Blog Drónok Termék Tesztek

Xiaomi Fimi A3 drón teszt – a legjobb drón hobbi videózáshoz és sport repüléshez

Xiaomi FIMI A3 drón teszt -legjobb drón hobbi videózáshoz

A Xiaomi Fimi A3 jelenleg az egyik legjobb drón ami a piacon kapható hobbi videózáshoz vagy sport repülésekhez.

A mostani drón tesztben végre bemutathatok egy olyan drónt, ami viszonylag nem kerül sokba és mégis tökéletesen alkalmas kiváló minőségű légi felvételek készítésére, akár FULL HD minőségben is.

Xiaomi FIMI A3 drón teszt

A Xiaomi Fimi A3 drónnak már így is nagyon nagy sikere van a piacon, pedig eddig csak előrendelhető volt a GearBest webáruház oldalán keresztül, és csak előrendelésben eddig több ezer darabot adtak el ebből a drónból, tehát mindenképpen tudhat valamit! 🙂

Xiaomi Fimi A3 drón bemutató

Xiaomi FIMI A3 drón teszt

Xiaomi Fimi A3 drón repülés teszt

Akik eddig csak álmodoztak arról, hogy olyan kiváló minőségben készítsenek tökéletesen kép stabilizált légi felvételeket, mint azt napjaink legjobb akciókamerái teszik, mint például a SJCAM SJ8 Pro akciókamera, és nem szeretnének több száz ezret költeni egy drónra, mint a DJI Mavic 2 Pro, azok számára van egy nagyon jó hírem.

FULL HD tökéletesen kép stabilizált légi felvételek

FULL HD tökéletesen képstabilizált légifelvételek

Az Ambarella ISP processzorának és a Sony CMOS szenzorának köszönhetően, a Xiaomi Fimi A3 drónnal FULL HD, azaz 1920×1080p képfelbontásban akár 30fps-ben készíthetsz, profi minőségű légi felvételeket és fényképeket.

 • Xiaomi Fimi A3 kupon
  Xiaomi FIMI A3 - Kuponkódok és kedvezmények

  A Xiaomi Fimi A3-as drónnal lélegzetelállítóan szép tökéletesen kép stabilizált FULL HD minőségű légi felvételeket készíthetsz, és még csak sokat sem kell költened rá.

   

  Kupon ajánlatok utolsó frissítésének dátuma:2020 Mar 07
Eredeti ár - $300 (102,000 ft) Kedvezményes ár - $245 83,300 ft
  Irány az ÜzletGearBest.com

Xiaomi FIMI A3 drón teszt - M7 processzorIgen jól hallottad, profi minőségű légi felvételeket mondtam, ezt mindössze azért merem csak így kijelenteni, mivel a Xiaomi Fimi A3 drón 2-aixs mechanikus gimbalának és a 3-aixs elektronikus képstabilizátorának (EIS) köszönhetően, olyan sima és tökéletesen rázkódásmentes légi videófelvételeket készíthetsz, amelyeket a legtöbb FULL HD kamerás drón igencsak meg irigyelhetne.

Az elkészített videó felvételek MP4 formátumban fognak eltárolódni, így szinte bármelyik videószerkesztő programmal azonnal szerkeszthetőek.

A kamera nagy látószögű 80° fokos lencsével van felszerelve, viszont ha szeretnéd a kamera látószögét átállíthatod a torzítás csökkentő opció segítségével.

drón kezdőknek - Xiaomi FIMI A3Mivel a kamera beépített motorral rendelkezik, így lehetőséged van a kamera szöget 0-90° fokos szögben le és felfelé állítani a távirányítón keresztül.

8 Megapixeles kamera

A Xiaomi Fimi A3 drón egy 8 megapixeles 1/3,2″ CMOS szenzorral rendelkező kamerával került a piacra, amivel akár 3264×2448 pixel képfelbontásban is lőhetsz, kiváló minőségű légi fotókat, akár szelfi célra vagy éppen egy álomszép tájról a nyaralásod közben.

A legjobb drón hobbi videózáshoz

Ha a legjobb drónt keresed, kiváló FULL HD minőségű légi felvételek készítéséhez, mint például ha meg szeretnél örökíteni egy fontos családi eseményt tökéletes minőségben, vagy épp a nyaralásodról szeretnél készíteni álomszép légi felvételeket, amivel majd elkápráztathatod az ismerőseidet és a barátaidat, vagy esetleg a YouTube csatornád tartalmát szeretnéd elárasztani, jobbnál jobb minőségű légi felvételekkel, akkor a Xiaomi Fimi A3 drón ebben az árkategóriában a lehető legjobb választásod lehet.

Sport repülés 18m/s sebességgel

Xiaomi FIMI A3 drón teszt - sport repülés

Nos, ezzel a repülési sebességgel azt hiszem pikk-pakk elküldheted a drónodat bárhová és nem kell attól tartanod, hogy lemerül az akkumulátora mielőtt elérné a célállomást.

Viszont, ha éppen nem légi felvételeket készítesz és egy kis sport repüléshez van kedved, akkor a 18m/s repülési sebességének köszönhetően a Xiaomi Fimi A3 drónnal mindenképpen nagyon jól jársz.

