Blog Okosotthon Termék Tesztek

Xiaomi okos otthon kiegészítők az intelligens Xiaomi gateway és az Aqara termékcsalád

Okos otthon kiegészítők Xiaomi Aqara termékcsalád

Xiaomi okos otthon kiegészítők
Okos otthonunk lelke az intelligens Xiaomi gateway
A Xiaomi okos otthon gateway és a Mi Home app
Xiaomi Aqara okos mozgásérzékelő szenzor
Összegzés
Xiaomi okos otthon kiegészítők vásárlása

Xiaomi okos otthon kiegészítők

Az okos otthon kiegészítők egyre nagyobb teret hódítanak maguknak a piacon, ezek közül is a legfelkapottabb az intelligens Xiaomi Aqara termékcsalád.

A Xiaomi Aqara termékcsalád egyik legnagyobb előnye, hogy nem igényel semmilyen szaktudást a Xiaomi gateway vagy bármelyik Aqara szenzor üzembehelyezése.

Tehát könnyedén nagyon okossá varázsolhatjuk otthonunkat, akár már pár darab Xiaomi Aqara kiegészítő használatával és maximálisan élvezhetjük okos otthonunk biztonságát és kényelmét.

Az okos otthon kiegészítők sokáig csak nagyon drágán voltak elérhetőek és igen bonyolult és költséges volt az üzembehelyezésük. Hála a Xiaomi Aqara termékcsaládnak ezentúl bárki számára elérhető árakon kaphatóak ezek a fantasztikus termékek.

Xiaomi okos otthon kiegészítőkHa a lehető legolcsóbban szeretnél hozzájutni a legmodernebb Xiaomi okos otthon kiegészítőkhöz, akkor most hihetetlenül olcsón beszerezheted őket a Banggood webáruház oldalán keresztül.

Mivel ez az egyik kedvenc témám, ebben a cikkben megpróbálom a legrészletesebben bemutatni, hogy mire jók az okos otthon kiegészítők és miért érdemes használni őket.

Kezdjük is a sort az okos otthonunk lelkével ami nem más mint az intelligens Xiaomi gateway.

Okos otthonunk lelke az intelligens Xiaomi gateway

Xiaomi okos otthon gatewayAhhoz, hogy az okos otthon kiegészítőket használni tudjuk szükségünk lesz egy gatewayre ami ezeket az eszközöket egyszerre tudja kezelni, ez nem más mint az intelligens Xiaomi okos otthon gateway.

A Xiaomi gatewayen keresztül egyszerre akár 30 db okos otthon kompatibilis eszközt is csatlakoztathatunk hálózatunkra.

Ezek lehetnek intelligens csatlakozódugók vagy konnektorok, biztonsági kamerák vagy például mozgás és hőmérséklet érzékelő szenzorok és bármilyen más Xiaomi Aqara szenzor.

A Xiaomi gateway WiFi-n keresztül kommunikál a routerrel, viszont a legtöbb csatlakoztatott okos otthon kiegészítő egy újfajta Zigbee elnevezésű kapcsolaton keresztül kapcsolódik a gatewayhez.

A Zigbee nagyon hasonló a már jól ismert bluetooth vezetéknélküli technológiához, azzal a különbséggel, hogy párhuzamosan több eszközt is tud kezelni.

Xiaomi okos otthon gatewayLeegyszerűsítve a Zigbee egy új vezetéknélküli technológia, mellyel egyszerre rengeteg eszközt tudunk egy hálózatba csatlakoztatni minimális energiafelhasználás mellett.

Ebben a cikkben nem kívánok mélyebben belemenni a Zigbee vagy bármilyen más vezetéknélküli technológia részletezésébe, mivel elsősorban azt szeretném bemutatni, hogy mire használhatjuk a Xiaomi gatewayt és a különböző okos otthon kiegészítőket.

A Xiaomi Aqara kiegészítőkkel elsősorban otthonunk biztonságát növelhetjük különböző WiFi IP kamerák és mozgásérzékelő szenzorok segítségével vagy pedig otthonunk kényelmét emelhetjük csillagászati magasságokba.

Az okostelefonunkon keresztül az Mi Home app használatával a világ bármely pontjáról automatikusan le és felkapcsolhatjuk a világítást otthonunkban, vagy beállíthatunk időzítőt a különböző világítótestek le vagy felkapcsolására.

