Webtárhely választás és domain név regisztráció

Az előző cikkben “Ötletek a domain név kiválasztásához” ötleteket mutattam be a domain név kiválasztásához, ha sikerült kiválasztanod a domain neved, akkor most rátérhetünk arra, hogy hogyan és hol érdemes a domain neved és a webtárhelyed beregisztrálni, ezután megmutatom hogyan telepítsd a WordPress blog motort a webtárhelyeden.

Gyors linkek:

Domain név regisztráció
Webtárhely választás
Domain név beállítások
BlueHost webtárhely regisztráció
A WordPress telepítése

Domain név regisztráció egyszerűen

A domain név regisztráció nagyon egyszerű dolog. Először is válaszd ki a domain név szolgáltató céget, ahol szeretnéd a domain neved regisztrálni. Utána ellenőrizd le az általad kiválasztott domain név elérhetőségét, ha még nincs beregisztrálva akkor nyert ügyed van.

Amint azt a domain név kiválasztása című cikkemben említettem, Magyarországon érdemes a “.hu” végződésű domain nevet választani.

A magyar blog oldalaimhoz a MikroVPS domain szolgáltatónál szoktam a domain neveket beregisztrálni, mivel minden egyes domain névhez be tudom állítani egyedileg a “név szervereket” és így nem csak magyar hanem, akár külföldi webtárhelyet is hozzá tudok rendelni a domain névhez.

Hogy ez miért fontos, arról még szó lesz a későbbiekben ebben a cikkben.

Webtárhely választás és domain név regisztrációItt tudod megnézni az általad kiválasztott domain név elérhetőségét: Domain név keresés

Írd be a kereső mezőbe a domain neved és klikkelj a “keresés” gombra, ezután ki fogja listázni az elérhető domain neveket számodra.

Egy “.hu” végződésű domain név a MikroVPS domain szolgáltatónál mindössze 1,700 Ft-ba kerül egy évre.

A MikroVPS ügyfélszolgálatával teljesen meg vagyok elégedve, és szívesen ajánlom másoknak is ezt a szolgáltatót a domain név vásárlásához.

Fontos! Ennél a szolgáltatónál semmiképpen se vegyél webtárhelyet a domain nevedhez, mert a webtárhely szolgáltatásuk szépen szólva is nagyon gyenge.

Nekem 4 Magyar webtárhely szolgáltatásom volt náluk köztük a (NaMerre.hu) is és valami borzasztóan lassan töltődött be az oldalam, ezen felül rengetegszer nem volt elérhető a blog oldalam az interneten.

Nem kell mondanom, hogy egy ilyen minőségű webtárhellyel, sosem lettem volna a Google első oldalán a kulcsszavaimra.

A NaMerre oldalt gyorsan át is tettem egy külföldi webtárhely szolgáltatóhoz és azóta is azon fut, elég jó eredményekkel.

Ahhoz, hogy jó eredményeket érj el és akár a Google első oldalára is kilistázd a blog oldaladat, mindenképpen egy gyors és megbízható webtárhelyre lesz szükséged.

Webtárhely választás

webtárhely választásMár jó pár magyar webtárhely szolgáltatót kipróbáltam, és mivel rengeteg külföldit is, ezért össze tudtam hasonlítani őket és természetesen azt is, hogy melyikkel milyen eredményeket tudok elérni a Google keresőben.

Magyarul melyik webtárhelyet osztályozza a Google jobban és melyekkel kerülhetek a keresők találati listáján hamarabb az első oldalra.

Míg a magyar webtárhely szolgáltatókkal csak karcoltam a Google harmadik oldalát különböző kulcsszavakra, a külföldiekkel heteken belül a Google első oldalára tudtam kerülni, mindenfajta link építés nélkül is.

Ezen nem sokat csodálkozom, mivel a legnagyobb külföldi webtárhely szolgáltatók web szerverei minőségben és gyorsaságban messze túlszárnyalják a magyar webtárhely szolgáltatókat.

Persze, itt csak olyan kulcsszavakat teszteltem melyekre nagyon kicsi rákeresés van, hogy lássam a különbséget a webtárhelyek között.

Jelenleg két nagyon jól bevált webtárhelyet használok már régóta, az egyik egy bérelt szerver, amin a blog oldalaimat üzemeltetem, a másik a BlueHost amin főleg az ügyfeleim web oldalai futnak.

Webtárhely választás BluehostKezdő blog oldalhoz mindenképpen a BlueHost webtárhely szolgáltatást ajánlom, mert ezzel elég hamar elég jó eredményeket tudsz elérni a Google keresőben és ráadásul a webtárhely szolgáltatásuk sem drága.

A későbbiekben, amint nagyobb lesz a forgalmad, természetesen érdemes lesz egy “Managed WordPress Hosting” szolgáltatást választanod a blog oldaladhoz. De egy induló blog oldalhoz a BlueHost a legmegfelelőbb tárhely szolgáltató, nem véletlenül ajánlja ezt a szolgáltatót hivatalosan is a WordPress.org.

Tökéletesen megfelel a WordPress alapú blog oldalakhoz és a WordPress motort is egyetlen gombnyomással lehet telepíteni. 50 GB tárhelyet adnak hozzá és ami a legszebb az egészben, hogy végtelen sávszélességet biztosítanak hozzá. Ez annyit jelent, hogy bármekkora forgalma lehet a blog oldaladnak, akkor sem kell többet fizetned a webtárhely szolgáltatásért.