25 perces repülési idő és 1km-es repülési hatótávolság

Ha eddig nem szerettél bele a Xiaomi Fimi A3 drónba, akkor most garantálom, hogy ez könnyedén megeshet, mivel ez a drón nem kevesebb mint 25 perces repülési idővel rendelkezik és akár 1km-es távolságba is elrepülhetsz vele.

Xiaomi FIMI A3 drón teszt – akkumulátor

Ezt a fantasztikus repülési időt a nagy kapacitású 11,1 Voltos 2000mAh-es LiPo akkumulátorának köszönheti.

Nem semmi teljesítmény egy kevesebb mint 75 ezer forintos dróntól! 🙂

Távirányító beépített nagy méretű LCD kijelzővel

Xiaomi FIMI A3 drón teszt - távirányító

Mivel a Xiaomi Fimi A3 drón távirányítója egy beépített nagy méretű 480×272 pixel felbontású LCD kijelzővel rendelkezik, így nem kell semmiféle applikáció letöltésével bajlódnod és még okostelefonra sem lesz szükséged a nagy hatótávolságú FPV repülésekhez, mivel a távirányító nagy méretű kijelzőjén keresztül tökéletesen navigálhatod a drónodat.

Tulajdonképpen csak annyit kell tenned, hogy bekapcsolod a drónt és a távirányítóját és a kalibrálás után máris készen állsz a vele való repülésre. Hát kell ennél több?

FPV kamera

Mivel a Xiaomi Fimi A3 drón ténylegesen FPV kamerával van felszerelve, ami ugye nem WiFi kapcsolaton keresztül elérhető, hanem 5.8 GHz-es sávszélességen keresztül, ezért akár FPV szemüveget is használhatsz hozzá a repülési élmény fokozásához.

Xiaomi FIMI A3 drón teszt - FPV szemüveg és monitor

De akár egy másodpilótát is magaddal vihetsz a repülésre, ha odaadod neki az FPV szemüveged, Te pedig a távirányítón keresztül irányítod a drónt. Viszont ha van két FPV szemüveged, akkor szerintem ezzel lesz a legtökéletesebb, vagy pedig egy monitorra kivetítve.

Továbbá lehetőségünk van egyedi csatorna és sávszélesség beállítására is a távirányító menüjén keresztül.

Dual DVR mód

Xiaomi FIMI A3 drón teszt -Dual DVR mód

Mivel nem csak a drónba, hanem a távirányítóba is helyezhetünk egy micro SD kártyát, így a távirányító LCD kijelzőjén megjelenő tartalmat, szintén rögzíteni tudjuk a belehelyezett micro SD kártyára.

Tulajdonképpen ez egy nagyon hasznos biztonsági funkció is egyben, mivel ha a drón valami oknál fogva nem repült vissza a kiindulási pontjára, akkor a rögzített videófelvételt visszanézhetjük, és így tájékozódhatunk arról, hogy a drónunk hol szállt le.

Most már tudom, hogy miért szárnyal az egekben ennek a drónnak az eladási indexe. Hát kitette az indexet rendesen, az egyszer biztos! 🙂

Biztonsági funkciók

Az egyik legfontosabb dolog, minden esetben természetesen a biztonságos repülést elősegítő funkciók, mint például az RTH, azaz „Return to Home”.

Xiaomi FIMI A3 drón teszt – távirányító elölrőlTermészetesen a Xiaomi Fimi A3 drón rendelkezik, az egygombos visszatérés funkcióval, azaz RTH-val.

Ami ugye annyit jelent, hogy ha hosszan megnyomjuk a távirányítón lévő RTH gombot, ami a „Home” jelölésű gomb ebben az esetben, akkor a drón automatikusan visszarepül a kiindulási pontjára.

Ez nagyon hasznos lehet, például ha nem látjuk rendesen az FPV élőképet a távirányítón keresztül vagy a drón akkumulátora merülőfélben van és vissza szeretnénk hívni a drónunkat.

Ha a drón és a távirányítója között megszakad a kapcsolat, a drón ebben az esetben is automatikusan vissza fog repülni a kiindulási pontjára. Ezt a funkciót, szinte minden komolyabb drónban megtaláljuk, mint alap funkciót.

Repülési módok

Xiaomi FIMI A3 drón teszt - repülési módok

Az egygombos fel és leszállással és az automatikus magasságtartással nem is kell mondanom, hogy a Xiaomi Fimi A3 drón természetesen rendelkezik, és külön tetszik, hogy a Headless mód sem hiányzik a palettáról.

A „Follow Me” módnak pedig külön örülök, mivel ez az egyik kedvencem.

Ha a különböző rövidítésekkel vagy az angol nevű repülési módokkal nem vagy tisztában, akkor érdemes az „Amit drón vásárlás előtt nem árt ha tudsz” című cikkemet elolvasnod, amiben mindent megtalálsz ezekkel kapcsolatosan.

Van itt pár olyan mód is melyekkel eddig még nem találkoztam, ezek a „Fixed-wing”, „Orbit” és a „Dronie” repülési módok. Nos, mindjárt kiderítjük, hogy melyik mit takar.