De akár mozgásérzékelő szenzorok segítségével is vezérelhetjük lámpáink le és felkapcsolását ha éppen otthon tartózkodunk.

Az okos otthon intelligens csatlakozódugó vagy konnektor használatával pedig be vagy kikapcsolhatjuk az otthoni elektronikai eszközeinket.

Például beállíthatjuk, hogy reggeli ébredésnél automatikusan felkapcsolódjon a lámpa és elinduljon egy kellemes zene. De akár a kávéfőzőt is automatikusan bekapcsolhatjuk egy előre beállított időpontban és így mire kiérünk a konyhába a frissen főtt kávé illata fog fogadni bennünket.

Hát nem lenne csodás reggelente így felébredni? A jó hír az, hogy ez mind könnyedén és nagyon olcsón megvalósítható.

Mivel a Xiaomi okos otthon kiegészítőket nagyon egyszerűen párosíthatjuk egymással, így csak a képzeletünk szabhat határt otthonunk okossá tételében.

Xiaomi okos otthon gateway és a Mi Home app

Ahhoz, hogy a Xiaomi okos otthon kiegészítők működését megértsük és haszálni is tudjuk őket, első lépésként érdemes a Xiaomi gatewayt megismernünk és telepítenünk az android vagy iOS rendszerű okostelefonunkra.

Xiaomi okos otthonA Xiaomi gateway és a különböző okos otthon kiegészítők a Mi Home alkalmazáson keresztül lesznek elérhetőek, melyet androidos telefonunkra a Google Play webáruházból vagy iOS rendszerű telefonokhoz az Apple Store webáruházból tudunk letölteni.

Ezen az appon belül fogjuk tudni kezelni a Xiaomi gatewayt és az összes alá telepített okos otthon kiegészítőt. Egy nagyon átgondolt és könnyen kezelhető appról van szó, melyhez a Xiaomi gyártó cég folyamatos fejlesztéseket biztosít számunkra teljesen ingyenesen.

Amint telepítettük az appot hozzunk létre egy fiókot, adjuk meg a belépési adatainkat (emailcím és jelszó) és fiókunk aktiválása után máris beléphetünk az egyedi Mi Home fiókunkba.

Xiaomi okos otthon Mi Home appKözvetlenül a Mi Home app megnyitása után a következő kezdőképernyő fog fogadni bennünket. Itt láthatóak a már csatlakoztatott eszközök, jelen esetben már csatlakoztattam a Xiaomi gatewayt és egy Xiaomi Aqara mozgásérzékelő szenzort.

Természetesen rengeteg más kiegészítőt is tudunk csatlakoztatni, a fentieket csak példaképpen és az egyszerűbb átláthatóság kedvéért adtam hozzá.

Ahhoz, hogy a csatlakoztatott kiegészítők kezelő felületét megnyissuk, kattintsunk a kiválasztott kiegészítő nevére.

Nálam a „Mi control hub” jelentése a csatlakoztatott Xiaomi gateway. Természetesen minden egyes kiegészítőnek kedvünk szerint bármilyen nevet adhatunk.

A gateway megnyitása után a következő kezdőképernyöt láthatjuk. Az egyes képernyők jobbra vagy balra húzással érhetők el.

Xiaomi okos otthon Mi Home

Riasztó

A legelső opcióval egy gombnyomásra aktiválhatjuk vagy kikapcsolhatjuk a már hozzáadott kiegészítőkön keresztül beállított riasztó funkciókat. Ez egy nagyon praktikus és gyors megoldás otthonunk riasztó funkcióinak kezeléséhez.

Minden egyes riasztásról külön üzenetet kaphatunk okostelefonunkra, ha beállítjuk azt az egyes hozzáadott kiegészítőn keresztül.

Ilyen lehet például az ajtó vagy ablak nyitás a Xiaomi Aqara okos mozgásérzékelő szenzor használatával, de erről később bővebben szó lesz.

Internet rádió

A következő az internet rádió amelyen keresztül rengeteg rádióállomás közül választhatunk és hallgathatjuk azokat a Xiaomi gateway beépített hangszóróján keresztül. Viszont az alapból telepített rádióállomások egyenlőre csak Kínaiul muzsikálnak, így jelenleg ennek nem sok hasznát veszem.

