Kezdőlap Blog RC távirányítók kezdő FPV drón pilóták számára

RC távirányítók kezdő FPV drón pilóták számára

by Attila
RC távirányítók kezdő FPV verseny drón pilóták számára

Az RC távirányító kiválasztása talán az egyik legfontosabb dolog a kezdő és haladó drón pilóták számára egyaránt. Véleményem szerint első lépésként leginkább az RC távirányítónkat érdemes kiválasztanunk és csak ezután a verseny drónunkat, mivel így lehetőségünk nyílik a verseny drónunk megvásárlása előtt a repülést drón repülés szimulátorokon gyakorolni.

A verseny drón elnevezés csupán egy általánosságban használt név az FPV drónokkal való repülésre. Természetesen ezt a fajta drónt nem csak versenyzésre lehet használni, többféle kategória is létezik mint például a “Racing” ami a versenyzésre alkalmas drónokat jelöli vagy a “Freestyle”, amivel kedvünk szerint szabad stílusban repülhetünk vagy épp szemet gyönyörködtető akrobatikus repülési manővereket hajthatunk végre.

Ha már begyakoroltad az FPV szemüveggel való repülés alapjait egy kezdő kategóriás verseny drón szettel, akkor a következő lépés észszerűen az lenne, hogy veszel egy komolyabb verseny drónt és vígan repülsz vele kedved szerint.

Legjobb FPV verseny drón szettek kezdő drón pilótáknak

Emax Tinyhawk II Freestyle kezdő FPV verseny drónAz általam is bemutatott “Tiny Whoop”-nak is nevezett kezdő kategóriás FPV drón szettekkel tényleg pillanatok alatt elsajátíthatod az FPV repülés alapjait, viszont egy komolyabb de még mindig kezdő kategóriás “Freestyle” drónnal, mint mondjuk az EMAX Tinyhawk II Freestyle nem lenne olyan egyszerű a repülés kezdőként, mint a már említett abszolút kezdők számára kifejlesztett FPV verseny drónokkal.

Ahhoz hogy egy ilyen kaliberű verseny drónnal is biztonságosan tudjunk repülni első lépésként érdemes egy jó minőségű RC távirányítót beszereznünk, elsajátítani annak használatát és repülésszimulátoron begyakorolni a haladóbb FPV repülés lépéseit.

Inkább a szimulátorban törd ripityára a verseny drónodat ezerszer mint a való világban, nem igaz?

A kezdő drón pilótáknak érdemes egy kisebb méretű 2-2.5″ propellerekkel szerelt jól manőverezhető “Freestyle” verseny drónnal kezdeniük ,és ha ezzel már megy a repülés csak akkor áttérni egy nagyobb 3-5-es verseny drónra.

A legtöbb kezdő verseny drón pilóta nem véletlenül választja ezeket a kisebb méretű, az angol drónos világban csak “Toothpick”, azaz fogpiszkálónak nevezett verseny drónokat.

Ne tévesszen meg a nevük, ez csupán a méretükre vonatkozik, mivel ezek a “Toothpick Freestyle”, azaz szabadstílusú verseny drónok hihetetlenül jól manőverezhetőek és igencsak gyorsan képesek repülni.

Ezek a verseny drónok általában elég kedvező áron kaphatóak és legtöbbször 1-3s (cellás) HV Lipo akkumulátorokról működnek, amelyek jóval olcsóbban beszerezhetőek mint a több cellás társaik. Tehát érthető, hogy miért szinte csak a haladóbb tudású drón pilóták választanak nagyobb és erősebb gépeket.

RC távirányítók

Ahhoz, hogy az RC távirányítónk kommunikálni tudjon a drónunkkal, vagyis a verseny drónunk repülésvezérlő (Flight Controller) panelén elhelyezett vevővel, mindenképpen egymással kompatibilisnek kell lenniük.

Ha mondjuk az RC távirányítód a FrSky D8 protokollal kompatibilis és a verseny drónod repülésvezérlőjén egy ezzel kompatibilis FrSky vevő van elhelyezve, akkor semmi teendőd nincs, mivel simán “bind-elheted”, azaz párosíthatod őket és már készen is állsz a repülésre.

