Kezdőlap Blog WiFi IP kamera nagy összehasonlító teszt – Melyiket vegyem?

WiFi IP kamera nagy összehasonlító teszt – Melyiket vegyem?

by Attila
WiFi IP kamera nagy összehasonlító teszt - Melyiket vegyem

A WiFi IP kamera nagy összehasonlító tesztben legelőször is nézzük meg, hogy milyen tulajdonságokkal rendelkeznek a ma kapható modern WiFi IP kamerák, ezután pedig osztályozzuk őket a legjobb tulajdonságaik alapján.

WiFi IP kamerák képfelbontása
Forgatható vagy fix pontos WiFi IP kamerák
Digitális vagy optikai kamera zoom és autófókusz
Éjjellátó üzemmód (Infrared)
Mozgásérzékelés
WiFi IP kamera tartósság – strapabíró vagy sem?
WiFi IP kamera – mi az ONVIF?
WiFi IP kamera – beüzemelés és könnyű kezelhetőség
WiFi IP kamerák összehasonlító teszt

A WiFi IP kamerák legfontosabb tulajdonságai

Ez a cikk főként azért íródott, hogy segítséget nyújtsak Neked kedves olvasó a számodra legmegfelelőbb WiFi IP kamera kiválasztásában.

Nem kell mondanom, hogy napjainkban mennyire fontossá vált ezen eszközök használata, mert ugye ki ne szeretné az értékeit biztonságban tudni ha épp nem tartózkodik otthonában, vagy egy hosszabb-rövidebb utazásra megy.

Amióta kiépítettem egy komplett kültéri és beltéri biztonsági WiFi IP kamera megfigyelő rendszert az otthonomban, hatalmas tehertől szabadultam meg, mivel ha elmegyek otthonról nem kell azon aggódnom, hogy mi történik  az otthonomban, hiszen a kamerákon keresztül bármikor megnézhetem a világ bármelyik pontjáról.

A jól kiválasztott WiFi IP kamerák minden esetben gondoskodni fognak értékeink védelméről lakáson belül és kívül egyaránt, ezért véleményem szerint mindenképpen ajánlott a használatuk.

Jó hír, hogy mára már nagyon baráti áron elérhetőek ezek az eszközök, legyen szó akár kültéri vagy beltéri WiFi IP kamerákról.

Na de most nézzük meg a WiFi IP kamerák legfontosabb tulajdonságait, ezután pedig osztályozni fogjuk az általam is tesztelt WiFi IP kamerákat és fényt derítünk arra is, hogy melyek azok a típusok amelyeket érdemes használnunk.

WiFi IP kamerák képfelbontása

Minél nagyobb képfelbontással rendelkezik a WiFi IP kameránk, annál jobb minőségű lesz a kamera felvétele a nagyobb képfelbontásnak köszönhetően.

WiFi IP kamerák képfelbontása

Manapság rengeteg HD, azaz 1280×720p képfelbontású kamerával találkozhatunk a piacon, viszont egyre szélesebb körben kezd elterjedni a FULL HD, azaz 1920×1080p képfelbontással rendelkező kamerák használata.

Mivel a FULL HD kamerák ára jelentősen csökkent az elmúlt években, így lassan de biztosan elkezdték kiszorítani a HD képfelbontású kamerákat a piacról.

A mai technológiai trendnek megfelelően és az alacsony árazás miatt, mindenképpen a FULL HD felbontással rendelkező WiFi IP kamerák kezdtek előtérbe kerülni a piacon.

Forgatható vagy fix pontos WiFi IP kamerák

forgatható vagy fix pontos WiFi IP kamerákA motorikusan forgatható WiFi IP kamerákat általában horizontálisan 355 fokos szögben, vertikálisan pedig 120 fokos szögben tudjuk forgatni, ezért ezek a kamerák ideálisak lehetnek a nagyobb területeken történő 360 fokos panorámás megfigyelésekhez.

A fix pontos WiFi IP kamerák viszont nem rendelkeznek beépített motorral, így forgatni sem tudjuk őket. Ezeket a típusú kamerákat akkor érdemes használnunk, ha egy kisebb fix területet szeretnénk megfigyelni, amihez nincs szükség a kamera forgatására.

Személy szerint egyre kevesebbet használom a fix pontos kamerákat, mivel a forgatható kamerák használata közben hatalmas előnyre teszek szert a fix pontos kamerákkal szemben, ha épp meg szeretném változtatni a kamera által megfigyelt területet.

Digitális vagy optikai kamera zoom és autófókusz

A legtöbb forgatható vagy fix pontos kamera általában rendelkezik digitális zoommal, ami ugye annyit jelent, hogy a kamera digitálisan kinagyítja a kamera képet.

A HD képfelbontású kameráknál ez a nagyítás sok esetben elmosódott képet eredményez, viszont a FULL HD képfelbontással rendelkező társaik viszonylag éles kamera képet képesek produkálni akár még 5x digitális zoom mellett is.

