Akciókamerák Blog Termék Tesztek

ThiEYE T5 Edge 4K + EIS akciókamera teszt, az olcsó GoPro alternatíva

ThiEYE T5 Edge 4K akciókamera teszt

ThiEYE T5 Edge 4K akciókamera tesztAkciókamera teszt

Mai versenyzőnk: ThiEYE T5 Edge 4K akciókamera
GoPro alternatíva helyezés: Aranyérem!
Tudás: Lenyűgöző!
Ár: 26 ezer forint

Végre egy akciókamera a piacon, amely méltán kiérdemli „az egyik legjobb és legolcsóbb GoPro alternatíva” címet. Ha a GoPro árának a töredékéért szeretnél egy hasonló tudású remek akciókamerát vásárolni, akkor jelenleg a ThiEYE T5 Edge az egyik legjobb vételnek számít a piacon.

Na de most, jöjjön a várva-várt akciókamera teszt, nézzük meg mit is tud a ThiEYE T5 Edge ennyi pénzért.

ThiEYE T5 Edge 4K akciókamera tesztBeépített 6 tengelyes elektronikus képstabilizátor (EIS)

ThiEYE T5 Edge beépített 6 tengelyes elektronikus képstabilizátorának (EIS) köszönhetően, olyan egyenletes és rázkódásmentes videó felvételeket készíthetsz, mintha gimbalt használnál hozzá.

Ami igen érdekessé teszi ezt az akciókamerát, hogy a képstabilizátor (EIS) 4K felvételek készítésénél is elérhető. Ezt eddig csak a GoPro árkategóriás akciókamerák tudták.

Ez egy remek funkció, főleg azok számára, akik gyors mozgásokat szeretnének rögzíteni extrém sportoknál, motorversenyzésnél, kerékpározásnál, búvárkodásnál vagy akár légi felvételek készítésénél.

Természetesen bármilyen más tevékenységnél is, mint a gyaloglás vagy a futás nagyon jól jön ez a funkció.

A képstabilizátor minden felbontásban működik, kivéve FULL HD 1080p 30fps-ben, bár ezt nem tudom, hogyan csinálták.

Tipp! A firmware frissítés után FULL HD 1080p 30fps-ben is elérhető a képstabilizátor. 🙂

Akciókamera képstabilizátor teszt

Na de most nézzük meg, hogy mit is tud a ThiEYE T5 Edge beépített 6 tengelyes elektronikus képstabilizátora. Készítettem egy videófelvételt FULL HD 60fps-ben, bal oldalon az EIS bevan kapcsolva, jobb oldalon pedig ki. Véleményem szerint a videó önmagáért beszél.

Hangvezérlés a távirányítóval

ThiEYE T5 Edge 4K akciókamera távirányítóEz már nem csak a filmekben létezik, a ThiEYE T5 Edge csuklóra tehető távirányítójával, bluetooth kapcsolaton keresztül, hangvezérléssel is irányíthatod az akciókamerádat, különböző előre beprogramozott utasításokon keresztül.

Ez lehet például az akciókamera  kikapcsolása, fénykép készítése vagy a videófelvétel elindítása és leállítása. Ez egy kitűnő funkció, ami igen hasznos lehet olyan helyzeteknél, ahol mindkét kezünk foglalt, mondjuk mint a sziklamászás.

A hangutasítások jelenleg csak angol nyelven működnek, bár annyira egyszerűek, hogy akár pár perc alatt megtanulhatóak.

Jelenleg a következő hangutasítások elérhetőek:

Action start video: videófelvétel indítása
Action stop shooting: videófelvétel leállítása
Action photo: fénykép készítése
Camera turn off: kamera kikapcsolása

170 fokos objektív állítható látószöggel

Az objektív 170 fokos nagy látószögű, de ha épp nincs szükséged a 170 fokos halszemes látószögre, akkor van egy nagyon jó hírem. A látószöget átállíthatod 90 fokosra és így a halszemes látószög helyett normál 90 fokos kamera látószögű videó felvételeket készíthetsz.

ThiEYE T5 Edge 4K akciókamera tesztValós 4K felbontás

A ThiEYE T5 Edge valós 4K felbontású videó felvételek készítésére alkalmas (3840×2160) 30fps sebességgel, köszönhetően a Panasonic 34112 CMOS szenzorának.

