Blog Drónok Termék Tesztek

Xiaomi Fimi X8 SE 4K drón teszt (kupon) – végre itt az igazi DJI Mavic alternatíva!

Xiaomi Fimi X8 SE 4K drón teszt

A Xiaomi Fimi X8 SE 4K a Xiaomi legújabb drón modellje (Xiaomi Fimi X8 kupon) jelenleg a piacon kapható egyik legjobb 4K kamerás drón, amely a DJI Mavic 2 Pro árának a töredékéért kapható, viszont tudásban igencsak megközelíti azt. Tarts velem és ebben a drón tesztben mindjárt kiderítjük, hogy mit is tud a Xiaomi Fimi X8 SE  drón.

Xiaomi Fimi X8 SE összecsukható drónXiaomi Fimi X8 SE összehajtható drón

Bizony, ez egy összehajtható drón, ami ráadásul nem sokkal nagyobb mint az okostelefonod, így bárhová magaddal viheted ahová csak szeretnéd.

Hihetetlenül kompakt méretekkel rendelkezik, összehajtva mindössze 73x106x204 milliméter, ami szerintem nem semmi!

drón tesztXiaomi Fimi X8 SE kupon

Van egy jó hírem, ha minden igaz fogok kapni kedvezményes kupon kódokat is hozzá, amit közzéteszek majd ezen az oldalon és a Facebook oldalamon keresztül.

Ha még nem iratkoztál fel a csatornámra, akkor ezt most lehet, hogy érdemes lesz megtenned.

 • Xiaomi Fimi X8 SE kupon
  Xiaomi Fimi X8 SE - Kuponkódok és kedvezmények

  A Xiaomi Fimi X8 SE legújabb modellje, amely hihetetlen 10 km-es repülési távolsággal és 35 perces repülési idővel rendelkezik. A három tengelyes gimballal szerelt 4K UHD kamerájával pedig profi minőségű légi felvételeket készíthetünk.

  Kupon ajánlatok utolsó frissítésének dátuma:2023 May 22
Eredeti ár - $789 (268,260 ft) Kedvezményes ár - $506 172,040 ft
  Irány az ÜzletAliExpress.com

Xiaomi Fimi X8 SE 4K drón bemutató videó

Most vegyél egy nagy levegőt és fújd ki, ezután nyugodj meg, mert nem szeretném ha esetleg szívszélhűdést kapnál attól ami most jön.

Xiaomi Fimi X8 SE 4K drón teszt

33 perces repülési idő és 5km-es repülési hatótávolság

A Xiaomi Fimi X8 SE 4K drón nem kevesebb mint 5km-es repülési hatótávolsággal rendelkezik, a repülési ideje pedig körülbelül 33 perc és akár 500 méteres magasságba is feltud emelkedni!

Nos, ezzel a repülési idővel lekörözte a piacvezető DJI Mavic 2 Pro drónt, mivel az utóbbi repülési ideje 29 perc, ami természetesen szintén nem egy rossz teljesítmény.

Biztos vagyok benne, hogy ennek a fantasztikus eredménynek az elérésében sokat segített a hihetetlenül erős 11,4 Voltos 4500mAh-es LiPo akkumulátora is.

A legjobb DJI Mavic alternatíva

Azt hiszem, ezekkel a paraméterekkel a Xiaomi Fimi X8 SE 4K drón, jelenleg mindenképpen a legjobb DJI Mavic alternatívának nevezhető!

Ha egy drón megingathatja kicsit a DJI Mavic nagyon stabil pozícióját a piacon, akkor véleményem szerint erre a Xiaomi Fimi X8 SE drón a legesélyesebb.

12 megapixeles 4K kamera

Xiaomi X8 SE drón 3-axis mechanikus gimbal

Úgy látom a Xiaomi egyáltalán nem viccel, mivel ez egy 12 megapixeles 4K kamerával felszerelt drón, ami 3-axis mechanikus gimballal rendelkezik, így akár profi minőségű 4000×3000 pixel felbontású fényképeket is lőhetsz vele.

A Xiaomi korábbi modelljéhez a XIAOMI Mi 4K drónhoz képest, a Xiaomi Fimi X8 SE fényévekkel jobb képminőséggel és színfelbontással rendelkezik, köszönheti ezt a csúcstechnológiás Sony IMX378-as szenzorának.