Viszont ha valami más típusú vevővel van szerelve, mondjuk egy Flysky típusúval, akkor nem lesz kompatibilis az RC távirányítóddal. Ebben az esetben le kell cserélned ezt a vevőt és ráforrasztani a repülésvezérlődre egy FrSky D8 protokollal kompatibilis vevőt.

Természetesen léteznek már olyan RC távirányítók is amelyek multi-protokollal rendelkeznek, így rengetegfajta vevővel kompatibilisek. Ha egy ilyen RC távirányítót választasz, akkor nagy valószínűséggel nem kell majd állandóan forrasztgatnod és új vevőket vásárolnod minden pillanatban.

Emax Tinyhawk II Freestyle FPV verseny drónHosszú távon egyértelműen a multi-protokollal rendelkező RC távirányítókat érdemes választani, viszont ha most kezded a hobbit és ki szeretnéd próbálni a tudásodat egy kezdő kategóriás Freestyle verseny drónnal, mint mondjuk az Emax Tinyhawk II Freestyle, ami egyébként kompatibilis a FrSky D8 protokollal, akkor a drónon kívül mindössze egy olcsóbb belépő kategóriás hobbi szintű RC távirányítóra lesz szükséged, mint például a BetaFPV LiteRadio 2 RC távirányító.

Tulajdonképpen semmi bonyolult nincs az egészben és ráadásul nem is fekete mágia, mindössze annyit érdemes tudni ha RC távirányítót és verseny drónt szeretnél vásárolni, hogy kezdőként lehetőleg olyat válassz aminek az adója (távirányító) és a vevője (drón) kompatibilis egymással, így nem kell külön vevőt vásárolnod és forrasztanod sem kell.

RC távirányítók mi micsoda?

Throttle -> Gázkar
Roll -> Balra vagy jobbra dönti a drónt
Yaw -> Fordulás jobbra vagy balra
Pitch -> Előre vagy hátra

Mode 1

RC távirányítók mode 1

Az RC távirányítók legelterjedtebb gimbal kiosztásai a mode1 és a mode2, ami annyit jelent, hogy a mode1 esetében a (Pitch, Yaw) a bal oldali, a (Throttle, Roll) repülési módok pedig a jobb oldali gimballal irányíthatóak.

Mode 2

RC távirányítók mode 2

Ha pedig a mode2 verziót választod, ami egyébként a leggyakrabban választott verzió, akkor a (Throttle, Yaw) repülési módok a bal oldali gimballal irányíthatóak a (Pitch, Roll) pedig értelemszerűen a jobb oldalival.

Mode 3

RC távirányítók mode 3

A mode3 gimbal kiosztás nem annyira elterjedt mint a mode1 és a mode2, viszont erről is érdemes említést tennem, mivel nem vagyunk egyformák és lehet Neked pont ez a gimbal kiosztás lesz a legmegfelelőbb.

Mode 4

RC távirányítók mode 4

A mode4 a fordított verziója a mode1 gimbal kiosztásnak, ez a verzió nem annyira elterjedt, bár biztosan vannak olyan drón pilóták akik épp ezt használják.

Gimbal

Itt most ne a konzumer drónokon megtalálható gimbalra gondoljuk amire ugye a drón kamerája van felszerelve, mivel az RC távirányítóknál a gimbal a joystickeket jelenti melyekkel a verseny drónunkat irányítjuk.

A gimbal az RC távirányítók egyik legfontosabb része, minél jobb minőségű gimbalal van felszerelve a távirányítónk, annál precízebben fogjuk tudni a verseny drónunkat irányítani.

Kezdő verseny drón pilóták számára már egy hobbi szintű gímballal szerelt belépő kategóriás RC távirányító, mint a már említett BetaFPV LiteRadio 2 is remek választás lehet, viszont ha tökéletes precizitásra vágyunk, akkor mindenképpen egy HALL szenzoros gimballal szerelt RC távirányítót érdemes választanunk, mint mondjuk a RadioMaster TX16S.