2.7K felvételeket szintén 30fps-ben, FULL HD (1920×1080) 30/60fps-ben és a HD felvételeket (1280×720) 30/60/120fps-ben képes rögzíteni.

A készített videó felvételeket MP4 és akár H.264 formátumban is menti a készülék.

Aminek különösen örülök, hogy a ThiEYE T5 Edge gyönyörű lassított felvételeket (slow-motion) is tud készíteni egészen remek minőségben és természetesen a time-lapse mód sem hiányzik a menü listáról.

Akciókamera teszt – time lapse

Bizony, a ThiEYE T5 Edge akciókamerával ilyen gyönyörű time lapse videó felvételeket is lehet készíteni.

Akciókamera teszt – slow motion

Készítettem gyorsan egy lassított felvételt is (slow motion) példaképpen 120fps-ben az egyik kedvenc macskámról, mert ugye ez sem hiányozhat a listáról.

A videó felvételeink minőségét rengeteg hasznos funkcióval tehetjük még szebbé, mint például a giroszenzoros rezgés korrekció vagy az automatikus esti fényviszony felismerő. Ha például szeles időben készítünk felvételt, akkor pedig a szélzaj korrekció lehet segítségünkre.

ThiEYE T5 Edge 4K akciókamera teszt14 megapixeles képfelbontás

A ThiEYE T5 Edge akciókameránkkal akár 14 MP képfelbontású fényképeket tudunk készíteni (4320×3240) pixel képfelbontásban.

Ezen felül elérhetőek a 10M (3648×2736) ,  8M (3264×2448) és a 5M (2592×1944) felbontások is. Az elkészített fényképeket JPG formátumban rögzíti a készülék.

Time lapse

A time lapse beállítható 3 / 5 / 10/ 30  és 60 másodpercre, így a beállított időközönként automatikusan elkészül egy fénykép.

Hosszú expozíció

A hosszú expozíció (Long Exposure) beállítható 1 / 2 / 5 / 8 / 30  és 60 másodpercre. Ez a funkció tulajdonképpen ugyanazt csinálja mint az időzítő (delay timer), legalábbis Én semmi különbséget sem fedeztem fel a kettő közt.

Sorozatkép készítés

A sorozatkép készítés (Photo Burst) a következőkben elérhető, 3 Kép/mp,  7 Kép/2mp, 15 Kép/4mp és  30 Kép/8mp.

Időzítő

Beállíthatjuk akciókameránkat időzített képek (Delay timer) készítésére, melyek lehetnek 3 / 5 / 10 vagy 20 másodpercesek. Tehát a fénykép automatikusan elkészül a beállított időintervallum után. Szelfi képek készítésénél ez egy elengedhetetlen funkció.

Akciókamera teszt fotók

A fényképek 12 MP (4320×3240) képfelbontásban készültek.  Megjegyezném, hogy a 12 MP valós, tehát nem szoftveresen feljavított (interpolált) érték.

 

Az első három fényképen nagyon szépen adja vissza a színeket, bár a sárgás szín túlságosan érvényesül. A női szoborról a fényképet nappal szemben készítettem, ezért elég sötét, de a második hátulról készített fényképen jól látszik, hogy részletgazdagon tükrözi vissza a színeket. Ezt főleg akkor látni ha ránagyítunk a fényképre.

 

Az autóról készült fénykép szintén majdnem nappal szemben készült, de még így is valósághűen adja vissza a színeket teljesen elfogadható minőségben.

 

A ThiEYE T5 Edge abszolút felhasználható prémium minőségű fényképeket készít, de szerintem az igazi erőssége a készüléknek a videófelvétel készítés.

akciokamera tartó autóhozAutó DVR

A (Loop Recording) funkció segítségével, ha épp arra van szükségünk, használhatjuk akciókameránkat akár dash kameraként is az autónkban. Az elkészített felvételeket a készülék automatikusan törli a következő beállítások szerint 2 / 3 vagy 5 percenként.

Ehhez nem árt beszerezni egy tapadókorongos akciókamera tartót autóhoz, amit könnyedén feltehetünk a szélvédőnkre.