WiFi IP kamera digitális vagy optikai kamera zoom és autófókusz

A komolyabb profi vagy fél profi forgatható WiFi IP kameráknál a digitális zoom mellett az optikai zoom is megtalálható, ami legtöbbször 5-10x szokott lenni. Természetesen a drágább kamerák ennél jóval nagyobb optikai zoommal is rendelkezhetnek.

Az optikai zoom hatalmas előnye, hogy a kamera által nem egy digitálisan kinagyított képet kapunk ami ugye a képminőség romlását eredményezi, hanem ténylegesen rázoomol a kijelölt objektumra és mindeközben tűéles kameraképet biztosít számunkra.

Éjjellátó üzemmód (Infrared)

WiFi IP kamera infraredA ma kapható legjobb WiFi IP kamerák infrared lámpával vannak felszerelve és ténylegesen úgy látnak a sötétben mintha nappal volna. Aki nem hiszi feltétlenül próbálja ki, mert nagy meglepetésben lesz része.

Olyan WiFi IP kamerát ami nem rendelkezik éjjellátó üzemmóddal szerintem nem is érdemes megvásárolni, de mint említettem ma már nem is nagyon van ilyen.

Persze az sem mindegy, hogy hány darab infrared lámpával rendelkezik a kamera. Az olcsóbb típusok legtöbbször 4 db infrared lámpával vannak felszerelve, a kicsit de azért nem sokkal drágább társaik pedig az ideálisnak mondható 6 darab vagy annál több infrared lámpával kaphatóak.

Mozgásérzékelés

Ha azt szeretnénk, hogy a WiFi IP kameránk rögzítsen egy videó felvételt ha bármilyen mozgást érzékel, akkor csakis olyan kamerát érdemes választanunk, ami rendelkezik a mozgásérzékelés funkcióval.

Az összes általam tesztelt WiFi IP kamera természetesen rendelkezik a mozgásérzékelés funkcióval.

WiFi IP kamera mozgásérzékelésRengeteg variációja létezik a mozgásérzékelés funkciónak, amit be tudunk állítani a kamera applikációjában az okostelefonunkon keresztül, vagy pedig ha NVR felvevővel szeretnénk használni, akkor azon keresztül is részletesen beállíthatjuk, hogy mikor és milyen feltételek mellett kerüljön rögzítésre a felvétel.

Ilyenek lehetnek például, hogy a megadott időpontokban és napokon aktiválódjon a mozgásérzékelés funkció és azt is beállíthatjuk, hogy mozgásérzékelés esetén kapjunk egy értesítő email üzenetet, vagy egy értesítést az okostelefonunkra.

A profi vagy fél profi WiFi IP kamerák még egy fotót és egy körülbelül 10 másodperces videó részletet is tudnak küldeni az eseményről., ami szerintem rengeteg szituációban nagyon hasznos lehet.

WiFi IP kamera tartósság – strapabíró vagy sem?

WiFi IP kamera tartósságNem utolsó sorban az sem mindegy, hogy mennyi ideig tudjuk a WiFi IP kameránkat használni. Ha minőségi anyagból készült és ráadásul vízálló is, ami ugye a kültéri kameráknál elengedhetetlen tulajdonság, akkor nagy valószínűséggel hosszú éveken keresztül gond nélkül kiszolgál majd bennünket.

Az olcsóbb típusok kameraháza sokszor műanyagból készül, amivel tulajdonképpen nincs baj, viszont ha biztosra szeretnénk menni, akkor ha lehet inkább valami könnyített ötvözetből készült WiFi IP kamerát válasszunk.

Ilyenek például a különböző alumínium ötvözetből készült kamerák, mint az Alfawise SD07W kamera.

WiFi IP kamera – mi az ONVIF?

A WiFi IP kameráknál ugye elengedhetetlen tulajdonság, hogy ne csak direktbe kötve LAN kábelen keresztül, hanem WiFi-n keresztül is tudjuk használni őket.

Ezen kívül természetesen lehetőségünk van a legtöbb WiFi IP kamerát az okostelefonunk segítségével a kamera applikációján keresztül irányítani, megadni a beállításokat és így a kamera élőképét a világ bármely pontjáról könnyedén elérhetjük.

Ha szeretnénk egy komplett CCTV biztonsági WiFi IP kamera megfigyelő rendszert otthonra kiépíteni, akkor mindenképpen szükségünk lesz egy NVR felvevőre, ami egyidejűleg rengeteg általában 4-16 kamerát is tud kezelni.

Ha ez a célunk, akkor mindenképpen olyan WiFi IP kamerákat válasszunk, amelyek ONVIF protokollal rendelkeznek, mivel ugyanis csak ezek a típusok kompatibilisek a ma kapható modern NVR felvevőkkel, mint például a Hiseeu P2P 16CH NVR.

  • Hiseeu P2P 16CH NVR felvevő Kupon
    Hiseeu P2P 16CH NVR - Kuponkódok és kedvezmények

    A Hiseeu P2P 16CH NVR felvevő kitűnő alternatívája lehet a közkedvelt Guudgo GD-NR01 1080P NVR felvevőnek.