A legújabb generációs RC távirányítók már HALL szenzoros gimballal vannak szerelve, ami annyit jelent, hogy a gimbal egy mágneses tér érzékelővel van ellátva, így nagyon precízen a legkisebb gimbal elmozdulást is érzékeli.

Természetesen ezekről az RC távirányítókról nemsoká bővebben is szó lesz.

Csatornaszám (Channels)

RadioMaster TX16S RC távirányítóBiztosan észrevetted, hogy a legtöbb modernebb RC távirányító tele van rengeteg kis kiálló kapcsolóval, amit a drón pilóták a YouTube videókon valami földöntúli szakértelemmel “összevissza” kapcsolgatnak.

Nos, nem kell megijedni ezektől a kapcsolóktól, mivel a versenydrón pilóták nem valami a NASA által kifejlesztett szuper titkos funkciókat működtetnek velük.

Ezekhez a kapcsolókhoz, amelyek egyben az RC távirányító csatornaszámába is beleszámítanak hozzáadhatunk különböző funkciókat, mint például a verseny drónoknál legtöbbször használt repülés módokat, amelyek az Acro, Horizon és Angle, a motorindítást (arm) vagy leállítást (disarm), de akár hozzáadhatsz egy csipogót is (buzzer), ami nagy segítségedre lehet ha elvesztetted valahol a drónodat, például a magas fűben és meg szeretnéd találni.

Persze ezeken kívül rengeteg mindent hozzá tudunk rendelni az egyes kapcsolókhoz (csatornákhoz), aminek ugye csak az szabhat határt, hogy hány csatornás az RC távirányítónk.

Komolyabb verseny drónoknál amelyeknél rengeteg funkciót szeretnénk működtetni, érdemes egy legalább 16 csatornás RC távirányítót választanunk, viszont a legtöbb kezdő kategóriás Freestyle verseny drónhoz akár egy 8-10 csatornás RC távirányító is több mint elég szokott lenni.

Ha csak repülni szeretnél a verseny drónoddal, akkor valószínűleg egy sima mezei 6 csatornás RC távirányítóval is remekül elleszel, viszont ha teheted, akkor egy legalább 8-10 csatornás RC távirányítót válassz, így a közeljövőben rengeteg fejfájástól megkímélheted magad.

Amit még érdemes tudni a csatornákról, hogy a joystick, azaz gimbal repülés módok (Roll, Pitch, Yaw, Throttle) is beleszámítanak a csatornaszámba, tehát ha mondjuk egy 6 csatornás RC távirányítót választasz, akkor már csak 2 csatornád marad szabadon.

Telemetria

Ha az RC távirányító rendelkezik LCD kijelzővel, akkor nagy valószínűséggel képes a telemetria adatokat is megjeleníteni rajta, mint például az akkumulátor töltöttségi szintje, az aktuális repülési távolság és a többi.

Repülésszimulátor mód

Ha szeretnéd repülésszimulátorokon keresztül is gyakorolni a verseny drónnal való repülést, akkor mindenképpen ezzel kompatibilis RC távirányítót érdemes választanod, melyet csatlakoztatni tudsz a számítógépedhez.

Hobbyporter WT8

Hobbyporter WT8 D8 RC távirányítóA Hobbyporter WT8 a piacon kapható egyik legolcsóbb RC távirányító abszolút kezdő verseny drón pilóták számára, amely a kisebb méretű micro verseny drónoknál legtöbbet használt FrSky D8 protokollal kompatibilis.

Kimondottan jó pár száz méter körüli hatótávval rendelkezik, az ergonomikus játék konzol kialakítás és a stílusos graffiti dizájn pedig hihetetlenül extravagáns megjelenést biztosít számára.

A csatornaszámával már nem annyira büszkélkedhet mint a megjelenésével, mivel mindössze 6 csatornás és a rajta elhelyezett gimbal, amit ebben az esetben inkább joysticknek neveznék némi bizonytalansággal tölt el azzal kapcsolatban, hogy ugyan mennyire precízen lehet ezzel az RC távirányítóval a verseny drónomat irányítani.

