Blog Drónok Termék Tesztek

Ryze Tello az ideális DJI szelfi drón kezdőknek olcsón

Ryze Tello a programozható DJI szelfi drón kezdőknek olcsón

A Ryze Tello programozható szelfi drón a DJI család egyik legújabb csúcskategóriás modellje, amely hihetetlenül olcsón, mindössze $99 dollár körüli áron került a piacra.

Ez egy nagyon szép gesztus a világ vezető drón készítő cégétől a DJI-tól, mellyel nem titkolt szándéka, hogy szélesebb körökben is megismertesse modelljeit.

DJI szelfi drón kezdőknek olcsónIdeális szelfi drón kezdőknek

Ha kezdőként most választanák drónt magamnak, akkor mindenképpen a DJI Ryze Tello szelfi drónra esne a választásom, mivel ez a modell kategóriájában a jelenleg elérhető legolcsóbb és legmodernebb drón a piacon.

Hihetetlenül könnyű kezelhetősége végett talán ez az egyik legideálisabb drón kezdőknek.

A DJI Ryze Tello egy viszonylag kis méretű drón, ami mindössze 80 grammos súllyal rendelkezik, ebből adódóan könnyedén magunkkal vihetjük bárhová.

5 MP kamera és beépített elektronikus képstabilizátor

Az intel processzorának és az 5 MP képfelbontású kamerájának köszönhetően, ami egy beépített elektronikus képstabilizátorral is rendelkezik, kiváló minőségű szelfi fotókat és videó felvételeket készíthetünk a legszebb pillanatainkról és megörökíthetjük azt az utókornak.

Ryze Tello szelfi drón kezdőknek olcsónMég ha nem is vagyunk profi drón pilóták, a Tello szelfi drónnal kezdőként is könnyedén profi minőségű felvételeket tudunk készíteni és a készített felvételeket akár egy gombnyomással megoszthatjuk a közösségi oldalainkon, hogy mások se maradjanak le a legszebb pillanatainkról.

Egy 3.8 voltos 1100mAh-es akkumulátor hajtja meg a gépet és nagyszerű 10-13 perces repülési idővel büszkélkedhet. A repülési hatótávolsága körülbelül 100 méter, egy ilyen kisméretű drónnál szerintem ez több mint elég.

Akik igazán szeretnek drónnal repülni és még hidegebb időben sem szeretnének lemondani kedvenc szórakozásukról, azoknak van egy jó hírem.

A DJI Ryze Tello szelfi drón nem csak lakáson kívüli, hanem lakáson belüli repüléshez is tökéletesen alkalmas kis mérete és könnyű irányíthatósága miatt, tehát a borongósabb napokon is hű társunk lehet lakáson belüli repülésekhez.

Már előre látom, hogy télen a fűtött lakásban milyen jókat fogok szórakozni ezzel a kis drónnal. 🙂

szelfi drón kezdőknekHi-Tech drón technológia

Vizuális pozícionáló rendszerének köszönhetően, ami egy optikai és két beépített infrared szenzorból áll, GPS nélkül is úgy egy helyben marad a levegőben mintha odaragasztották volna.

Drónunkat a Tello appon keresztül irányíthatjuk, melyet ingyenesen letölthetünk android telefonunkhoz a Google Play webáruházból vagy az Apple Store áruházból iOS rendszerű mobiltelefonhoz.

A DJI Ryze Tello szelfi drónnal akár FPV üzemmódban is repülhetsz egy VR szemüveg használatával és egy bluetooth távirányító segítségével.

BOBO VR Z4 virtuális valóság szemüvegA BOBO VR Z4 virtuális valóság szemüveggel már kipróbáltam az FPV repülést lakáson belül és szerintem fantasztikus élmény.

Ebbe az olcsó de nagyon jó minőségű VR szemüvegbe akár 6 inches telefont is belehelyezhetünk, ezért nekem ideális választás a Xiaomi Redmi 5 Plus okostelefonomhoz.

Amin kicsit meglepődtem, hogy a Tello szelfi drónon nincs mikro sd kártya bemenet.

A gyakorlatban ez annyit jelent, hogy a drón az elkészített fényképeket és videó felvételeket közvetlenül az okostelefonunkra továbbítja 2.4 GHz-es WiFi kapcsolaton keresztül, így azok értelemszerűen ott is tárolódnak.

Intelligens repülési módok

ADJI Ryze Tello a programozható drón DJI Ryze Tello egy programozható drón és mint ilyen rengeteg előre programozott intelligens repülési móddal rendelkezik, amelyeket ki is próbálhatsz a Tello applikáció használatán keresztül.

Jelenleg a következő előre programozott intelligens repülési módok elérhetőek.

Throw & Go – Eldobás után automatikusan pozícionálja magát a levegőben.
8D Flips – 8 darab különböző flip mód.
Up & Away – Egy rövid videót készít miközben felfelé és hátrafelé repül.
360 – Készít egy rövid videó felvételt, miközben 360 fokos fordulatot tesz.
Circle – Miközben körberepül szintén készít egy rövid videó felvételt.
Bounce Mode – Le és fel repül a levegőben 0.5 – 1.2 méter között.