Így néz ki az akciókamera tartó beszerelve.

akciókamera tartó autóhoz
akciókamera teszt1/4 “-os csavarrögzítő

Kimondottan tetszik, hogy a ThiEYE T5 Edge akciókamerát felszerelték 1/4 “-os csavarrögzítővel, ami megtalálható a készülék alján, így nem kell külön műanyag tartó tokot használnunk a kamera rögzítéséhez, ha mondjuk például tripodra szeretnénk felszerelni.

Videó jelenet módok

A készülékben 6 fajta jelenet mód közül választhatunk, manual, water, riding, winter, diving és night.

Ha az diving módot választjuk, akkor akár víz alatt is kitűnő éles és elmosódásmentes fényképeket vagy videó felvételeket készíthetünk akciókameránkkal. A bal oldali fotón a diving mód aktiválva van.

ThiEYE T5 Edge 4K akciókamera teszt aqua módA tartozékként kapott vízálló tokkal, az akciókameráknál megszokott 30 méter helyett, akár 60 méter mélységig is merülhetünk. Biztosan lesz aki ennek a funkciónak örülni fog, bár Én maradok a pár méter mélységnél ha épp búvárkodom.

ThiEYE T5 Edge 4K akciókamera kijelzőUltra HD IPS kijelző

Mint azt az akciókameráknál megszokhattuk a készülék 2 inch-es ultra HD IPS kijelzővel van felszerelve, és 320×240 pixel képfelbontással rendelkezik.

A kijelzőjén minden adat kristálytisztán és jól olvashatóan jelenik meg.

Wi-Fi kapcsolat

ThiEYE Cam AppA ThiEYE Cam App használatával irányíthatod akciókamerádat a mobiltelefonodról is, készíthetsz fényképeket vagy videó felvételeket.

Az elkészített fotókat és felvételeket módosíthatod, adhatsz hozzá különböző effekteket vagy zenét kedved szerint, ezután egy gombnyomással megoszthatod az elkészített tartalmat különböző közösségi oldalakon, mint a Facebook, Twitter vagy az Instagram.

Ehhez nem kell mást tenned mint letöltened az ingyenes ThiEYE Cam applikációt az Apple vagy Google Play áruházból és máris elkezdheted azt használni. Az applikáció elérhető a ThiEYE üzleti oldalán is itt az APP menü linkre kattintva.

Az appot leteszteltem a Xiaomi Redmi 5 Plus android telefonnal és kifogástalanul működik.

Akkumulátor

Egy 1100mAh-s akkumulátorral felszerelkezve kapjuk meg a készüléket, mellyel teljes töltöttség esetén ULTRA HD (4K) felbontásban akár 80 perces videó felvételeket is tudunk készíteni.

Az akkumulátort a tartozékként kapott USB kábellel tudjuk tölteni a készülék mikro USB portján keresztül a számítógépünkről vagy akár powerbankról is.

Micro SD kártya

A ThiEYE T5 Edge akciókamera tudja kezelni a 128 GB-os Micro SD kártyát is, bár ezt még nem sikerült letesztelnem, viszont 32/64 GB-os Micro SD kártyákkal biztosan működik.

SAMSUNG Micro SD Memory Card 128gbA megfelelő Micro SD kártya használata nagyon fontos és nem szabad figyelmen kívül hagyni, erre általában minden cikkemben kitérek, mert sokan nem a megfelelő kártyákat veszik meg a készülékükhöz, ezért mutatok párat amivel biztosan kompatibilis a ThiEYE T5 Edge 4K akciókamera.

Mivel Micro SD kártyát nem kapunk a készülékhez a csomagban, ezért ha épp nincs otthon egy, akkor érdemes egy jó minőségű Class 10-es besorolású (Kingston vagy Samsung) 32/64/128 GB-os Micro SD kártyát beszereznünk.

ThiEYE T5 Edge felhasználói kézikönyv

A felhasználói kézikönyv itt elérhető.

Tartozékok

A csomag tartalma: 1 db ThiEYE T5 Edge 4K akciókamera vízálló tokkal, 1 db akkumulátor, 1 db átlátszó hátsó ajtó, 2 db sisak-tartó, 1 db USB adatkábel (92 cm), 1 db tisztítószalag, 1 db angol felhasználói kézikönyv, 2 db ragasztó matrica, 1 db távirányító, 1 db 360 fokos forgó gyors kioldó csat, 1 db 360 fokos függőleges gyors kioldó csat, 2 db Anti-Fog nedvesség gátló lap, 1 db tok

ThiEYE T5 Edge 4K akciókamera tartozékok

Összegzés

Az akciókamera teszt mindenképpen nagyon jó eredményekkel zárul a ThiEYE T5 Edge esetében. Kellemesen csalódtam ebben az akciókamerában, eddíg az EKEN H9R volt a kedvencem az olcsóbb akciókamerák közül, mivel igen olcsón 17,000 ft körüli áron lehet kapni és nagyon jó minőségű videó felvételeket készítettem vele.