    Kupon ajánlatok utolsó frissítésének dátuma:2020 Mar 09
Eredeti ár - $64 (19,200Ft) Kedvezményes ár - $42 (12,600Ft)
Kuponkódok nem elérhető
  Irány az ÜzletBanggood.com

Az általam eddig bemutatott és tesztelt WiFi IP kamerák mindegyike rendelkezik ONVIF protokollal.

WiFi IP kamera – beüzemelés és könnyű kezelhetőség

Mivel rengeteg kérdést szoktam kapni a WiFi IP kamerák beüzemelésével kapcsolatban, így készítettem egy videót amiben bemutatom pár darab WiFi IP kamera üzembe helyezését mobil applikáción és NVR felvevőn keresztül is.

A WiFi IP kamerák könnyű kezelhetősége kulcsfontosságú számomra, ezért csakis olyan kamerákat tesztelek amelyek ennek az elvárásnak megfelelnek, így bárki számára különösebb szaktudás nélkül könnyedén üzembehelyezhetőek.

Azt hiszem nem kell mondanom, hogy ezzel mindenki rengeteg pénzt fog megspórolni, mivel nem kell több száz ezret költenie szakszervizre.

Természetesen elsőre kicsit bonyolultnak tűnhet a dolog, viszont megnyugtatok mindenkit, hogy nagyon hamar bele lehet jönni és szerintem még izgalmas is egy saját biztonsági WiFi IP kamera megfigyelő rendszert kiépíteni otthonra.

Ha pedig csak WiFi IP kamerákat szeretnél használni NVR felvevő nélkül, akkor nagyon könnyű dolgod van, mivel mindössze le kell töltened a mobil appot hozzá, beizzítani a kamerát és már készen is vagy! 🙂

WiFi IP kamerák összehasonlító teszt

Most pedig nézzük meg az általam eddig tesztelt WiFi IP kamerákat és osztályozzuk őket a legjobb tulajdonságaik alapján.

A WiFi IP kamerákat nagyon egyszerűen osztályoztam, ami annyit jelent, hogy ha rendelkezik valamelyik tulajdonsággal, akkor arra 5 pontot adtam, ha pedig nem akkor nullát.

Ha jobbra elhúzod a kis csúszkát, akkor láthatod a tesztelt WiFi IP kamerák maximálisan elért pontszámát.

Minél magasabb ez a pontszám annál jobban teljesített a tesztelt kamera, tehát értelemszerűen elsősorban a magasabb pontszámot elért WiFi IP kamerákat érdemes megvásárolnunk.

Ha Te is kíváncsi vagy arra, hogy melyik kamera teljesített a legjobban, akkor íme itt a táblázat hozzá.

Ajánlott WiFi IP kamerák

WiFi IP kamerákÖsszesítésFULL HDONVIFMozgás érzékelésInfraredDigitális ZoomOptikai ZoomAutófókuszForgatható
Alfawise SD07W forgatható FULL HD kültéri WiFi IP kamera vásárlás
Alfawise SD07W
4055555555
ESCAM QF288 forgatható FULL HD kültéri WiFi IP kamera vásárlás
ESCAM QF288
4055555555
DIGOO DG-ZXC40
DIGOO DG-ZXC40
3055555005
DIGOO DG-ZXC41 WiFi IP Camera
DIGOO DG-ZXC41
3055555005
XM-550 forgatható FULL HD kültéri WiFi IP kamera vásárlás
XM-550
3055555005
FULL HD WiFi IP kamera
SDETER
3055555005
Wanscam K22
Wanscam K22
2055055000

Ha megtetszett valamelyik kamera és meg szeretnéd vásárolni, akkor a fenti linkekre kattintva tudod ezt megtenni. A kosárba helyezés után, nyisd meg a kosár oldalt és kattints a “Checkout” gombra, ezután válaszd az “Europe Registered” vagy az “EU priority line” szállítási opciót, mert így áfa és vám mentesen a Tied lehet.

Ne feledd ha a linkemen keresztül veszed meg, akkor látni fogom a rendelésed és ha valami gond van vele, akkor közvetlenül tudok segíteni. 🙂

Ha még többet szeretnél megtudni a WiFi IP kamerákkal kapcsolatosan, akkor ajánlom figyelmedbe a “WiFi IP kamerák” kategóriát, ami alatt rengeteg hasznos cikket olvashatsz a témával kapcsolatban.

Remélem tetszett a WiFi IP kamera nagy összehasonlító teszt és tudtam segíteni abban, hogy melyik biztonsági WiFi IP kamerát válaszd értékeid megóvása érdekében.

0 hozzászólás
0

Hasonló Cikkek

Szólj hozzá

Hírlevél feliratkozás

Várj egy pillanatra kérlek!

Te is szeretsz olcsón vásárolni?

Akkor iratkozz fel a hírlevelünkre, és így biztosan nem fogsz lemaradni a legjobb termék ajánlatokról és kedvezményes kuponokról. :)

Elolvastam és elfogadom a felhasználási feltételeket (Hivatkozás)