A térfigyelő WiFi IP kamerák statikus IP cím beállításáról lesz szó ebben a cikkben. Többek közt megtudhatod, hogy miért fontos az otthoni hálózatodon belül a különböző eszközeiden, mint például a térfigyelő WiFi IP kamerákon statikus IP címet beállítanod.

A statikus IP cím beállítását a Magyar Telekom által is használt Huawei HG8245H routeren keresztül fogjuk elvégezni, természetesen bármilyen más típusú routeren ugyanúgy elvégezhető ez a beállítás.

Miért fontos a statikus IP cím használata?
Mi a különbség a dinamikus és a statikus IP címek között?
A DHCP statikus IP cím foglalás beállítása
Ajánlott NVR rögzítő és térfigyelő WiFi IP kamerák otthoni biztonsági hálózathoz

Huawei HG8245H router térfigyelő WiFi IP kamerák

Miért fontos a statikus IP cím használata?

Legelőször azt érdemes megvizsgálnunk, hogy mi történik akkor ha nem használunk statikus IP címet a különböző otthoni hálózatunkra csatlakoztatott eszközök esetében.

Tegyük fel, hogy ki szeretnénk építeni egy CCTV biztonsági WiFi IP kamera megfigyelő rendszert otthonra, ami mondjuk 4db kültéri és 4db beltéri WiFi IP kamerából áll, amihez 1db NVR rögzítőt fogunk használni.

Miután az összes kültéri és beltéri térfigyelő WiFi IP kamerát felszereltük az ingatlanunkra és természetesen hozzáadtuk őket az NVR rögzítőnkhöz, látszatra minden jól működik statikus IP cím használata nélkül is.

Viszont, amint a hálózati routerünk bármilyen okból kifolyólag újraindul, például egy rövid áramkimaradás miatt, szomorúan konstatálhatjuk, hogy az esemény után egyik térfigyelő WiFi IP kamerák sem tud csatlakozni az NVR rögzítőhöz.

Ez mindössze azért történt mivel a hálózati router újra kiosztotta a csatlakoztatott eszközeinknek az új dinamikus IP címeket, mivel azok nem voltak statikusan konfigurálva.

Mi a különbség a dinamikus és a statikus IP címek között?

A dinamikus IP címek automatikusan kiosztásra kerülnek a router által az összes hálózatunkra csatlakoztatott eszköz számára, de csak abban az esetben ha nem konfiguráltunk statikus IP címeket a csatlakoztatott eszközök számára.

A router újraindítása után a dinamikus IP címek újra kiosztásra kerülnek, ami annyit jelent, hogy a csatlakoztatott eszközök hálózaton belüli IP címe megváltozik.

dinamikus IP cím térfigyelő WiFi IP kamerák

Ha mondjuk a csatlakoztatott térfigyelő WiFi IP kamera dinamikus IP címe 192.168.1.101 volt a router újraindítása előtt, akkor ez az IP cím a router újraindítása után megváltozik, így a konfigurált eszközökön mint például az NVR rögzítőn többé nem fog megjelenni a kamera élőképe, mivel a térfigyelő WiFi IP kamera már egy eltérő IP címmel rendelkezik.

statikus IP cím térfigyelő WiFi IP kamerák

Ha az otthoni hálózatunkon belül statikus IP címet állítunk be a hálózaton belül csatlakoztatott eszközeink számára, akkor ezek az IP címek minden esetben csak és kizárólag az adott eszközök számára lesznek elérhetőek.

Tehát ha a térfigyelő WiFi IP kameránkhoz a 192.168.1.101 statikus IP címet beállítottuk, akkor ez az IP cím a router újraindítása után sem fog megváltozni, így a konfigurált eszközökön mint például az NVR rögzítőn keresztül továbbra is elérhető lesz a kamera élőképe.

Ha nem szeretnénk minden egyes áram kimaradás és router újraindítás után újra hozzáadni a térfigyelő WiFi IP kameráinkat az NVR rögzítőnkhöz, akkor mindenképpen állítsunk be statikus IP címet a kameráinkhoz és csak ezután adjuk őket hozzá az NVR/DVR rögzítőnkhöz.

A DHCP statikus IP cím foglalás beállítása

A DHCP statikus IP cím foglalást a hálózati routerünk „admin” felületén belül tudjuk beállítani, amit a Magyar Telekom által is használt Huawei HG8245H routeren keresztül a következőképpen tudunk elvégezni.

Írjuk be a böngészőbe a routerünk IP címét és lépjünk be a router admin felületére. Az alapértelmezett felhasználónév és jelszó általában az admin/admin.

Huawei HG8245H router admin belépés

Ha esetleg nem tudod, hogy mi a routered IP címe, akkor a következőképpen kiderítheted.

CMD Command Prompt ipconfig mi a router IP címe

Windows 10 használata esetén írd be az asztal keresőmezőjébe a CMD (Command Prompt) szót és nyisd meg a programot. Ezután írd be az „ipconfig” parancsot és üsd le az enter billentyűt.

Huawei HG8245H router DHCP statikus IP cím beállítása

A router admin felületén válaszd ki a LAN menüpontot, azon belül pedig kattints a „DHCP Static IP Configuration” almenü pontra, majd kattints a „New” gombra. Itt írd be az eszköz MAC címét a „MAC address” mezőbe és a beállítani kívánt IP címet az „IP address” mezőbe, mindezek után kattints az „Apply” gombra.