A legtöbb mód mint például az „Up & Away” vagy a „Circle” nagy segítségünkre lehet szelfi fotók és videó felvételek készítésénél.

Tippek! Mivel a Tello szelfi drón szénkefés motorokkal van felszerelve, ezért nem tanácsos a túl sok flip használata, mert így sokkal hamarabb elkophatnak a szénkefék a motorokban és ez ugye motor cseréhez vezethet.

 

A jó hír viszont az, hogy a Tello motorok nagyon olcsón már 1,000 Ft körüli áron beszerezhetőek. Ezen kívül a magas fűben való leszállást sem értékeli túlzottan, ezért ha tudod kerüld azt el.

Programozható drón

Szerintem az egyik legnagyobb erőssége ennek a drónnak, hogy nem csak az előre programozott repülési módokat használhatjuk, hanem akár mi is írhatunk saját programot hozzá az ingyenesen letölthető Scratch szerkesztőn keresztül.

Ennek a programnak a használatához semmilyen programozási tudás nem szükséges és akár gyerekek számára is könnyen elsajátítható a használata.

A Scratch szerkesztő használatával a gyerekek és akár a felnőttek is, miközben jókat szórakoznak könnyedén elsajátíthatják a programozás alapjait.

Ideális szelfi drón kezdőknekA programozásban jártas felhasználók számára azonban elérhető a haladóbb szintű Tello SDK, melynek használatával akár saját szoftver applikációkat is készíthetünk.

A Scratch szerkesztőn kívül a „DroneBlocks” applikációt is használhatjuk, melyet ingyenesen letölthetünk a Google Play webáruházból az android telefonunkra és máris elkezdhetjük drónunkat programozni.

Az általunk létrehozott útvonalat a drón automatikusan lerepüli és a hozzáadott repülési manővereket pedig elvégzi.

Véleményem szerint a technika mindenképpen ez irányba halad és a jövőben sokkal több Hi-Tech kategóriás programozható drón fog megjelenni a piacon.

Viszont a programozható drón kategóriában jelenleg egyedül a DJI drónok elérhetőek.

Tartozékok

A csomagban megkapjuk a DJI Ryze Tello szelfi drónt, 4 darab tartalék propellert, 2 darab tartalék propeller védőt és 1 darab akkumulátort.

Felhasználói Kézikönyv

A felhasználói kézikönyvet hozzá innen tudod letölteni.

Összefoglaló

A DJI Ryze Tello szelfi drón könnyű irányíthatósága miatt a lehető legideálisabb választás lehet kezdők számára, akik egy csúcskategóriás DJI modell pilótájaként szeretnék elsajátítani a drónnal való repülés fortélyait.

Mivel rengeteg haladóbb szintű funkcióval rendelkezik, ezért a tapasztaltabb felhasználók számára is felejthetetlen élményeket nyújthat.

Ha szeretnél profi minőségű szelfi fotókat és légi felvételeket készíteni, akkor a Tello szelfi drónban nem fogsz csalódni, mivel hihetetlenül jó minőségű felvételeket készít az 5 MP-es elektronikus képstabilizátorral rendelkező kamerájával.

Nagy előnye, hogy kis súlya és mérete végett könnyedén bárhová magunkkal vihetjük, legyen az egy rövidebb kirándulás vagy egy hosszabb nyaralás, a Tello szelfi drónunk mindíg kéznél lesz amikor szükség van rá.

DJI Ryze Tello szelfi drón vásárlás

Ryze Tello a programozható DJI szelfi drón kezdőknek olcsónHa egy csúcskategóriás drónt szeretnél vásárolni ami szinte minden igényt kielégít és az ár is számít, akkor a DJI Ryze Tello szelfi drón a legideálisabb választásod lehet.

Mindössze 25 ezer forint körüli árának köszönhetően, jelenleg ez az egyik legkelendőbb drón a piacon.

[display_button url=”https://namerre.hu/go/dji-ryze-tello-programozhato-dron/” glyphicon=”glyphicon glyphicon-shopping-cart” size=”normal” text=”IRÁNY AZ ÜZLET” color=”orange” target=”blank”]

 

A kosárba helyezés után klikkelj a “Proceed to Check out” gombra és válaszd az “EU Express” vagy “EU priority line” szállítási módot és így áfa mentesen a tied lehet.

Hasznos extra tartozékok

DJI Ryze Tello szelfi drón tokA DJI Ryze Tello szelfi drónt extra akkumlátorral is megrendelheted, ha ezt nem tetted meg, akkor a későbbiekben itt tudsz tartalék akkumulátort és töltőt vásárolni hozzá.

Ha nem csak otthon szeretnéd használni a drónodat hanem magaddal szeretnéd vinni, akkor egy hordtáska hozzá nagy segítségedre lehet, amit itt tudsz megvásárolni.

To top