A Fixed-wing repülési mód

A „Fixed-wing”, azaz rögzített szárnyú repülési mód, a sport módban való repülésnél elérhető, és igazán akkor lesz hasznunkra, ha például a drónnal nagy sebességgel előrefelé repülünk hosszabb távon.

Az Orbit repülési mód

Mint azt a neve is sugallja, ennek a repülési módnak a használatával a drón egy általunk koordinált körpályán fog repülni.

A Dronie repülési mód

A dronie repülési mód elsősorban a fénykép vagy légi felvétel készítésénél lehet nagy segítségünkre, amikor is a drón egy megadott sebességgel elkezd hátrafelé a megadott irányban repüli, így megteremtve számunkra a lehetőséget egy tökéletes pozícióból készült légi-fotó vagy légi-felvétel elkészítéséhez.

DIY Port

Xiaomi FIMI A3 drón teszt - DIY

Ez egy teljesen új dolog, amit eddig egyetlen egy RTF típusú drónnál sem láttam.

Xiaomi FIMI A3 drón teszt – DIY portA DIY port, tulajdonképpen nem más mint egy a drón alján lévő csatlakozó, amin keresztül rengeteg mindent csatlakoztathatunk a drónhoz, legyen az szervo, egyedi LED lámpa világítás vagy épp egy tűzijáték modul.

A DIY portot egy nagyon okos ötletnek tartom, és bízom benne, hogy a jövőben még több újfajta igazán szórakoztató modult tudunk majd megvásárolni hozzá.

Szerintem ezzel a Xiaomi igazán nagyot alkotott, mivel ennek a portnak a használatával, szinte bármilyen jópofa dolgot megvalósíthatunk.

Az ejtőernyős ötlet pedig kimondottan tetszik, mivel így akár egy kis csomagot is szállíthatok a drónnal, amit a távirányító hátulján lévő gomb megnyomása után elenged, és a csomag egy kis ejtőernyő segítségével fog leereszkedni a földre. Fantasztikus, nem igaz? 🙂

Remélem, hamarosan kaphatóak lesznek ezek a modulok is hozzá. Amint több információm lesz ezzel kapcsolatban, természetesen megfogom osztani ezen az oldalon keresztül.

A csomag tartalma

Xiaomi Fimi A3 drón teszt - a csomag tartalma

A csomagban természetesen megkapjuk a Xiaomi Fimi A3 drónt és hozzá az akkumulátorát, 1db távirányítót, 6db propellert, 1db USB kábelt és 1db akkumulátor töltő adaptert, és 1db hálózati töltőt hozzá.

Természetesen EU szabvány szerinti hálózati adaptert is fogsz kapni hozzá amivel tölteni tudod majd az akkumulátorát.

Felhasználói kézikönyv

A Xiaomi Fimi A3 drón felhasználói kézikönyvét ha szeretnéd itt tudod elérni.

Összegzés

Biztos vagyok benne, hogy drón pilótaként a Xiaomi Fimi A3 drónnal való repülés közben, egy teljesen új világ kapui tárulhatnak fel előtted, mivel ez az egyik legmodernebb és legjobb drón ami napjainkban a piacon kapható ebben az árkategóriában.

Ha ámulatba ejtően szép, tökéletesen kép stabilizált FULL HD minőségű légi felvételeket szeretnél készíteni, akkor a Xiaomi Fimi A3 drónt Neked találták ki.

Xiaomi Fimi A3 drón vásárlás

Xiaomi Fimi A3 drón vásárlásHa megtetszett a Xiaomi Fimi A3 drón, akkor a GearBest vagy a Banggood webáruházakban most akciósan megvásárolhatod, mindössze 275 dollár körüli áron.

Kedvezményes kuponkódok

A kosárba helyezés után, nyisd meg a kosár oldalt és kattints a “Proceed to Check out” gombra, ezután válaszd az “Europe Registered” vagy az “EU priority line” szállítási opciót, mivel így áfa és vám mentesen a Tied lehet. ?

 • Xiaomi Fimi A3 kupon
  Xiaomi FIMI A3 - Kuponkódok és kedvezmények

  A Xiaomi Fimi A3-as drónnal lélegzetelállítóan szép tökéletesen kép stabilizált FULL HD minőségű légi felvételeket készíthetsz, és még csak sokat sem kell költened rá.

   

  Kupon ajánlatok utolsó frissítésének dátuma:2020 Mar 07
Eredeti ár - $300 (102,000 ft) Kedvezményes ár - $245 83,300 ft
  Irány az ÜzletGearBest.com

Xiaomi Fimi A3 drón kiegészítők

Ha szeretnél tartalék akkumulátort vagy propellereket vásárolni a Xiaomi Fimi A3 drónodhoz, akkor ezeket a következő linken keresztül tudod megtenni.

[display_button url=”https://namerre.hu/go/bg-xiaomi-fimi-a3-gear/” glyphicon=”glyphicon glyphicon-shopping-cart” size=”normal” text=”Banggood Webáruház Xiaomi Fimi A3 drón kiegészítők” color=”green” target=”blank”]

To top