Véleményem szerint ez egy kitűnő ajánlat. Ha a BlueHost webtárhely szolgáltatást választod akkor itt tudsz tárhelyet választani. A “basic” csomagot érdemes választani kezdésként, ami mindössze körülbelül havi 1,000 Ft-ba kerül.

Tudom ez pénzbe kerül, de mint említettem a “Blog készítés kezdőknek” című cikkemben, ha eredményt akarsz elérni és látogatottságot szerezni a blog oldaladon, akkor mindenképpen saját domain névre és webtárhelyre lesz szükséged. Ingyenes oldalakkal, mint a blog.hu és hasonlók nem fogsz sikereket elérni.

Ha nem tudsz beruházni egy olcsó domain névre és webtárhely szolgáltatásra, akkor azt javaslom el se kezdj blogot írni, ha pénzt is szeretnél keresni vele.

Domain név beállítások

Ha a MikroVPS és BlueHost kombót választottad, akkor megmutatom, hogyan állítsd be a domain neved név szervereit, hogy azok a BlueHost szervereire mutassanak. Ezzel fogod a domain neved és a webtárhelyed úgymond összekapcsolni.

Ha már megvásároltad a domain neved, lépj be a fiókodba, és a domain nevek fül alatt válaszd ki a “Domain neveim” menü pontot.domain név szerver beállításokEzután a domain neved mellett a kis kulcs ikonra kell kattintanod.

domain név szerver beállításokAz oldalon válaszd ki a névszerverek menü pontot és a megnyitott oldalon írd be a BlueHost névszervereinek adatait a következők szerint és klikkelj a “Névszerverek módosítása” gombra.domain név szerver beállításokGratulálok, sikeresen beállítottad a BlueHost név szervereit a domain nevedhez. Ezután nincs is más teendőd, mint a webtárhelyed beregisztrálni a BlueHost szolgáltatónál.

BlueHost webtárhely regisztráció

Készítettem egy magyar leírást a BlueHost webtárhelyhez, hogy ezzel is könnyebbé tegyem a regisztrációt és a webtárhely vásárlást számodra, ha esetleg nem beszélsz angolul.

A BlueHost webtárhelyedet erre a linkre kattintva kedvezményesen tudod megvásárolni.

Amint megnyitottad az oldalt klikkelj a “Get started now” gombra és válaszd ki a Neked legmegfelelőbb webtárhely csomagot.

bluehost webtárhely csomagokMint már említettem a “basic” csomagot érdemes kezdésként választani, ami mindössze körülbelül havi 1,000 Ft-ba kerül. Amint kiválasztottad a webtárhely csomagod, klikkelj a “select” gombra és a megnyíló oldalon add meg a MikroVPS-nél beregisztrált domain neved az “I Have a Domain Name” alatt a következők szerint.
bluehost domain név megadásaHa ezzel megvagy klikkelj a “next” gombra és töltsd ki a fiók adatok mezőket.

bluehost fiók adatok

Ellenőrizd le, hogy a csomag információknál hány hónapra szeretnéd kifizetni a tárhely szolgáltatást. Én általában a 12 hónapot szoktam választani, bár a 24 és 36 hónapos olcsóbb, de ugye egyszerre kell többet fizetni érte.

bluehost webtárhely csomagok

Utolsó lépésként fizesd ki a webtárhely szolgáltatást, add meg a bank adataidat , fogadd el a BlueHost szerződés feltételeket és klikkelj a “submit” gombra.

webtárhely választás és domain név regisztráció

Gratulálok, ezzel sikeresen el is készítetted a webtárhelyedet.

A WordPress telepítése

Ha esetleg még nem hallottál róla, a WordPress az egyik legelterjedtebb és legtöbbet használt tartalomkezelő rendszer a világon, nem véletlenül a legtöbb külföldi és magyar blogger is ezt használja.

Rengeteg kitűnő sablont lehet hozzá kapni és a sok praktikus bővítménnyel szinte bármilyen funkciókkal ki lehet bővíteni, mint a webáruház, hírlevél küldő rendszer vagy éppen fénykép galéria, hogy csak párat említsek a sok közül.

Most a WordPress tartalomkezelő rendszert fogjuk telepíteni az új webtárhelyedre, a lehető legegyszerűbben.

A WordPress motor telepítéséhez, lépj be a BlueHost fiókodba a regisztrált email címeddel és jelszavaddal. Ezután a “website” rész alatt válaszd ki az “Install WordPress” lehetőséget és klikkelj az “install” gombra.

WordPress telepítéseEzután válaszd ki a domain neved amire a WordPress telepítve lesz.

WordPress telepítése
Legvégül fogadd el a WordPress szerződés feltételeket és klikkelj az “Install Now” gombra.

WordPress telepítése
Igen, ilyen egyszerű volt az egész!

A következő cikkben megmutatom milyen WordPress sablonokat érdemes a blog oldaladhoz használnod és honnan tudod letölteni azokat.

Örömmel fogadjuk a véleményed

   Leave a reply

   Register New Account
   Reset Password
   Termék összehasonlítás
   • Total (0)
   Összehasonlít
   0
   Hírlevél feliratkozás

   Várj egy pillanatra kérlek!

   Te is szeretsz olcsón vásárolni?

   Akkor iratkozz fel a hírlevelünkre, és így biztosan nem fogsz lemaradni a legjobb termék ajánlatokról és kedvezményes kuponokról. :)

   Elolvastam és elfogadom a felhasználási feltételeket (Hivatkozás)