Akciókamerák Blog Egyéb Termék Tesztek

Xiaomi FIMI PALM mini kézi kamera gimbal teszt – Társ az utadon

Xiaomi FIMI PALM mini kézi kamera gimbal teszt

Egy olyan gimbal ami kamera is egyben? Igen, ez a Xiaomi FIMI PALM mini kézi kamera gimbal, amely kinézetre eléggé hajaz DJI Osmo Pocket kamera gimbalra.

Érdekessége a dolognak, hogy a Xiaomi FIMI PALM rengeteg olyan funkcióval rendelkezik amivel a DJI Osmo Pocket kamera gimbal nem, viszont az ára ennek ellenére sokkal olcsóbb.

Xiaomi FIMI PALM kamera gimbal teszt (videó)

Nem véletlenül adtam ezt a címet ennek a cikknek, mivel ez a kis kézi kamera gimbal sokoldalúságának köszönhetően rengeteg helyzetben kitűnő társunk lehet ha minőségi stabilizált 4K felbontású videófelvételeket szeretnénk készíteni.

FIMI PALM mini kézi kamera gimbal hátizsák pánt tartóHa szeretsz kerékpározni, vagy kirándulni vagy épp nyaralásra mész vagy csak egyszerűen szeretsz videózni, esetleg vlogger vagy és egy olyan kis méretű kamerára vágysz ami elfér a zsebedben és ennek köszönhetően bárhová magaddal viheted, akkor a FIMI PALM mini kézi kamera gimbal mindenképpen tökéletes társ lehet az utadon.

Mivel ugye ez egy olyan kamera ami egy 3 tengelyes mechanikus gimbalra van felszerelve, így nem kell külön gimbal stabilizátort magaddal cipelned, mivel minden rendelkezésedre áll körülbelül olyan kis méretben mint az okostelefonod.

Ezt a fajta kamera gimbalt akár hívhatnám okos gimbalnak is, mivel méltán megérdemli ezt a jelzőt. Az utóbbi pár évben rengeteget szenvedtem az okostelefon és gimbal kombinációjával és pár hónap után feladtam a küzdelmet, mivel rájöttem, hogy nem igazán szeretek feleslegesen több kilót magammal cipelni.

Itt megjegyezném, hogy az okostelefon és gimbal kombináció nem egy rossz megoldás, viszont ember legyen a talpán aki ezzel lenyom egy 30 netalántán 1 órás videófelvételt. Aki már próbálta az biztosan tudja, hogy elég komoly feladat.

A második sokkal ideálisabb megoldás az, ha az ember fia vagy lánya vesz egy jó minőségű akciókamerát és hozzá egy kisebb méretű akciókamera gimbalt. Na ez a megoldás Nekem a mai napig bevált és az utazásaimra és nyaralásaimra is ezt a párost vittem magammal.

FIMI PALM mini kézi kamera gimbal kerékpár tartóViszont azt a tökéletes kéjmámort amire vágytam még így sem sikerült elérnem, mivel a nagy méretű hordtáska, töltő adapterek, akkumulátorok és a rengeteg hozzájuk tartozó kütyük még így is egy közepes méretű hátitáskát igényeltek a szállításukhoz.

Amikor meghallottam, hogy a Xiaomi FIMI PALM mini kézi kamera gimbal kikerült a piacra nagyot sóhajtottam és úgy éreztem magam mint aki feloldozást kaphat a rengeteg kütyü cipelése alól.

Lelki füleimmel még most is hallom a következőket, „Fiam, mától feloldozunk a rengeteg kütyük cipelése alól és ha tökéletesen stabilizált felvételeket szeretnél készíteni 4K minőségben, akkor nem kell mást tenned, csak egy kis méretű kézi kamera gimbalt mint a FIMI PALM magaddal vinned az útjaidra”.