Xiaomi Fimi X8 SE 4K kamera beállítások

Panoráma fotók

Biztosan láttad már, hogy milyen gyönyörű panoráma fotókat tudnak készíteni a legújabb DSLR kamerák, viszont most már nem csak ezekkel a kamerákkal tudsz ilyen lélegzetelállítóan szép panoráma fotókat készíteni, hanem a Xiaomi Fimi X8 SE drónnal is, ráadásul a levegőből, mivel lehetőséged van az elkészített fényképek kombinálásával egy összefüggő álomszép panoráma képet készíteni.

Xiaomi Fimi X8 SE 4K drón teszt - Panoráma fotók

Motion-lapse

Xiaomi Fimi X8 SE 4K drón teszt - motion lapse

Ha elkészítetted a panoráma fotóidat, akkor ezután érdemes pár Motion-lapse fotót is elkészítened, amit akár egy gombnyomással megtehetsz.

Filmes effektek (Cine Shot)

Xiaomi Fimi X8 SE 4K drón teszt - filmes lövés

A „Cine shot”, azaz filmes effektek kategórián belül pedig, rengeteg csúcsminőségű légi felvételt készíthetsz a kiválasztott opciók használatával, ezeket az opciókat ugye a gyakorlatban lehet a legjobban megismerni.

Például kiválaszthatod a „Spiral” opciót, és így a drón spirál alakban körberepüli a kijelölt objektumot és mindeközben légi felvételt vagy fotókat készít.

Háromszoros digitális zoom

Ha repülés közben szeretnél rázoomolni egy számodra érdekes objektumra, akkor ezt könnyedén megteheted, mivel a Xiaomi Fimi X8 SE drón front kamerája háromszoros digitális zoommal rendelkezik.

Szerintem ezt szoftveresen akár kicsit tuningolni is lehet majd, amint megérkezett hozzám a drón ezt mindenképpen kiderítem.

Ha pedig lenyűgözően gyönyörű, professzionális minőségű légi felvételek készítésére vágyakozol, akkor van egy jó hírem.

4K 30fps videófelvétel készítés

Xiaomi Fimi X8 SE 4K drón teszt - 4K videó készítésAz Ambarella processzorának köszönhetően a Xiaomi Fimi X8 SE képes 4K, azaz 3840×2160 pixel képfelbontásban 30fps-ben videófelvételeket készíteni, akár csak a legjobb akciókamerák, mint például a SJCAM SJ8 Pro akciókamera.

Viszont ezzel szemben a drónnak ugye nagy előnye, hogy nem csak a földön állva, hanem a levegőből is elkészítheted a jobbnál jobb profi minőségű légi felvételeidet.

Ezzel a tudással a Xiaomi Fimi X8 SE azonnal belépett a professzionális légi-felvételek készítésére alkalmas drónok táborába, viszont jó hír, hogy mégsem kerül annyiba mint egy DJI Mavic 2 Pro, aminek az ára ugye több mint 1,500 dollár.

Mindössze a harmadáért, azaz kevesebb mint 500 dollárért a Tied lehet, ami szerintem egy ilyen kaliberű drónért cserébe szinte ajándéknak számít.

Intelligens repülés tervezés (Flight Planing)

drón teszt - intelligens repülés tervezés

Az intelligens repülés tervező segítségével nem csak kijelölhetünk egy pontot, amit aztán a drón automatikusan lerepül, hanem előre elkészíthetünk egy feladat sort is hozzá, amit szintén automatikusan elfog végezni.

Természetesen beépített professzionális GPS térkép rendszerrel is rendelkezik, így nyomon követhetjük drónunk minden egyes lépését, vagyis repülését.

Intelligens követési módok

Köszönhetően a Xiaomi Fimi X8 SE drón A.I. technológiával kombinált vizuális nyomkövető rendszerének, kedvünk szerint akár többféle intelligens követési mód közül is választhatunk.

Bizonyára még emlékszünk rá, hogy a kezdő kategóriás drónok rendelkeznek, az úgynevezett „Follow me”, azaz automatikus követési móddal, az intelligens követési módok ennek egy továbbfejlesztett változata, ami többféle opciót is tartalmaz.

Xiaomi Fimi X8 SE 4K drón teszt

Trace

A „Trace” a legelső melynek segítségével kijelölhetjük a követni kívánt objektumot és kiválaszthatjuk hozzá a követési szöget is.

Profile

A második, azaz a „Profile” a már jól ismert „Follow me” mód megfelelője, amin keresztül párhuzamos szögből tudjuk követni a kijelölt objektumot.

Lock

A „Lock” jelentése ugye a zár, ami ebben az esetben annyit jelent, hogy egy előre megadott rögzített perspektívából tudjuk követni az általunk kijelölt objektumot.

