Blog Rendelés Kínából

Rendelés Kínából ÁFA és VÁM mentesen és az EU-s Kínai raktárak

Rendelés Kínából ÁFA és VÁM mentesen

A rendelés Kínából nem egy bonyolult dolog, viszont sok olyan hasznos dolog van amiről azért érdemes tudnod mielőtt megrendeled a kiválasztott terméket.

Érdekel hogyan és honnan érdemes külföldről termékeket vásárolni? Kínából rendeléssel kapcsolatos kérdésed van? Szeretnéd a legújabb technikai kütyüket féláron, akár ingyenes szállítással megvásárolni? Akkor olvass tovább.

Nagyon csábító árakon a Magyar árak töredékéért tudunk rendelni Kínából rengeteg minőségi terméket, különböző webáruházakból, mint például az AliExpress vagy a Banggood, hogy a legismertebbeket említsem.

AliExpress magyarul rendelés és fizetésAliExpress magyarul: rendelés és fizetés okosan

Mivel hatalmas az érdeklődés az AliExpress webáruház iránt és többen is kértétek, hogy írjak egy részletes cikket az AliExpress vásárlási tudnivalókkal kapcsolatban, így el is készítettem az „AliExpress magyarul: rendelés és fizetés okosan” című cikket ezzel kapcsolatban. 🙂

Mára már szinte mindenki tudja, hogy a legtöbb termék Kínában készül, de mire a termék elér kis hazánkba a legtöbbnek az ára megduplázódik-triplázódik köszönhetően a kereskedői árréseknek. Viszont ha közvetlenül Kínából rendelsz, vagy a gyártó cégtől, akkor féláron vagy akár ennél is olcsóbban megvásárolhatod a kiválasztott terméket.

Az AliExpress és a Banggood, nagyon biztonságos és megbízható Kínai webáruházak ahol garantáltan a legolcsóbban, 100%-os pénzvisszafizetési garanciával tudod az általad kiválasztott termékeket megvásárolni.

Ha nem vagy megelégedve a termékkel vagy nem azt kaptad amit rendeltél, esetleg nem érkezett meg a termék, akkor ezek a cégek kérdés nélkül visszautalják a pénzedet.

Magyarországon is egyre jobban kezd elterjedni a Kínai webáruházakból történő rendelés, ami nem véletlen mert ugye ki ne szeretné a legújabb technikai kütyüket, mint például az okostelefonokat vagy laptopokat akár féláron megvásárolni, ráadásul a legtöbb termék esetében ingyen szállítási lehetőség is van.

Ezeket az árakat és az ingyen szállítási lehetőséget egyik Magyar cég, de még Európai sem tudja überelni, ezért ez a vásárlási mód jobban kezd terjedni mint a bulvár hírek.

Rendelés Kínából Ajándék Áron
Rendelés Kínából

Összeszámolni sem tudom hogy, már hányszor rendeltem az AliExpress és a Banggood webáruházakból termékeket. Volt olyan hónap amikor szinte minden nap jött egy kis csomag vagy több is.

Nagyon jó érzés volt ennyi „ajándékot” kapni naponta, még a postásnak is mondtam, hogy már megint karácsony van mert csak jönnek és jönnek az ajándékok megállás nélkül.

Az AliExpress webáruházból a legtöbb megrendelt termékem $1-$30 között mozgott, persze rendeltem már onnan is nagyobb értékű terméket. A Banggood webáruházból nagyon változó árakon rendelek, mivel itt már ÁFA és VÁM mentesen tudom a legtöbb terméket megvásárolni.

A megérkezett termékek mindegyike kivétel nélkül jó minőségű, már azt vártam mikor futok bele valami „Kínai gagyiba”, de ez idáig ilyennel nem találkoztam.

Csak ajánlani tudom, hogy próbáld ki Te is és rendelj valamit csak úgy próbaképpen, valami kisebb értékű dolgot kezdésnek ami tetszik. Biztosíthatlak afelől, hogy nem fogsz csalódni.

Viszont vannak dolgok amikre érdemes odafigyelnünk mielőtt Kínából rendelünk termékeket, ezek a Magyar ÁFA és VÁM kötelezettségi szabályok.

Most nézzük meg ezeket a szabályokat, utána megmutatom hogyan tudsz rendelni Kínából ÁFA és VÁM mentesen, teljesen legálisan.

ÁFA és VÁM kötelezettség

ÁFA és VÁM kötelezettség

Sokan nem veszik figyelembe vagy nem is tudnak róla, hogy a megrendelt termékekre a termék árán felül sokszor még Áfát és Vámot is meg kell fizetni, ami akár 27-35%-al is megnövelheti a termék eredeti árát. Kicsit tegyük tisztába mikor és mennyi Áfát és Vámot kell fizetnünk ha az EU-n kívülről, például Kínából rendelünk termékeket.

Kínából rendelés esetén ÁFA és VÁM mentes küldemények

Vámmentes küldeménynek számítanak azok a küldemények amik az EU-n kívülről érkeznek és értékük nem haladja meg a 22 eurót, a valóságban ez körülbelül 42-44 dollár. Ebben az esetben nem kell Áfát és Vámot fizetnünk a megvásárolt termékre.

Kínából rendelés esetén ÁFA köteles küldemények

Ha a küldemény az EU-n kívülről érkezett és annak értéke 22-150 euró között van akkor a küldeményre (termékre) kötelesek vagyunk 27% Áfát megfizetni.