Hát valahogy mégsem hallgattam erre a meggyőző sugallatra egy ideig, viszont most hogy szembejött velem a GearBest webáruház oldalán a következő ajánlat „A Xiaomi FIMI PALM mini kézi kamera gimbal most akciósan 25%-al olcsóbban kapható” nem sokat tétováztam azon, hogy megrendeljem.

 • FIMI PALM Mini kézi Gimbal kamera
  FIMI PALM - Kuponkódok és kedvezmények

  A FIMI PALM egy 3 tengelyes mechanikus stabilizátorral szerelt mini kézi kamera gimbal, amely akár 4K minőségben készíti el számunkra a gyönyörűen kép-stabilizált videó felvételeinket.

  Kupon ajánlatok utolsó frissítésének dátuma:2023 Jan 05
Eredeti ár - $399 (135,660 ft) Kedvezményes ár - $364 123,760 ft
  Irány az ÜzletAliExpress.com

Természetesen ez a cikk is ennek az okos döntésemnek köszönhető és most lehull a fátyol arról, hogy tényleg jó döntés volt e megvásárolni ezt a kamera gimbalt.

Vágjuk is bele a gimbal tesztbe és nézzük meg mit is tud a Xiaomi FIMI PALM mini kézi kamera gimbal.

Kamera gimbal teszt

Xiaomi FIMI PALM mini kézi kamera gimbal teszt

A Xiaomi FIMI PALM kamera gimbal tényleg egy nagyon kis méretű (30.5 x 22.7 x 127.0mm) kamera gimbal, amelynek a súlya mindössze 120 gramm.

Az egyik legnagyobb előnye talán az, legalábbis számomra biztosan, hogy pár másodperc alatt üzembehelyezhető és máris készen áll a stabilizált videófelvételek készítésére.

Az akciókamera és gimbal páros használatával az üzembe helyezési idő, amíg bekapcsoltam az akciókamerát és a gimbalt meg persze beállítottam őket, jó pár percet vett igénybe, tehát a pár másodperces üzembe helyezést mindenképpen díjazom.

Xiaomi FIMI PALM mini kézi kamera gimbal teszt

Érintőképernyő

Átlátható menüvel és nagy örömömre érintőképernyős kijelzővel rendelkezik, amelynek a használatát pár óra alatt szinte tökéletesen sikerült elsajátítanom.

Hatalmas piros pont jár a Xiaomi FIMI PALM készítőinek azért is, hogy ellátták egy analóg gimbal joystickkal amivel a kamerát nagyon könnyen tudom irányítani.

Analóg joystick nélkül el sem tudnék képzelni egy használható kamera gimbalt, például a DJI Osmo Pocket kamera gimbal csak digitális gimbal irányítással rendelkezik, ami miatt Nálam szóba sem jöhet.

A FIMI PALM kamera 4 fajta gimbal móddal rendelkezik, FPV, Follow, Pitch Lock és a Ginbal Lock módokkal.

Az FPV mód nagyon hasonló a drónokon található kamera módhoz, a Follow mód pedig felismeri az emberi fejet és követi annak mozgását, de akár objektumot is követhetünk vele, ha ráklikkelünk az érintőképernyőn megjelenő kis keretre.

Xiaomi FIMI PALM mini kézi kamera gimbal teszt

A Pitch Lock módot főleg gyaloglás közben szoktam használni, mint például városban vagy erdei kirándulások során. A Ginbal Lock nagyon hasonlít a Pitch Lock módra, azzal a különbséggel, hogy ebben az esetben a kamera mindig a kezdésként beállított irányba fog fordulni.

A kamera látószöge 128°, viszont a torzítás csökkentő mód bekapcsolásával ezt a látószöget korrigálhatjuk és így normál, körülbelül 80°-os látószögű kameraképet kapunk.

Sokak kedvence, többek közt az enyém is a „time-lapse” videó, ami szintén megtalálható a Xiaomi FIMI PALM kamera gimbal funkciói közt.

Xiaomi FIMI PALM mini kézi kamera gimbal tesztA kamera színvilága kimondottan szép, mondhatni az egyik legjobb amivel az eddigi pályafutásom során találkoztam.