Precíziós pozicionáló rendszer

drón teszt - precíziós pozícionáló rendszerA beépített GPS+glonass dupla műholdas pozicionáló rendszerének köszönhetően a Xiaomi Fimi X8 SE nagyon gyorsan tudja pozicionálni magát, és úgy ottmarad egy helyben a levegőben, mintha odaragasztották volna.

A vizuális pozicionáló rendszerével, ami ugye a front kamerából és az alján elhelyezkedő kamerából áll, még GPS mentes környezetben is tökéletesen pozicionálja magát.

Hát erre igazán kíváncsi vagyok, mivel nem sok olyan drónt láttam eddig, ami GPS nélkül is tökéletesen pozicionálja magát.

Természetesen ezt mindenképpen tesztelni fogom ebben a drón tesztben, amint megérkezett a Xiaomi Fimi X8 SE drónom.

Xiaomi Fimi X8 SE drón felszállás kézből + alap repülés teszt

Keresés és mentés (SAR)

Xiaomi Fimi X8 SE 4K drón teszt - keresés és mentés

A Xiaomi Fimi X8 SE drón tökéletesen alkalmas akár mentő missziók kivitelezéséhez is, mivel a beépített GPS helymeghatározó rendszerével és a precíziós koordináták segítségével, képes nagyon gyorsan megtalálni a mentési célpontot.

Tökéletes landolás

Xiaomi X8 SE tökéletes landolás

Az intelligens landolásnak köszönhetően a Xiaomi Fimi X8 SE drón automatikusan felismeri az alatta elhelyezkedő leszállóhelyet és így tökéletes pontossággal fog landolni rajta.

Többszörös védelem a biztonságos repülés érdekében

Xiaomi Fimi X8 SE 4K drón teszt - biztonságos repülés

Nem kell mondanom, hogy mennyire fontos, hogy a drónunkkal biztonságosan tudjuk repülni és a drón vissza is térjen hozzánk a kiindulási pontjára.

Mert ugye ki örülne annak ha elveszítené a drónját, ha esetleg az nem térne vissza hozzá. Ezt megelőzendő a Xiaomi rengeteg nagyon hasznos biztonsági funkciót beépített a Xiaomi Fimi X8 SE 4K drónba, amivel minimalizálni tudja ennek az eseménynek a bekövetkezését.

Automatikus visszatérés (RTH)

Ez szinte minden komolyabb drónnál alapfunkciónak kellene, hogy legyen. Természetesen a Xiaomi Fimi X8 SE rendelkezik az automatikus visszatéréssel, azaz „Return to home” funkcióval.

Ez a funkció automatikusan aktiválódik, ha például megszakad a kapcsolat a drón és a távirányító között, vagy ha elérte a drón azt az akkumulátor töltöttségi szintet amivel még visszatud repülni a kiindulási pontjára.

Tiltott repülési területek (No Fly Zone)

Ha a drón egy olyan repülési légtér közelébe érkezik amelybe tilos berepülni, mint például repülőterek vagy katonai támaszpontok által használt légterek, akkor az RTH szintén automatikusan aktiválódik, így megvéd bennünket az ilyen típusú légterek megsértésétől.

Valós idejű GPS követés

Mivel ugye beépített GPS-szel rendelkezik, így ha esetleg valami baj történt, mondjuk nem volt elegendő energiája a drónnak visszatérni a kiindulási pontjára és emiatt leszálltál vele valahol, akkor a valós idejű GPS követésnek köszönhetően méteres pontossággal bemérheted a drónod tartózkodási helyét.

Ezután, természetesen érdemes minél hamarabb megkeresned, mielőtt lemerül az akkumulátora.

Ennek a funkciónak nagyon örülök, mivel ezzel tényleg a minimumra csökkenthetem a drón elvesztésének a lehetőségét.

Szél erősség mérés

Itt van még egy nagyon hasznos biztonsági funkció, amit örülök, hogy nem hagytak ki a listáról, mivel sok esetben ténylegesen nagyon hasznos lehet.

A szélerősség mérés csak a komolyabb nagy repülési hatótávolságú drónok palettáján szokott szerepelni, és a Xiaomi Fimi X8 SE természetesen rendelkezik vele.

A beépített szenzorának köszönhetően, automatikusan méri az aktuális szélerősséget, és ha olyan paramétereket észlel, melyek rossz irányba befolyásolnák a repülésünket, mint például az erős szél, akkor arról automatikusan tájékoztatni fog bennünket az app kijelzőjén keresztül.