Viszont amióta a ThiEYE T5 Edge a kezembe került le sem tudom tenni, nem is kell mondanom, hogy ő lett az új kedvencem!

ThiEYE T5 Edge akciókameraAmi tetszik a ThiEYE T5 Edge akciókamerában:

A Gyro stabilizer vagyis az elektronikus képstabilizátor (EIS), minden vágyamat felülmúlva teljesített, nagyon sima és rázkódásmentes videó felvételeket tudok vele készíteni és még gimbalt sem kell használnom hozzá.

A videóimhoz a felvételeket főleg  FULL HD (1920×1080) 60fps-ben készítem, de természetesen a 4K-s (3840×2160) 30fps felvételek is hasonlóan tökéletesek, bár ezt a felbontást nem használom a nagy fájl méret végett.

A 170 fokos halszemes látószög korrekció egy nagyon korrekt funkció, mivel ha szeretném a videó felvételeimet torzítás mentesen elkészíteni, akkor ezt egy gombnyomással megtehetem és így mindjárt 90 fokos torzítás mentesek a felvételeim.

Bár sokan nem értékelik, de nekem mégis nagyon tetszik a távirányítóval való hangvezérlés, ezért felkerült a listára. Szerintem a jövőben a technika mindenképpen ez irányban fog fejlődni.

A meglepően jó minőségű lassított felvétel készítés (slow-motion) nagy meglepetést okozott és külön dicséretet érdemel.

A ThiEYE T5 Edge rengeteg pozitív tulajdonságait lehetne még sorolni, Én csak azokat emeltem ki, melyek Nekem a legjobban tetszenek.

Amin javítani lehetne:

Sokan írják az akciókamera tesztekben, hogy a ThiEYE T5 Edge akciókamerához külső mikrofon (3.5 mm jack) csatlakoztatása lehetséges, hát nem tudom honnan veszik ezt, mert a ThiEYE T5 Edge akciókamerán nincs külső mikrofon bemenet, ezt biztosan állíthatom, mert épp itt van az akciókamera előttem. Viszont nagyon jó lenne, ha lenne.

SJCAM SJ8 Pro akciókamera teszt

Ha külső mikrofont is szeretnél használni, akkor mindenképpen a SJCAM SJ8 Pro akciókamerát érdemes választanod, mivel ennél a modellnél ez lehetséges.

A SJCAM SJ8 Pro egy fantasztikusan jó akciókamera, amit csak ajánlani tudok.

Ha szeretnél többet megtudni róla, akkor érdemes elolvasnod a “SJCAM SJ8 Pro akciókamera teszt“ című cikkemet, amiben részletesen bemutatom. 🙂

A végén jöjjön pár teszt videófelvétel ízelítőnek, amit FULL HD 60fps-ben készítettem.

Akciókamera teszt videók


ThiEYE T5 Edge akciókamera teszt videók, a videófelvételek FULL HD 60fps-ben készültek, az elektronikus képstabilizátor (EIS) bekapcsolva, a látószög torzítás korrekció pedig kikapcsolva.

 

A videófelvételek minőségével nagyon megvagyok elégedve, nem számítottam rá, hogy ennyire jók lesznek. A ThiEYE T5 Edge akciókamerával készített felvételek élesek és minden részlet tisztán kivehető, a színeknél a sárgás tónus kicsit erősebben érvényesül, de nem zavaró.

 

A képstabilizátor (EIS) külön dicséretet érdemel, mivel fantasztikusan teszi a dolgát, szinte semmi berezonálás nincs a felvételeken.

Ha prémium minőségű gyönyörű kép stabilizált videófelvételeket szeretnél készíteni, akkor a ThiEYE T5 Edge akciókamera tökéletes társad lehet ebben.