Gratulálok, sikeresen beállítottad a statikus IP címet az eszközödhöz!

Ha esetleg nem tudod mi a térfigyelő WiFi IP kamerád vagy bármelyik eszközöd MAC címe, akkor nyisd meg újra a CMD-t és írd be a „arp -a” parancsot, ami automatikusan kilistázza az összes hálózatodra csatlakoztatott eszköz IP és MAC címét.

A beállítások után ne felejtsd el a routert újraindítani a „System Tools” oldalon keresztül a „Restart” gombra kattintva.

Huawei HG8245H router újraindítása restart

Ajánlott NVR rögzítő és térfigyelő WiFi IP kamerák otthoni biztonsági hálózathoz

Ha biztosra szeretnél menni és olyan CCTV biztonsági WiFi IP kamera megfigyelő rendszert szeretnél kiépíteni otthonra amely minden szükséges funkcióval rendelkezik a fenti beállítások elvégzéséhez, akkor válaszd az általunk már letesztelt és ajánlott NVR felvevőket és térfigyelő WiFi IP kamerákat, amelyekben garantáltan nem fogsz csalódni.

Rengeteg olyan térfigyelő WiFi IP kamera kapható a piacon amely nem rendelkezik ONVIF kapcsolattal vagy épp lehetetlen a webes felületére belépni és így nem tudjuk például a HTTP vagy az RTSP portokat a kameráinkon módosítani. A következő általunk ajánlott térfigyelő WiFi IP kamerákat teszteltük és minden szükséges funkcióval rendelkeznek ahhoz, hogy egy tökéletesen működő CCTV biztonsági WiFi IP kamera megfigyelő rendszert építhessünk ki az otthonunkban.

Ajánlott NVR rögzítők

 • Hiseeu P2P 16CH NVR felvevő Kupon
  Hiseeu P2P NVR - Kuponkódok és kedvezmények

  A Hiseeu P2P egy kompakt méretekkel rendelkező kimondottan megbízható és könnyen kezelhető NVR rögzítő, melyet kisebb 4-8 kamerás otthoni CCTV biztonsági WiFi IP kamera megfigyelő rendszerek kiépítéséhez ajánlunk. 

  Kupon ajánlatok utolsó frissítésének dátuma:2023 Jan 06
Eredeti ár - $69 (23,460 ft) Kedvezményes ár - $57 19,380 ft
  Irány az ÜzletAliExpress.com

Ingyenes támogatás!

Minden kedves olvasónknak köszönjük, hogy erre a linkre kattintva vásárol és ezzel ingyenesen támogatja a munkánkat.

 • Hiseeu H.265 POE NVR rögzítő kupon
  Hiseeu H.265 POE NVR - Kuponkódok és kedvezmények

  A Hiseeu H.265 POE NVR egy igazán baráti áron kapható NVR rögzítő, ami képes egyszerre 4-8 5MP képfelbontású kamerát is kezelni, ami ideálissá teszi otthoni nagy képfelbontású CCTV biztonsági WiFi IP kamera megfigyelő rendszerek kiépítéséhez.

  Kupon ajánlatok utolsó frissítésének dátuma:2021 Sep 28
Eredeti ár - $157 (53,380 ft) Kedvezményes ár - $97 32,980 ft
  Irány az ÜzletAliExpress.com

Ingyenes támogatás!

Minden kedves olvasónknak köszönjük, hogy erre a linkre kattintva vásárol és ezzel ingyenesen támogatja a munkánkat.

Ajánlott kültéri térfigyelő WiFi IP kamerák

 • Alfawise SD07W WiFi IP kamera kupon
  SD09W WiFi IP kamera - Kuponkódok és kedvezmények

  Az SD09W egy professzionális motorikusan forgatható FULL HD WiFi IP kamera, amit IP66 szintű vízállóságának köszönhetően kültéren és beltéren egyaránt használható. Hatalmas előnye, hogy a kamera lencséje eltérő időjárási körülmények között sem párásodik be.

  Kupon ajánlatok utolsó frissítésének dátuma:2023 Jan 19
Eredeti ár - $129 (43,860 ft) Kedvezményes ár - $64 21,760 ft
  Irány az ÜzletAliExpress.com

Ingyenes támogatás!

Minden kedves olvasónknak köszönjük, hogy erre a linkre kattintva vásárol és ezzel ingyenesen támogatja a munkánkat.

 • ESCAM QF288 WiFi IP kamera kupon
  ESCAM QF288 - Kuponkódok és kedvezmények

  Egy újabb gyöngyszem a láthatáron! Az ESCAM QF288 forgatható WiFi IP kamera nem kevesebb mint 8x optikai és 5x digitális zoommal rendelkezik és természetesen FULL HD képfelbontásban rögzíti a felvételeinket. Kiváló választás otthoni CCTV biztonsági WiFi IP kamera megfigyelő rendszerekhez.

  Kupon ajánlatok utolsó frissítésének dátuma:2023 Jan 06
Eredeti ár - $99 (33,660 ft) Kedvezményes ár - $64 21,760 ft
  Irány az ÜzletAliExpress.com

Ingyenes támogatás!

Minden kedves olvasónknak köszönjük, hogy erre a linkre kattintva vásárol és ezzel ingyenesen támogatja a munkánkat.

A térfigyelő WiFi IP kamerák legfontosabb tulajdonságairól írtam egy részletes cikket, amit érdemes lehet elolvasnod ha épp WiFi IP kamera vásárlás előtt állsz.