Ezt nemsoká természetesen kifogom deríteni és egy videó keretein belül befogom mutatni a Hobbyporter WT8 RC távirányítót.

Ez az RC távirányító a “Mode2” gimbal kiosztással kapható, ami ugye azt jelenti, hogy a bal oldalon (Yaw, Throttle) a jobbon pedig a (Roll, Pitch) irányítás módok az elérhetőek. A Hobbyporter WT8 RC távirányítót 4 darab 1.5V-os AAA jelölésű elemről tudjuk üzemeltetni.

Közvetlenül micro USB porton keresztül nem lehet a számítógépünkhöz csatlakoztatni és verseny drón repülésszimulátorokkal használni.

Viszont a tartozékként hozzá kapott vevő (receiver) és egy FT232RL FTDI USB To TTL Serial Converter használatával létezik mód arra, hogy WiFi kapcsolaton keresztül párosítsuk a számítógépünkkel és így használni tudjuk repülésszimulátorokkal is ha szeretnénk. Ezzel kapcsolatosan a későbbiekben ha igény van rá egy videót is szívesen elkészítek.

Az RC távirányító fontosabb paraméterei:

Csatornák száma: 6
Mód: mode 2
Frekvencia: 2.4Ghz
Áramforrás: 4.2-6v (AAA1.5v*4)
Repülésszimulátor mód: nincs
Telemetria: nincs

 • Hobbyporter WT8 D8 RC Távirányító kupon
  Hobbyporter WT8 - Kuponkódok és kedvezmények

  A Hobbyporter WT8 a piacon kapható egyik legolcsóbb FrSky D8 protokollal kompatibilis RC távirányító. 6 csatornás körülbelül 1000 méteres hatótávval rendelkező kezdő kategóriás RC távirányító.

  Kupon ajánlatok utolsó frissítésének dátuma:2020 May 29
Eredeti ár - $43 (12,900Ft) Kedvezményes ár - $37 (11,100Ft)
Kuponkódok nem elérhető
  Irány az ÜzletBanggood.com

😉 NaMerre – Ingyenes Extra Termék Garancia

Ne feledd, ha közvetlenül a fenti gombokra kattintva rendeled meg a terméket, akkor ezzel ingyenesen támogatod a munkánkat, ezen kívül a megrendelésed bekerül az adatbázisunkba és ha esetleg valami gond lenne vele, akkor közvetlenül tudunk Neked segíteni.🙂
Mobil applikációban történt vásárlások esetén sajnos nem áll módunkban segíteni!

Flysky i6X FS-i6X

Flysky i6X FS-i6X RC távirányítóA Flysky i6X FS-i6X egy kimondottan elterjedt 10 csatornás RC távirányító, amihez rengeteg fajta Flysky kompatibilis vevő (receiver) közül van lehetőséged választani.

A Flysky RC távirányító nem összekeverendő a majdnem azonos nevű FrSky RC távirányítókkal. Nagyon fontos, a Flysky RC távirányító nem kompatibilis a FrSky D8/D16 protokollokkal, ezért ehhez az RC távirányítóhoz mindenképpen külön vevő modulokat kell beszerezned és azt ráforrasztani a drónod repülésvezérlőjére, ha a Flysky RC távirányítóval szeretnéd a verseny drónodat irányítani.

Több mint valószínű, hogy a Flysky i6X FS-i6X RC távirányítót a legtöbb kezdő drón pilóta legfőképpen azért választotta, mivel ezen az árkategórián belül sokáig nem volt más választási lehetőség. Viszont napjainkban ez már nem így van, ezért szerintem érdemes inkább egy hasonló árazású vagy egy kicsit drágább RC távirányítót választani, mint a BetaFPV LiteRadio 2 vagy a RadioMaster TX16S.

A Flysky i6X FS-i6X RC távirányító egyáltalán nem egy rossz modell, viszont Én inkább haladóbb tudású pilóták számára ajánlanám, akik például verseny drónt szeretnének építeni, szeretnek forrasztani és egy olcsóbb RC távirányítóra van szükségük.