ThiEYE T5 Edge akciókamera vásárlás

Ha tetszett az akciókamera teszt és a ThiEYE T5 Edge akciókamerát választod, akkor most kedvezményesen Vám és Áfa mentesen megtudod vásárolni akár pár napos szállítási idővel.

 • ThiEYE T5 Edge 4K akciókamera teszt
  ThiEYE T5 Pro - Kuponkódok és kedvezmények

  Végre egy akciókamera a piacon, amely méltán kiérdemli “az egyik legjobb és legolcsóbb GoPro alternatíva” címet. Ha a GoPro árának a töredékéért szeretnél egy hasonló tudású remek akciókamerát vásárolni, akkor jelenleg a ThiEYE T5 Edge az egyik legjobb vételnek számít a piacon.

  Kupon ajánlatok utolsó frissítésének dátuma:2020 Oct 06
Eredeti ár - $179 (60,860 ft) Kedvezményes ár - $118 40,120 ft
  Irány az ÜzletAliExpress.com

 

12 Comments on “ThiEYE T5 Edge 4K + EIS akciókamera teszt, az olcsó GoPro alternatíva”

 • Ferenc Janó

  mondja:

  Szia,
  Vettem egy ilyet és én úgy látom, hogy a nagy látószög nem kikapcsolható. A halszem effektus kikapcsolása javít a torzításon de a látószöget nem változtatja hiszen az a lencsétől függ. Gondolom digitálisan javítja a görbületeket ilyenkor. Viszont ami probléma, hogy ezt kikapcsolva azaz mikor egyenes képet vesz akkor a rázkódás védelem automatikusan kikapcsol. Azaz vagy halszem rázkódás mentesen vagy normál kép (de továbbra is 170 fokos) de rázkódással.
  Vagy lehet, hogy valami elkerülte a figyelmem?
  Egyébként jó teszt köszi, hozzá járult, hogy ezt a kamerát válasszam 🙂

  • Attila

   mondja:

   Köszi! Örülök, hogy tetszett a cikk!

   A ThiEYE T5 Edge elég sokat tud árához képest, de ugye mindent ez az akciókamera sem tudhat.

   Jól mondod, a halszem effektust digitálisan javítja ha a „distortion correction” be van kapcsolva, viszont ilyenkor az EIS nem elérhető.

   Remélhetőleg egy későbbi szoftver frissítésnél ennél a funkciónál is elérhetővé fogják tenni az EIS használatát, bár erről jelenleg nincs infóm.

 • Jovi

  mondja:

  Én Rollerre keresek akció kamerát. Tömör kerék nincs teleszkóp. Szóval nagy a razkodas. Telefonnal is próbálkoztam de esélytelen. Plusz nagy látószögű lencse nekem pont hasznos lenne. De a felszerelés már macera. Vagy a kormány vázra ami elég vastag vagy ahol a lábam van lapos és nem tudható tudnám fel szerelni. Van netán olyan alkatrész ehhez amivel ez is megoldható? Vagy esetleg egy hasonló kamera?

 • Róbert Dencsik

  mondja:

  Üdv
  Nemrég vettem egy ilyen kamerát lenne pár beállítási kérdésem.
  Nekem a videok formátuma .mov nem értem miért ezt a tv-m nem is tudja kezelni, esetleg nem tudod hogy lehet átállítani?
  Másik a macskás videónál előszőr normális a felvételi sebesség majd belassúl, nekem a slow-motion funkciónál on és off lehetőség van tehát ha bekacsolom az elejétől lassú a felvétel. Köszi a választ 🙂

  • Attila

   mondja:

   Szia, .mov formátumba menti, ezt nem lehet átállítani. Konvertáld át egy ingyenes videó konverterrel, mint például az „Any Video Converter”. A macskás felvétel slow-motion viszont videó szerkesztővel felgyorsítottam az elejét, hogy demonstrálni tudjam ezt a funkciót. 🙂

 • laszlomakra

  mondja:

  Szia
  Milyen software-t( ha ismersz ingyenest az lenne a legjobb) javasolsz az elkeszitett videok vagasahoz, feldolgozasahoz? Van olyan ami a Thieye oldalarol letoltheto? Elore is koszonom, udv. Laci

  • Attila

   mondja:

   Szia, Én a Sony Vegas PRO-t használom, ezen kívül semmi mást. A Google keresőben rengeteg ingyenest találsz.

Hozzászólás

To top