Világítás

A harmadik képernyő már sokkal izgalmasabb és nem csak azért mert ilyen szép színek vannak rajta, hanem azért is mert ezzel a funkcióval a Mi Home appon keresztül egy gombnyomással bekapcsolhatjuk a Xiaomi gateway beépített LED világítását.

Kedvünk szerint beállíthatjuk a színerősséget és a színárnyalatot, a romantikustól kezdve az alien zöldig vagy simán használhatjuk a megszokott fehér színt is.

A „Messages” azaz üzenetek alatt pedig láthatjuk a különböző hozzáadott kiegészítők aktivitásával kapcsolatos üzeneteket, így az otthonunkban történt eseményekről távollétünkben sem maradunk le.

Xiaomi okos otthon

Riasztás beállítása

A következő „Auto” elnevezésű fülön az „Alert” azaz riasztással kapcsolatos beállításokat végezhetjük el. Megadhatunk időzített riasztási időpontokat vagy beállíthatunk késleltetést a riasztások aktiválása előtt, tehát így lesz időnk kiérni otthonunkból mire a riasztórendszer aktiválódik.

Megadhatjuk, hogy a gateway milyen hangerővel riasszon és kiválaszthatjuk a riasztóhangot is, vagy akár beállíthatunk egy egyedi riasztóhangot is tetszésünk szerint.

Nekem nagyon tetszik például az amerikai rendőrségi autó sziréna (Police car tone 2) hangja, szerintem valami elképesztően hatásos.

LED lámpa

Beállíthatjuk, hogy a gateway LED lámpája automatikusan felkapcsolódjon sötétedéskor az előre beállított színben és fényerősséggel.

Lehetőségünk van időzített bekapcsolásra is, megadhatjuk, hogy milyen napokon mettől-meddig kapcsolódjon fel a gateway lámpája és természetesen azt is, hogy milyen színnel világítson.

Így már önmagában a Xiaomi gateway használatával van egy alapszintű riasztórendszerünk is, mivel a LED lámpa időzített felkapcsolásával olyan hatást érhetünk el mintha otthon lennénk.

Ébresztőóra

A Xiaomi gateway ébresztő funkciója nagyon hasonló az okostelefonokéhoz, azzal a különbséggel, hogy itt ugye a gateway hangszórója fog szólni ébresztéskor. Megadhatunk ismétlődő vagy egyszeri ébresztési időpontokat, választhatunk az előre hozzáadott hangok közül vagy akár egyedi ébreszőhangot is beállíthatunk.

Egyébként nem véletlenül hívják Lazy alarm clock-nak, érdekessége az, hogy összekapcsolhatjuk különböző kiegészítőkkel és így csak akkor kapcsol ki ha elvégzünk valami feladatot.

Ha például telepítettünk egy mozgásérzékelő szenzort a fűrdőszobába, ami lehet például a Xiaomi Aqara Smart Motion Sensor, akkor beállíthatjuk, hogy az ébresztő funkció csak akkor kapcsoljon ki ha mozgást érzékel a fűrdőszobában.

Ez a funkció nagyon praktikus lehet azok számára akik nehezebben kelnek, de természetesen maradhatunk az alap beállításnál és kikapcsolhatjuk az ébresztést a gateway gombjának megnyomásával is.

Ajtócsengő

Az ajtócsengő funkció használatához szükségünk lesz legalább egy szenzorra, ami lehet egy vezeték nélküli gomb vagy akár egy mozgásérzékelő szenzor is.

Ha azt szeretnénk, hogy a csengő gombnyomásra aktiválódjon, akkor ehhez használhatjuk a Xiaomi Smart Bluetooth Switch gombot, amit például elhelyezhetünk a bejárati ajtónk mellett.

Most valami elképesztően olcsón hozzájuthatunk ehhez a szenzorhoz, jelenleg mindössze körülbelül 1,800 forintos áron kapható a GearBest webáruházban.

Viszont ha mozgásérzékelésre szeretnénk aktiválni, akkor a  Xiaomi Aqara Smart Motion Sensor használatával fogjuk tudni ezt megvalósítani.

Az én ajtócsengőm egy igazán egyedi dologra a kopogásra aktiválódik, így ha épp a szobámban vagyok és hangosan szól a zene, akkor is meghallom az „ajtókopogást”, mivel a Xiaomi gatewayem jelez nekem az előre beállított hangon és hangerővel.

