Blog Drónok Termék Tesztek

SJRC F11 drón teszt – a legnépszerűbb FULL HD kamerás drón kezdőknek

SJRC F11 összehajtható FULL HD kamerás drón kezdőknek

Ebben a drón tesztben az egyik legnépszerűbb FULL HD kamerás drónt fogom bemutatni, amiről természetesen drón teszt videót is fogok készíteni, mivel mindenképpen megérdemli.

Az SJRC nemrég piacra dobta az egyik legújabb modelljét az SJRC F11 elnevezésű drónt, ami az egyik legideálisabb választás lehet kezdő vagy akár tapasztaltabb drón pilóták számára is.

Az SJRC F11 drón a rengeteg jó tulajdonságainak köszönhetően pillanatok alatt az egyik legnépszerűbb FULL HD kamerás drónná vált a piacon a közép kategóriás mezőnyben.

SJRC F11 drón bemutató (Unboxing)

Összehajtható drón

SJRC F11 összehajtható drón

Napjainkban mára már nagyon sokat számít, hogy egy drón összehajtható legyen, mivel ugye ez nagyban megkönnyíti a szállítását és megóvja az esetleges külső behatásoktól.

Nagy örömömre az SJRC F11 egy összehajtható drón, ami összehajtott állapotban extra kompakt méretekkel rendelkezik (176x105x80mm), így bárhová is utazom könnyen magammal tudom vinni.

Hosszú repülési idő és remek repülési táv

Köszönhetően a három cellás 11.1V-os 2500mAh-es intelligens LiPo akkumulátorának, az SJRC F11 maximális repülési ideje 25 perc körül mozog.

SJRC F11 összehajtható FULL HD kamerás drón kezdőknek

Mivel ezt a maximális repülési időt általában csak az egy helyben való repülésnél lehet elérni, ezért a gyakorlatban ez körülbelül 18-20 perces garantált repülési időt jelent, ami véleményem szerint egy 150 dollár körüli dróntól nagyon szép teljesítmény.

A legtöbb közép kategóriás WiFi kamerás drón a piacon, általában 200-300 méterig képes az FPV élőképet közvetíteni, viszont az SJRC F11 drónnal, akár 500-600 méterre is eltudsz repülni és mindeközben kristálytiszta élőképen keresztül tudod navigálni.

Nem sok olyan drónt láttam a piacon eddig ebben az árkategóriában ami képes lenne erre. Az analóg FPV élőkép általában nagyon szemcsés, a legtöbb WiFi kamerás drón élőképe pedig általában pár száz méter után szakadozik vagy megszűnik, ezért az 500-600 méteres tökéletesen tiszta élőképet nagyon tudom értékelni.

SJRC F11 drón – Repülés távolság teszt

FULL HD kamera

FULL HD kamerás drón kezdőknek

Nagy látószögű FULL HD (1080p) kamerával rendelkezik, melynek segítségével 1920×1080p képfelbontásban maximum 25fps mellett rögzíthetjük légi felvételeinket és természetesen ugyanez a felbontás elérhető fénykép készítésénél is.

Mivel az SJRC F11 drón 5G Wifi kamerával rendelkezik, így a kamera élőképét 5G kompatibilis okostelefonokon tudjuk megjeleníteni.

Nagyon jó hír, hogy a kamera szöget motorikusan tudjuk vezérelni le és felfelé 0-90 fokos szögben a távirányítón keresztül.

Energia takarékos brushless motorok

SJRC F11 drón energia takarékos brushless motorok

Jó minőségű 1806 típusú energia takarékos, viszont erőteljes brushless motorokkal van felszerelve, melynek segítségével nagyon csendesen tud repülni.

Mivel a brushless motorok híresek tartósságukról, így azon sem kell aggódnunk, hogy egyhamar tönkremennek és motort kell majd cserélnünk.

Ha nem vagy tisztában a különböző szavak, mint például az FPV vagy a brushless motor jelentésével, akkor ajánlom figyelmedbe az „Amit drón vásárlás előtt nem árt ha tudsz”  cikkemet, amelyben mindezekre részletesen kitérek.