Lehetőségünk van egyedi ISO értéket beállítani és a fehéregyensúly értéke is állítható manuálisan vagy hagyhatjuk automata beállításon.

A legszebb színvilágot és videó minőséget az F-Log módban a „Super Fine” minőség beállításával értem el 4K felbontásban 30fps mellett. Meg kell, hogy mondjam messze jobban teljesített ez a kamera gimbal az elvárásaimnál, ilyen azért nem sűrűn szokott történni.

Van még egy igazán hasznos tulajdonsága a FIMI PALM kamerának, mégpedig az, hogy 3X-os zoommal rendelkezik, amit felvétel közben is használhatunk, magyarul felvétel közben is rázoomolhatunk a felvenni kívánt objektumra.

Mivel ez egy autófókusszal rendelkező gimbal kamera, így nem kell a fókuszt manuálisan állítanunk. Makró természetesen nincs rajta, viszont körülbelül 5-8 cm-ig teljesen tiszta fókuszált képet kapunk.

Kamera képfelbontás

Többfajta képfelbontás is elérhető benne, a legnagyobb a 4K UHD 30fps mellett ami 100Mbps gyorsasággal fut, tehát ha ebben a minőségben szeretnénk a felvételeinket rögzíteni, akkor ehhez nem csak egy minőségi gimbal kamerára, hanem egy minőségi micro SD kártyára is szükségünk lesz.

Sandisk Extreme Pro SD kártyákMindössze 1 darab olyan micro SD kártyát ismerek ami képes ezzel a sebességgel rögzíteni a felvételeinket, ez pedig a Sandisk Extreme Pro.

Természetesen kisebb felbontás is beállítható a készüléken, mint a 2.7K (30/60fps) és az 1080p (30/60fps), ezekhez a képfelbontásokhoz kisebb sebességű micro SD kártyák is jók, mint például a Samsung Evo Plus, vagy a Sandisk Ultra, hogy csak párat említsek.

A Xiaomi FIMI PALM kamera gimbal egy 1000mAh-es beépített akkumulátorral rendelkezik, ami körülbelül 240 perces üzemidőt biztosít számunkra FULL HD képfelbontás mellett. Itt megjegyezném eddig messze ennek a kamerának van a leghosszabb üzemideje amivel eddig találkoztam.

A legtöbb akciókamera beépített mikrofonjának a hangja a legtöbb esetben elég siralmasnak mondható, így hatalmas meglepetés volt, hogy a FIMI PALM kamerának a beépített mikrofon hangja teljesen tiszta és elfogadható minőségben rögzíti a hangot.

Ezzel a minőséggel teljesen megvagyok elégedve, de mivel ezen a téren eléggé maximalista vagyok, így mindenképpen kifogom próbálni pár külső mikrofonnal is.

A FIMI PALM kamera alján találunk egy USB Type-C csatlakozót, aminek a segítségével tölteni tudjuk a készüléket és lehetőségünk van külső mikrofont is csatlakoztatnunk hozzá egy adapter kábel segítségével.

Xiaomi FIMI PALM külső mikrofon kábelMost jöjjön egy olyan dolog ami nem igazán tetszik, ez pedig az, hogy nem mindegyik Type-C adapter kábel kompatibilis vele, csak a gyári FIMI PALM adapter kábel. Rengeteg „Type-C to 3.5 Jack” konverter kábellel kipróbáltam és egyikkel sem működött a hang.

Tehát gyorsan meg is rendeltem hozzá a gyári FIMI PALM Type-C adapter kábelt az AliExpress webáruházból.

A hátulján található egy 1/4 “-os csavarfurat, amivel tripod állványra, vagy például a kerékpárunkra és még a hátizsákunk pántjára is felerősíthetjük egy csatlakozó adapter segítségével.