Nagy előnye ennek a megoldásnak, hogy nincs gomb felszerelve, így azt ellopni sem tudják. 🙂 Nemsoká, még ebben a cikkben megmutatom ezt hogyan tudod Te is megvalósítani.

Mint a föbbi funkciónál az ajtócsengőnél is beállíthatunk egyedi csengőhangot vagy választhatunk a jobbnál jobb előre telepített hangok közül.

Feladat lista

Az „Auto” menüpont alatt (fenti kép legalul) pedig a már beállított különböző feladatok listáját láthatjuk. Már beállítottam párat, mint például a „Bejárati ajtó kopogásra csenget” elnevezésű feladatot. Mindjárt meg is megmutatom hogyan tudunk különböző feladatokat létrehozni a már hozzáadott kiegészítők használatával.

Feladat létrehozása

Minden egyes hozzáadott kiegészítőhöz hozzárendelhetünk különböző feladatokat. Mivel a kiegészítőket párosítani is tudjuk egymással, így szinte végtelenszámú feladatot tudunk hozzáadni a rendszerünkhöz.

Értelemszerűen minnél több kiegészítőt csatlakoztatunk a rendszerünkhöz annál többféle feladatot tudunk létrehozni.

Okos otthon kiegészítőkFeladatot hozzáadni a különböző kiegészítőkhöz nagyon egyszerű dolog.

Az „If” mező alatt hozzáadjuk a kiegészítőt amivel a feladatot el szeretnénk végeztetni, ezután a „Then” mező alatt beállítjuk az elvégezendő feladatot a már párosított kiegészítőkön keresztül, ami lehet akár a Xiaomi gateway vagy bármilyen más szenzor.

Minden egyes feladathoz beállíthatunk egy időintervallumot, hogy a feladat mettől meddig és milyen napokon legyen aktív.

Például a riasztás a bejáratiajtó nyitására reggel 9-től délután 17-ig legyen aktív hétfőtől péntekig, de természetesen bármi más is lehet.

Lehet ez így elsőre kicsit bonyolultan hangzik, de mindjárt sokkal érthetőbbé teszem pár példán keresztül.

Akkor most jöjjenek a gyakorlati példák, elárulom innentől válnak csak igazán izgalmassá a dolgok! 🙂

Először kezdjük az egyszerűbb szenzorokkal és ezután haladjuk a kombináltabb de nem komplikáltabb okos otthon kiegészítők felé.

A Xiaomi Aqara okos mozgásérzékelő szenzor

A Xiaomi Aqara Smart Motion Sensor azaz mozgásérzékelő szenzor méltán megérdemli az okos jelzőt. Már ezzel az egy szenzorral is rengeteg okos dolgot kivitelezhetünk otthonunkban.

Különlegessége, hogy nagyon könnyen felszerelhetjük bárhová a hátulján lévő öntapadó ragasztó segítségével. Nem igényel semmilyen külső tápfeszültséget, így falbontásra sem lesz szükség az üzembehelyezéséhez.

Fehér színe és hihetetlenül kis mérete végett, ami nem több mint 3.60 x 3.60 x 0.90 cm, szinte láthatatlan marad legtöbbünk számára, így nyugodtan bárhová elhelyezhetjük.

Xiaomi Aqara okos mozgásérzékelő szenzorEgy CR2032 elnevezésű gombelemmel működik és a Zigbee vezetéknélküli technológiát használja a kapcsolódáshoz, így a fogyasztása is rendkívűl kicsi. Egy darab gombelemmel akár két éven keresztül is folyamatosan használhatjuk.

A szenzor három féle mozgást tud megkülönböztetni, az első a vibráció (vibration) a második az ejtés (drop) és a harmadik pedig a billenés (tilt) észlelése.

Most jöjjön pár példa ízelítőnek, kezdjük először a legegyszerűbbekkel.

A Xiaomi Aqara okos mozgásérzékelő szenzort használhatjuk mozgásérzékelőként például belülről a bejárati ajtóra felszerelve.

Így ha bárki kinyitja az ajtót az előre megadott időpontokban, azt a szenzor automatikusan érzékeli ezután beindítja a riasztó funkciót a Xiaomi gatewayen keresztül és akár küld nekünk egy figyelmeztető üzenetet is a telefonunkra arról, hogy illetéktelen behatolás történt az ingatlanunkba.