Gyors kalibrálás

Bizonyára ismerős, hogy a legtöbb GPS rendszerű drónnál rengeteg időbe kerül a kalibrálás, ez az idő az amíg megtalálja a drón a megfelelő számú műholdakat, amelyek szükségesek a GPS rendszerű navigáláshoz.

legjobb FULL HD kamerás drón kezdőknek

Viszont van egy jó hírem, mivel a modernebb drónoknál mint az SJRC F11 a sima GPS helyett a GPS/GLONASS dupla mód is elérhető, így nem csak a drón fog nagyon stabilan pozicionálni a levegőben, de a kalibrálást is pillanatok alatt el lehet végezni.

SJRC F11 drón kalibrálás

Repülés módok

SJRC F11 FULL HD kamerás drón kezdőknek

Mivel az SJRC F11 egy GPS drón így természetesen rendelkezik az automatikus magasságtartással (altitude hold) és az automatikus követés (follow me) sem hiányzik a repülés módok közül.

Aktív követés

Az aktív követés (Active tracking) nagyon hasonló a „follow me” módhoz, annyi különbséggel, hogy a drón egy helyben marad, viszont a kamerájával aktívan követi a kijelölt objektumot. Tökéletes opció lehet szelfi videók készítéséhez.

SJRC F11 összehajtható FULL HD kamerás drón kezdőknek

Egygombos le és felszállással is indíthatod és természetesen a headless mód is elérhető, ezen kívül egygombos visszahívással is rendelkezik.

Intuitív repüléstervezés
legjobb FULL HD kamerás drón kezdőknek

Az intuitív repüléstervezés mára már nem újdonság és egyre több modern drón rendelkezik vele, ami annyit jelent, hogy a GPS térképen előre kijelölhetünk repülési útvonalakat, amelyeket ezután a drón automatikusan lerepül.

Orbit mód
SJRC F11 szelfi drón

Remek hír a szelfi videók és fotók szerelmeseinek, hogy fantasztikus felvételeket készíthetnek az orbit mód kiválasztásával. Ez annyit jelent, hogy kijelölhetünk egy objektumot legyen az egy ember vagy tárgy és megadhatjuk méterben a kör sugarat hozzá, amit a drón ezután automatikusan körbe repül.

Biztonságos repülés

A biztonságos repülést biztosító funkciók Nálam mindig a legfontosabb helyen szerepelnek, mivel ha ezekkel nem rendelkezik a drón akkor könnyen megtörténhet, hogy repülés közben elveszítjük.

Mivel már nem egyszer megtörtént velem, hogy valamelyik drónom önálló életre kelt vagy irányíthatatlanná vált és elrepült ki tudja hová, így hamar rájöttem, hogy melyek azok a funkciók amelyekkel jó ha fel van szerelve a drónunk.

SJRC F11 drón biztonságos repülést biztosító funkciók

A legfontosabbak közé tartozik, hogy a drón minden esetben vissza repüljön a felszállási pontjára a következő szituációkban.

 1. Az egygombos visszahívásra.
 2. Ha a drón és a távirányító közt megszakad a kapcsolat.
 3. Alacsony akkumulátor töltöttségi szint esetén.

Természetesen az SJRC F11 drón mindegyik fent említett funkcióval rendelkezik, ezért a kimondottan biztonságos repülésre alkalmas drónok kategóriájába tartozik, így nem véletlenül ideális drón kezdőknek.

GPS követés

A beépített GPS követési funkciója az egyik kedvencem, mivel ha bármilyen oknál fogva le kellett szállnom a drónnal a felszállási ponttól egy távolabb eső ponton, akkor a GPS követésnek köszönhetően pillanatok alatt betudom mérni a drón leszállási helyét.

Ehhez nem kell mást tennem mint az appon belül a kis GPS ikonra kattintani háromszor, ezután a térképen láthatóvá válik a drón tartózkodási helye és még az aktuális szélességi és hosszúsági fokokról is tájékoztat bennünket.