Az RC távirányító fontosabb paraméterei:

Csatornák száma: 6-10
Mód: mode 1 vagy mode 2 verzió
Frekvencia: 2.4Ghz
Áramforrás: 6V DC (1.5AA*4)
Repülésszimulátor mód: nincs
Telemetria: van

 • Flysky i6X FS-i6X RC távirányító
  Flysky i6X FS-i6X - Kuponkódok és kedvezmények

  A Flysky i6X FS-i6X egy 6-10 csatornás RC távirányító, amihez rengeteg fajta Flysky kompatibilis vevő (receiver) közül van lehetőséged választani.

  Kupon ajánlatok utolsó frissítésének dátuma:2020 May 29
Eredeti ár - $59 (17,700Ft) Kedvezményes ár - $45 (13,500Ft)
Kuponkódok nem elérhető
  Irány az ÜzletBanggood.com

😉 NaMerre – Ingyenes Extra Termék Garancia

Ne feledd, ha közvetlenül a fenti gombokra kattintva rendeled meg a terméket, akkor ezzel ingyenesen támogatod a munkánkat, ezen kívül a megrendelésed bekerül az adatbázisunkba és ha esetleg valami gond lenne vele, akkor közvetlenül tudunk Neked segíteni.🙂
Mobil applikációban történt vásárlások esetén sajnos nem áll módunkban segíteni!

BETAFPV LiteRadio 2

BETAFPV LiteRadio 2 RC távirányító

Végre elérkeztünk a piacon kapható egyik legjobb és legolcsóbb kompakt méretekkel rendelkező RC távirányítójához, ami természetesen nem más mint a BETAFPV LiteRadio 2.

BetaFPV LiteRadio 2 RC verseny drón távirányítóErgonomikus kialakítású nagyon szép letisztult dizájnnal rendelkező RC távirányító, amelyben különösen tetszik, hogy gyönyörű fehér színben kapható.

Nagy örömünkre a FrSky D8, FrSky D16 FCC és a Frsky D16 LBT protokollokkal is kompatibilis, ezáltal alapból rengeteg típusú verseny drón modellel használhatjuk.

Az FCC protokollt főleg az USA-ban, az LBT jelölésűt pedig Európában és a környező országokban használják.

Egy darab cserélhető 2s 350mAh Lipo akkumulátorról tudjuk üzemeltetni, ami egyébként tartozéka a csomagnak és a beépített USB portján keresztül akár tölteni is tudjuk az akkumulátorát.

Most kapaszkodj meg! Ez kis RC távirányító 8 csatornával rendelkezik és az ára is valami hihetetlenül baráti, mindössze 15 ezer forint körüli összegért hazavihetjük.

Az OpenTX 2.2.4 firmware fut rajta, így akár a számítógépünkhöz is csatlakoztathatjuk és a grafikus interfészen keresztül a gimbal paramétereit is lehetőségünk van kalibrálni. Az OpenTX Companion-t az alábbi hivatkozáson keresztül tudod hozzá letölteni.

Nos, a BETAFPV LiteRadio 2 valódi gimballal rendelkezik, ez nem valami gagyi joystick hanem valós belépő szintű hobbi kategóriás gimbal, amivel nagyon percízen navigálhatjuk a verseny drónunkat.

Trainer port is van rajta, így komolyabb RC távirányítókhoz is csatlakoztatható, ami nagyon hasznos lehet a későbbiekben ha egy kezdő verseny drón pilótát szeretnénk majd FPV repülésre tanítani.

Van még egy jó hírem, ha szeretnél repülésszimulátorokon gyakorolni, akkor a BETAFPV LiteRadio 2 RC távirányítóval ezt minden továbbiak nélkül megteheted, mivel kompatibilis velük.

Ennél jobb és olcsóbb a kezdő drón pilóták számára maximálisan ajánlott RC távirányítóval még nem találkoztam a piacon ezért mondanom sem kell, hogy azonnal megrendeltem. Már úton van hozzám és amint megérkezik egy videóban is befogom mutatni.

