Blog Kemping és Túrafelszerelés Termék Tesztek

Rozsdamentes acél kulacs és kávé termosz, nem csak túlélőknek

rozsdamentes acél termosz vs Bear Grylls kulacs

Egy rozsdamentes acél termoszra már nagyon régóta vágytam, mivel sokat járok a természetbe túrázni és rengetegszer hasznát vettem volna.

Rozsdamentes acél termosz VS Bear Grylls kulacs

Kipróbáltam már rengetegféle termoszt vagy kulacsot, mint például a Bear Grylls által reklámozott műanyag túlélő kulacsot, viszont meg kell, hogy mondjam hatalmas csalódás volt számomra.

Amikor pár évvel ezelőtt Spanyolországban a francia El Camino poros útjait jártam a fentebb említett Bear Grylls fajta műanyag túlélő kulacsot vittem magammal, nagy reményeket fűzve hozzá.

Az első napokban el is kezdtem használni, megtöltöttem vízzel és beletettem a hátizsákomba, amikor megszomjaztam és elővettem a hátizsákomból azt vettem észre, hogy a kupakján lévő műanyag szalag beleakadt valamibe és ezzel szépen kilazította a kulacs sapkáját és az összes víz a száraz váltóruháimra folyt belőle.

Abban a pillanatban csak azért nem hajítottam el a … tudjátok hová, mivel súlyos ezreket, ha jól emlékszem 6-7 ezer forintot fizettem érte. Szépen megmutattam neki fél Spanyolországot és ez után hazahoztam, azóta is itt porosodik valahol a pincémben. Most szedtem csak elő pár fotó elejéig.

Ez egy jó lecke volt számomra és azóta sokkal jobban meggondolom, hogy milyen termoszt vagy kulacsot vigyek magammal ha egy hosszabb túrára szeretnék menni.

Rozsdamentes acél kulacs és kávé termosz

rozsdamentes acél kulacs és kávé termoszEzt a rozsdamentes acél kulacsot nyugodtan használhatod akár hosszabb túrákon is és nem kell attól félned, hogy kilukad vagy a sapkája letekeredik és a tartalma elönti mindenedet.

Mivel „BPA Free” ami ugye azt jelenti, hogy a termosz alsó része egyáltalán nem tartalmaz műanyagot, így alkalmassá teszi vízforralásra is.

Mindössze a termosz sapkájában található egy kis gumi tömítés, ami a garantált folyásmentes zárhatóságot biztosítja, egyébként a termosz 100% “stainless steel”, azaz rozsdamentes acélból van.

Rengeteg olyan helyzet adódhat egy lakott településektől messzebb eső túrán, ahol például nem találunk iható vizet.

Ebben az esetben akár csinálhatunk egy kisebb tüzet és az acél termoszunkat nyugodtan beletehetjük, hogy abban forraljuk fel a vizünket és így ihatóvá tegyük azt.

Egy műanyag kulaccsal ugye erre esélyünk sem lenne, ezért máris adtam egy plusz pontot az acél termosznak. Természetesen Bear Grylls-nek is jelezni fogom, hogy a legközelebbi túlélő túrájára műanyag kulacs helyett inkább acél termoszt vigyen magával. 🙂

acél kávé termosz méretekKávé termosz

Mivel ugye ez egy acél termosz, így nagy örömömre akár kávé termoszként is megállja a helyét.

Tárolhatunk benne forró vagy hideg italokat egyaránt és a benne tárolt folyadékot hidegen vagy melegen tartja körülbelül 12 órán keresztül.

Tipp: Ha sokáig melegen szeretnéd tartani a benne tárolt folyadékot, akkor érdemes minél jobban megtöltened a palackot, mivel így sokkal jobb lesz a hőszigetelő hatása.

Ezt a rozsdamentes acél termoszt háromféle méretben tudod beszerezni, a legkisebb 0,35, a középső 0,50, a legnagyobb pedig 0,75 literes kapacitással rendelkezik.

A 0,35 literes például kiválóan alkalmas lehet kávé termoszként való használatra, a 0,75 literesben pedig tárolhatjuk az ivóvizünket.

Mivel üres állapotban a súlya pillekönnyű, ami mindössze körülbelül 0.138kg, így ideális választás lehet a túrák és a természet szerelmeseinek, de akár kempingezésnél vagy a mindennapjainkban is nagy hasznát vehetjük.

Acél termosz vásárlás

Ha Te is szeretnél egy ilyen gyönyörű és nagyon hasznos acél termoszt vásárolni magadnak, akkor a legolcsóbban az AliExpress webáruház oldalán keresztül tudod ezt megtenni, csak írd be a keresőbe, hogy „Stainless Steel Water Bottle” és rengeteget kifog listázni számodra.

Ha esetleg még nem vásároltál az AliExpress oldalán keresztül, akkor ajánlom figyelmedbe az „AliExpress rendelés és fizetés okosan” című cikkemet, amiben hasznos tippeket találsz az oldal használatával kapcsolatban.

Acél termosz vásárlásHa pedig az általam is használt termoszra esett a választásod, akkor a következő linken keresztül tudod beszerezni.

[display_button url=”https://namerre.hu/go/ali-bpa-free-stainless-steel-water-bottle/” glyphicon=”glyphicon glyphicon-shopping-cart” size=”normal” text=”Irány az üzlet!” color=”orange” target=”blank”]

Sikeres acél termosz vásárlást kívánok! 🙂

To top