Ezáltal nagyon könnyen megtalálhatom az „elveszett madarat”. 🙂

Intelligens gesztusfelismerés
SJRC F11 drón teszt

Szeretnél bármilyen gomb megnyomása nélkül csupán kézjelek által egy fantasztikus szelfi fotót elkészíteni magadról, vagy esetleg egy légi felvételt?

Akkor nem kell mást tenned, mint a jobb kezeddel a fenti fotón bemutatott kéz jeleket mutatnod a drón kamerája felé és máris elkészül a szelfi fotó vagy elindul a videó felvétel az SJRC F11 drón intelligens gesztusfelismerés funkciójának köszönhetően.

SJRC F11 drón app

legjobb FULL HD kamerás drón kezdőknek

Az FPV repülésekhez az SJRC F11 drón kamerájának előképét természetesen megjeleníthetjük az okostelefonunkon is és kedvünk szerint akár arról is navigálhatjuk a repülést az SJ GPS PRO applikáció használatán keresztül.

Az SJ GPS PRO appot ingyenesen letudod tölteni a Google Play vagy az Apple Store webáruházakból.

Távirányító

legjobb FULL HD kamerás drón kezdőknek

Az SJRC F11 drónnak viszonylag  kicsi és nagyon kézreálló távirányítója van, ami egy 3.7V-os 300mAh-es beépített LiPo akkumulátorral működik. A távirányítót a tartozékként kapott USB kábel segítségével tudod feltölteni, a töltési ideje pedig körülbelül 50 perc mellyel megközelítőleg 10 órás üzemidőt fog biztosítani számodra.

Egy külső 5V 2A-es adapterről is tölthető, viszont ez nem tartozéka a csomagnak.

Ideális drón kezdőknek

Kezdő pilóták számára az egyik legjobb választás lehet az SJRC F11 drón, mivel egy úgynevezett elektromos kerítés opcióval is rendelkezik és még az ideális sebesség fokozatot is kitudjuk választani rajta.

Elektromos kerítés

Mivel általában sokak számára nem teljesen világos ez a funkció, ezért pár mondatban leírom, hogy ez mit is jelent valójában. Lehetőségünk van az SJRC appon belül megadni egy maximális repülési távolságot, amit ha elér a drón akkor onnan automatikusan visszafordul.

Kezdő drón pilóták számára például nagyon hasznos lehet ha a repülés gyakorlása alatt be van állítva az elektromos kerítés mondjuk 30 méterre és így a drón biztosan nem fogja ezt a repülési határt átlépni.

Sebesség választás
SJRC F11 drón kezdőknek

Van még egy nagyon hasznos funkciója az SJRC F11 drónnak, amivel a kezdő drón pilótákra is gondoltak, ez pedig a sebesség választás.

Ha még csak gyakorolsz a drónnal és kevés repülési tapasztalattal rendelkezel, akkor azon kívül, hogy beállítottad az elektromos kerítést érdemes a három repülési sebesség fokozat közül a legkisebbet (6m/s) kiválasztanod ami ideális lehet a gyakorláshoz.

Az SJRC F11 drón egyébként három repülési sebesség fokozattal rendelkezik, melyek a 6-9-13m/s sebességek.

A csomag tartalma

SJRC F11 szelfi drón

A csomagban természetesen megkapjuk az SJRC F11 drónt és a választott mennyiségű akkumulátorokat hozzá, a távirányítót, tartalék csavarokat és kulcsot hozzá, 1 db USB kábelt, 4 db tartalék propellert és egy angol nyelvű leírást.

Összefoglaló

SJRC F11 drón vásárlás

Az SJRC F11 drón szinte minden olyan adottsággal rendelkezik, amivel nagyon gyorsan sokak kedvenc drónjává válhat.