Csak egyetlen félelmem van ezzel az RC távirányítóval szemben, az hogy megfogják emelni az árát mivel elég befutó modellé kezd válni, remélem nem lesz igazam ezzel kapcsolatban.

Még annyit, hogy a Bayang vagy Frsky protokollal lehet kapni, Én természetesen a Frsky protokollal és a mode2 móddal rendeltem meg.

A BETAFPV LiteRadio 2 RC távirányító fontosabb paraméterei:

Csatornák száma: 8
Mód: mode 1 vagy mode 2
Frekvencia: 2.4Ghz
Áramforrás: 2s 350mAh Lipo akku
Repülésszimulátor mód: van
Telemetria: nincs
Súly: 227.4g (aksival)

 • BetaFPV LiteRadio 2 RC verseny drón távirányító
  BetaFPV LiteRadio 2 - Kuponkódok és kedvezmények

  BetaFPV LiteRadio 2 a piacon kapható egyik legjobb és legolcsóbb, kompakt méretekkel rendelkező RC távirányító, amely nagy örömünkre a Frsky D16 és D8 protokollokkal is kompatibilis.

  Kupon ajánlatok utolsó frissítésének dátuma:2020 Aug 27
Eredeti ár - $69 (20,700Ft) Kedvezményes ár - $49 (14,700Ft)
Kuponkódok nem elérhető
  Irány az ÜzletAliExpress.com
Eredeti ár - $59 (17,700Ft) Kedvezményes ár - $45 (13,500Ft)
Kuponkódok nem elérhető
  Irány az ÜzletBanggood.com

😉 NaMerre – Ingyenes Extra Termék Garancia

Ne feledd, ha közvetlenül a fenti gombokra kattintva rendeled meg a terméket, akkor ezzel ingyenesen támogatod a munkánkat, ezen kívül a megrendelésed bekerül az adatbázisunkba és ha esetleg valami gond lenne vele, akkor közvetlenül tudunk Neked segíteni.🙂
Mobil applikációban történt vásárlások esetén sajnos nem áll módunkban segíteni!

FrSky ACCST Taranis Q X7

FrSky ACCST Taranis Q X7 RC távirányítóAz FrSky ACCST Taranis Q X7 nem egy mostani kiadás, ha jól emlékszem legalább 3 éve dobták a piacra, viszont ennek ellenére a mai napig az egyik legközkedveltebb RC távirányítónak számít, többek közt ennek is köszönheti, hogy felkerült a kezdő vagy inkább haladó FPV versenydrón pilótáknak ajánlott RC távirányítók listájára.

Az FrSky ACCST Taranis Q X7 természetesen kompatibilis a FrSky D8 és D16 protokollokkal, viszont történt egy eléggé furcsa dolog a közelmúltban amit nem teljesen értek.

Piacra dobták ennek a modellnek az újabb változatát az FrSky Taranis Q X7 ACCESS típust, és most kapaszkodj meg, ebben a verzióban NEM elérhető a D8 protokoll, így a legtöbb micro verseny drónnal ezt az RC távirányítót csak egy külön vevő modullal lehet használni.

Főleg ezért is ajánlom az ACCST verziót ebben a cikkben az ACCESS helyett a kezdő FPV versenydrón pilóták számára.

Az FrSky ACCST Taranis Q X7 egy elég komolynak mondható 16 csatornás RC távirányító ami egy úgynevezett “ball bearing” kialakítású nagyon precíz gimballal van felszerelve, ezen kívül természetesen rendelkezik teljes programozható telemetria kijelzéssel és ráadásul a repülésszimulátorokkal is kompatibilis.

Egy darab cserélhető 6-15 voltos 2-3s Lipo akkumulátorról működtethető, amit a készüléken található USB porton keresztül is tölthetünk. Van még egy érdekessége, hogy ez az RC távirányító már beszélni is tud, vagyis a repüléssel kapcsolatos különböző hangbemondásokon keresztül tájékoztat bennünket rengeteg mindenről.