Természetesen nem csak riasztásra tudjuk használni a szenzort, például értesülhetünk arról is, hogy csatádtagjaink mikor érkeztek haza, ehhez például beállíthatjuk az ajtónyitásra üzenetet küld feladatot.

Az Xiaomi Aqara okos mozgásérzékelő szenzort kombinálhatjuk más Aqara kiegészítőkkel, például beállíthatjuk a szenzort, hogy ajtónyitásra kapcsolja fel a világítást vagy rögzítse az eseményt a Xiaomi Aqara Smart IP kamerán keresztül, így nem csak arról értesülünk, hogy valaki hazaérkezett, de a kamerán keresztül vissza is nézhetjük az eseményt.

Xiaomi Aqara okos mozgásérzékelő szenzor feladat hozzáadása

Most bemutatom pár gyakorlati példán keresztül, hogy mire tudjuk használni a Xiaomi Aqara okos mozgásérzékelő szenzort és hogyan tudunk hozzáadni különféle feladatokat.

Xiaomi Aqara okos mozgásérzékelő szenzor feladat hozzáadása

Az egyik Xiaomi Aqara okos mozgásérzékelő szenzoromat feltettem a bejárati ajtómra belülről és ezután hozzáadtam a Mi Home apphoz az okostelefonomon keresztül, legvégül adtam hozzá különféle feladatokat.

Xiaomi Aqara okos mozgásérzékelő szenzorAz első feladatnál beállítottam ha a szenzor vibrációt érzékel ami ugye lehet az ajtókopogás is, akkor szólaljon meg a csengő funkció a Xiaomi gatewayen keresztül, ezzel jelezve a vendég érkezését.

Időpontnak pedig megadtam a reggel 9.30-tól este 21.30-ig terjedő időszakot, természetesen beállíthatunk különböző időpontokat és napokat a feladat aktiválásához, legyen az hétfőtől péntekig vagy például csak a hétvégéken.

Egy kiegészítő alá nem csak egy hanem több feladatot is hozzáadhatunk, ezt én is megtettem a második, azaz a „Bejárati ajtó nyitásra riasztás” feladat hozzáadásával, ami tulajdonképpen egy riasztási funkció.

Ha élesítem a feladatot a jobb oldali gomb zöldre vált, ezután ha bárki behatol az ingatlanomba a bejárati ajtón keresztül, akkor a gateway elkezd riasztani az előre beállított hangon és hangerővel és a rendszer azonnal küld Nekem egy értesítő üzenetet az eseményről.

Rengeteg mindenre használható ez a kis okos otthon szenzor, akár az ajtónkra vagy az ablakunkra is felhelyezhetjük és így időben értesülhetünk az illetéktelen behatolásról, vagy akár elhelyezhetjük a szekrényünk ajtajára vagy fiókunkra és ha valaki azt kinyitja mi biztosan tudni fogunk róla.

De akár értékes festmény hátuljára is felhelyezhetjük és ha valaki elmozdítja azt, arról mi értesítést kapunk és jól ráijeszthetünk a tolvajra a gatewayen beállított riasztó funkcióval.

Mivel a szenzor a rezgést is érzékeli akár elhelyezhetjük az ágy alá is és ha valaki használja az ágyunkat arról tudni fogunk.

Az egyik Xiaomi Aqara okos mozgásérzékelő szenzort elhelyeztem a bejáratiajtón levő levélbedobónyilás mögé, így ha hoz a postás levelet arról azonnal értesülni fogok.

De akár kombinálhatjuk is az elvégezendő feladatokat más szenzorok hozzáadásával, például ha kinyílik a bejáratiajtó akkor, kapcsolódjon fel a lámpa vagy induljon el egy zene a gatewayen keresztül.

Vagy például ablaknyitás esetén beállíthatjuk, hogy automatikusan kapcsoljon ki a légkondi a Xiaomi okos konnektor adapter használatán keresztül.

 Xiaomi Aqara Smart IP kameraDe akár rögzíthetjük is az eseményt a Xiaomi Aqara Smart IP kamerán keresztül.

Például ha ajtónyitás történt vagy valaki leült az ágyunkra vagy kinyitotta a fiókunkat, elmozdította a falon a festményt, akkor a kamera azt automatikusan rögzíteni fogja és így bármikor visszanézhetjük az eseményt.

Szinte végtelen számú feladatot hozzáadhatunk a rendszerünkhöz a Xiaomi okos otthon kiegészítők használatával.