Kompakt méretekkel rendelkező összehajtható drón, ami kitűnő 20-25 perces repülési idővel és remek 500-600 méteres repülési távolsággal rendelkezik és emellett kristálytiszta élőképet képes közvetíteni.

Az árazásával sem szálltak el, ami mindössze 150 dollár körül mozog, így nem véletlenül vált pillanatok alatt az egyik legnépszerűbb FULL HD kamerás drónná a piacon a közép kategóriás drónok között.

Remek választás lehet akár kezdő vagy tapasztaltabb drón pilóták számára is.

SJRC F11 drón fotó galéria

SJRC F11 drón vásárlás

Ha az SJRC F11 drónra esett a választásod, akkor csak gratulálni tudok mivel egy nagyszerű drón boldog tulajdonosa leszel.

Az SJRC F11 drón a GearBest webáruházban kapható fekete és fehér színben, opcióként választható 1-3 akkumulátorral.

SJRC F11 PRO

Az SJRC F11 drón PRO verziója is kapható, ami már 2K kamerával van felszerelve és hihetetlenül jó 28 perces repülési idővel rendelkezik.

 • SJRC F11 PRO kupon
  SJRC F11 PRO - Kuponkódok és kedvezmények

  Az SJRC F11 PRO egy felturbózott 2K kamerás verziója, az SJRC F11 drónnak, amivel a 28 perces repülési idejének köszönhetően, akár több mint 1 km-re is elrepülhetsz.

  Kupon ajánlatok utolsó frissítésének dátuma:2023 Jan 11
Eredeti ár - $289 (98,260 ft) Kedvezményes ár - $205 69,700 ft
  Irány az ÜzletAliExpress.com

A kosárba helyezés után, nyisd meg a kosár oldalt és klikkelj a “Proceed to Check out” gombra, ezután válaszd az “Europe Registered” vagy az “EU priority line” szállítási opciót, mert így 10-15 nap alatt Nálad lehet, természetesen áfa és vám mentesen. ?

SJRC F11 drón kiegészítők

A fel és leszálláshoz mindenképpen érdemes egy leszállópadot használnod, hogy ne sérüljön a drón le és felszállásnál. Sokáig egy 55 cm-es leszállópadot használtam de tapasztalataim szerint a 80 cm-esek sokkal jobbak.

7 Comments on “SJRC F11 drón teszt – a legnépszerűbb FULL HD kamerás drón kezdőknek”

 • muszeresz55

  mondja:

  Köszi a részletes tesztet. Esetleg olyan linket kaphatnék, ahol ennek a drónnak 2K kamerás verzióját is meg lehet rendelni?

 • muszeresz55

  mondja:

  Szia! Két hete megérkezett az SJRC F11 pro drón hibátlanul. A mellékelt Banggood linkedről rendeltem táskával és két akkuval. Azóta ismerkedem vele, tesztelgetem már amikor az időm és az időjárás engedi. Szétszedtem a távirányítót és azt látom, hogy a két antennája csak dísznek van mivel nincsen vezeték beléjük kötve. Egy db kicsi csőantennája van belül a panel felett vízszintesen elhelyezve. Nekem csak 300m körül sikerült élőképpel távolodnom de ezt egy külföldi fb csoport hozzászólásait olvasgatva más is írja. Valószínűleg ez nagyban függ a telefontól is de az is lehet, hogy a régebbi F11-be még másféle antennát szereltek vagy a gyengébb kamera miatti kisebb bitsebesség végett sikerült ilyen nagy távot produkálnod élőképpel. Találtam egy upgrade leírást. Szerintem rendelek a videó alatt linkelt komolyabb antennákból és megcsinálom bár így is egészen jó. A kamera sajna még a pro-nál is eléggé gyenge. Nagyon erős a halszem effektje, eléggé gyengék a színei és nincs gimbal de a célnak így is megfelel. Köszi a részletes bemutatót. Összességében a legjobb drón az 50k ft körüli kategóriában. link az upgrade-ről: https://www.droneguide.news/sjrc-f11-drone-antenna-modification-after-review/

Hozzászólás

To top