Az FrSky ACCST Taranis Q X7 RC távirányítón az OpenTX firmware fut, a 210mW teljesítményével és a több kilométeres hatótávjának köszönhetően pedig komolyabb versenydrónokhoz és RC repülőkhöz is ideális választás lehet.

A FrSky ACCST Taranis Q X7 RC távirányító fontosabb paraméterei:

Csatornák száma: 16
Mód: mode 1 vagy mode 2
Frekvencia: 2.4Ghz
Áramforrás: 6~15V (2S, 3S Lipo)
Repülésszimulátor mód: van
Telemetria: van
Profilkezelés: van (60 modell memória)

 • FrSky ACCST Taranis Q X7 RC távirányító
  FrSky ACCST Taranis Q X7 - Kuponkódok és kedvezmények

  Az FrSky ACCST Taranis Q X7 a piacon kapható egyik legjobb közép kategóriás 16 csatornás RC távirányító, amelyet szinte bármelyik versenydrónhoz nyugodt szívvel ajánlok.

  Kupon ajánlatok utolsó frissítésének dátuma:2020 May 29
Eredeti ár - $121 (36,300Ft) Kedvezményes ár - $109 (32,700Ft)
Kuponkódok nem elérhető
  Irány az ÜzletBanggood.com

😉 NaMerre – Ingyenes Extra Termék Garancia

Ne feledd, ha közvetlenül a fenti gombokra kattintva rendeled meg a terméket, akkor ezzel ingyenesen támogatod a munkánkat, ezen kívül a megrendelésed bekerül az adatbázisunkba és ha esetleg valami gond lenne vele, akkor közvetlenül tudunk Neked segíteni.🙂
Mobil applikációban történt vásárlások esetén sajnos nem áll módunkban segíteni!

RadioMaster TX16S

RadioMaster TX16S Hall Sensor Gimbal RC távirányító

Ha a piacon kapható legjobb és legolcsóbb multi-protokollal rendelkező RC távirányítóját keresed, amit szinte minden protokollal mint a FrSky, CC2500, Futabas, SFHSS, FlySky AFHDS2A, Hubsan, HiSky, Syma és szinte az összes többi versenydrón modellel kompatibilis, akkor ne keresd tovább mert megtaláltad.

A RadioMaster TX16S 2020 egyik, ha nem a legjobb közép kategóriás RC távirányítója, amit tudásához képest valami nevetségesen olcsón dobtak a piacra, mindössze 99 dollár körüli összegért megvásárolhatod az alapmodellt, az érintőképernyős HALL szenzoros verziót pedig egy kicsivel többért, 129 dollár körüli összegért viheted haza.

Jelenleg tényleg nagyon olcsó, viszont szerintem lassan de biztosan feljebb fog kúszni az ára, mivel egy ilyen RC távirányító mondanom sem kell, hogy csont nélkül megér legalább 200 dollárt.

RadioMaster TX16S RC távirányító HALL szenzor

Véleményem szerint mindenképpen érdemes a HALL szenzoros verziót választanod, ami ugye egy mágneses tér érzékelővel ellátott gimballal van felszerelve, ennek köszönhetően a lehető legnagyobb precizitással irányíthatod vele a versenydrónodat.

Természetesen az OpenTX firmware fut rajta, a kezelőfelülete pedig valami hihetetlenül felhasználóbarát. Ezt az RC távirányítót nagyon könnyen párosíthatod szinte bármelyik versenydrónoddal, ezért nyugodt szívvel mondhatom, hogy a RadioMaster TX16S tökéletes választás lehet nem csak haladó de akár az abszolút kezdő drón pilóták számára is.

Amint megláttam, hogy a RadioMaster TX16S RC távirányító kikerült a piacra, ami egyébként körülbelül az elmúlt két hétben történt, olyan gyorsasággal kattintottam a Banggood webáruházban a megrendelés gombra, amit akár egy vadászsólyom is megirigyelne.

Már nagyon várom, hogy megérkezzen és kipróbálhassam repülésszimulátorokkal, és a kedvenc Emax Freestyle drónjaimmal, ami nem más mint az Emax Tinyhawk Freestyle és ennek a modellnek az újabb verziója az Emax Tinyhawk II Freestyle versenydrónok.

