecore HC33 LED fejlámpa, ami azért már egy kicsit haladóbb kategória és komolyabb hegyi túráknál is nyugodtan használhatod.

A tudásához képest az ára sem sok, ami most akcióban mindössze 44 dollár, azaz körülbelül 11 ezer forint.

Most mindössze 5-10 napos szállítási idővel megvásárolhatod, természetesen áfa és vám mentesen, ezen a linken keresztül.

A Nitecore HC33 LED fejlámpát tesztelni is fogom és írok róla nemsoká egy cikket, amit ezen az oldalon is közzé fogok tenni.

El is készült a Nitecore HC33 LED fejlámpa cikk, amit itt tudsz elolvasni. 🙂

Összefoglaló

Messze az egyik legjobb LED fejlámpa ami eddig a kezembe került és verhetetlen körülbelül 3,000ft-os áron kapható, ezzel abszolút elnyerte a dobogós helyezést Nálam! Ezért a fejlámpáért jóval többet is kérhetnének mert tényleg jó, lehet erre a kis Kínaiak is ráfognak jönni és megemelik az árát.

Már jártam úgy, hogy vásároltam terméket és mivel belenyúltam a tutiba, akartam többet is vásárolni belőle, na és akkor meglepődve tapasztaltam, hogy közel megduplázták az árát.

Hogy le ne késd ezt az ajánlatot megmutatom hol vettem meg ezt a fejlámpát, remélhetőleg még megtudod venni azon az áron amin Én is megvásároltam.

A LED fejlámpát itt tudod megvásárolni: Litwod 5000 lumenes LED fejlámpa

To top