FIMI PALM gimbal teszt mobil applikáció

Remek hír, hogy a Xiaomi FIMI PALM kamera gimbalt egy igazán minőségi mobiltelefon applikációról a FIMI PLAY-ről is vezérelhetjük, amit ingyenesen letudunk tölteni a Google Play vagy iOS telefonokhoz az Apple Store webáruházakból.

Ebben a kamera gimbal tesztben csak a legfontosabb tulajdonságait teszteltem a Xiaomi FIMI PALM kamera gimbalnak, az eddig megemlítetteken kívül még jó pár olyan funkcióval rendelkezik amelyek nem fértek bele ebbe a tesztbe.

Most pedig az átláthatóság kedvéért pár mondatban leírom a FIMI PALM kamera gimbal erősségeit és azt is, hogy szerintem melyek azok a dolgok amiken javítani lehetne.

Ami tetszik benne

Kis méretű és nagyon gyorsan, egy gombnyomással üzembe helyezhető.
Analóg gimbal joystickkal rendelkezik, amivel nagyon könnyű irányítani.
Átlátható könnyen kezelhető menüvel és érintőképernyős kijelzővel rendelkezik.
Van benne torzításcsökkentés mód, tehát korrigálja a halszem effektust.
A kamera színvilága eszméletlenül jó.
Tetszik, hogy felvétel közben is tudom használni a 3x-os zoom funkciót.
Autófókusszal rendelkezik, tehát nem kell a fókuszt manuálisan állítgatnunk.
Képes 4K UHD minőségben 100Mbps mellett rögzíteni a felvételeinket.
A beépített mikrofonnak nagyon jó hangja van.
Kimondottan jól stabilizálja a felvételeimet.
Van benne Time-Lapse, ami az egyik kedvencem.
Egy gombnyomással Vlogger módba állítható.
Kis méretű és könnyű, mindössze 120 gramm.
Nagyon jó 240 perces üzemidővel rendelkezik.
Mobil appról is irányíthatom.
Tudásához képest elfogadható áron kapható.

Amin javítani lehetne

Külső mikrofon csatlakoztatásánál jó lenne ha bármelyik Type-C mikrofon kábellel működne, nem csak a gyári Fimi Palm kábellel.
A Type-C csatlakozót nem az aljára hanem az oldalára tettem volna, mivel így az asztalra állítva is tudnám tölteni.

Fotó galéria

Xiaomi FIMI PALM mini kézi kamera gimbal vásárlás

Xiaomi FIMI PALM gimbal tesztEddig a SJCAM SJ8 PRO akciókamerát használtam és a Hohem iSteady Pro 2 gimbalt az utazásaim során, viszont nagyon úgy érzem ideje váltanom és haladnom a korral, mivel a Xiaomi FIMI PALM mini kézi kamera gimbal sokkal kisebb méretben és egyben tudja mindazokat a funkciókat melyekhez eddig két eszközre volt szükségem.

Ha szeretsz videózni és kiváló minőségben szeretnéd megörökíteni a legszebb pillanataidat vagy esetleg Vlogger vagy és nem szeretsz rengeteg kütyüt magaddal cipelni az útjaidra, akkor jobb megoldást mint a Xiaomi FIMI PALM mini kézi kamera gimbal keresve sem találhatsz.

 • FIMI PALM Mini kézi Gimbal kamera
  FIMI PALM - Kuponkódok és kedvezmények

  A FIMI PALM egy 3 tengelyes mechanikus stabilizátorral szerelt mini kézi kamera gimbal, amely akár 4K minőségben készíti el számunkra a gyönyörűen kép-stabilizált videó felvételeinket.

  Kupon ajánlatok utolsó frissítésének dátuma:2023 Jan 05
Eredeti ár - $399 (135,660 ft) Kedvezményes ár - $364 123,760 ft
  Irány az ÜzletAliExpress.com

Ha tetszett ez a kamera gimbal teszt, akkor kérlek oszd meg másokkal is, ha pedig kérdésed van a Xiaomi FIMI PALM mini kézi kamera gimbalal kapcsolatban, akkor azt nyugodtan felteheted a komment részben.

To top