Túlzott energia fogyasztás

Előfordulhat, hogy valami oknál fogva a drón energia fogyasztása túlzottan megemelkedik, ebben az esetben erről szintén automatikusan értesítést fogunk kapni az applikáció kijelzőjén keresztül.

Távirányító

Xiaomi Fimi X8 SE 4K drón teszt - távirányító

Semmi mást nem kell tenned, mint belehelyezni a távirányítóba az okostelefonodat, csatlakoztatni a távirányítóhoz a tartozékként kapott USB OTG kábelen keresztül, megnyitnod a Xiaomi Fimi X8 SE drón applikációját és máris készen állsz a repülésre!

Applikáció

Xiaomi X8 SE 4K drón applikáció

A Xiaomi Fimi X8 SE applikációt egy úgynevezett „Plug & Play” appon keresztül tudod elérni, miután csatlakoztattad az okostelefonodat egy USB OTG kábelen keresztül a távirányítóhoz.

Xiaomi Fimi X8 SE 4K drón kalibrálása

A csomag tartalma

drón teszt

A csomagban megkapjuk a Xiaomi Fimi X8 SE drónt és hozzá 1 DB akkumulátort, 1 DB távirányítót, 6 DB tartalék propellert, 1 DB akkumulátor töltőt és kábelt hozzá, 3 DB USB kábelt (köztük az OTG kábelt is) és természetesen a felhasználói kézikönyvet.

Felhasználói kézikönyv

A Xiaomi Fimi X8 SE drónról részletesebben a felhasználói kézikönyvében olvashatsz.

Összegzés

Nos, egy szusszanásra ennyit sikerült írnom a Xiaomi Fimi X8 SE 4K drónnal kapcsolatban, természetesen ez a cikk még koránt sem ért véget, ezt csak egy kis ízelítőnek szántam és nemsoká bővíteni fogom a cikket.

Jó híreim vannak azzal kapcsolatban, hogy a Xiaomi Fimi X8 SE 4K drón teszt sem fog elmaradni, mivel folyamatban van a drón rendelése és amint megérkezik hozzám elkészítem a drón teszt videókat is.

Xiaomi Fimi X8 SE összecsukható drónXiaomi Fimi X8 SE 4K drón vásárlás

Aki egy ennyire professzionális drónt szeretne magának vásárolni, akár hobbi célú felhasználásra vagy komolyabb filmes munkák kivitelezéséhez, annak csak annyit tudok mondani, hogy ha megteheti, akkor vegye meg nyugodtan, mivel ugye csak egyszer élünk és egy ilyen kaliberű drónt ennyi pénzért mindenképpen kár lenne kihagyni!

 • Xiaomi Fimi X8 SE kupon
  Xiaomi Fimi X8 SE - Kuponkódok és kedvezmények

  A Xiaomi Fimi X8 SE legújabb modellje, amely hihetetlen 10 km-es repülési távolsággal és 35 perces repülési idővel rendelkezik. A három tengelyes gimballal szerelt 4K UHD kamerájával pedig profi minőségű légi felvételeket készíthetünk.

  Kupon ajánlatok utolsó frissítésének dátuma:2023 May 22
Eredeti ár - $789 (268,260 ft) Kedvezményes ár - $506 172,040 ft
  Irány az ÜzletAliExpress.com

Xiaomi Fimi X8 SE kiegészítők

Xiaomi Fimi X8 SE hord táska

Tartalék akkumulátorra a legtöbb esetben szükség lehet, ugyanígy van ez a propellerekkel is, és ha sérülésmentesen szeretnéd szállítani a Xiaomi Fimi X8 SE drónodat, akkor pedig egy hord táskát sem árt beszerezned hozzá.

Xiaomi Fimi X8 SE tartalék akkumulátor

Jó sokat böngésztem a netet, hogy találjak tartalék akkumulátort a Xiaomi Fimi X8 SE drónhoz, és a legtöbb áruházban még mindig csak előrendelésben kapható. Viszont a Banggood webáruházban van és körülbelül kéthetes szállítással meg is érkezik ha megrendeled, legalábbis addig amíg készleten van.

[display_button url=”https://namerre.hu/go/xiaomi-fimi-x8-gear-bg/” glyphicon=”glyphicon glyphicon-shopping-cart” size=”normal” text=”Banggood Xiaomi Fimi X8 SE Kiegészítők” color=”green” target=”blank”]

80cm-es nagyon jó drón leszállópadok
Leszállópad

A fel és leszálláshoz mindenképpen érdemes egy leszállópadot használnod, hogy ne sérüljön a drón le és felszállásnál.