Na de most térjünk vissza a RadioMaster TX16S RC távirányítóra, még nem említettem meg, hogy ez egy 16 csatornás RC távirányító amely egy 4.3″-es színes érintőképernyővel van felszerelve.

A RadioMaster TX16S RC távirányítóhoz lehetőségünk van csatlakoztatni “Crossfire” modulokat is, ami tulajdonképpen egy brutálisan erős jelerősítő, és így igencsak kitolhatjuk a határait.

RadioMaster TX16S RC távirányító 18650 akku tartóEgy darab 2s Lipo akkumulátorról tudjuk üzemeltetni, amit a hátulján található hatalmas akkumulátor tartóba tudunk behelyezni. Viszont ha szeretnénk akár 2 darab 18650-es akku elemről is üzemeltethetjük a tartozékként hozzá kapott 18650-es akku elem tartó segítségével, ami tökéletesen elfér az RC távirányítónk akku tartójában.

Nagy örömömre az akkumulátort a töltéshez nem muszáj kivenni belőle, mivel az alján található USB port segítségével bármikor feltölthetjük ha szeretnénk.

Az RC távirányító tetején egy kis gumisapka alatt találjuk a micro SD kártya tartót és emellett egy Type-C csatlakozót, amin keresztül csatlakoztathatjuk a számítógépünkhöz és ez után szinte bármelyik repülésszimulátorral használhatjuk.

A RadioMaster TX16S napjaink egyik legmodernebb és legjobb árfekvésű közép kategóriás RC távirányítója, melynek használatával szó szerint a fellegekbe repíthetjük az FPV versenydrónozás élményét, így mindenképpen csak ajánlani tudom.

A RadioMaster TX16S RC távirányító fontosabb paraméterei:

Csatornák száma: 16
Multi-protokoll: van
Mód: mode 1 vagy mode 2
Frekvencia: 2.4Ghz
Áramforrás: 2×18650 vagy 7.4v 2s Lipo
Repülésszimulátor mód: van
Telemetria: van
Érintőképernyő: van
Profilkezelés: van

 • RadioMaster TX16S Hall Sensor Gimbal RC távirányító
  RadioMaster TX16S - Kuponkódok és kedvezmények

  A RadioMaster TX16S a napjainkban kapható egyik legmodernebb és legprecízebb közép kategóriás HALL szenzoros érintőképernyős 16 csatornás RC távirányítója. Kezdő és haladó versenydrón pilóták számára egyaránt az egyik legjobban ajánlott RC távirányító.

  Kupon ajánlatok utolsó frissítésének dátuma:2020 May 30
Eredeti ár - $179 (53,700Ft) Kedvezményes ár - $129 (38,700Ft)
Kuponkódok nem elérhető
  Irány az ÜzletBanggood.com

😉 NaMerre – Ingyenes Extra Termék Garancia

Ne feledd, ha közvetlenül a fenti gombokra kattintva rendeled meg a terméket, akkor ezzel ingyenesen támogatod a munkánkat, ezen kívül a megrendelésed bekerül az adatbázisunkba és ha esetleg valami gond lenne vele, akkor közvetlenül tudunk Neked segíteni.🙂
Mobil applikációban történt vásárlások esetén sajnos nem áll módunkban segíteni!

Ha hasznosnak találtad az RC távirányítókkal kapcsolatos cikkemet, kérlek oszd meg, hogy más kezdő FPV verseny drón pilóták számára is elérhető legyen.

0 hozzászólás
0

Hasonló Cikkek

Szólj hozzá

Hírlevél feliratkozás

Várj egy pillanatra kérlek!

Te is szeretsz olcsón vásárolni?

Akkor iratkozz fel a hírlevelünkre, és így biztosan nem fogsz lemaradni a legjobb termék ajánlatokról és kedvezményes kuponokról. :)

Elolvastam és elfogadom a felhasználási feltételeket (Hivatkozás)