Kínából rendelés esetén ÁFA és VÁM köteles küldemények

Ha a küldemény az EU-n kívülről érkezett és annak értéke 150 euró felett van akkor a küldeményre (termékre) kötelesek vagyunk 27% Áfát és 2,5% Vámot megfizetni. A Vám nem minden esetben 2,5%, ettől eltérő is lehet.

Ha bővebben érdekelnek a Magyar Vám kezelési díjak a Magyar Posta oldalán részletesen olvashatsz róluk.

Hogyan rendeljünk Kínából ÁFA és VÁM mentesen?

A kis Kínai

A kis Kínait sem ejtették a fejére és tisztában van azzal, hogy sokakat elriaszt az ÁFA és VÁM fizetési kötelezettség, mivel ez a termékek árát rendesen megemelheti.

Ezért kitalálta, hogyan tudjon az egyszeri Magyar is ÁFA és VÁM mentesen termékeket vásárolni. A megoldás egyszerű, Európai területről kell rendelni és máris nem leszünk ÁFA és VÁM kötelesek. Ezt a legnagyobb cégek mint az AliExpress vagy a Banggood azzal oldották meg, hogy a termékeiket egy Európai raktárba szállítják, ahol az ÁFA mértéke alacsony és ők maguk fizetik meg az ÁFA és VÁM kezelési díjakat, így nekünk azt már nem kell.

Bár még az Európai lerakatok nem rendelkeznek annyira bő kínálattal, mintha Kínából rendelnénk, de szerintem ezt is hamarosan megfogják oldani.

Mivel ezek a cégek már kifizették az ÁFA és VÁM kezelési díjakat, így a termék ára egy hangyányival magasabb lesz mintha Kínából rendelnénk, de még így is jóval alacsonyabb mintha nekünk kellene megfizetni a Magyar ÁFA és VÁM kezelési díjakat a megrendelt termékeinkre.

Saját tapasztalataim alapján megmutatom, hogyan érdemes ÁFA és VÁM mentesen rendelni a következő oldalakról.

Az AliExpress webáruházból hogyan érdemes vásárolni?

AliExpress

Legtöbbször az AliExpress webáruházból rendelek, mert itt találhatóak a legújabb termékek és vagy nagyon alacsony vagy nincs postaköltség. Általában $1-$30 értékben szoktam vásárolni, tehát ÁFA és VÁM mentesen.

A nagyobb összegű termékeknél, ha a termékoldalon van Európai lerakat, például Spanyolország akkor azt bejelölöm és így szintén ÁFA és VÁM mentesen tudok vásárolni.

Megjegyzem eddig nem olyan sokat találtam, de nap mint nap bővül a kínálat szóval érdemes böngészni az oldalt.

EU Express szállítási mód

Ha a termék oldalán nem szerepel GW jelzésű raktár nem kell elkeserednünk mert nagyobb értékű termékeknél elérhető szokott lenni az EU Express szállítási mód.

Ez annyit jelent, hogy ha ezt a szállítási módot választod, akkor először a csomagodat egy Európai raktárba szállítják és onnan postázzák tovább a címedre, így ÁFA és VÁM mentesen vásárolhatod meg a kiválasztott terméket. Ez a szállítási mód nagyon hasznos nagyobb értékű termékek rendelésénél, mivel így rengeteget pénzt spórolhatunk meg.

Az EU Express szállítás a DPDn keresztül történik, érdemes olyan címet megadnunk ahol napközben is el tudnak érni bennünket.

Az EU Express szállítási mód csak a „proceed to checkout” gomb megnyomása után érhető el. Készítettem egy bemutatót, hogyan tudod kiválasztani ezt a szállítási módot.

1 Lépés, a termék oldalán kattints az „Add to Cart” gombra.

EU Express szállítási mód kiválasztása 12 Lépés, klikkelj a „View My Cart” gombra (legfelül jobb oldalt), ezután a „Proceed to Checkout” gombra.

EU Express szállítási mód kiválasztása 23 Lépés, válaszd ki az EU Express szállítási módot és így 100%-osan ÁFA és VÁM mentesen fogod megkapni a kiválasztott terméket.

EU Express szállítási mód kiválasztása 3Minden megvásárolt termékre 360 napos garanciát is kapsz csakúgy mint a Magyarországon vásárolt termékekre.

Az EU Express szállítási mód nem minden terméknél elérhető, ha nem szerepel a szállítási módoknál akkor arra a termékre sajnos ez a szállítási mód nem elérhető.

Mennyi idő alatt érkezik meg a megrendelt termék?

A csomag érkezése

Talán ez az egyik legtöbbet feltett kérdés. Általánosságban véve a csomagok 2-3 hét alatt szoktak megérkezni. Rengeteget rendeltem már külföldről és a személyes tapasztalataim alapján a legtöbb csomagom 3 héten belül megérkezett.

Ritkább esetben volt olyan, hogy több mint 3 hetet vártam a csomagra, szóval a csomag megérkezése 1-4 hét közé tehető.

Legfrissebb AliExpress kuponkódok és promóciók

AliExpress vásárlás

Nézd meg az AliExpress legjobb ajánlatait az “AliExpress Best Deals” oldalán keresztül, vagy csapj le az óránként frissülő legjobb ajánlatokra akár 75%-os kedvezménnyel az “AliExpress Flash Deals” akciói közt.

A rendelés Kínából nem is olyan bonyolult dolog, igaz? Jó böngészést és vásárlást kívánok!

To top