Ha szeretnél egy szuper összehajtható vízálló leszállópadot venni a Xiaomi Fimi X8 SE drónodhoz, akkor a legolcsóbban az AliExpress oldalán keresztül tudod ezt megtenni a következő linken keresztül.

A 75-80cm-eseket érdemes választanod.

[display_button url=”https://namerre.hu/go/ali-landing-pad-80cm-search/” glyphicon=”glyphicon glyphicon-shopping-cart” size=”normal” text=”AliExpress Xiaomi Fimi X8 SE leszállópadok” color=”yellow” target=”blank”]

15 Comments on “Xiaomi Fimi X8 SE 4K drón teszt (kupon) – végre itt az igazi DJI Mavic alternatíva!”

 • Edvárd Kalkó

  mondja:

  Üdv!
  Mádcius 5-én rendeltem meg a drónt de még mindig feldolgozási időben van. Lehetséges hogy még nem kezd el kiszállítani a drónokat?
  Mert a szállításnál azt írja hogy 7-15 munkanak ( EU priority)

 • Tom Speedy

  mondja:

  Szia tudnál egy összehasonlítást írni a Fimi X8 SE 4K és Fimi A3 drónról. Mindkettő szép és jó de mégis melyiket inkább? Esetleg tudsz valami infot mikortól forgalmazzák újra?

  • Attila

   mondja:

   Amint a Xiaomi Fimi X8 SE 4K drónom megérkezik és teszteltem, tervezek egy összehasonlító videót. Egyértelműen az X8-at választanám. Mivel a Fimi gyártó cég nem tudja teljesíteni a hatalmas megrendelt mennyiséget a Xiaomi drónokból, így most csúszás van a piacon, de nemsoká megint kapható lesz. 🙂

 • Nandor Paar

  mondja:

  Szia! Mikorra várható egy átfogó teszt,vagy bemutató? Ami a leírásban van,az sajnos még nem teljesen felel meg a valóságnak…..(tapasztalat)
  Üdv.

  • Attila

   mondja:

   Szia, még nem teszteltem a Xiaomi Fimi X8-at, így csak azt tudom írni ami a leírásában van. Nemsoká az SJRC F11-et fogom tesztelni, cikk és videók is lesznek róla, utána pedig jönnek a Xiaomi Fimi X8 teszt videók. Rengeteg a dolgom épp, így fix időpontot nem tudok mondani. Remélhetőleg 1 hónapon belül készen lesz.

 • Bence Szabó

  mondja:

  Szia , megrendeltem a dront , és azt írja az oldal jog már megérkezett , de nem kaptam semmit , meg tudnád nézni ha megkérlek .
  Köszi

 • slala1959

  mondja:

  Szia!
  Én 2 napja kaptam meg ezt a drónt, a leírásod szerint beállítottam!
  De kérdéseim:

  Én itt kispest wekerle telepen próbáltam ki, autómata felszállásal, majd irányítottam is!

  Azonban megleőetésemre k.600 -750 méter után returnn to home! Valami RTH- írt ki?
  Ez hogyan lehet, mert én szertttem volna tovább küldeni!

  Aztán meg szépen amikor visszajött, kb.1-2 méterrel odébb tette le, mint ahonnan elküldtem?

  lehet ezek csak beállítási hibák?

  Üdv.
  Kérem segítségedet!

  Lajos

  • Attila

   mondja:

   Szia, az appon belül kell beállítani a max rep távot, mivel ez le van véve az alapbeállításoknál. A leszállásnál ez teljesen normális, nem mindig teszi le pontosan a leszállópadra, ilyenkor manuálisan a Te irányításoddal tedd le.

   • slala1959

    mondja:

    OK! Köszönöm! A max. reptávnál beállíthatom, hogy nincs korlát? Mert olyan is van! Az RTH -t mennyire kell állítani? A calibrálást minden felszállás előtt el kell végezni, vagy elég csak egy alkalommal az első felszállásnál?

    Üdv.
    Lajos

    • slala1959

     mondja:

     Szia! Az a kérdésem, hogy az elérhető magasságot miért csak 120 méterig engedi, holott úgy tudom az 500 m-ig állítható! Mert így az RTH ha túl megyek visszafordítja. Hogyan lehet 120 nál magasabbra állítani?

     Köszi a választ!

     Lajos

 • slala1959

  mondja:

  Szia! Az a kérdésem, hogy az elérhető magasságot miért csak 120 méterig engedi, holott úgy tudom az 500 m-ig állítható! Mert így az RTH ha túl megyek visszafordítja. Hogyan lehet 120 nál magasabbra állítani?

  Köszi a választ!

  Lajos

Hozzászólás

To top