Összegzés

Amikor meghozta a postás a Xiaomi okos otthon kiegészítőket előszőr csak néztem nagyokat, hogy mi ez a Xiaomi gateway és ugyan mire jó a Xiaomi Aqara okos mozgásérzékelő szenzor.

Szinte semmit sem tudtam róluk és arról sem, hogy hogyan kell üzembehelyezni őket. Az azóta eltelt idő alatt volt szerencsém jobban megismerni ezeket az okos otthon kiegészítőket és így utólag visszagondolva szinte gyerekjáték a használatuk elsajátítása.

Persze amikor még csak olvasgattam róluk szinte felfogni is nehéz volt számomra, hogy mire is jók ezek az okos otthon kiegészítők.

Neked kedves olvasó, ezen a cikken keresztül próbáltam megkönnyíteni a Xiaomi okos otthon kiegészítők múködésének megértését és bemutatni példákon keresztül, hogy mire is használhatóak.

Véleményem szerint a Xiaomi gyártó cég nagyon hasznos termékeket hozott létre az Aqara termékcsaládon keresztül, melyek használata máig rengeteg örömet okoz számomra.

Az Mi Home applikáción keresztül az összes Xiaomi okos otthon kiegészítőmet nagyon könnyen tudom kezelni az igényesen megtervezett és átlátható felületen keresztül.

Mivel egy piacvezető cégről van szó biztosak lehetünk benne, hogy hasznos frissítéseket is fogunk kapni az appunkhoz, így a már megvásárolt Xiaomi okos otthon kiegészítőink is lépést fognak tudni tartani a piac fejlődésével.

Az eddig tesztelt termékek mint a Xiaomi gateway vagy a Xiaomi Aqara okos mozgásérzékelő szenzor, hogy csak párat megemlítsek, mindenképpen prémium kategóriás nagyon jó minőségű termékek, viszont árban szinte bárki számára megfizethetőek.

A Xiaomi gateway mindössze 7-8 ezer forintos árával, a Xiaomi Aqara okos mozgásérzékelő szenzor pedig körülbelül 3 ezer forintos árával szinte ajándéknak számítanak a piacon.

Már ennek a két okos otthon kiegészítőnek a használatával rengeteg mindent meg tudtam valósítani az otthonom biztonságosabbá tételében és a kényelmem növelése érdekében, és az egész nem került többe mint 10 ezer forint!

Már tervezem a többi Xiaomi okos otthon kiegészítő megvásárlását is, mint például a Xiaomi Aqara Smart IP kamera és a különböző szenzorok, mint a Xiaomi Aqara hőmérséklet és páratartalom szenzor vagy a Xiaomi Aqara Smart Water szenzor.

Elárulom ebben a pillanatban is jópár Xiaomi okos otthon kiegészítő úton van hozzám és amint leteszteltem őket, ezt egy cikken keresztül megfogom osztani veletek. 🙂

Az egészben talán a legszebb, hogy a Xiaomi nem tornázta fel az egekbe ezeknek a termékeknek az árát, pedig megtehette volna és valószínűleg így is lett volna rá kereslet a piacon.

Bár az utóbbi időben sok webáruházban láttam, hogy a Xiaomi okos otthon kiegészítők ára elkezdett emelkedni, viszont jó hír, hogy a GearBest webáruházban változatlanul nagyon olcsón tudjuk beszerezni ezeket a kitűnő termékeket.

Az egyetlen dolog aminek nem örültem, hogy  a Xiaomi gatewayhez nem adtak EU-s szabványú átalakító adaptert, így azt külön vennem kellett hozzá.

Már párszáz forintért akár itthonról vagy külföldről rendelhetünk hozzá egyet. Segítségképpen itt egy link hozzá, amin keresztül megtudod vásárolni, én is ugyanezt vettem meg és tökéletesen működik.

Xiaomi Okos otthon kiegészítők vásárlása

Xiaomi okos otthon kiegészítőkHa felkeltettem az érdeklődésed a Xiaomi okos otthon kiegészítők iránt, akkor a következő linken keresztül érdemes körülnézned a Banggood webáruházban.

[display_button url=”https://namerre.hu/go/bg-xiaomi-smart-home-gear/” glyphicon=”glyphicon glyphicon-shopping-cart” size=”normal” text=”Xiaomi okos otthon kiegészítők” color=”green” target=”blank”]

 

To top